Mlade mamice in atiji (srednješolci)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mladi starši

da
26
21%
ne
95
79%
Skupaj glasov : 121

Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 17. Jul. 2008 15:00

~NIA~ napisal/-a:moja mama je mela 19 let ko je mela mene, in baje se je pr porodu tok namučla da je nakonc sam rekla da sm prva in zadnja..
pol ji je pa dohrtca rekla: ja tko je če majo otroc otroke

mislem halo? sej je bla stara res 19, ampak mela je pa stalno zaposlitev..

Moja bivša kolegica je nepričakovano in nezaželjeno "začela rastt" v trebuščku njene mame tud pr 19-ih. In tiskrt je blo pod nujo se poročit ( sej veste, življenje na vasi in ta neciviliziranos . . . :) ).
Še zdej ji mama vrže kšno grdo pripombo v smisu, da pa je ona kriva, da je mama zanosila. Mislim . . . :stupid:
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 17. Jul. 2008 19:56

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
_~**SaaŠii**~_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a _~**SaaŠii**~_ » 17. Jul. 2008 21:35

moja mami je pa mela 21 let k je rodila mene :) ..jst si tud želim bit mlada mamica..zj ko končam še +2 pol pa kšno dobro redno službo..pa če bova z sjćkom še skupi zakaj ne..ful si želim bit mlada mamica..jst sm zadnjič šla k mamici u službo mau na obisk pa sve šle mau na okol po kliničnm centru in naju je en njen "prjatu" ustavu in prau on njej če sve sestri.. :) pol pa prau ona jaaa itak..jst sm se sam začela smejat..pol mu je rekla da nisve..sam je blo full lepo slišat da mam tako mamico :) in da mi je ni sram komu predstavt alpa kšne govorilne ure.. :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 18. Jul. 2008 7:53

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 18. Jul. 2008 7:59

_~**SaaŠii**~_ napisal/-a:sam je blo full lepo slišat da mam tako mamico :) in da mi je ni sram komu predstavt alpa kšne govorilne ure.. :)
Mene ne bi bilo sram, pa tudi če bi bile 40 let narazen! Kakšne imate nekateri.... :?
Prtička
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Prtička » 18. Jul. 2008 12:24

Jst sm stara 22,še en let me čaka...mogoče največ 2,pa mam končan fax. Živim popolno0ma drugačn živlene kot večina mojih vrstnic-vn ravn ne hodm,do žuranja mi ni...nekak se vidm čist drugje,rada bi si do konca porihtala svoj stanvančk,mela družino...se posvečala temu. Ampak žal nimam več fanta in ostala sem sama. Tko da bo prvo treba počakat na nekoga,k bo ukradu moj srčk in bo tud iste cilje kot jst. Drgač bi pa z veseljem u letu ali dveh mela otročka.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 18. Jul. 2008 12:40

_~**SaaŠii**~_ napisal/-a: in da mi je ni sram komu predstavt alpa kšne govorilne ure.. :)

In ka ma to zaj veze?

Mene je moja mama mela, ko je bla stara 42 let, pa sem bla 4ta v familiji, pa se nikol nikol nikol nisem nubenga od svojih staršev sramovala, prekleto sem ponosna na njujo, pa čeprav nista rosno mlada! Moja mati je moja najboljša kolegica, povsod jo vlačim s sabo, če le hoče it. Ona je v mojem življenju pred vsemi ostalimi osebami! In na kraj pameti mi ne pade, da bi se jo sramovala, ker me je mela v starejših letih, nasprotno, ponosna sem nanjo, ker je moja mati, moja najboljša kolegica, pa še taka legenda, da brezveze.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 18. Jul. 2008 12:58

Moja mama je imela mojo sestro pri 17-ih, mene pa pri 20-ih. Res, da z očetom nista imela ravno poštimanih odnosov niti stanovanja, ampak nama s sestro nikoli nič ni manjkalo... Mama pa se raje ne spominja tega njenega obdobja, ker ji je bilo zelo težko...
Mislim, da je problem tudi partner. Če dobiš otroka zelo mlad, si nekako "prisiljen" ostat z njim in on s tabo. Potem pa čez leto, dve (ko si star 18) opaziš, da ta partner ni pravi zate... In potem? Mnogi ravno zaradi otroka ostanejo skupaj (kot moji), pa je to še huje... :?
Uporabniški avatar
*spanghica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 7. 2008
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a *spanghica* » 21. Jul. 2008 16:26

Mene je pa moja mama imela pr 18.S fotrom pa sta se kr štekala in se kr tkoj poročila sam so se čez čas pričeli očitki pa kreganja pa mama si je večkrat očitala kko si je zaprawla mladost kr se je zgodej poročila.Sicr sta živela pr njeni familiji vendar sta se u večini financirala sama tam sta imela samo streho.Ful sta bla pod prtiskom pa ni blo dnarja pa tega sam se je use počasi poglihalo,sta se fajn zaposlila in sta zdej že 18let srečno poročena in se kr ujameta.
Je do mene je pa postala ful neki zaščitniška.Vem da se zame boji in mi hoče na usak način prhrant kr je ona doživela sam je s tem ful obsedena. in kr imam jst ž pr teh letih resnga tipa mi ves čas ponavlja nej pazim kaj delam,da ne bom prstala na istmu kot ona.Pa kdr kam grem ven mi meče pod nos da ne bom počela kakšnih ''neumnosti'' kot ona temu reče.Mal preveč jo skrbi in ji ne morm dopovedat,da sm zadosti zrela da vem kašne so posledice in da paizm in sm odgovorna za svoja početja.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 21. Jul. 2008 16:59

Jst vem da sama pr svojih 18 oziroma še prej ne bi bla zmožna skrbet za otroka, usaj finančno ne.

Poznam oz. vem za 2 punci ki sta meli otročka ena pri 17, druga pri 18. Pa obedve sta ga imeli lani.

Obe sta zanosili nenačrtovano, imeli sta (še zmer mata) stalnega fanta že kr neki časa. Starši so kukr jst vem obema ful pomagal, ju podpiral.

Ena si je s fantom zrihtala stanovanje pri njemu doma, letnik je nardila po izpitih. Ta druga pa tud. Vem da sta ble obe dost navdušene ko sta ble noseče in nista nč obžalovale.

Sj je prov da sta srečne pa to..sam jst se pol kle uprašam kam gre vsa mladost pa vse in po mojem je pred 20 letom čist predzgodi za met bejbija. Ampak dobr ljudje smo si različni a ne.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 21. Jul. 2008 20:29

Mene je mela mami pr 31-ih, tko sm tut sama vedno govorila, da do 30-ga nobenih mladičeu. In če bi o naraščaju odločala zgolj in samo js, bi štartala pr 40-ih. Ja.

In najbl me razjezi, ko se mi začne oglašat kšna kolegica (sveže pečena nosečka al pa mama) s pripombami u stilu "a se ti ne zdi pr 30ih že mal pozn ...?", "kaj pa če jih boš hotla met več, veš, je bolš, da maš pruga prej ... ", najbl idiotska od useh je bla pa izjava ene kolegice, enkrat konc najstniških let, da nej mam čim prej otroke, če bi rada, da mami sploh kdaj vid vnuke" (kr je moja rodila pr 31-ih, njena pa pr 17-ih!). Svašta :roll: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 21. Jul. 2008 20:31

srednjesolci ne ravno...
mladi? zakaj pa ne? pod pogojem, da lahko otroku omogocita primerne (dobre) zivljenjske pogoje... ker... leta nimajo nic s tem...
Uporabniški avatar
bucka_*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bucka_* » 21. Jul. 2008 21:25

Zdi se mi da starost ni pomebna.. če sta oba pripravljena na otroka finančno in "psihično" zakajkaj pa ne? nekateri 18-letniki so lahko tudi boljši starški kot 30,40-letniki... tako da js nikoli in nikjer ne gledam na starost.. če si zrel za to zakaj ne? moja mami je mela sestro pri 17 pa z nami ni nič narobe, nudla nam je vse nič nam ni manjkal.. pa se ji ni zmešal in z atano sta še zdj srečno poročena...

pač moje mnenje...
Uporabniški avatar
hana*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 5. 2006
Kraj: na robu ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a hana* » 21. Jul. 2008 21:33

Mislim, da sem ena redkih,ki sem bila načrtovana pri 19ih :D
moja mami je bila 19,foter pa 23... pa mi ni čis nikol nič manjkal,ne njima. onadva sta se sicer morala mal zresnit,ampak še vedno se je zgodilo,da smo šli na parti,ko sem bila pa jaz zaspana sem pa samo uzela ključe od avta in odšla spat ali pa sem zaspala kar pod mizo :D
mislim da,kolikor si zrel,toliko zmoreš.ne meni, ne staršema ni bilo nikoli žal,da so se stvari odvijale kot so se pa še fajn smo se imeli :P
danes se mi zdi,da glede na majhno starostno razliko,me dobro razumeta in se lahko poistovetita z mano.ob tem pa sta še toliko bolj pazljiva in včasih (po mojem mnenju) preveč komplicirata okoli določenih stvari (recimo,preveč poznata novodobne scene na Zrću :P ), a vem da imata prav.

Tako da jaz nisem proti mladim z otroci dokler vejo kaj delajo in vejo kakšno odgovornost predstavlja otrok.jaz hočem imeti otroka do 30 leta,ker potem se mi zdi že prepozno (biološka ura tiktaka+več je možnosti da se otrok rodi prizadet ali kakorkoli poškodovan+mislim,da imamo vsako leto manj živcev in energije se ukvarjat s pamži),nekje okoli 25 leta se mi zdi zadnji čas za prvega otroka.upam da mi bo nekoč to ratalo :P
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 22. Jul. 2008 10:07

~NIA~ napisal/-a:in pol baje nona mami ni pustila met na porok bele obleke ( :lach: ) ker kao ni več nedolžna in je mogla met neko zeleno. ;)

:lach: :lach: Ta je dobra !
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]