Mlade mamice in atiji (srednješolci)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mladi starši

da
26
21%
ne
95
79%
Skupaj glasov : 121

Uporabniški avatar
Next.road
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Next.road » 22. Jan. 2013 14:45

V naši generaciji je okrog 8 punc že, ki imajo otroke. Pa okej, konec koncev smo le 22 stari. Je pa tudi res, da so imeli prvega otroka okrog 18. leta - ja, nekateri so že pri drugem. (in ne po naključju) :?

Večina teh mladih staršev ima nedokončano srednjo šolo in so brezposelni, ampak okej, če njim paše.

Drugače pa nisem pristaš tega, da imaš tako mlad otroke.
Life's journey is not to come at the grave in a well preserved body but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting: '' Holly shit, what a ride!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Jan. 2013 15:09

Pri nas so le vse bolj pozne, tako sošolke iz osnovne, kot tiste iz rednje šole. Še zdej jih večina še nima otrok.

Mene je mati v srednji šoli, ko sem prvič imela resnega fanta, po hitrem postopku naročila na ginekologa, ki mi je predpisal tabletke, tako da ni bilo strahu. Zmeraj sem dosledno uporabljala zaščito, pri avanturah kondom. Tako sem pri svojih 27. baby free brez nobenih splavov in podobno.

Tudi od mojih bližnjih kolegic nobena še nima troka, zato najbrž ne čutim neke blazne potrebe, da bi ga imela sama, ker nas baby boom še ni neposredno zadel :)
Uporabniški avatar
g.AI.a
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a g.AI.a » 22. Jan. 2013 15:27

Podpiram mlade starše, v primeru, da so zares zreli v glavi, da sta starša nekaj že dala skupaj skozi, ne pa, da se poznata pol leta, pa že kar o otrocih razmišljata, da res imata nek resen in odrasel odnos. Seveda se nikoli ne ve za ziher, da bosta ostala skupaj itd., samo, če oba še čisto razganja in sta v svojem življenju doživela premalo stvari, se to ponavadi ne konča prav dobro. In pa, da imata končano kakšno šolo, da imata vsaj približno zagotovljen nek dohodek, saj se na svoje starše ne moreta in ne smeta zanašat, da jima bodo vedno bili zmožni pomagati.

Poznam pa eno, ki ima 3 leta staro punčko ona pa je stara 19. S fantom pa sta en mesec skupaj, naslednji ne, potem pa spet malo ja, itd.. S tem, da noben od njiju ni končal nobene šole.

Pa tudi pri svojih starših sem videla, da preveč hiteti ni tako zelo pametno.

Najprej si je treba svoje življenje vsaj približno poštimat, potem je čas za otroka :).
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 22. Jan. 2013 23:27

Poznam punco, ki je imela pri 15-ih otročka, nenačrtovanega. Sta imela pa podporo staršev, tako da sta oba končala šolo, še zdaj so skupaj in jim gre. Zdaj bo že tamala najstnica :cool:

Drugače pa nisem zato, da imajo otroci otroke. Naj imajo svoje otroštvo, kot je treba, ko odrastejo, pa naj se odločijo za starševstvo.
Trish.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 7. 2012
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Trish. » 23. Jan. 2013 16:02

da se, samo odvisno kok imata fant in punca pošlihtano v glavi :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Jan. 2013 17:21

delfinchek napisal/-a:Poznam punco, ki je imela pri 15-ih otročka

o madonca, pa sej je bla sama še otrok! a ni tako, da je pri teh letih kar rizično rodit, ker sploh zrasel nisi še do konca?

js ne vem, če bi svoji 15letni hčeri dovolila, da donosi. tako, da sva jim čast, da so vse tako elegantno izpeljali in da se je vse dobro izšlo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 23. Jan. 2013 18:03

no angel napisal/-a: Potem poznam še eno ki je zanosla pri 14-ih in to z neki čez 30 let starim moškim. Groza. To je blo že par let nazaj, zdej pojma nimam kaj je z njimi.

Ojoj :eek: Verjetno je on zdaj za zapahi ali kaj takega... ker to je pač pedofilstvo po vseh definicijah :?
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 23. Jan. 2013 18:09

Upam, da je v zaporu, fak :mad:

Glede 15-letnih mamic - po moje je skoraj nemogoče vse izpeljati, če nimaš popolne podpore staršev. Kot je floribunda napisala, saj so še sami otroci in je skoraj nemogoče biti odgovoren starš drugemu otroku.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Jan. 2013 18:15

Ni. Do 13 let je pedofilija. Ko je oseba stara 14, se več ne šteje pod pedofilijo in kaznivo dejanje.

http://www.bolezen.si/ostale-zdravstven ... pedofilija
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 23. Jan. 2013 18:21

^^ Uf, ne ne, tole je neka blazno stara različica zakonika, je že precej let meja 15 let :wink: (pa najprej je bil še dodatni pogoj, da gre za nesorazmerje v zrelosti itd.; zdaj so še to črtali oz. dodali odstavek, da vseeno ni protipravno, če gre za osebi primerljive starosti in ustrezne stopnje duševne in telesne zrelosti - se pravi, če bi šlo tudi za mulca... tale odrasel moški zgoraj pa pade daleč ven iz tega okvirja) :) Sej to smo že pred časom v drugih temah razlagali.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 23. Jan. 2013 18:23

^^Np:

173. člen Kazenskega zakonika (KZ-1) -
Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let:

(1) Kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.
/.../
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 23. Jan. 2013 18:24

Upam, da se je to na Dionizov post nanašalo, ker jaz sem itak isto napisala :)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 23. Jan. 2013 18:28

Ja itak :)
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 23. Jan. 2013 19:00

Aja, na hitro sem samo poguglal pa je bil to prvi guglov rezultat, res pa nisem dobro preveril. Se opravičujem ampak stric google je tu glavni krivec. :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a somebody » 23. Jan. 2013 21:18

zdele me je pršinilo: če imaš pri 15ih otroka in če jabolko ne pade daleč od drevesa, si pri 30ih že dedek/babica :lol:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov