Moja, odločitev? Imam prav ali ne?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali ste bili kdaj v taki situaciji??

Glasovanje se je zaključilo dne 10. Jun. 2011 12:31

da
3
17%
ne
15
83%
Skupaj glasov : 18

LoveBite
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveBite » 07. Jun. 2011 19:32

Joj zenska zresni se, naredi solo do konca, ostani to leto oz. dve se doma in se uci, potem najdi sluzbo in pocni z denarjem, ki ga bos tam zasluzila kar hoces. Ne pa da zaradi najstniske "pameti" razmisljas o tem kako bos samostojna in kako bos izkoristila drzavo, da ti bo placala nekaj kar imas itak zastonj in zraven se mami povzrocas sive lase.

OT:
Me ne preseneca, da je drzavna blagajna prazna, ce ljudje hocejo, da jim zavodi placujejo tisto, kar imajo itak zastonj.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Jun. 2011 20:03

*robyn-fenty* napisal/-a:Moja odločitev? Imam prav ali ne?
Ne.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 07. Jun. 2011 20:15

Zvoncica napisal/-a:Nekak nisi poštekala, kar sem rekla, a je teb ful razlika, če gre denar za potrebe otroka, če gre iz rok mame ali iz rok hčerke??? ZA POTREBE OTROKA, GOT IT?? :roll: :lol:

Ja, ampak verjetno si hčerka malo drugače predstavlja potrebe otroka kot pa mama. Saj je dita čisto lepo napisala - če si dekle vse plačuje samo, vključno s hrano in položnicami, potem ji je smiselno dati dodatek, sicer pa niti ne. Večinoma so starši dovolj odgovorni, da gre dodatek tja, kamor je treba - za stanovanje, hrano, šolo, obleko ... Za večino najstnikov tega pač ne bi mogla reči in bi prej verjela, da bi šel denar za cigarete, alkohol, nepremišljene/nepotrebne nakupe, sladkarije ... Tako da ja, je razlika, iz čigavih rok gre. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 07. Jun. 2011 20:19

Ne ni razlika, iz čigavih rok gre...odvisno je od tega, za kaj bo porabljen ;) Če tamala razmišlja, da bi pustila šolo in šla delat, da bo imela za preživetje, je pomoje smiselno ji dat ta denar, ker ga bo mama izgubila v vsakem primeru, če gre tamala na zavod...a ni res.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 07. Jun. 2011 20:22

Zvoncica, ko se otrok enkrat odjavi iz stalnega prebivališča mame, mama ne prejema več otr. dodatka. tako da, če bi se odselila, ne bi dobivala teh dodatkov. prav tako velja, da ko otrok dobi službo (lahko tudi študentsko, če mama prejema otr. dodatke, pač otrok plača višjo dohodnino). tako da, meni je logično, da ko te starši preživljajo je otr. dodatek njihov. ko greš na svoje otr. dodatka ni.

(izjema je bivanje v študencu, takrat dejansko ne greš na svoje ampak samo bivaš drugje v času šolanja,)

konec OT.

delusional, vse jasno. ampak, če predvidevava prav, se pač moram vprašat, kaj gre punci tako hudo narobe, da se mora v to spuščat?
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 07. Jun. 2011 20:28

pomoje je iz kšne revne družine bogu za nogu in jo je premamil keš. rada bi bla taka gospodična kot so mestne.
če ne bi bla prostitucija posredi, si ne bi ona domišljala, da lahko samostojno živi pr teh letih. v bistvu si z leti lahko kupi stanovanje s to obrtjo.
zdej planira pač nabavit svoje najemniško stanovanje, da bo mela kam stranke vabit, in zraven bi mogoče še šolo končala.
njej se zdi šola butasta in ne da se ji čičat v šoli. bi raj po izpitih. pač zadišal ji je ta lajf, denar, neodvisnost, vse kar si lahko privošči in kar lahko samo s svojim telesom zasluži. zelo enostavno v bistvu.
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a _TheCosmoGirl_ » 07. Jun. 2011 20:33

