Moški mi ne prinesejo sreče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
jez pa vem samo da pametna zenska si bo tipa 'nardila' pa je lohka tip pijanc, lenuh, zapravljivc,......
in ta miselnost dejasko je to to...moj fotr bi biu brezdomc brez moje mtke, tko je pa zlo uspesn obrtnik ki mu negre slabo.... in ja upam se trdit da je zato kriva moja mtka!
in jez pr svojmu tipu upazam isto... k sm ga spoznala se sredne ni meu narjene, dons hod na faks....
pa se kr neki stvari.....ki so sle mocno na bolje....
in ta miselnost dejasko je to to...moj fotr bi biu brezdomc brez moje mtke, tko je pa zlo uspesn obrtnik ki mu negre slabo.... in ja upam se trdit da je zato kriva moja mtka!
in jez pr svojmu tipu upazam isto... k sm ga spoznala se sredne ni meu narjene, dons hod na faks....
pa se kr neki stvari.....ki so sle mocno na bolje....
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
cvetkaaa napisal/-a:
Aha. Vsak svoje. In potem ti razžagaš svoja drva, prekriješ svoj del strehe na hiši, zamenjaš gume na svojem avtomobilu, požagaš svoja drevesa v gmajni, ...
Aha počasi razumem ja.
Evo, točno tole je bulšit. "Ženskih" gospodinjskih opravil je ziher vsaj za eno uro dnevno - kuhanje kosila, pranje cunj, pucanje kopalnice,... kolikokrat v življenju pa povprečen moški streho prekriva?
- Noelia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
nikaragua napisal/-a:jez pa vem samo da pametna zenska si bo tipa 'nardila' pa je lohka tip pijanc, lenuh, zapravljivc,......
A tista, ki lahko dobi normalnega brez, da ga spreminja pa ni pametna? In tista, ki ji ni treba pobirat razvalin, ki jih nihče noče tudi ne? Vsakemu svoje, če kdo želi biti klošar ga ne bom spreminjala. Če si ne zna pomagat, mu bom priskočila na pomoč, v zvezo z njim pa ne bom šla. Zvezo ponavadi začnem z nekom, ki mi je všeč. Ne poberem nekega revčka in ga oblikujem po svoji volji.
-
nikaragua - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2008
^^mal napacno razumela...
moj primer... spoznala sm tipa in biu mi je grozn usec. zalubila sm se. cez cas me je zacel motet da dela kt navadn gradbinec in cele popoudneve prezivi v gostilni.
po resnm pogovoru se je odlocu dokoncat sredno solo, moji starši so mu preko dobrih druzinskih vezi zrihtal dobro sluzbo in zdej cez pou mesca gre ze v treti letnik faksa!!!!
tko da zame to ni nobena razvalina.... samo pac je rabu mal spodbude in priloznost.
moj primer... spoznala sm tipa in biu mi je grozn usec. zalubila sm se. cez cas me je zacel motet da dela kt navadn gradbinec in cele popoudneve prezivi v gostilni.
po resnm pogovoru se je odlocu dokoncat sredno solo, moji starši so mu preko dobrih druzinskih vezi zrihtal dobro sluzbo in zdej cez pou mesca gre ze v treti letnik faksa!!!!
tko da zame to ni nobena razvalina.... samo pac je rabu mal spodbude in priloznost.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
cvetkaaa napisal/-a:Aha. Vsak svoje. In potem ti razžagaš svoja drva, prekriješ svoj del strehe na hiši, zamenjaš gume na svojem avtomobilu, požagaš svoja drevesa v gmajni, ...
Aha počasi razumem ja.
Aha; do zdej sem bla v šumi in sem sekala drevje... Ko bom skuhala večerjo po njegovi izbiri, počakala da Mož poje in pomila posodo za njim, ter poskrbela da bo lepo zabubljen v topli postelji (posteljnino sem seveda sveže zlikala) jih grem pa še razžagat in razsekat- drva seveda...
Lej, kakor hočeš; zarad mene mu lahk vse zneseš k riti. Jaz sem ti hotla povedat, da se še lepše živi, če se obveznosti razdelijo na 2 dela, ne pa da je ženska kuharca, čistilka in osebna negovalka.
Ma pa vsak svoj način življenja, tako da razumem, da nekateri dojemajo vlogo punce/žene/partnerice drugače kot jaz.
(avta pa nimam svojega, in si sposojam njegovega, na katerem on menja gume. Zelo grdo od mene a? ((kaka plehpička sm.. ))
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
buubbika napisal/-a:cvetkaaa, ti si si pa res fajn uporabniško ime izbrala...
red_rose ti govori o samostojnosti med partnerjema. Ona pač ni neka njegova "služkinja", da mora vstat ob 6-7h zjutraj, ker ji je lubi 1 dan prej pozabil rečt, naj mu jo zlika. Tako pač sam vzame likalnik in si zlika; al pa si to pripravi zvečer.
Maš tut sinčke, ki jim peglajo mame, maš pa tiste, ki rečejo mami, naj se usede pa da znajo sami.
Če bo pa red_rose delala kosilo, pa valjda, da ga bo naredla še za partnerja, ker pač skup živita oz. sta v tem trenutku skupaj, ker ga ma rada, ker on pač ne živi od zraka,...
A zdaj kaj bolj štekaš?
Hvala reci moji mami, ker mi je izbrala takšno ime.
Jaz čisto štekam, le ti ne. Jaz pač rajši zlikam srajco - in pri nas se jo ne zlika zjutraj pred službo in druge budi pokonci, ampak preden se oprano perilo zloži v omaro. In nič nisem rekla, da red_rose ne bi smela naredit kosila partnerju, ker mi je nekako logično, da ga ne delata vsak zase. Ravno tako pa jaz zlikam tudi za otroke in fanta.
Stvar je čisto preprosta: jaz rajši likam kot kosim travo zunaj. Ne vem zakaj bi vse eden, če si lahko opravila razdeliva.
- cvetkaaa
- Kofetarica
red_rose napisal/-a:ne zivimo se vsi v hisah - midva recimo zaenkrat se v stanovanju in ni treba nobenih drv zagat (pa tudi takrat bova mela centralno
Vsi ne. Jaz pa, zato pišem zase kako si deliva delo, ne kako si ga moraš ti. In ja tud midva mava centralno pa je kljub temu treba drva žagat. In idva delava oba in on npr. žaga drva, jaz pa likam. Mi je to nekako bolje no.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
orhideja1 napisal/-a:*QueenBitch* napisal/-a:sam recimo saj si vedla, da kadi ko si šla v zvezo
V kakšno vezo? V moji vezi ni nihče kadil.
prej si pa rekla, da si naštela le reči, ki so se ti pri moškim "zgodile", ko ti je ena omenila še varanje in RES hude reči.
a se lahko odločiš?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
cvetkaaa napisal/-a: Aha. Vsak svoje. In potem ti razžagaš svoja drva, prekriješ svoj del strehe na hiši, zamenjaš gume na svojem avtomobilu, požagaš svoja drevesa v gmajni, ...
Aha počasi razumem ja.
ja ne! zdaj ti bodo rekle, da to ni isto... vsak svoje. to ni nič jaz zate, on zame. kakšne to so zveze? POPOLNOMA se odreči nekemu delu, ker tega ne maraš je pač otročje. kdo bi potem diplomiral? kdo čistil hiše, avte. kdo pospravljal? kdo travo kosil? ja vsak svoj del trave.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- cvetkaaa
- Kofetarica
fun napisal/-a:cvetkaaa napisal/-a:Lej, kakor hočeš; zarad mene mu lahk vse zneseš k riti. Jaz sem ti hotla povedat, da se še lepše živi, če se obveznosti razdelijo na 2 dela, ne pa da je ženska kuharca, čistilka in osebna negovalka.
Hvala za žalitev!! Ker to je pa že prav žalitev in delanje norca. Lepo sem napisala kako si midva deliva delo. In ti meni, da mu vse k riti znosim.
- cvetkaaa
- Kofetarica
buubbika napisal/-a:da 1 celo popoldne likaš in maš mir za 1 tedn. Pač očitno še spadaš pod tisto generacijo, ko ima ženska svoje in moški svoje delo. Takšna sta bolj kot ne moja starša in mene to ful moti, tako kot mojega fanta, tako da oba delava nekako enako, razn neka fizična dela res nem js delala, on pa tut ne bo pucal za mano, ko bom štedilnik popucala (razn če ga bo sam, ga bom pa naterala ).
Ne jaz ne likam eno popoldne, ampak pač vsak stroj posebej. Potem je to lahko tudi 3x na teden, odvisno kako mi znese. In povdarjam jaz sem za delitev dela - delitev v smislu, da delava oba, ker imam občutek, da ene ne razumete kakšno delitev imamo nekatere v mislih, v bistvu pa pomoje mislimo vse enako. Tudi midva delava oba enako, amapk ne moreva si vseh gospodinskih del razdeliti 50:50, ker je pri nas veliko tudi fizičnega dela. Zato se mi zdi bolje, da jaz pa hiši kaj postorim, on pa zunaj pa strope obiva in to.
- cvetkaaa
- Kofetarica
claire napisal/-a:ja ne! zdaj ti bodo rekle, da to ni isto... vsak svoje. to ni nič jaz zate, on zame. kakšne to so zveze? POPOLNOMA se odreči nekemu delu, ker tega ne maraš je pač otročje. kdo bi potem diplomiral? kdo čistil hiše, avte. kdo pospravljal? kdo travo kosil? ja vsak svoj del trave.
Ja tko pišejo ja kot bi moral še vsak svojo polovico WCja pomit (če se sploh sme imeti skupnega) Jaz pa pravim eden eno, drugi drugo, če je potreba se pa pomaga drugemu. Ne gre vse skupaj in ne vsak vse zase.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
claire napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:*QueenBitch* napisal/-a:sam recimo saj si vedla, da kadi ko si šla v zvezo
V kakšno vezo? V moji vezi ni nihče kadil.
prej si pa rekla, da si naštela le reči, ki so se ti pri moškim "zgodile", ko ti je ena omenila še varanje in RES hude reči.
a se lahko odločiš?
V prvem postu sem napisala kaj me na moškem moti. Ena je napisala nekaj o varanju in sem napisala, da to se mi pa vsaj upam še ni zgodilo.
Ampak, če nekdo kadi vidiš in ne greš z njim v vezo, če te to moti. Da te bo pa varal pa ne vidiš na prvi pogled.
Nihče od mojih ni kadil, ker me to moti.
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
Res ste smešne čisto vse.
Sploh se ne da primerjat dva, ki živita v bloku z dvema, ki živita na podeželju. V bloku skoraj nimaš kaj drugega počet kot gospodinjit in jasno, da je pošteno, da tudi moški pere, kuha, pospravlja in lika, ker če ne sploh ne bi imel kaj počet.
Če živiš na kmetiji je situacija drugačna. Zunaj je potrebno opraviti veliko dela, predvsem fizičnega. In ker smo ženske nežnejše bitje, rojevamo,... se nas malo bolj špara po domače rečeno. Tukaj ni druge kot, da je ženska tista, ki kuha, pere, lika, pospravlja in še kaj. Moški pa kosi, vozi traktor, dela v gmajni, ... in žal mi je pri nas ati ne zna likati, mami ne voziti traktor, ker pač narava dela je takšna, da je zanjo lažje likati, zanj lažje voziti traktor. In zakaj nekdo ne bi počel tisto kar mu je bližje. To ne pomeni, da ati ne zna kuhati, mami ne gre nikoli v gmajno,... marsikaj znata oba, ampak narava dela narekuje tako, da si opravila smiselno razdelita tako kot jima najbolj odgovarja in jima je najlažje.
Gledati moramo kje se dva nahajata, kakšna dela imata,... ne moremo kar neko splošno pravilo napisat za vse pare, ker to ne gre tako.
Sploh se ne da primerjat dva, ki živita v bloku z dvema, ki živita na podeželju. V bloku skoraj nimaš kaj drugega počet kot gospodinjit in jasno, da je pošteno, da tudi moški pere, kuha, pospravlja in lika, ker če ne sploh ne bi imel kaj počet.
Če živiš na kmetiji je situacija drugačna. Zunaj je potrebno opraviti veliko dela, predvsem fizičnega. In ker smo ženske nežnejše bitje, rojevamo,... se nas malo bolj špara po domače rečeno. Tukaj ni druge kot, da je ženska tista, ki kuha, pere, lika, pospravlja in še kaj. Moški pa kosi, vozi traktor, dela v gmajni, ... in žal mi je pri nas ati ne zna likati, mami ne voziti traktor, ker pač narava dela je takšna, da je zanjo lažje likati, zanj lažje voziti traktor. In zakaj nekdo ne bi počel tisto kar mu je bližje. To ne pomeni, da ati ne zna kuhati, mami ne gre nikoli v gmajno,... marsikaj znata oba, ampak narava dela narekuje tako, da si opravila smiselno razdelita tako kot jima najbolj odgovarja in jima je najlažje.
Gledati moramo kje se dva nahajata, kakšna dela imata,... ne moremo kar neko splošno pravilo napisat za vse pare, ker to ne gre tako.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
^To tko govoriš, kot da je v današnjih časih edina alternativa bloku samo kmetija. Tist promil ljudi, ki dela na kmetiji, pač očitno ne paše v našo razpravo o delitvi del, sej se ne pogovarjamo o molži krav in kidanju gnoja, ampak o sesanju in pomivanju posode.
Mi mamo centralno in nam NI treba drv žagat. Sej se zažiga nafta, ne pa les.
cvetkaaa napisal/-a:In ja tud midva mava centralno pa je kljub temu treba drva žagat.
Mi mamo centralno in nam NI treba drv žagat. Sej se zažiga nafta, ne pa les.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov