moj fant

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2009 17:50

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:19, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2009 17:54

---
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Avg. 2009 19:03

Zdej so muslimani sprejeli "zakon", da lahko mož ženo posili in jo prikrajša za hrano in dom, če mu ne da. Svašta, res. :stupid:

Jst poznam kr ene par muslimanskih družin in nekatere so normalne (za moje meje normale), nekatere pa pač ne.

Glih lani so poročili punco in fanta iz ene od teh familij. Že par let nazaj so se dol dogovorili kdo bo s kom, zdej sta pa šla ta dva brat pa sestra dol in se poročila s tistima dvema, ki so ju določli. In zdej živijo tukaj vsi štirje. Ta tip je reku, da je dau za ženo dve mesečne plače (okol 1000€), njegova familija je pa tut dobila prbližno tolk plačano za njihovo hčerko ane.

Poznam pa tudi veliko takih, ki živijo čist "po naše" oz. lahko bi rekla normalno, čeprav so muslimanske vere. Vsaj na zunaj.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss Evie » 28. Avg. 2009 19:23

~NIA~ napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
Koran pravi (citiram):
Če katera od žena postane nepokorna, jo sprva opomnite, nato se od nje ločite v postelji in če je treba jo tudi udarite

In ja, po Koranu moški in ženska ne smeta biti sama v prostoru (če nista sorodnika).

to je baje res. njegov brat (od tega sodelavca) ne sme v njegovo hišo, kadar njega ni doma.
Reku je, da če se želi ločiti od žene ji mora dati 10kg zlata (to sta podpisala v neki predporočni pogodbi). In žena je pokorna zato, ker jo mož preživlja. ker ji drugega zgleda ne preostane - jest to razumem kot način, da jo moški kupi in nato z njo upravlja, ona je pa itak uzgojena tako, da se ne upira in sprejme vse kar mož reče.. :nixweiss: če on želi biti z drugo žensko bo bil, tud če je ona ljubosumna - njega njena čustva ne zanimajo!

lahko ima tudi več žena, ampak mora potem preživljati vse, nobeni ne sme nič manjkati.

Ja, nam se takšne stvari zdijo nedopustne in grozne. One (oni) pa so tam (govorim za države z veinoma muslim. prebivalstvom) tako vzgojeni, zelo spoštujejo tradicijo. So izjeme, ampak večini se zdi to normalno.

Pred leti sem imela priložnost spoznat eno punco, mislim, da je bila iz Pakistana (nisem prepričana) in nam je bilo zelo hudo ko je ona pripovedovala kako so ji starši že določili moža itd. Ampak bilo bi zelo krivično, če bi jo mi v tistem enem tednu hotli prepričat o nasprotnem in kako so takšne stvari nepravične (vsaj za nas).
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Avg. 2009 19:32

buubbika, sej ti ljudje o katerih sem govorila so Šiptarji. Običaj gor ali dol, meni se to ne zdi normalno. Ne štekam, da se ljudje v današnjem času ne morejo mal ven izven teh običajev držat (teh res ta čudnih).

Jst si ne znam predstavljat, da bi zdaj moj oče pokasiral 1000€ za mene, me odpeljal dol in me oženil z nekom ki sem ga vidla 1× al pa 2× v življenju.

Drugač je pa ta punca tut mela enga tipa, ampak niso vedli doma. In sploh neupam pomislit kako ji je zdej, ko je poročena s tujcem praktično (včasih jih vidim kje in hodita tak kot da nista par sploh). Kolegica je bla pri njej na obisku in je rekla, da sta pile kavo, njemu je pa dala zvezek da se je šel učit v sobo (slovensko). :rofl:
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Avg. 2009 19:41

Kriza no.

Muslimanke režejo ja, ampak ne povsod. Nevem zdej na kerih območjih majo te fore. Pa itak so razlike tudi med muslimani, nimajo vsi isto.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Avg. 2009 19:50

Itak da me nikoli ne bomo tega razumele, ker preprosto niso navajene tega. Kakor one ne razumejo nas, kako lahko hodimo v mini krilih naokoli, ker je pač nespodobno.

Nam je profesor geografije razlagal o svojem potovanju po Bližnjem vzhodu in da je pričakoval, da bo videl sama žalostna dekleta, pa sploh ni bilo tako. Res da se je njegova punca (sedaj žena) večinoma pogovarjala z dekleti, ampak so razlagale, da ker pač nimajo dosti izbire pri vrhnjih oblačilih, si pa privoščijo pri spodnjih- razne čipkaste spodnje hlačke, lepe modrčke, itd... Ter da si vsaj neporočene ličijo oči, ker je to edini način da zapeljejo moškega.

Sicer pa ne razumem zakaj v muslimanskih deželah dovoljujejo vnaprej načrtovanje poroke, ker sem popoldne brala koran (in wikipedio :D) in se tega nebi smelo! Ali pač v izrazito islamskih deželah tega ne počno? Kajti to je bolj značilno za Indijce in nekatere afriške države.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 28. Avg. 2009 19:50

Najbolj nerazumljivo mi je pa to, da starši (po eni strani mame, po drugi pa predvsem očetje) to dovolijo. Da take delajo z njihovimi hčerami.

Jst sploh ne upam pomislit kaj bi takemu tipu moj fotr naredu. :eek:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2009 21:08

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Avg. 2009 21:13

renatka_ napisal/-a:Najbolj nerazumljivo mi je pa to, da starši (po eni strani mame, po drugi pa predvsem očetje) to dovolijo. Da take delajo z njihovimi hčerami.

Jst sploh ne upam pomislit kaj bi takemu tipu moj fotr naredu. :eek:

Za njih je to tako običajno, kot da tebe pri 6ih letih pošljejo v šolo.

Js občudujem muslimane, da dejansko tako striktno upoštevajo Koran. Ne pa ko se kristjani delajo verne, hodijo k maši, dejansko pa ne upoštevajo kaj pravi Sveto pismo (še posebi stare tetke, ki vsak dan pri maši da obrekujejo koga ni pri maši). Sicer pa zna bit tud Sveto pismo kruto.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2009 21:17

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 28. Avg. 2009 21:45

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 14:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Smeška. » 28. Avg. 2009 22:59

Odgovor gre nekako tako, da sta adam in eva mela froce po dva in dva v paru, ti pa pol kao niso bli pol v sorodu in so izbirali partnerje v drugem paru.. nek totalen bullshit v glavnem.. :) ne splača se iskat lukenj v svetem pismu, ker si itak miljon stvari zmislijo, da jih zakrpajo ;)
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 29. Avg. 2009 1:15

Glede Adama in Eve je nam župnik razložil, da pač Svetega pisma kristjani ne razumemo dobesedno; Sveto pismo je napisano v prispodobah; ni zdaj tako, da sta onadva bila edina človeka, ampak je Bog ustvaril človeka... Jaz si to predstavljam (in verujem) tako, da je bila taka evolucija, kot so nas učili v šoli, ampak da za vsem tem še vedno nekdo "stoji", da je nekje Bog, ki je povzročil, da se je to začelo dogajati... Ne spomnim se, kako točno nam je on to razložil, ampak vem, da Svetega pisma ne smeš razumeti dobesedno, za razliko od Korana...
HeadUpHigh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HeadUpHigh » 07. Sep. 2009 19:34

Nia, ti si pa ena najbolj omejenih in nesramnih oseb. Ta forum berem že dobri 2 leti in sm dojela, da maš v skor vsaki temi ene komentarje (ki so btw v večini bolani) proti "južnjakom". Mislm, dej, kako te ni sram?? Jst res ne morm razumet, kako si lahko tko sovražno nastrojena. V tej temi si pa s svojimi posti izpadla (vsaj v mojih očeh) totalno debilna, sorry nism našla drugega izraza...ampak, res mi ne gre v glavo, da nekdo piše take glupe stvari kot jih pišeš ti. Maybe ti mišljenja (o južnjakih, predvsem muslimanih kokr vidm) nihče ne more spremenit, ampak potrud se pa svoje mnenje in svoje resnično nezrele komentarje zadrž zase. Sej men je vseen, itak si ti sramoto delaš ampak grozn je brat take poste, ki sam kažejo omejenost in nevednost !!!

Lp

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov