Moja, odločitev? Imam prav ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Tud jaz se pridružujem zgornjemu mnenju. Me zelo zanima razlog zakaj bi ti odšla že od doma brez končane srednje šole? Ravno to je super, da imaš kje bit brez stroškov vsaj dokler ne končaš in dobiš potem normalno službo- če se ti mudi delat in živet na svojem. Zna se zgodit, da boš zavozila vse, vzela preveč "na izi"(kakor tukaj pišeš- vse se da s profesorji, inštrukcije, lažje, tralala! službica + stanovanje!) in vrgla stran cajt, v kterem bi normalno lahko nrdila srednjo.. Poznam folk, ki ima končano srednjo, imajo redno službo in jim je problem bit na svojem, vsak mesec plačevat najemnino..Preveč zlahka si vse to predstavljaš. Vglavnem pa, na tvojem mestu jaz- bi še te dve leti naredla, doma.
+ močno dvomim, da boš kar dobila financirano šolanje, ker ga imaš ti zdaj tako ali tako brezplačno in lahko ponavljaš, lahko si vpisana, saj si 19let stara..
Skratka, sam đumbus delaš iz zaključka navadne srednje šole
+ močno dvomim, da boš kar dobila financirano šolanje, ker ga imaš ti zdaj tako ali tako brezplačno in lahko ponavljaš, lahko si vpisana, saj si 19let stara..
Skratka, sam đumbus delaš iz zaključka navadne srednje šole
It was forever..but it didnt last long..
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Točno to, kot so druge rekle. Zaradi dela na črno - sploh, če je res samo čez vikend - nima smisla pustit šolanja. Poleg tega pa po eni strani pišeš, da imaš težave s financiranjem šolanja, po drugi strani se pa seliš na svoje? Ostani raje še malo pri starših, pa ne bo nobenih težav s plačevanjem šole. Če imate res denarne probleme, potem verjetno lahko dobiš tudi državno štipendijo, če si pa tako pridna, kot praviš, se pa pozanimaj tudi za kako kadrovsko. Plus da 150 evrov na vikend sploh ni malo ... tako da res, ostani doma in ne bodi neumna.
Sama tudi menim, da je tu ena druga zgodba v ozadju - da se ti ne da biti še dve leti v šoli, da si se skregala s starši, ... Po mojem je pustiti šolo in upati, da boš lahko prelisičila zavod precej neumno.
Sama tudi menim, da je tu ena druga zgodba v ozadju - da se ti ne da biti še dve leti v šoli, da si se skregala s starši, ... Po mojem je pustiti šolo in upati, da boš lahko prelisičila zavod precej neumno.
Every rose has its thorn
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Ne vem zakaj ste vse tako proti izpitom, sama pa poznam več tistih, ki so šli delat po izpitih in z lahkoto naredili, kot tistih, ki jih niso naredili. Ponavadi je tako, da so izpiti na teh raznoraznih centrih za izobraževanje veliko lažji kot testi v šoli.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Kje je potem fora? Zakaj kr vsi ne pustijo srednje in ne grejo po izpitih? Če je vse tako bleščeče- vse zastonj + lažja šola. Wtf?
Jaz kar sem slišala, da zavod financira so vse starejši od 26ga leta, torej do 26leta ti država plačuje izobraževanje, kasneje ne. Zato zavod financira. Ona ima vse možnosti normalno končati srednjo šolo, ne vem zakaj bi ji pa oni kr financiral, ker se je dečva pač tak odločla?
Jaz kar sem slišala, da zavod financira so vse starejši od 26ga leta, torej do 26leta ti država plačuje izobraževanje, kasneje ne. Zato zavod financira. Ona ima vse možnosti normalno končati srednjo šolo, ne vem zakaj bi ji pa oni kr financiral, ker se je dečva pač tak odločla?
It was forever..but it didnt last long..
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
jaz ti svetujem, da delaš redno in še naprej delaš za vikende...lahko se tudi poskusiš z mamo zmeniti, da je otroški dodatek, ki ga, če sem prav razumela, ona sedaj dobiva, tvoj. Oz vsaj del tega...
Po mojih izkušnjah je lažje delati redno, kot pa po izpitih. Bolj si "not", vsaj ene roke imaš in pomoje prej končaš...
Po mojih izkušnjah je lažje delati redno, kot pa po izpitih. Bolj si "not", vsaj ene roke imaš in pomoje prej končaš...
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
A te je sram zarad sosolcev, ker zaostajas z izpiti, pa se hoces izogniti temu preko zavoda?
Daj se organiziraj in se uci tam, nobeden zavod te ne bo resil, ce se ti sama tezko usedes za knjigo! Jaz bi te zvlekla za uho in usedla za mizo, da resujes naloge po cele dneve, ne pa da delas take neke nacrte.
Drugac pa Evelyn ti je lepo napisala, ti imas glede financij, idealne pogoje, da dokoncas solo, tak da ne palamudi! Druzina ti je tudi lepo svetovala.
Daj se organiziraj in se uci tam, nobeden zavod te ne bo resil, ce se ti sama tezko usedes za knjigo! Jaz bi te zvlekla za uho in usedla za mizo, da resujes naloge po cele dneve, ne pa da delas take neke nacrte.
Drugac pa Evelyn ti je lepo napisala, ti imas glede financij, idealne pogoje, da dokoncas solo, tak da ne palamudi! Druzina ti je tudi lepo svetovala.
-
Dita- - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 8. 2007
ne vem od kje ideja da otroški dodatek pripada otroku... po mojih info je otroški dodatek pač za razne potrebe otroka - npr. šolski izleti, potrebščine, počitnice, pa pač pokrit del stroškov (hrana, elektrika voda). razen, če si punca vse (!) sama plačuje - tudi hrano in položnice. Jaz si ne drznem rečt mami, ki me je vzgajala 18 let in si včasih trgala od ust, da je lahko meni kupil npr. nova oblačila, da nej da otroški dodatek raje meni.
avtorici pa: delaj redno... premlada si še, da bi šla kar na svoje, ni tako preprosto kot misliš da je. moje mnenje pač. kaj pa delaš, če smem prašat, da zaslužiš 150€ na vikend?
avtorici pa: delaj redno... premlada si še, da bi šla kar na svoje, ni tako preprosto kot misliš da je. moje mnenje pač. kaj pa delaš, če smem prašat, da zaslužiš 150€ na vikend?
Our passion is our strength <3
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
ja sej. za potrebe otroka in če se otrok odseli gre otroku. nisem mislila, da ga je treba dat otroku, da ga zagoni za pijačke. ampak da pa ni za to, da ga fotr znosi v gostilno ipd.. konc ot
Vsak raj ima svojo kačo.
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
Jst sem bila v podobni situaciji. Nej ti povem, da po izpitih ni nic lazje delat sole, edino to je, da kaksen dan ti ni treba v solo, ampak kaksen dan pa moras tud po dvakrat - izpit pa se predavanja, ker vmes ti lahko ostane par ur da nimas nic.
Kar se pa tice zavoda ... ko bos enkrat na zavodu ne bos mogla rect ne, ker te lahko izpisejo in ne prejemas vec denarja in nic vec ti ne placujejo. Ko bos na zavadu ti lahko recejo karkoli, lahko te posljejo na usposablanje ... karkoli, kljub temu, da ze imas sluzbo. Point je pa tud v tem, da ce bo ze imela svojo sluzbo te na zavod sploh ne bojo sprejeli in takoj, ko bos dobila sluzbo bos morala sporocit zavodu in te bojo izpisal (edino, ce te oni posljejo na usposablanje, kar pa ni isto kot sluzba, ker je to preko zavoda in "placo" dobis od zavoda. usposablanje pa traja 3 - 6 mesecev).
Na zavodu si zato, da sluzbo isces, ne zato, da ti oni karkoli placujejo, ti pa lepo sluzbo ze imas.
Kar se pa tice zavoda ... ko bos enkrat na zavodu ne bos mogla rect ne, ker te lahko izpisejo in ne prejemas vec denarja in nic vec ti ne placujejo. Ko bos na zavadu ti lahko recejo karkoli, lahko te posljejo na usposablanje ... karkoli, kljub temu, da ze imas sluzbo. Point je pa tud v tem, da ce bo ze imela svojo sluzbo te na zavod sploh ne bojo sprejeli in takoj, ko bos dobila sluzbo bos morala sporocit zavodu in te bojo izpisal (edino, ce te oni posljejo na usposablanje, kar pa ni isto kot sluzba, ker je to preko zavoda in "placo" dobis od zavoda. usposablanje pa traja 3 - 6 mesecev).
Na zavodu si zato, da sluzbo isces, ne zato, da ti oni karkoli placujejo, ti pa lepo sluzbo ze imas.
- funny baby
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 9. 2008
sončk napisal/-a:Ne vem zakaj ste vse tako proti izpitom, sama pa poznam več tistih, ki so šli delat po izpitih in z lahkoto naredili, kot tistih, ki jih niso naredili. Ponavadi je tako, da so izpiti na teh raznoraznih centrih za izobraževanje veliko lažji kot testi v šoli.
Izpiti in predavanja izrednega solanja so kar lepo na isti soli kot poteka redni pouk. Tudi iste profesorje imas. Testi (izpiti) so isti kot za ucence na redni soli. Nic lazji niso. Sem hodila po izpitih na doloceni soli, moja kolegica pa redno na isti soli, cisto isto ucno snov sva imeli, iste teste, isto sprasevanje, isti izpiti. Edina razlika je, da pri izrednem solanju (po izpitih) ti ni treba vsak dan v solo.
"po izpitih" se pa rece po domace zato, ker ko naredis izpit si koncal z dolocenim predmetom za tisto leto. Pri rednem solanju pa so testi veckrat na leto. Torej je "po izpitih" vsa ucna snov samo zdruzena in moras po koncanih predavanjih naredit izpit za celotno snov. Pri rednem solanju pa pises teste sproti.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
*robyn-fenty* napisal/-a:Problem je v tem da se moja družina ( tete, babica pa dedek, starši...)
zelo bojijo da izpitov ne bi naredila, in me z vso silo prepričujejo naj tega ne naredim ker bi si "zajebala" življenje..
Tvoja družina ima prav. Naredi šolo do konca. Ko enkrat prekineš, prekineš za vedno.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Dita- napisal/-a:ne vem od kje ideja da otroški dodatek pripada otroku... po mojih info je otroški dodatek pač za razne potrebe otroka - npr. šolski izleti, potrebščine, počitnice, pa pač pokrit del stroškov (hrana, elektrika voda). razen, če si punca vse (!) sama plačuje - tudi hrano in položnice. Jaz si ne drznem rečt mami, ki me je vzgajala 18 let in si včasih trgala od ust, da je lahko meni kupil npr. nova oblačila, da nej da otroški dodatek raje meni.
Nekak nisi poštekala, kar sem rekla, a je teb ful razlika, če gre denar za potrebe otroka, če gre iz rok mame ali iz rok hčerke??? ZA POTREBE OTROKA, GOT IT??
Če gre na zavod, ga itak nobena ne bo mela, al kva so rekle zgori.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
Dita- napisal/-a: kaj pa delaš, če smem prašat, da zaslužiš 150€ na vikend?
prodaja se. prostitutka. kaj ni jasno?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov