Mlade mamice in atiji (srednješolci)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Ja, ampak ljudem z nizjimi dohodki rata vse malce pozneje...
Pa vseeno je otrok velika odgovornost in je treba dobro premislit, preden se ga napravi. In ce zanosi ena srednjesolka, ker je bila neodgovorna in ni znala poskrbet za kontracepcijo, pa ni zrela in ni pripravljena za otroka, naj gre raje naredit splav, kot pa da enemu nedolzenmu otroku, ki ni nic kriv, pokvari zivljenje.
Pa vseeno je otrok velika odgovornost in je treba dobro premislit, preden se ga napravi. In ce zanosi ena srednjesolka, ker je bila neodgovorna in ni znala poskrbet za kontracepcijo, pa ni zrela in ni pripravljena za otroka, naj gre raje naredit splav, kot pa da enemu nedolzenmu otroku, ki ni nic kriv, pokvari zivljenje.
You want me to be something I can never ever be.
-
Miss September - Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Kako sovražim to zahodnjaško družbo, ki nam narekuje kako živeti! Kakor da je življenje v rokah države in ne v naših lastnih rokah! Res je, da mladi ne bi smeli imeti otrok, ker jim je očitno na prvem mestu vse drugo kot medsebojni odnosi. Žal jih tako vzgaja sistem. Raje se nekje zunaj zapijajo, drogirajo itd. Mladi več ne poznajo "normalnega" preživljanja prostega časa. In potem so tu še starši, ki jim ne dajejo moralne podpore, temveč jim vzbujajo očitek krivde (vsaj tako je pri večini). Ni potrebna materialna podpora, moralna bo več kot dovolj! Dobro, ne morem nikomur očitati. Vsak si izbere svojo pot. Če si človek izbere osamljenost in neustaljeno življenje, bo tako živel. Vsi vemo, da niso samo mladi tisti, ki imajo "zavoro v glavi". Koliko problemov imajo nekateri odrasli: alkoholizem, ločitve, nasilje... Nekateri mladi pa so resni, odgovorni, pametni (in ne zaradi učenja v šoli, temveč zaradi učenja v življenju in zaradi učenja na napakah, izkušnjah). Že res, da mora biti oseba finančno priskrbljena, vendar nihče od nas ne potrebuje materialnega razkošja. To ni še nikogar osrečilo za dolgo. Če se mlada oseba odloči za otroka, ni s tem nič narobe. Samo mora imeti ob sebi nekoga, ki jo bo bodril, dajal upanje in ljubezen. Če se oba s partnerjem odločita za otroka, ne vidim problema nikjer. Ne potrebuje najbolj modernih in najkvalitetnejših oblačil, ob tem največjo vilo in obene bazena za srečno življenje. To nam vsiljujejo mediji. Če je pač obema v interesu premagati zlobne poglede, vse težave in ovire, je vse preprosto. Kdo ima željo imeti otroka, mu ne bo problem skrbeti zanj. Sama si želim postati mlada mamica. Vsaj enega otroka bi rada imela že kar kmalu, toda samo ob partnerju, ki bi se boril z mano. Skrb za nekoga me resnično veseli in osrečuje. Zapomnite si: Nemočni smo, kajti dovolimo drugim, da vplivajo na nas, na naša mišljenja in posledično na naša življenja.
Ko pa govorimo o nenačrtovanju otroka, nimam kaj veliko reči. Ali nismo že čisto obdani z informacijami o zaščiti in vsem?
Ko pa govorimo o nenačrtovanju otroka, nimam kaj veliko reči. Ali nismo že čisto obdani z informacijami o zaščiti in vsem?
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
Miss September napisal/-a:. Zapomnite si: Nemočni smo, kajti dovolimo drugim, da vplivajo na nas, na naša mišljenja in posledično na naša življenja.
ne nismo nemočni! se ne počutim tako! na mene vpliva samo mnenje mame in moje okolice! pa še to samo sprejemam mnenja,in nato se sama odločim...ne glede na to kaj si okolica misli! me pa spominjaš na eno uporabnico, ki je pred kratkim odprla temo s podobnim razmišljanjem kot ga imaš sama,mislim da je bila enoyel, sam nisem ziher!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
Tud js gledam na mnenja najbližjih in se potem sama odločam. Noben se ne odloča namesto mene. Ampak ne dovolim drugim, da mi vsiljujejo svojega pohabljenega in omejenega razmišljanja. Raje sem odprta za nove ideje, ki omogočajo lepše videnje sveta
Hm, sem čisto nova, nisem še uspela pregledat foruma
Hm, sem čisto nova, nisem še uspela pregledat foruma
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Cranberries napisal/-a:Meni pa se dozdeva, da je pri nas na Štajerskem (okolica Ormoža) trend imeti otroke pri 18, 19,20,21 letih. Ko grem domov mi mami zmeraj pove katera moja sošolka ali kolegica je na "novo" noseča in me ponavadi skoraj kap.. Punce se zavestno odločajo pri tej starosti, da bodo postale mame.. Ljudje se za otroke odločajo, pa nimajo ne službe in ne končane šole.. In kaj lahko sami starši temu otroku nudijo?? Čakajo na pomoč babic in dedkov..
In čez par let ostane punca mati samohranilka, brez ustrezne izorazbe itd..
Ne pravim pa, da ne morejo biti mladi starši dobri starši.. Nasprotno..
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Foxy-lady napisal/-a:Poznam primer tukaj iz nasih krajev, ko je ena zenska vedno govorila, da najprej "stalca pol pa kravca". Pred kratkim je dokoncala s hiso, ima sluzbo za nedolocen cas, itd. Zdaj pa pravi, da je bila nora, da je vse to cakala, da je zdaj ze prestara, da bi imela otroka. In zdaj se sploh ne bo vec trudila. Mislim, ce to ni norost, potem pa res ne vem...Zivljenje je res prekratko za kaj takega.
In koliko je stara?
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
ana27 napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:Poznam primer tukaj iz nasih krajev, ko je ena zenska vedno govorila, da najprej "stalca pol pa kravca". Pred kratkim je dokoncala s hiso, ima sluzbo za nedolocen cas, itd. Zdaj pa pravi, da je bila nora, da je vse to cakala, da je zdaj ze prestara, da bi imela otroka. In zdaj se sploh ne bo vec trudila. Mislim, ce to ni norost, potem pa res ne vem...Zivljenje je res prekratko za kaj takega.
In koliko je stara?
Mislim, da okoli 40.
You want me to be something I can never ever be.
-
red*cherry - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 6. 2008
Jst pa mislm, da nekje sicer moraš met mejo, ampak, če tako gledamo...sej ti vedno nekaj manjka. dnarja ni nikol dost, časa tud ne (in ga tud nikol ne bo), služba je al pa ni, stanovanje je al pa ni... Če bi čakal na to, da se vse postavi na svoje mesto, pol mamo res lahko pr 40-ih otroke. Če si po vsej sreči še vedno v vezi. ...Ponavad je tko, da k enkrat zanosiš, se vse uredi samo od sebe. Nekako si primoran poiskat si stanovanje in zaživet skupi s partnerjem..pol se pa kr naenkrat vse reši... Vsaj mislm, da je pr večini tako. To je moje splošno mnenje, sm pa "proti" temu, da imajo srednješolke otroke (če namerno zanosijo), čeprav mi je v bistvu vseen za druge. Na konc so itak taki otroci na slabšem (večina)...
-
V bistvu sem nekak tak hotla js povedat.. Ne moreš na vse gledat.. Nikol ne bo vse popolno.. Js sem sicer končala srednjo šolo in mi ni padlo na pamet da bi med srednjo šolo mela otroka ker ne vem kdaj bi skrbela za njega ker je pač prveč učenja in vsega.. Sam zdej ko sem končala in je treba it študirat (nekako rečeno: začet živet svoje življenje), pa gledam na stvari drgač.. treba si piznat, da odraščam In se strinjam, da je treba gledat na otroke, kako življenje bojo mel zarad nas.. Mi mormo poskrbet za njihovo odraščanje, noben drug ne bo.. Ne smemo se zanašat na socialno al kaj..
- *urškica*
- Debatorica
- Na forumu od: 3. 8. 2007
Uff...mi mamo v šolskem glasilu rubriko ku prfokse dajo kratek opis svojega otroka in njegovo sliko,pa en povejo svojga imena....no,pol leta mamo že tak,da tud dijakinje to delajo .Večina na šoli je bla šokirana,kr niso vedl da je tolk dijakinj mamic,sam to zato,kr od visoke nosečnosti pa pol neki časa delajo šolo po izpitih,pa jih niti ne vidmo.Pa majo status mamice.Kolegica mi je razlagala,da na njihovi šoli punce izkoriščajo to da lahk status dobijo pa da so eno leto doma,pa šola jim ful pomaga.
Men se pol sam otroci smilijo,v teh primerih,ku jih majo punce sam za dosego nekih ciljev.Kr predvidevam,da otroci nimajo neke ljubezni,če nimajo starih staršev al pa dekleta nimajo pomoči,pol so tud prikrajšani za marsikaj.
Men se pol sam otroci smilijo,v teh primerih,ku jih majo punce sam za dosego nekih ciljev.Kr predvidevam,da otroci nimajo neke ljubezni,če nimajo starih staršev al pa dekleta nimajo pomoči,pol so tud prikrajšani za marsikaj.
-
Uh grozn Verjamem da se to vse dogaja.. Js itak ne bi tega napravla.. Sam poznam pa tut odrasle mamice, ki majo po 4 otroke in so nezaposlene.. To je tut zelo izkoriščevalsko, če se mene vpraša.. Povrh vsega pa še vidim, da se ne ukvarjajo velik z njimi.. V šoli jim ne gre in po cele dneve so nekje zunaj.. Neodgovornost očitno ni odvisna od let
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
red*cherry napisal/-a:Jst pa mislm, da nekje sicer moraš met mejo, ampak, če tako gledamo...sej ti vedno nekaj manjka. dnarja ni nikol dost, časa tud ne (in ga tud nikol ne bo), služba je al pa ni, stanovanje je al pa ni... Če bi čakal na to, da se vse postavi na svoje mesto, pol mamo res lahko pr 40-ih otroke. Če si po vsej sreči še vedno v vezi. ...Ponavad je tko, da k enkrat zanosiš, se vse uredi samo od sebe. Nekako si primoran poiskat si stanovanje in zaživet skupi s partnerjem..pol se pa kr naenkrat vse reši... Vsaj mislm, da je pr večini tako. To je moje splošno mnenje, sm pa "proti" temu, da imajo srednješolke otroke (če namerno zanosijo), čeprav mi je v bistvu vseen za druge. Na konc so itak taki otroci na slabšem (večina)...
jaz imam zelo podobno mnenje glede tega!
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz bi hotla bit mlada mamica. Tm od 22 naprej.
In mislim, da če ti veš, da si sposoben met otroka in da ga lahko preskrbiš pol ne bi smeu bit noben problem.
In mislim, da če ti veš, da si sposoben met otroka in da ga lahko preskrbiš pol ne bi smeu bit noben problem.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema