Mlade mamice in atiji (srednješolci)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mladi starši

da
26
21%
ne
95
79%
Skupaj glasov : 121

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 09. Jul. 2008 11:30

i..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 19:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 09. Jul. 2008 11:41

~NIA~, vem da je to vse res.. Mogoč sem se preveč opredelila na mlade starše, premalo na srednješolce.. Za dijake se strinjam da je vse prezahtevno in tud prezgodaj.. Js sem bol misla na mlade mamice, ki študirajo in se odločijo met otroka.. Se opravičujem, če sem malo sfalila temo.. Sej sem kasneje nekje napisala tud o tem, da je treba gledat na otrokov razvoj, na okolje, v katerem bojo živel, na celotno njegovo odraščanje..
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Jul. 2008 12:43

~NIA~ napisal/-a:Miss September: ni vse fora sam v tem kako nas vzgaja zahodna družba.. je treba met tud finance, dom, avto,....... če želiš met otroka? kje naj dijak dobi sredstva za plenice, hrano, kje naj dobi denar za vse stroške avtomobila da bo lahko bolnega otroka peljal k zdravniku sred noči?
ni vse sam met otroka pol pa že dobivaš socialno podporo. država ne da prou velik, pol pa vsi jamrajo kako so brez denarja, da otroci čedalje več zahtevajo, da jim s plačo čistilke tega ne morjo prvoščit.
po možnosti ženska še ostane samohranilka ker se fant še ni znorel in ker sta se v to spustila premlada.. kako naj otrok pri 16ih/17ih/.. ve kaj si v življenju želi, da je zrel za imet otroka?
sej otroci so lepi, luškani, buci buci.. sam ta dojenček zraste, začne hodit v šolo, ima svoje potrebe, hobije, ki so (žal) povezani predvsem s financami.. niso skos mičkeni pa luškani..

Se podpišem. Jaz nočem nekaj tvegati, da bo potem otrok pa lačen.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 09. Jul. 2008 13:02

Ampak ... otrok je lahko lačen tud v že postavljeni hiši, luksuzno opremljeni, ob nekoč premožnih starših ... ki so na žalost vse zgubl. A je tko? Nikol ni nobene garancije, da bo otrok zdrav in da bo imel vse, kar si zasluži in še več ...

Drugač pa ja .. jst sm za mlado starševstvo, ampak od 20 naprej, vsaj tolk, da mata obadva narejeno srednjo šolo, vsaj poklic.

In ja, tuki bom še enkrat izpostavla mojo prjatlco, katera ma doma enga kjutkanga fantička, k je bil star 3 leta maja letos in morm rečt, da ga je super vzgojila, kljub temu, da je v bistvu mati samohranilka, ker sta s tipom nehala. Trenutno je tik pred diplomo, mislm, da ni ponavljala letnika na faksu, tko da sam kapo dol :respekt:

Če se nekej slučajno ponesreči in postane punca noseča in ve, da bi svojemu otroku lahko dajala tiste osnove, ki jih rabi, da se bo zdravo in uspešno razvijal v otroka, potem v najstnika in konec koncev v odraslo in samostojno osebo, naj ga ima. Sevede je tuki čist druga zgodba, če punca oz. ženska otroka nikakor noče, al pa nima podpore iz nobene strani ...

Jst vem, da če bi zdj mela otročka, če bi po nesreči pač zanosila, to zame potem ne bi bla nesreča in otrok ne posledica ... pa vem, da bi mi doma pomagal, ker so mi že zdavnej rekl, da bi mi, če bi do tega pršlo.

Sicer pa ... vse se da, če se hoče in v večini primerov je res tko.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 09. Jul. 2008 13:13

jaz bi ga takoj mela :D sem malo cez 20, brez sluzbe, trenutno se ne solam(srednja se ni koncana), fant enako. Ampak ce bi slucajno zanosila, bi ga obdrzala, manjkalo mu nebi nic :) imel bi se prevec
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss September » 09. Jul. 2008 13:15

jagodka85 napisal/-a:Ampak ... otrok je lahko lačen tud v že postavljeni hiši, luksuzno opremljeni, ob nekoč premožnih starših ... ki so na žalost vse zgubl. A je tko? Nikol ni nobene garancije, da bo otrok zdrav in da bo imel vse, kar si zasluži in še več ...

Drugač pa ja .. jst sm za mlado starševstvo, ampak od 20 naprej, vsaj tolk, da mata obadva narejeno srednjo šolo, vsaj poklic.

In ja, tuki bom še enkrat izpostavla mojo prjatlco, katera ma doma enga kjutkanga fantička, k je bil star 3 leta maja letos in morm rečt, da ga je super vzgojila, kljub temu, da je v bistvu mati samohranilka, ker sta s tipom nehala. Trenutno je tik pred diplomo, mislm, da ni ponavljala letnika na faksu, tko da sam kapo dol :respekt:

Če se nekej slučajno ponesreči in postane punca noseča in ve, da bi svojemu otroku lahko dajala tiste osnove, ki jih rabi, da se bo zdravo in uspešno razvijal v otroka, potem v najstnika in konec koncev v odraslo in samostojno osebo, naj ga ima. Sevede je tuki čist druga zgodba, če punca oz. ženska otroka nikakor noče, al pa nima podpore iz nobene strani ...

Jst vem, da če bi zdj mela otročka, če bi po nesreči pač zanosila, to zame potem ne bi bla nesreča in otrok ne posledica ... pa vem, da bi mi doma pomagal, ker so mi že zdavnej rekl, da bi mi, če bi do tega pršlo.

Sicer pa ... vse se da, če se hoče in v večini primerov je res tko.

I agree.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 09. Jul. 2008 13:51

jagodka85 napisal/-a:Ampak ... otrok je lahko lačen tud v že postavljeni hiši, luksuzno opremljeni, ob nekoč premožnih starših ... ki so na žalost vse zgubl. A je tko? Nikol ni nobene garancije, da bo otrok zdrav in da bo imel vse, kar si zasluži in še več ...

Se strinjam. Ni garancije. Ampak, če že prej veš, da nimamš sredtsev za
preživljanje, se je pametno NE odločit za otroka.
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 09. Jul. 2008 14:05

jst poznam neki primeru k majo punce mehne utroke tku že stare skor 4 5 let , pa so jih rodile u kakem 2 letnki sredne alpa kj blizu...pa niti najmen niso sposobne skrbet za njih ...in pol to delajo starši.

poznam pa eno, k je 20 stara pa ma tamauga 2 let starga ...zdle mata z decam poroko napovedano za 2.august...in so toook luštna familja.

js pa tko ...da bi bla vsaj čez pou faxa...pa bi mela bejbita :D
uglaunem tko ...predn bom 30 hočm met otroke ...k fuul mi je bedno d majo otroc stare starše , ker k so mehn se ne pozna , sam pol k so pa star otroc kr neki , se pa nardi ta razlika ..moja2 sta bla stara 40 & 41 k sta me mela (načelo : najprej kariera potem otroci :lol: ), in mi je zdei to ubijajoče - nočm de bi mel moj utroc tko.
Uporabniški avatar
Katie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Katie » 09. Jul. 2008 16:28

v 9. razredu osnovne šole, sošolke od oktobra, novembra ni blo nazaj v šolo. čez čas smo zvedl, da je zanosila z veeelik starejšim ciganom (em - z romom), pobegnila od doma ter se preselila k njemu v Črnomelj, v tisto naselje. po tem ko je rodila je hotla it nazaj domov, a je romi niso pustil.
kaj je z otrokom nevem. verjamm, da ma otroka rada sam še vedn mislm da otroc niso za 14letne otroke!
it's amazing what you can hide just by putting on a smile.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 09. Jul. 2008 16:52

^ No tu so pa tudi njeni starši očitno zatajili, če 14-letne in še zmeraj šoloobvezne punce niso mogli pripeljati nazaj domov. Tistega Roma (če je res dosti starejši) bi pa tako lahko skoraj obsodili pedofilije (ne vem, ali je meja 14 ali 15 let, če je velika razlika v starosti).
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 09. Jul. 2008 18:01

Osebno sem proti temu, da ima najstniški par otroka. Ne pravim, da nekateri najstniki in najstnice niso dovolj zreli, ali pa da ne bi znali skrbeti za otroka, ampak ne vem, zakaj bi ga imeli, ko še sami nisi popolnoma samostojni in jih še vedno preživljajo starši. Verjamem, da so eni lahko super starši, ampak lahko so super tudi ene 5 let kasneje.

Študentski starši so nekaj drugega. Tudi moja mama je zanosila pri 20-ih.
Jaz si tudi želim otroka, sicer imam kar nekaj čez 20 let, ampak zaenkrat moram diplomirati in si poiskati službo. Moja sošolka ima 3-letno punčko in je sama študentka. Nekaj dela preko študentskega servisa, ampak to je bolj malo, pa še hčerko bolj malo vidi. Pripovedovala mi je, kako težko ji je mamo prositi, da ji da denar, da kupi tamali kaj za oblečt, pa hrano itd, ker sama pač še nima službe in tista podpora od države je bolj slaba.

Če bi do zanositve prišlo po nesreči, ne vem, kaj bi naredila, ampak da bi se pri 16ih zavestno odločila za otroka, to pa ne. Je pa res, da vsak posameznik sam začuti, kdaj je pravi čas za otroka. Nekatere še pri 35-ih niso zrele, da bi bile mame, nekatere pa so preprosto rojene za to in sanjajo, da bi si ustvarile družino že od malega. Meni je nekaj najlepšega, ko vidim mlado družinico in take res občudujem. :)
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 09. Jul. 2008 21:22

christianna cruz napisal/-a:uglaunem tko ...predn bom 30 hočm met otroke

To misliš zdaj. Kot sem tudi jaz. Ko boš starejša, boš razmišljala drugače.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 09. Jul. 2008 23:00

Js osebno sm proti. Najprej mislm da se mormo mal osamosvojit, se izšolat ,najdt dobro službo zato da bomo lahko svojim otrok sploh nudl sreho nad glavo in vse stvari ki jih rabi ter vse ostalo.
Js sm ravno zdj končala srednjo šolo in mi tut na misel ne pade da bi mela kakšnega otroka. Naprej izobrazba, služba, samostojnost....
Recimo razumem pa mojo sošolko zdj že bivšo sošolko, ki se je odločila da bo zdj mela otroka. To pa zato, ker ji odmirajo jajčniki in mogoče že naslednje leto ne bo več mogla imet svojga otroka. Sta s fantm ful premišljevala da bi vseen počakala pa potem posvojila otroka, ampak je rekla ona da bi rada vsaj enkrt v življenju doživla ta občutek k pač nosš v trebuhu svojga otroka pa ga rodiš.... in jo zastopm in jo podpiram.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 10. Jul. 2008 7:46

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 19:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
manculina*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a manculina* » 11. Jul. 2008 8:41

~NIA~ napisal/-a:Miss September: ni vse fora sam v tem kako nas vzgaja zahodna družba.. je treba met tud finance, dom, avto,....... če želiš met otroka? kje naj dijak dobi sredstva za plenice, hrano, kje naj dobi denar za vse stroške avtomobila da bo lahko bolnega otroka peljal k zdravniku sred noči?
ni vse sam met otroka pol pa že dobivaš socialno podporo. država ne da prou velik, pol pa vsi jamrajo kako so brez denarja, da otroci čedalje več zahtevajo, da jim s plačo čistilke tega ne morjo prvoščit.
po možnosti ženska še ostane samohranilka ker se fant še ni znorel in ker sta se v to spustila premlada.. kako naj otrok pri 16ih/17ih/.. ve kaj si v življenju želi, da je zrel za imet otroka?
sej otroci so lepi, luškani, buci buci.. sam ta dojenček zraste, začne hodit v šolo, ima svoje potrebe, hobije, ki so (žal) povezani predvsem s financami.. niso skos mičkeni pa luškani..

:gut: :roll:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot], Sarissima