Mlade mamice in atiji (srednješolci)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*inkica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
hej! sem iskala pa nikjer nisem našla teme. Zanime me, kake poglede imate na to, da imajo nekateri že zelo zgodaj otroke, ne glede ali je načrtovano ali ne. Jaz vem za zelo dosti takih primerov; pri nekaterih to gre skoz, ker se mogoče mlada starša odločita za skupno življenje, pri drugih pa je malo težje in včasih sploh recimo oče in otrok nimata nekih pravih stikov, kar je zelo žalostno.
p.s.: če je že kje tema jo prosim zaklenite
p.s.: če je že kje tema jo prosim zaklenite
Zadnjič spremenil *inkica*, dne 06. Jul. 2008 14:06, skupaj popravljeno 2 krat.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
za moje pojme to ni dobro ne za starše, ne za otroka ... ko si mlad moreš uživat, ne pa met otroka .. pa tudi najstniki ponavadi še niso sposobni dovolj dobro za otroka skrbet .. no, če majo podporo svojih staršev, potem še nekako gre .. poznam kar nekaj ljudi (mojih vrstnikov), ki majo zelo mlade mamice - so jih mele tam pri 16., 17. letih .. poznam pa na videz tudi dva fanta, ki sta še v srednji šoli in mata že otroka - oz. en od njiju bi mogel letos končat SŠ, pa je pustil šolo v 2. letniku zaradi otroka
tako da meni se ne zdi lih pametna ideja načrtovat otroke v srednji šoli ... če se pa zgodi po nesreči pol se pa drugače razmišlja .. če maš željo, možnosti in pogoje ga obdržat, drugače dat v rejo (jst osebno spava ne bi nikoli nardila! )
pa še majhen OT:
zadnič sm slišala za 25 šestnajstletnic, ki so se odločle, da bojo mele otroke in živele skupaj v eni vili in skrbele za njih .. za to kdo bo oče se niso preveč sekirale, zadovoljile so se tudi s klošarji amerika pač
tako da meni se ne zdi lih pametna ideja načrtovat otroke v srednji šoli ... če se pa zgodi po nesreči pol se pa drugače razmišlja .. če maš željo, možnosti in pogoje ga obdržat, drugače dat v rejo (jst osebno spava ne bi nikoli nardila! )
pa še majhen OT:
zadnič sm slišala za 25 šestnajstletnic, ki so se odločle, da bojo mele otroke in živele skupaj v eni vili in skrbele za njih .. za to kdo bo oče se niso preveč sekirale, zadovoljile so se tudi s klošarji amerika pač
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Niti malo ne podpiram najstniških staršev. Poznam samo en primer, pa še iz tega sem se naučila več kot preveč. Ženski se je ko je bil otročiček star 1 leto čisto zmešalo (saj logično, saj je bila stara šele 19) in je pustila fanta, začela okoli hodit, otroka je pa puščala pri starših..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Dvomim da bi sploh pri kom to lahko šlo skozi brez zapletov. Mladi ljudje še niso zreli ne za otroka, ne za neko družinsko življenje, nič od tega. Potrebno je dati času čas ... uživati mladost in potem kasneje, ko veš kdo si in kaj pričakuješ od življenja, začeti potomstvo.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js sm mela eno kolegico, ki je zanosla pri 18-ih in to s fantom, s kterim sta bla skup par mescev pa še to nč kej resno - pač ponesrečlo se jima je. In pol je rodila sina, se preselila k tistmu fantu (on itak živi še s starši), pa kok vem, sta še vedno skup, ne vem pa, kak jim kej laufa. Js vem da bi umrla če bi se mi nardilo kej takga, ne bi mela otroka zdle za nč na svetu. Sej mogoč si ga ktera najstnica res želi, sam to so redke pomoje, večini se ponesreči pol se morjo pa spopast s posledicami.
Potem poznam še eno ki je zanosla pri 14-ih in to z neki čez 30 let starim moškim. Groza. To je blo že par let nazaj, zdej pojma nimam kaj je z njimi.
Poznam pa še eno, ki je bla mnda stara ene 16 al 17 ko je rodila, bla je pa fora da sploh noben ni vedu da je noseča, ne kolegi in tud doma ne (to mi je pravla ena kolegica ki je bla v internatu skup z njo) - sicer men to ni logično, ampak ona je bla že nasplošno tak mal bolj okrogla in se baje res ni vidlo. Pa ta budala sploh nobenmu ni povedla, starši so zvedli šele pol ko je dobla popadke al že celo rodila, ne vem. Kriza. Pa mnda sploh ni hotla povedat kdo je oče (ni mela nobenga fanta), pa tud pol kasnej se ni nč razvedlo.
Eni ljudje si res znajo orng zajebat življenje za čist brezveze.
Potem poznam še eno ki je zanosla pri 14-ih in to z neki čez 30 let starim moškim. Groza. To je blo že par let nazaj, zdej pojma nimam kaj je z njimi.
Poznam pa še eno, ki je bla mnda stara ene 16 al 17 ko je rodila, bla je pa fora da sploh noben ni vedu da je noseča, ne kolegi in tud doma ne (to mi je pravla ena kolegica ki je bla v internatu skup z njo) - sicer men to ni logično, ampak ona je bla že nasplošno tak mal bolj okrogla in se baje res ni vidlo. Pa ta budala sploh nobenmu ni povedla, starši so zvedli šele pol ko je dobla popadke al že celo rodila, ne vem. Kriza. Pa mnda sploh ni hotla povedat kdo je oče (ni mela nobenga fanta), pa tud pol kasnej se ni nč razvedlo.
Eni ljudje si res znajo orng zajebat življenje za čist brezveze.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
OrangeLady - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 5. 2008
ja po mojm mnenju se je najprej treba ornk znoret, narest šolo, dobit dobr šiht pa sevedaimet stanvanje..ker pa dvomm da ma kdo od mladih staršev
čeprov včasih so pa vsi imel otroke okol 21-24...se vid da so mel drgačn živlene
čeprov včasih so pa vsi imel otroke okol 21-24...se vid da so mel drgačn živlene
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Moja sosolka je v srednji soli rodila v 2. letniku. Ze nekaj casa je imela fanta, rekla je, da je nenacrtovano. V tretjem letniku je bolj malo hodila v solo, pisala je teste, imela je pedagosko pogodbo, tako da je lahko imela pri vsakem predmetu samo eno oceno na konferenco. S profesorji se je lahko dogovorila za datume. S fantom sta si zraven njihove hise zazidala prizidek in sta srecna se zdaj. Srednjo solo je uspesno naredila - 4. letnik je obiskovala normalno.
Zalomilo se je pri faxu. Vpisala je smer pri kateri je urnik razvlecen cez cel dan, tud prakse je veliko, pa se kaksno uro je imela od doma do faxa z avtom. Nekje na sredini prvega letnika se je izpisala, ker je rekla, da ne zdri toliko casa brez otroka, saj ga na dan skoraj nic ne vidi.
Jaz nisem proti mladim starsem, ampak ne zelim pa nobenemu tega, ce si otroka ne zeli. Vsekakor pa sem za to, da ce pa do tega ze pride, pa naj se za otroka lepo poskrbi.
Nedavno nazaj sem izvedela, da je moja sosolka iz srednje sole noseca nacrtno in sem reagirala negativno, v smislu, da smo se premladi (22 let), ampak: Kaj je pa lepsega, kot nacrtovan in zazeljen otrok?
Zalomilo se je pri faxu. Vpisala je smer pri kateri je urnik razvlecen cez cel dan, tud prakse je veliko, pa se kaksno uro je imela od doma do faxa z avtom. Nekje na sredini prvega letnika se je izpisala, ker je rekla, da ne zdri toliko casa brez otroka, saj ga na dan skoraj nic ne vidi.
Jaz nisem proti mladim starsem, ampak ne zelim pa nobenemu tega, ce si otroka ne zeli. Vsekakor pa sem za to, da ce pa do tega ze pride, pa naj se za otroka lepo poskrbi.
Nedavno nazaj sem izvedela, da je moja sosolka iz srednje sole noseca nacrtno in sem reagirala negativno, v smislu, da smo se premladi (22 let), ampak: Kaj je pa lepsega, kot nacrtovan in zazeljen otrok?
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
hmm..meni pa se zdijo mladi starši vglavnem precej močne osebnosti. že to, da se jim je kaj takega sploh zgodilo (kr dvomim, da kdo načrtuje otroka pr 18ih) je dovolj šokantno za njih.. seveda pa tudi neodgovorno.
nevem, poznam 3 punce ki so dobile svojega prvega otroka pod 20. vsem so pomagali starši in partnerji, tako da so tudi vse končale srednjo šolo, ena se pa je kr takoj redno vpisala na fax. se mi pa zdi ful pogumno no.. kr vzgoja otroka je v bistvu en ogromen projekt, ki zahteva ogroomno odrekanja in discipline ter potrpljenja. včasih se mi pri nekaterih zdi edino nefer do svojih staršev (se pravi starih staršev tamalega) ko eni svoje dojenčke pr pustijo pr njih in hodijo okrog. čeprav pa tudi dvomim, da bi lahko komu kr tak uspelo brez pomoči družine.. saj še ja včasih za sebe ne znajo prav poskrbet.
no, srečni trenutki z otrokom so zihr prisotni z otrokom, zdaj pa če je družina mlada al "stara"
majo pa takšne mlade družinice zagotovljenotudi finančno pomoč iz strani države.. lahko dobijo cenejša stanovanja (študentska) in tudi razne otroške dodatke in subvencije.
ne odobravam pa neodgovornega obnašanja v smislu ene znanke, ki je stara 20 let in je par mescev nazaj rodila svojega tretjega otroka! prvega je mela pr 15ih.. mislim halo. in seveda vsakega z drugim tipom.. nevem no, takšni pa jaz nebi več kaj preveč pomagala pri vzgoji pa to, kr pa danes res obstaja toliko zaščitnih sredstev in vsega, da se ti pa 3x skoraj težko ponesreči..
nevem, poznam 3 punce ki so dobile svojega prvega otroka pod 20. vsem so pomagali starši in partnerji, tako da so tudi vse končale srednjo šolo, ena se pa je kr takoj redno vpisala na fax. se mi pa zdi ful pogumno no.. kr vzgoja otroka je v bistvu en ogromen projekt, ki zahteva ogroomno odrekanja in discipline ter potrpljenja. včasih se mi pri nekaterih zdi edino nefer do svojih staršev (se pravi starih staršev tamalega) ko eni svoje dojenčke pr pustijo pr njih in hodijo okrog. čeprav pa tudi dvomim, da bi lahko komu kr tak uspelo brez pomoči družine.. saj še ja včasih za sebe ne znajo prav poskrbet.
no, srečni trenutki z otrokom so zihr prisotni z otrokom, zdaj pa če je družina mlada al "stara"
majo pa takšne mlade družinice zagotovljenotudi finančno pomoč iz strani države.. lahko dobijo cenejša stanovanja (študentska) in tudi razne otroške dodatke in subvencije.
ne odobravam pa neodgovornega obnašanja v smislu ene znanke, ki je stara 20 let in je par mescev nazaj rodila svojega tretjega otroka! prvega je mela pr 15ih.. mislim halo. in seveda vsakega z drugim tipom.. nevem no, takšni pa jaz nebi več kaj preveč pomagala pri vzgoji pa to, kr pa danes res obstaja toliko zaščitnih sredstev in vsega, da se ti pa 3x skoraj težko ponesreči..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Če je mlad človek dost zrel, da ima otroka, nej ga ima, če hoče, ampak je zlo mal takih.
Največkrat je tko, da se jim ponesreč in pol so zarad otroka skupi, seveda, še čist nepripravljeni za sprejet tako odgovornost in ponavad se take zveze pol končajo...enostavno še niso dost zreli za imet družino in se drugim stvarem (ki so ti kot najstniku al pa zlo mladem človeku pomembne, npr. žuranje in druženje s kolegi) odpovedat.
Mam sama sodelavca (večkrat omenjenga v eni drugi temi ), ki je star 22 let, njegova punca 20 in imata 1 let pa pol starga otroka, ki je bil nenačrtovan. Ampak tle se men starost še ne zdi tak problem, glede na cifro bi bla lahko mal bol zrela in odgovorna, tko ga pa on sam žura, hod okol s kolegi in je neodgovorn na fertik, ona pa vsa nora nanga in mu dopušča vse živo (baje da tud varanje), čeprov je skoz sama doma z otrokom. Ne veš, kdo je bol zmešan
Največkrat je tko, da se jim ponesreč in pol so zarad otroka skupi, seveda, še čist nepripravljeni za sprejet tako odgovornost in ponavad se take zveze pol končajo...enostavno še niso dost zreli za imet družino in se drugim stvarem (ki so ti kot najstniku al pa zlo mladem človeku pomembne, npr. žuranje in druženje s kolegi) odpovedat.
Mam sama sodelavca (večkrat omenjenga v eni drugi temi ), ki je star 22 let, njegova punca 20 in imata 1 let pa pol starga otroka, ki je bil nenačrtovan. Ampak tle se men starost še ne zdi tak problem, glede na cifro bi bla lahko mal bol zrela in odgovorna, tko ga pa on sam žura, hod okol s kolegi in je neodgovorn na fertik, ona pa vsa nora nanga in mu dopušča vse živo (baje da tud varanje), čeprov je skoz sama doma z otrokom. Ne veš, kdo je bol zmešan
-
((LoL!TA)) - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
- Kraj: new york
halooooooooo...kdo je pa pri teh letih sposoben skrbet za otroka in mu dajat vse kar potrebuje???prosim vas lepo...pri vsej tej kontracepciji, ki se nam ponuja da lahk zanosiš, je pa samo prazna glava posredi in nič drugega!!!zakaj pa v življenju obstajajo določena obdobja za določena dejanja???
-
Josephina - Cosmofrik
- Na forumu od: 20. 8. 2006
Jaz sem glih danes vidla mlada starša, ki nista imela več kot 25 in sta imela 2 otroka puncko 2leti in dojencka 7mesecev. Na pogled je zgledal, da kar funkcionirajo skupaj.
-
*Lally* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2007
- Kraj: LJ
Ni problema če sta 'bodoča' starša dovolj zrela in pripravljena na otroka (in če ga bosta lahko tut sama preživljala), pa ne glede na to kolk sta stara. Mene kr zaboli, ko vidm mlade mamice, k še zase ne znajo poskrbet, kaj šele za otroka.
Js bom stara 22 in priznam, da še nism prpravljena, da bi zdj zanosila (pa mam fanta že več kot pol leta).. ker ga preprosto ne morva sama preživljat, ker sva še oba študenta.
Recimo moja bivša cimra je pa rodila pri 20ih, pa se ma čist kul.. ona je takrat še študirala, njen fant je pa bil že redno zaposlen, tko da jima vse ful dobr lavfa
Tko da vse je odvisn od posameznikov. Eni so prpravljeni met otroka pri 20ih, drugi pa še pri 30ih niso dovolj zreli za bejbiko.
Unim pod 18 bi pa js kr predpisala, da če niso sposobni met otroka, da delajo splav. Ker se mi ne zdi fer do otroka, da ma zjebano otroštvo zarad nezrelosti tastarih.
Js bom stara 22 in priznam, da še nism prpravljena, da bi zdj zanosila (pa mam fanta že več kot pol leta).. ker ga preprosto ne morva sama preživljat, ker sva še oba študenta.
Recimo moja bivša cimra je pa rodila pri 20ih, pa se ma čist kul.. ona je takrat še študirala, njen fant je pa bil že redno zaposlen, tko da jima vse ful dobr lavfa
Tko da vse je odvisn od posameznikov. Eni so prpravljeni met otroka pri 20ih, drugi pa še pri 30ih niso dovolj zreli za bejbiko.
Unim pod 18 bi pa js kr predpisala, da če niso sposobni met otroka, da delajo splav. Ker se mi ne zdi fer do otroka, da ma zjebano otroštvo zarad nezrelosti tastarih.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]