*robyn-fenty* napisal/-a:
kikyca napisal/-a:Ampak men ni jasno, da govoriš o službi... Če misliš v službo hodit pol ne moreš bit na zavodu oz. ti ne bodo oni plačevali šolanja ampak si ga boš sama mogla. Tak da če prav razumem ne misliš delat ampak misliš bit brezposelna, da se boš lahko na zavod prijavila samo zato da ti bodo šolanje plačali, službo boš pa kasneje iskala ko dokončaš srednjo? Pa veš, da moreš nekje na vsaka dva mesca hodit na zavod na razogovore, pošiljat prošnje za delo ali pa it delat nekam, če te oni pošljejo in če se ti zgodi, da boš slučajno v tem času dobila delo in še ne boš dokončala šole si boš pol verjetno na koncu itak sama mogla plačat ali? - Nevem točno kak majo porihtano te zadeve ker se nikoli nisem spuščala v to ampak sam predvidevam. Ker delat in bit prijavljena na zavod hkrati ne moreš. Jaz bi na tvojem mestu končala srednjo šolo normalno ker zavod je samo eno sranje, če mene vprašaš. Ampak, če ti misliš da ti bo uspelo in si v to prepričana pol naredi kot ti misliš, da je najboljše zate... bzw, da ti nekdo od nas soli pamet ker nevemo kdo si in kolko si sposobna.

Hmmm...delo imamm čez vikend "na črno" :oops:
zaslužim 150€ na vikend...zadosti za stroške... vem da moreš it na razgovore,sam je zdej tako malo prostih delovnih mest, da pomoje so še zadovoljni da koga pošljejo na šolanje... :?

Draga moja, prelepo si si to zamislila. Sama sem na zavodu (no, jutri se grem odjavit ker sem danes dobila sluzbo) :D in ni tako kot si si zamislila. Ce sem prav razumela nimas izobrazbe? Takih del ko ne zahtevajo izobrazbe je dosti, in te bodo posiljali na razgovore. Sama sem bila mesec brez izobrazbe (pac, morala sem narediti se en predmet na maturi, da sem dobila naziv), in sem v zaposlitvenem nacrtu imela napisano da iscem delo brez izobrazbe, pa trgovina in gostilna. Subvencij za solanje je pa zmanjkalo prejsnji mesec ... Bodo spet, ampak se ne ve kdaj .
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a aymee » 07. Jun. 2011 22:12

kakšno ozkogledno razmišljanje deluosional...
zakaj misls da se prodaja?
mogoče dela kot hostesa, mogoče kot promotorka, mogoče kot go go plesalka...
verjemi, da se da zasluzit 150 € na vikend tudi če se ne prodajas...
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 07. Jun. 2011 22:14

točno tako...se da kot promotorka zaslužitokrog 80€ na dan..tko da ni panike....
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 07. Jun. 2011 22:54

zavod sicer placa solanje, ampak ce sole ne nardis mors povrnt use stroske solanja!

sama sem bla neumna in sem mislila podobno da bom lahko prek izpitov pa delala pa use...seveda. eno so sanje drugo pa realnost.

Dans mi je zlo zou da sem se kadarkol izspisala iz rednega solanja. In bit doma...pa to je neki najlepsega
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 08. Jun. 2011 13:59

aymee napisal/-a:kakšno ozkogledno razmišljanje deluosional...
zakaj misls da se prodaja?
mogoče dela kot hostesa, mogoče kot promotorka, mogoče kot go go plesalka...
verjemi, da se da zasluzit 150 € na vikend tudi če se ne prodajas...

Zakaj pa potem noce povedat kaj dela?
Moja kolegica je hostesa, pa nikoli ni in ne dela na crno. Ce bi delala bi jo lahko dobila inspekcija... tako je rekla. In potem tudi zavod hitro zve, da imas delo oziroma denar, v takem primeru moras pa tudi zavodu vracat ne samo, da ti ne placujejo vec.
Kar se solanja tice ji lahko recem samo to, da je isto ali se tezje, ce dela po izpitih, tako da tu ne bo nic pridobila.

A ti je tezko, ce si doma in koncas se ti dve leti normalno? Imas zastonj solanje, nobenih problemov kar se tice denarja, edino, ce ti starsi niti za jest ne dajo :?:
Ne razumem pa kako si lahko zmozna koncat solanje po izpitih, nisi pa zmozna koncat redno? Po izpitih se bos morala se bolj ucit, ker bos imela vse na kupu, ko se koncajo predavanja mas priblizno kak mesec nato pa izpit, za kaksen predmet se manj casa. Vmes pa predavanja za ostale predmete. Bos to pa zmozna? Za kaksen predmet bos imela tudi samo konzultacije (dobis skripte z snovjo, kupit moras knjige tako kot normalno) nato se moras sama ucit potem pa izpit cez kaksen mesec.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jun. 2011 15:10

funny baby napisal/-a:Izpiti in predavanja izrednega solanja so kar lepo na isti soli kot poteka redni pouk. Tudi iste profesorje imas. Testi (izpiti) so isti kot za ucence na redni soli. Nic lazji niso. Sem hodila po izpitih na doloceni soli, moja kolegica pa redno na isti soli, cisto isto ucno snov sva imeli, iste teste, isto sprasevanje, isti izpiti. Edina razlika je, da pri izrednem solanju (po izpitih) ti ni treba vsak dan v solo.
"po izpitih" se pa rece po domace zato, ker ko naredis izpit si koncal z dolocenim predmetom za tisto leto. Pri rednem solanju pa so testi veckrat na leto. Torej je "po izpitih" vsa ucna snov samo zdruzena in moras po koncanih predavanjih naredit izpit za celotno snov. Pri rednem solanju pa pises teste sproti.

To ni nujno. Ti lahko dokončaš KJERKOLI. Moja gimnazija ni imela izrednih izpitov, zato so šli na drugo. Prav tako je moj brat na vegovi jeb*l ježa, dokončal je šolanje v parih mesecih po izpitih na Zarisu z minimalno učenja, še odvodov niso imeli pri matematiki, vse je naredil s 5. ;) Ker je poklicna matura si je izbral angleščino, tako da težje matematike sploh ni rabil. Tko da ne, ni isto.

Moj nasvet je, da greš delat po izpitih, še posebi če ti težave dela matematika. :)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 08. Jun. 2011 16:26

sončk napisal/-a:
funny baby napisal/-a:Izpiti in predavanja izrednega solanja so kar lepo na isti soli kot poteka redni pouk. Tudi iste profesorje imas. Testi (izpiti) so isti kot za ucence na redni soli. Nic lazji niso. Sem hodila po izpitih na doloceni soli, moja kolegica pa redno na isti soli, cisto isto ucno snov sva imeli, iste teste, isto sprasevanje, isti izpiti. Edina razlika je, da pri izrednem solanju (po izpitih) ti ni treba vsak dan v solo.
"po izpitih" se pa rece po domace zato, ker ko naredis izpit si koncal z dolocenim predmetom za tisto leto. Pri rednem solanju pa so testi veckrat na leto. Torej je "po izpitih" vsa ucna snov samo zdruzena in moras po koncanih predavanjih naredit izpit za celotno snov. Pri rednem solanju pa pises teste sproti.

To ni nujno. Ti lahko dokončaš KJERKOLI. Moja gimnazija ni imela izrednih izpitov, zato so šli na drugo. Prav tako je moj brat na vegovi jeb*l ježa, dokončal je šolanje v parih mesecih po izpitih na Zarisu z minimalno učenja, še odvodov niso imeli pri matematiki, vse je naredil s 5. ;) Ker je poklicna matura si je izbral angleščino, tako da težje matematike sploh ni rabil. Tko da ne, ni isto.

Moj nasvet je, da greš delat po izpitih, še posebi če ti težave dela matematika. :)

Možno, samo v tem primeru imas dokaz kje/kako si se solal, spricevalo, v takem primeru tudi dela ne dobis takega kot bi lahko oziroma ti niti negativnega odgovora ne posljejo. Verjemi, sem se solala izredno in zdaj sem ze nekaj let na zavodu sluzbe pa ni, ker nimam "prave" sole ali poznanstev ... Ozirama je sem naredila solo po izpitih kar lepo na isti soli kot je redni pouk pa se to ni dovolj. Tako, da nekaj kar pa tako z lahkoto naredis pa verjemi, solo bi tako ze mogoce z lahkoto naredila, sluzba pa potem le, ce ima veze. Brez nic ni nic. Ali pa bo ostala kaj ze "prostitutka" ali hostesta ... Kako bo pa potem sprejeta na kaksen faks, ce bo naredila na Zarisu z lahkoto? Oziroma kako bo potem folgala faks, ce se navadne srednje ali gimnazije ne more? NO, ce sploh misli it na faks.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 08. Jun. 2011 16:36

Spet nekaj na slepo blebetaš :D Če ti to doživljaš, še ne pomeni, da bodo vsi. Moj brat je direkt iz šole (Zarisa!) dobil odlično plačano delo, in to ko se je recesija najbolj razpasla. Delodajalcev ne zanima kam si ti hodil na gimnazijo/srednjo šolo, ampak kakšne vrste izobrazbo imaš in koliko si se pripravljen učiti. Potem je nekaj časa delal, pa se je odločil, da bo nadaljeval šolanje in zdaj uspešno študira ;)
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 08. Jun. 2011 17:09

sončk napisal/-a:Spet nekaj na slepo blebetaš :D Če ti to doživljaš, še ne pomeni, da bodo vsi. Moj brat je direkt iz šole (Zarisa!) dobil odlično plačano delo, in to ko se je recesija najbolj razpasla. Delodajalcev ne zanima kam si ti hodil na gimnazijo/srednjo šolo, ampak kakšne vrste izobrazbo imaš in koliko si se pripravljen učiti. Potem je nekaj časa delal, pa se je odločil, da bo nadaljeval šolanje in zdaj uspešno študira ;)

Ce bi se bila pripravljena uciti bi komot ostala kjer je. Ponavadi grejo na take sole tisti, ki se tezko ucijo ali pa se jim ne da. Ce ji dela probleme SAMO matematika bi lahko prosila sosolko ali pa kaksno prijateljico, da ji pomaga.
Delodajalci ne vejo kako pripravljen si se ti uciti in delati, ce te ne poznajo, in dokler te ne preizkusijo. V veliko primerov ( ne samo pri meni) pa do preizkusa niti ne pride. Predvsem si pa delodajalci zelijo, da imas izkusnje.
Jst sem pa po izpitih morala delat, ker sem imela se druge probleme takrat (ni imelo veze s solo), tako, da si niti nisem zelela po izpitih. Imela sem pa tud probleme z matematiko ampak, ce hoces se da vse. Pri meni je bil pa point to, da nisem mogla vsak dan v solo hodit, in je bilo izredno solanje edina moznost, da sem sploh kaj naredila.
Lej, sej jst se ne bom tuki vmesavala, ona je vprasala, ce ima kdo izkusnje, jst sem pa povedala. Koliko je najstnikov, ki ne bi, pa se jim ne da, pa imajo probleme z matematiko... pa se s cim tudi, koliko je otrok, ki dozivljajo psihicno, celo fizicno nasilje v soli... Ne mores kar rect zdej pa, ker ima probleme samo z matematiko bo pa kar vse vrgla iz rok pa sla nekam kjer je lazje. Itak pa tuki prihaja samo do trenj. Nej se ona lepo pogovori z razrednicarko ali solsko psihologinjo in naj ji svetujejo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov