Moja, odločitev? Imam prav ali ne?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *robyn-fenty*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 12. 2010
Pozdravljene dame in vsi ostali,
Rada bi vas prosila za nasvete...
Sem stara 19 let, hodim oz. sem hodila v srednjo ekonomsko šolo... Zdaj bi rada v 3. letniku pustila, in šla preko zavoda po izpitih...imam probleme z matematiko, pa tudi financiranjem šolanja...preselila se bom od doma kar so dodatni stroški. Nameravam it v službo oz. preko zavoda da mi plačujejo šolanje. To pomeni, vpisala bi se v zavod čez nekaj mesecev pa dokončala šolanje na ljudski univerzi 3. in 4. letnik ekonomske. <Ker vem da sem trmasta, kar mi je pomagalo do zdaj da dosežem vse cilje ki sem si jih zadala, vem da bi tudi izpite naredila. S tem bi imela veliko privilegijev ( inštrukcije zastonj, več prostega časa, pa še delala bi zraven)
Problem je v tem da se moja družina ( tete, babica pa dedek, starši...)
zelo bojijo da izpitov ne bi naredila, in me z vso silo prepričujejo naj tega ne naredim ker bi si "zajebala" življenje..
Kot sem že omenila: VEM DA SEM SPOSOBNA!
Mama je razočaana, ker baje da otroškega dodatka pa mnogo subvencij glede drugih stvari ne bi dobivala oz ji ne bi priznali...tete mi govorijo da jih bom razočarala !
Zelo mi je težko ko mi take govorijo!! Potem se ne morem odločiti več kaj je dobro zame, ampak kaj bom naredila da se bo njim zdelo dobro....razumem da jih skrbi, ampak nevem kako jim dopovedati da je to moje življenje in da bo vse OK. , če sem se tako odločila ?
Prosim če mi lahko svetujete, samo še ve mi lahko pomagate....;;))
V naprej se zahvaljujem za komentarje oz nasvete !
Vaša edina,
*Robyn-Fenty*
Rada bi vas prosila za nasvete...
Sem stara 19 let, hodim oz. sem hodila v srednjo ekonomsko šolo... Zdaj bi rada v 3. letniku pustila, in šla preko zavoda po izpitih...imam probleme z matematiko, pa tudi financiranjem šolanja...preselila se bom od doma kar so dodatni stroški. Nameravam it v službo oz. preko zavoda da mi plačujejo šolanje. To pomeni, vpisala bi se v zavod čez nekaj mesecev pa dokončala šolanje na ljudski univerzi 3. in 4. letnik ekonomske. <Ker vem da sem trmasta, kar mi je pomagalo do zdaj da dosežem vse cilje ki sem si jih zadala, vem da bi tudi izpite naredila. S tem bi imela veliko privilegijev ( inštrukcije zastonj, več prostega časa, pa še delala bi zraven)
Problem je v tem da se moja družina ( tete, babica pa dedek, starši...)
zelo bojijo da izpitov ne bi naredila, in me z vso silo prepričujejo naj tega ne naredim ker bi si "zajebala" življenje..
Kot sem že omenila: VEM DA SEM SPOSOBNA!
Mama je razočaana, ker baje da otroškega dodatka pa mnogo subvencij glede drugih stvari ne bi dobivala oz ji ne bi priznali...tete mi govorijo da jih bom razočarala !
Zelo mi je težko ko mi take govorijo!! Potem se ne morem odločiti več kaj je dobro zame, ampak kaj bom naredila da se bo njim zdelo dobro....razumem da jih skrbi, ampak nevem kako jim dopovedati da je to moje življenje in da bo vse OK. , če sem se tako odločila ?
Prosim če mi lahko svetujete, samo še ve mi lahko pomagate....;;))
V naprej se zahvaljujem za komentarje oz nasvete !
Vaša edina,
*Robyn-Fenty*
-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Po mojem nimaš prav...trudi se naredit še te dve leti redno. Srednjo šolo končaj normalno, pol pa vpiši se na zavod ali študiraj izredno al delaj kar hočeš...poznam enih par, ki so šle po izpitih in še danes ne vem ali so končale, pa so vse imele namen.
- *robyn-fenty*
- Sramežljivka
mislim da je to odvisno od karakterja osebe, koliko si sploh šolo želi končati..!!
Jaz si želi, pridna sem za učenje, kot pa sem omenila...ne bom zmogla hodit v redno pa plačevati stroške bivanja...(položnice, itd)
Jaz si želi, pridna sem za učenje, kot pa sem omenila...ne bom zmogla hodit v redno pa plačevati stroške bivanja...(položnice, itd)
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Napisala si, da misliš delat zraven in hodit v službo pa imaš že zagotovljeno delo ali si ga misliš iskat ko boš na zavodu? Ker službe ni tak lahko dobit in kako delo bi ti to sploh opravljala glede na to, da še nimaš nobene izobrazbe? No da ne boš sama sebe v drek porinila in na koncu ne boš mela ne službe, ne prihodkov in nedokončane šole. Aja pa kak si lahko prepričana, da boš naredila izpite... zakaj pol nisi prepričana v to, da boš naredila še leto, dve leti srednje šole kolko ti je pač ostalo do konca? Saj snov je ista ali? Verjetno je lažje na zavodu naredit al kako?
Yada, yada, yada...
- *robyn-fenty*
- Sramežljivka
kikyca napisal/-a:Napisala si, da misliš delat zraven in hodit v službo pa imaš že zagotovljeno delo ali si ga misliš iskat ko boš na zavodu? Ker službe ni tak lahko dobit in kako delo bi ti to sploh opravljala glede na to, da še nimaš nobene izobrazbe?? Verjetno je lažje na zavodu naredit al kako?
No, glede službe mam že preskrbljeno... na zavodu je lažje ker ti oni financriajo šolanje, hkrati pa so inštrukcije zastonj, učitlje poznam, glede izpitov se zna zmenit, gredo ti na roke...tako da je definitivno lažje..
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
ja samo na koncu moras naredit poklicno maturo ki ima rezultate glede na vse srednjesolce ki se ucijo kar se ti... in ponavadi lih ti z zavoda kjer jim grejo bolj na roko so tisti mali procent ki propade na maturi. nam so stalno govorili bodite srecni da obstajajoi. in ce rabs zastojn instrukcije te lhko jst instruiram ce si sz lj.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Ampak men ni jasno, da govoriš o službi... Če misliš v službo hodit pol ne moreš bit na zavodu oz. ti ne bodo oni plačevali šolanja ampak si ga boš sama mogla. Tak da če prav razumem ne misliš delat ampak misliš bit brezposelna, da se boš lahko na zavod prijavila samo zato da ti bodo šolanje plačali, službo boš pa kasneje iskala ko dokončaš srednjo? Pa veš, da moreš nekje na vsaka dva mesca hodit na zavod na razogovore, pošiljat prošnje za delo ali pa it delat nekam, če te oni pošljejo in če se ti zgodi, da boš slučajno v tem času dobila delo in še ne boš dokončala šole si boš pol verjetno na koncu itak sama mogla plačat ali? - Nevem točno kak majo porihtano te zadeve ker se nikoli nisem spuščala v to ampak sam predvidevam. Ker delat in bit prijavljena na zavod hkrati ne moreš. Jaz bi na tvojem mestu končala srednjo šolo normalno ker zavod je samo eno sranje, če mene vprašaš. Ampak, če ti misliš da ti bo uspelo in si v to prepričana pol naredi kot ti misliš, da je najboljše zate... bzw, da ti nekdo od nas soli pamet ker nevemo kdo si in kolko si sposobna.
Yada, yada, yada...
- *robyn-fenty*
- Sramežljivka
kikyca napisal/-a:Ampak men ni jasno, da govoriš o službi... Če misliš v službo hodit pol ne moreš bit na zavodu oz. ti ne bodo oni plačevali šolanja ampak si ga boš sama mogla. Tak da če prav razumem ne misliš delat ampak misliš bit brezposelna, da se boš lahko na zavod prijavila samo zato da ti bodo šolanje plačali, službo boš pa kasneje iskala ko dokončaš srednjo? Pa veš, da moreš nekje na vsaka dva mesca hodit na zavod na razogovore, pošiljat prošnje za delo ali pa it delat nekam, če te oni pošljejo in če se ti zgodi, da boš slučajno v tem času dobila delo in še ne boš dokončala šole si boš pol verjetno na koncu itak sama mogla plačat ali? - Nevem točno kak majo porihtano te zadeve ker se nikoli nisem spuščala v to ampak sam predvidevam. Ker delat in bit prijavljena na zavod hkrati ne moreš. Jaz bi na tvojem mestu končala srednjo šolo normalno ker zavod je samo eno sranje, če mene vprašaš. Ampak, če ti misliš da ti bo uspelo in si v to prepričana pol naredi kot ti misliš, da je najboljše zate... bzw, da ti nekdo od nas soli pamet ker nevemo kdo si in kolko si sposobna.
Hmmm...delo imamm čez vikend "na črno"
zaslužim 150€ na vikend...zadosti za stroške... vem da moreš it na razgovore,sam je zdej tako malo prostih delovnih mest, da pomoje so še zadovoljni da koga pošljejo na šolanje...
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Mislim, da zdaj ni več tako enostavno dobiti od zavoda povrnjenih stroškov za šolanje. Pred 10 leti so kolegici plačali faks (izredno), prejšnje leto pa kolega še na tečaj tujih jezikov niso hoteli poslati. Rekli so, da je kriza in so omejili plačevanja izobraževanj.
- *robyn-fenty*
- Sramežljivka
kikyca napisal/-a:^^Aja no pol pa, če boš na zavodu bodi tiho, da delaš čez vikende... pa upam, da tud veliko ljudi tega neve ker pri nas so tolko nevoščljivi da sosed soseda prijavlja in jih pol vse lepo po vrsti z zavoda mečejo
Ja ja ^.^...to itakk da bom!! Tud če vedo, ne mislim povedat zdej vsim da bom na zavodu..samo bojim se da to financiranje šole, dolgo traja...mislim da morem nekaj časa biti na zavodu da potem oni se odločijo za to...sploh pa poznam ljudi, ki so jih zavodi pošiljali na razgovore...a so se delali "bedake", da nimajo prevoza, pa take fore...normalno delodajalec takih ne rabi ki nimajo prevoza, in jih ne zaposli...-.- pa take foree... potem pa jih je zavod dal na šolanje, ker so videli da drugo jim ne preostane...Kaj bi dala da bi imela možnost takojšnjega financiranja eej !! Nič drugega ne bi hotela..
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
Raje končaj še ta dva letnika in pojdi potem na svoje ... Manj se boš sikerala zarad mame, tet ... Pa še ti boš mela sigurno nekaj narejeno ... !
Sicer pa sploh nevem zakaj že tako hitro rineš na svoje ... Ali so doma problemi, ti kak tip pere možgane ... Če je prvo te štekam, če je pa drugo je pa bedarija !
Ne zavozi si življenja zarad deca ... !
Sicer pa sploh nevem zakaj že tako hitro rineš na svoje ... Ali so doma problemi, ti kak tip pere možgane ... Če je prvo te štekam, če je pa drugo je pa bedarija !
Ne zavozi si življenja zarad deca ... !
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
ja, 150€ za delo na črno za čez vikend... ČEZ VIKEND!!! Takrat lahko tudi šolo redno zraven delaš. Tebi je nekdo opral možgane, koliko bo tako lažje, nobene prisile ne bo, vse se bo dalo zmenit... zavedat se moraš, da je potrebno vložit isto količino dela. glede na to, da imaš težave, še več. zastonj inštrukcije ti lahko tudi kakšna sošolka daje. in prav možno je, da bo tvoja mama imela večjo izgubo zaradi izgubljenih otroških dodatkov (ki btw pripadajo tebi) in ostalih subvencij, kot boš ti zaslužila.
in če bi mi nekdo ponudil delo na črno ne bi zaradi tega nikoli pustila šole. a sploh veš kaki bodo delovni pogoji? kaj pa če ne bodo plačali? kaj pa, če te bodo izkoriščali ali pa te čez pol leta ne bodo več potrebovali? če se boš (nedajbože) poškodovala, zbolela ipd. in ne boš mogla delat? nobene garancije nimaš, nobenega zavarovanja. daj premisli malo preden se spuščaš v take odločitve, ker ni videt, da si.
edit: če si pri 19 šele v tretjem letniku, to pomeni, da že prej ni šlo vs ečez, tako kot bi moralo... predvidevam, da so ti doma malo zatežili zaradi matematike in ti, mula trmasta si se odločla z glavo skozi zid, mal na svoje in šolo nardit po izpitih yeah, right.
in če bi mi nekdo ponudil delo na črno ne bi zaradi tega nikoli pustila šole. a sploh veš kaki bodo delovni pogoji? kaj pa če ne bodo plačali? kaj pa, če te bodo izkoriščali ali pa te čez pol leta ne bodo več potrebovali? če se boš (nedajbože) poškodovala, zbolela ipd. in ne boš mogla delat? nobene garancije nimaš, nobenega zavarovanja. daj premisli malo preden se spuščaš v take odločitve, ker ni videt, da si.
edit: če si pri 19 šele v tretjem letniku, to pomeni, da že prej ni šlo vs ečez, tako kot bi moralo... predvidevam, da so ti doma malo zatežili zaradi matematike in ti, mula trmasta si se odločla z glavo skozi zid, mal na svoje in šolo nardit po izpitih yeah, right.
Vsak raj ima svojo kačo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov