Mlade mamice in atiji (srednješolci)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
disketa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 8. 2009
No, najmlajša babica na svetu (dokumentirana seveda) jih ima 23..
http://www.essentialbaby.com.au/life-st ... 27caz.html
http://www.essentialbaby.com.au/life-st ... 27caz.html
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Ccc, kaj mislijo, da so otroci živali, da jih bodo takole parili med sabo al kaj... dveletnik zaročen z osemletnico Pa tudi ne predstavljam si, kako lahko 11-letni otrok donosi otroka, samo ok, ponekod že prej dozorijo oz. se razvijejo...
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
ravno danes nas je vse skup (vključno z njeno mamo) presenetla novica, da je naša 19 letna soseda rodila sina. Celo nosečnost je skrivala, da je noseča, ni niti enkrat šla h ginekologu, redno je kadila in se na polno lagali mami, ki je bla na polno naivna in verjela, da njen trebuh ni zaradi nosečnosti ampak je pač debela, ker je pač vedno bla debela. Še danes zjutraj, ko so jo s popatki peljali v bolnico je zanikala nosečnost. doma zdaj nimajo niti ene oblekice za otroka, niti vozička niti nič. Vsa sreča, da ima mama kolko tolko dobro plačano službo, da bo nekak verjetno šlo skozi. Tamala ima pri 19ih letih narejen samo en letnik v eni šoli katero več ne obiskuje, ker je že tri srednje menjala. Ojojoj...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Dioniz - Cosmo moderator
ja, smo vsi bolj kot ne brez besed upam samo, da bo otrok zdrav in mu taka neodgovornost ni škodla.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Punica granatum - Debatorica
- Na forumu od: 4. 1. 2012
Meni se otrok smili ker očitno je mati glupa (brez zamere) otrok ni pa nič kriv...želim mu vse dobro
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Ojej, bogi otrok. Čeprav mogoče se bo pa ženska poštimala in zresnila (ker marsikatera po nepričakovani nosečnosti se).
Meni včasih že prav preseda vsesplošno mnenje o tem, da ko si mlad se moraš pa znoret, pa eksperimentirat s spolnimi partnerji (več jih je, tem bolje), pa žurat na polno, pa kok je neodgovorno imet otroke v zgodnjih dvajsetih letih itd.
Ne da se moraš znoret, fajn je da počneš stvari, ki jih imaš rad. Ena moja sestra rada športa, je v naravi, diskač je vidla enkrat (in verjetno zadnjič), druga je pa na plesišču praktično doma. Ena žura na polno, druga pač ne (glede na splošno definicijo žuranja). And guess what, nobena se ne čuti prikrajšano za nič. In ne, nista stari 15 let. Nekateri so na otroke pripravljeni prej, nekateri kasneje, nekateri nikoli. Mlada leta niso ovira, ker se vse da, če se hoče. Pa tudi starši so, vsaj po mojem mnenju, večinsko pripravljeni pomagat svojim otrokom v primeru zgodnje nenačrtovane nosečnosti (če se odloči bejba, da otroka obdrži).
Meni včasih že prav preseda vsesplošno mnenje o tem, da ko si mlad se moraš pa znoret, pa eksperimentirat s spolnimi partnerji (več jih je, tem bolje), pa žurat na polno, pa kok je neodgovorno imet otroke v zgodnjih dvajsetih letih itd.
Ne da se moraš znoret, fajn je da počneš stvari, ki jih imaš rad. Ena moja sestra rada športa, je v naravi, diskač je vidla enkrat (in verjetno zadnjič), druga je pa na plesišču praktično doma. Ena žura na polno, druga pač ne (glede na splošno definicijo žuranja). And guess what, nobena se ne čuti prikrajšano za nič. In ne, nista stari 15 let. Nekateri so na otroke pripravljeni prej, nekateri kasneje, nekateri nikoli. Mlada leta niso ovira, ker se vse da, če se hoče. Pa tudi starši so, vsaj po mojem mnenju, večinsko pripravljeni pomagat svojim otrokom v primeru zgodnje nenačrtovane nosečnosti (če se odloči bejba, da otroka obdrži).
-
Dioniz - Cosmo moderator
Punica granatum napisal/-a:Meni se otrok smili ker očitno je mati glupa (brez zamere) otrok ni pa nič kriv...želim mu vse dobro
zakaj brez zamere? Sem istega mnenja. Je ena bolj zabitih ljudi kar jih poznam. Če zato, ker ni pravočasno šla v porodnišnico, je rodila na hodniku.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Eući* - Debatorica
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
Anjeske je lepo napisala. Jst tut mislim, da ni nekih pravil in naj dela vsak kar mu paše , dokler ne škoduje drugim. Če je nek mlad par pripravljen prevzeti odgovornosti, ki jih prinaša starševstvo in ima vsa potrebna sredstva, zakaj pa ne?
Sama menim, da je najbolje začeti z ustvarjanjem družine nekje pri 25-30 letih, ko naj bi ljudje, saj večina že približno vedeli, kdo so, kaj želijo v življenju... je pa vsekakor prednost mladih staršev v tem, da imajo več energije...
Sama menim, da je najbolje začeti z ustvarjanjem družine nekje pri 25-30 letih, ko naj bi ljudje, saj večina že približno vedeli, kdo so, kaj želijo v življenju... je pa vsekakor prednost mladih staršev v tem, da imajo več energije...
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness.
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
No ja, ena moja sošolka ima že 3 otroke. Ko (če) bom jaz imela kdaj, bo ona verjetno že pri enem 6. In, najbolj čudno je to, da ji mogoče celo majčkeno (mičkino, res mičkino) zavidam (ampak ne vseh treh, mogoče lih tolko, enega).
Drugače pa, načeloma verjamem v to, da je (celo za žensko, oh, Freud se v grobu obrača) življenje lahko tudi povsem brez otrok popolnoma smiselno Verjamem pa tudi v to, da je najbolje imet otroka takrat, ko si pripravjen - psihofizično in finančno. Če je to v tolko mladih letih in so vsi pogoji in želja, ja zakaj ne... To je v TEORIJI. Jaz ga ne bi nikoli imela v najstniških letih, ampak vsak ve zase
Drugače pa, načeloma verjamem v to, da je (celo za žensko, oh, Freud se v grobu obrača) življenje lahko tudi povsem brez otrok popolnoma smiselno Verjamem pa tudi v to, da je najbolje imet otroka takrat, ko si pripravjen - psihofizično in finančno. Če je to v tolko mladih letih in so vsi pogoji in želja, ja zakaj ne... To je v TEORIJI. Jaz ga ne bi nikoli imela v najstniških letih, ampak vsak ve zase
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Včeraj sem gledala oddajo Tabu na Nat Geo, tema je bila seks med najstniki v različnih kulturah. Ena zgodba je bila o punci iz Sydney-a, ki je zanosila pri 13-ih letih. Rekla je, da je imela do takrat šele 1x ali 2x menstruacijo, zato sploh ni razmišljala o zaščiti in nosečnosti, se pravi čisti otrok še. Najhuje se mi je zdelo, ker jo je njena lastna mama vrgla iz stanovanja, ko je zvedela za nosečnost. Boga reva, takrat ko bi najbolj potrebovala mamo v življenju, ji je ta pokazala hrbet. Sploh si ne predstavljam, kako lahko to narediš lastnemu otroku (in še nerojenemu vnuku). Je bila pa fantova mama veliko bolj skulirana. Takoj jo je vzela k sebi, jo peljala k zdravniku in jima na naspoh ful pomagala.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Meni se ne zdi primerno primerjat nase starse, ki so imeli zgodaj otroke (no, tiste, ki so rodili pri 18, 19-ih, moji so mene imeli pri 30-ih), saj so takrat bili drugi casi.
Koncal si srednjo solo in komot dobil redno sluzbo. Danes je drugace, s srednjo solo nisi nic, sluzbo pa je vcasih tezko dobit tudi s koncanim faxom. Tko, da je ta primerjava kako je bilo vcasih vse oh in sploh, resni starsi... s tem kako je danes, razvajeni najstniki, ki bi radi uzivali in nocejo odgovornosti, meni osebno malo mimo.
Tko kot je ena izmed forumasic napisala, potrebujes financno zaledje za imeti otroka. Meni ga je brezveze imeti in da si recimo brez sluzbe in mu nic ne mores privosciti.
Jz bom otroka imela v zgodnjih 30-ih. Vem, da nekateri pravijo da so takrat rizicno in je vecja moznost kaksne napake, ampak vsak se odloca po svoje.
Primere kjer punce kao niso vedele da so nosece in tudi doma niso vedeli za nosecnost pa najraje ne bi komentirala, ker je skoda besed. Kaj se doma nic ne vidijo, ne pogovarjajo, ko lahko noseca hcerka skrije svoj ogromen trebuh?
Koncal si srednjo solo in komot dobil redno sluzbo. Danes je drugace, s srednjo solo nisi nic, sluzbo pa je vcasih tezko dobit tudi s koncanim faxom. Tko, da je ta primerjava kako je bilo vcasih vse oh in sploh, resni starsi... s tem kako je danes, razvajeni najstniki, ki bi radi uzivali in nocejo odgovornosti, meni osebno malo mimo.
Tko kot je ena izmed forumasic napisala, potrebujes financno zaledje za imeti otroka. Meni ga je brezveze imeti in da si recimo brez sluzbe in mu nic ne mores privosciti.
Jz bom otroka imela v zgodnjih 30-ih. Vem, da nekateri pravijo da so takrat rizicno in je vecja moznost kaksne napake, ampak vsak se odloca po svoje.
Primere kjer punce kao niso vedele da so nosece in tudi doma niso vedeli za nosecnost pa najraje ne bi komentirala, ker je skoda besed. Kaj se doma nic ne vidijo, ne pogovarjajo, ko lahko noseca hcerka skrije svoj ogromen trebuh?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov