Mlada mamica??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 05. Mar. 2009 12:11

na koncu koncev je pa tako:tista, ki ga ima kot mlada sama ve kaj dela, kaj jo še čaka bo pa videla.ko enkrat pride otrok, vsaka normalna mamica sebe postavi na drugo mesto.meni je glavno, da ima par:prostor, ki je primeren za otroka, finance, ki so spet nujno potrebne ter navsezadnje ljubezen, ki ni več zaljubljenost in čut za prilagajanje.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 05. Mar. 2009 12:14

Ja zlo mal je tipov k bi se poročil pr cca. 19 letih. Jz ne poznam nobenga.

Poleg tega mislm, da je tist "da si prej frej, ker je otrok tok hitr velik" bl larifari - tud če greš pr 40ih sam s partnerjem na potovanje, maš skrbi, kako je z otrokom in kako ga doma merkajo ipd. Zame je bl pomembn, da uživam mladost, jo čim bl izkoristim, brez obveznosti, pol pa da se umirim in ustalim. K maš pod streho pošlihtan, tud uživat začneš in ti vsakodnevne obveznosti (otrok, služba itd.) niso ovira kot so ti lahko v mladosti.

Je pa še neki - že tko se težko job dobi. Kdo bo pa na frišn vzel mamico z enoletnim otrokom k bo z vidika delodajalca skoz doma, otročk bolan, ona kdaj na bolniški... (primer da v času nosečnosti tud diplomira, nima več statusa, je na zavodu in išče službo)?

Ne vem, jz sm bl ziheraš in je tud zarad trenutnih (ne)občutkov otrok še daljna prihodnost.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Mar. 2009 12:23

Js si pa zmeri bolj želim otroka. Vem pa, da ga še ne bom imela, dokler ne končam faksa, ker nebi zmogla. Pa čeprav bi najini starši ogromno pomagali.
Pa sem vedno govorila, da jih nebi imela, z zdajšnim fantov pa včasih prov sanjava o njih.
Zakaj se z otroki nebi dal isto potovat? Poznam eno, ki je s starši prepotovala cel svet (sedaj je stara 14 let), od Tajske, ZDA, Madagaskar, Mehika, vse Evropske države, S Afrika. Zakaj so otroci taka ovira? Pa tudi par let starega otroka se komot zaupa starim staršem in se gre kam sam za kak teden.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Mar. 2009 12:31

lorelaj napisal/-a:A pa si prepričana,da je to tisto, kar si res želiš? Nimam nič proti mladim mamicam, ki si otroka tako kot ti, res želijo. Samo če v enem letu zamenjaš vse vrednote in želje in si kar naenkrat zaželiš popolnoma drugačno življenje, kot si si ga želela prej, mogoče nisi tako zelo trdno odločena, kot misliš, da si. Premisli, da ti ne bo potem enkrat žal, otroka imaš lahko tudi nekaj let kasneje.

ah, glej, zdej sem 18 in govorim tako - sej si vidla, ko so tudi druge napisale, da potem ko so ble pa res tok stare pa vec ni blo te zelje, mogoce bo tudi z mano tako, js pac pisem po trenutnem navdihu - ne delam se otroka al pa se pripravljam na to, niti slucajno... =) samo pravim kako se lahko prihodnost spremeni.

nisem pa mela drugih vrednot, nisem tako misla. samo pac premisla sem si glede studija v tujini, in ce bi sla v tujino, bi ga zdej zurala nekje u londonu, tako pa v slo. zivim s fantom (prej se resnega fanta sploh mela nisem).

pac zanimivo kako je prislo do tega =)

preden se pa zares odlocim za otroka bom pa sigurno zlo premisla o tem =) upam da res ni zvenelo koda ga bom sla kr delat... :D pac pravim da se men zdi da je vec prednosti ce ga mas prej, kako pa bo bomo vidli...

me pa res zanima kako se bo avtorca teme odlocla!! ;)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 12:44

*mala* napisal/-a:Zakaj se z otroki nebi dal isto potovat? Poznam eno, ki je s starši prepotovala cel svet (sedaj je stara 14 let), od Tajske, ZDA, Madagaskar, Mehika, vse Evropske države, S Afrika. Zakaj so otroci taka ovira? Pa tudi par let starega otroka se komot zaupa starim staršem in se gre kam sam za kak teden.

Ne da se potovat v smislu backpackinga, ni ti vseeno kje boš spal in v kakšnih hostlih, kdaj in kaj boš jedel ... Posledično zapraviš tudi več denarja.
Druga stvar je ta, da najbrž ves svoj denar vlagaš v otroka, zato nimaš več denarja za potovanja. Kasneje morda že, kot mlad starš pa skoraj zagotovo ne.
In nenazadnje, če si zares tako zelo želiš otroka, že pri tako mladih letih, potem ga najbrž nočeš pustiti za toliko časa samega pri starih starših. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Mar. 2009 12:57

a obstajajo samo backpackerska potovanja, al je še kšna umesna varianta?
kdo je pa reku, da so recimo naše želje potovat po backpackersko?ne rabm lih it potvat kot nomad in ne vedet kje bom spala, lahko grem pa čist nromalno recimo prek agencije na tajsko in sem potem tam, mi razkažejo stvari, itn.
Govorite, kot da si usi želimo teh potovanj.pa si jih ne.pa tud če si bi jih, sigurno nebi potem butala z glavo v zid, ker sm se rajš določila za svojega otroka kot za take vrste potovanja.pač določene stvari imajo usekakor velik večjo prioriteto in v tem primeru ma prioriteto moj otrok in večja želja, ki si jo želim.
ves denar vlagaš v otroka?nevem kako si to predstauljaš, ampak jst sigurno ne bom.mel bo tolk da bo mel, da ne bo siroromak, usega pa tud ne, ker nočem met nekekga razvajenga otroka in mu use u rt potlačt.Sploh kasneje, se bo sam mogu potrudt za kšne stvari, ne pa tko kot je ena rekla, da ne bo mela otroka dokler mu ne bo mogla usega luksuza dat.No otrok nekje do šole ne rabi luksuza, niti ne ponuca se nevemkolk dnarja zanj.Ko je šola je pa druga zgodba.To je recmo čez deset let in čez deset let se bo ta prioriteta še velik bolj povečala in na kraj pameti mi nebi padla brezglava potovanja, kot mi sicer tudi danes ne.
In ja z otrokom se marskej da.vzgojit ga je treba temu primerno, pa gre.Moja sošolka je od ranih nog hodila s tastarima po kanarskih, portugalski,irski, itn...Z busi, avioni in ker je bla vzgojena na tak način ji to ni blo panike, tudi kot majhni ne.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 05. Mar. 2009 12:59

lorelaj napisal/-a:Ne da se potovat v smislu backpackinga, ni ti vseeno kje boš spal in v kakšnih hostlih, kdaj in kaj boš jedel ... Posledično zapraviš tudi več denarja.
Druga stvar je ta, da najbrž ves svoj denar vlagaš v otroka, zato nimaš več denarja za potovanja. Kasneje morda že, kot mlad starš pa skoraj zagotovo ne.
In nenazadnje, če si zares tako zelo želiš otroka, že pri tako mladih letih, potem ga najbrž nočeš pustiti za toliko časa samega pri starih starših. :)

jst mam svojga psa, in ze zarad njega ne morm potovat vec nikamor, odpadejo tud razne izmenjave itd. pa sm sprejela vse to, da lahko mam kuzka, kaj sele otroka..pac se necemu odpoves =)) za novoleto bi lahko sla kamorkoli v evropi - pa sem bla zarad psa v bohinju, in je blo glih tako lepo :D na morje bi lahko sla kamorkoli...pa bom s kuzkom na hrvaskem :D

nism taka da bi psa kje puscala samega, raje bi pustla 5letnega otroka samega en tedn kot psa (otroku lahka razlozis da prides nazaj, psu pa ne..) tk da zdj je moj kuza dokler bo ziv vedno z menoj :P noben drug v druzini si ga ne zeli, tako da pac ni druge, se cez noc ga nocejo met samega...sm prevzela odgovornost.

aja, niti slucjano ne primerjam otroka in psa, samo pac lazje si predstavljam da se kaka punca odpove vsemu temu zaradi otroka. ma pac drugacne prioritete :P

mladost pa tut ni najpomembnejse obdobje v zivljenju, ze res da se da takrat velik izkusit, ampak tok grozno pa ni ce kaj spustis...js sm bla tut v tujini au pair, pa bi rekla da bi to mogla vsaka punca dozivet, ampak ni pa zdej to nujno ane. moj ati vedno pravi da mu je zdaj najljubse obdobje (star bo 50, pocne kar si zeli in kar ga veseli in dopolnjuje, ma veliko druzino, starejsi in modrejsi je...kot pa je bil kot najstnik...) tut takrat se da uzivat, ni konc zivlenja ko gres u sluzbo in mas otroka =)) in ce ms pd 40ih ze samostojne otroke, se lahko posvecas sebi in mozu in karieri, ne pa da se takrat ukvarjas z 10letnikom in potem pri 50ih s pubertetniki =)))
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 05. Mar. 2009 13:05

Vsak od nas ima pac razlicen pogled na to..kot tudi na ostale stvari..nekateri vidijo v tem,da imajo otroka, samo kot nekaksno obremenitev, nekateri pa ravno obratno.. vsekakor pa mislim,da mora najprej posameznica sama pri sebi razcistit oz.temeljito premislit,ali si zeli otroka, preden se sploh spusti v to, ali bo pripravljena sprejeti vso odgovornost,ki jo otrok prinese.... Nekatere se tega zavedajo(odgovornosti), in se prav zaradi tega, odločajo za otroka, kasneje, ter svojo mladost uživajo na drugačen način... Nekatere se tega zavedajo,ampak si kljub vsemu želijo otroka, ker se jim zdi to nekaj najlepšega.. Seveda pa obstajajo tudi takšne posameznice, ki se tega ne zavedajo, in seveda vidijo samo tisto "bejbi...kak je luskan".. In potem čez čas ugotovijo, da je to skorajda prevelika odgovornost za njih..ampak takrat se moras sprijaznit s tem.poti več nazaj ni.otrok prinese odgovornost za celo življenje... In mislim,da tudi takšnih posameznic ni malo, oz.takšnih ki se jim je ponesrečilo, da so zanosile ( ne govorim zdj za vse,da so takšne), se odločile otroka obdržat, potem pa uvidele...da so morda naredile napako... Mislim, pa da odločitev za otroka, ni lih pogojeno z starostjo, ceš zdj k sm pa stara npr.25 let, sm pa zrela za otroka.. To je odvisno od posameznice in od tega, kakšno je njeno razmišljanje.Zna se zgodit,da je marsikatera punca pri 22 letih zrelejša in resnejša kot pa ena punca pri 28-ih ali celo 30-ih... Nikakor pa ne moremo trditi, da z otrokom, potem uživancije in dopustovanja ni..Seveda je lahko, ampak na drugačen način .... Življenje imaš lahko takšno, kot si ga sam narediš..marsikdo ga zna z otrokom bolje izkoristit kot pa sam (brez otroka)!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 05. Mar. 2009 13:12

lorelaj napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Zakaj se z otroki nebi dal isto potovat? Poznam eno, ki je s starši prepotovala cel svet (sedaj je stara 14 let), od Tajske, ZDA, Madagaskar, Mehika, vse Evropske države, S Afrika. Zakaj so otroci taka ovira? Pa tudi par let starega otroka se komot zaupa starim staršem in se gre kam sam za kak teden.

Ne da se potovat v smislu backpackinga, ni ti vseeno kje boš spal in v kakšnih hostlih, kdaj in kaj boš jedel ... Posledično zapraviš tudi več denarja.

Backpacking itak ni zame. Imam rada vse prej zorganizirano. Pa tudi zelo poceni hotele se da najdet preko neta. Agencij pa itak ne maram.
Ja, res je, da otrok zahteva ogromno denarja, zato ga pa še nimam namena imet dokler ne doštudiram. Mislim, da pa ni tako velika ovira.
Zakaj pa ne pri starih starših? Sej ne morem bit 24ur na dan pri njemu. Mal razvajanja pri babicah in dedkih mu ne bo škodlo. Pa to imam v mislih otroka starejšega od 5 let. Pri manjših letih greš pač na kaka bližja potovanja.

Se pa že veselim čez 3 do 5 let imet otroka. Mogoče me pa še mine, nikol se ne ve. Do takrat bom pa še veliko potovala in uživala.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 05. Mar. 2009 13:42

Moja osebna merila za odločitev za ali proti otroku si sledijo tako:
***bistvena je želja po otroku (jaz je v 30 letih še nisem občutila, zato tukaj že neham razmišljat, haha…)
**urejene bivanjske razmere (lastno ali najemniško stanovanje, nikakor pa ne skupno gospodinjstvo s svojimi ali partnerjevimi starši)
*finančna varnost (redni dohodek obeh partnerjev)

Pač to je moje razmišljanje :wink: ; ob prisotnosti prvega pogoja (res močna želja) bi lahko recimo spregledala enega od preostalih, ob odsotnosti prvega pa itak nimaš kaj sploh razmišljat, hehe
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 13:59

*purple* napisal/-a:a obstajajo samo backpackerska potovanja, al je še kšna umesna varianta?
kdo je pa reku, da so recimo naše želje potovat po backpackersko?ne rabm lih it potvat kot nomad in ne vedet kje bom spala, lahko grem pa čist nromalno recimo prek agencije na tajsko in sem potem tam, mi razkažejo stvari, itn.

Joj no, backpacking sem omenila zato, ker so se o tem pogovarjale že na prejšni strani. Na splošno pa tudi največ mladih potuje na tak način in ne prek agencij, saj se tako prihrani največ denarja. Poleg tega pa je potovanje treba plačati tudi otroku, kar pomeni še ena oseba več ,kar pa kot sem omenila že zgoraj, mladi starši najbrž nimajo in raje vložijo v kaj drugega. Sploh pa se ne gre samo za potovanja, ampak predvsem zato, da najbrž svoj denar raje vlagajo v npr. stanovanje, hrano, oblekice za svojega otroka ipd.. Sploh pa nisem nikoli govorila, da moraš ves svoj denar vlagati v otroka, ampak na zečetku najbrž spet nimaš toliko, da si lahko vse privoščiš (tudi potovanja). Če pa imaš ti za vse to in še za potovanje na Tajsko za tri člane, potem pa sploh super. Jaz si tudi želim enkrat tako živeti. :cool:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 14:09

*mala* napisal/-a:Pa to imam v mislih otroka starejšega od 5 let. Pri manjših letih greš pač na kaka bližja potovanja.

No saj ravno o tem sem pisala. Ampak teh pet let potem ne greš nikamor daleč, medtem pa mine tvoja "mladost". Saj ni problem pri tistih, ki si želijo otroke in nimajo potreb po študentskem življenju, problem je pri tistih, ki raje potujejo na tak način. Ravno zato mi ne moremo čisto razumeti tistih, ki želijo vse to pri mladih letih zamenjati za otroka. Prav tako pa tisti, ki želijo biti mladi starši, ne morejo razumeti zakaj nekomu recimo potovanja toliko pomenijo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Mar. 2009 14:15

lorelaj napisal/-a:
*purple* napisal/-a:a obstajajo samo backpackerska potovanja, al je še kšna umesna varianta?

Joj no, backpacking sem omenila zato, ker so se o tem pogovarjale že na prejšni strani. Na splošno pa tudi največ mladih potuje na tak način in ne prek agencij, saj se tako prihrani največ denarja. Poleg tega pa je potovanje treba plačati tudi otroku, kar pomeni še ena oseba več ,kar pa kot sem omenila že zgoraj, mladi starši najbrž nimajo in raje vložijo v kaj drugega. Sploh pa se ne gre samo za potovanja, ampak predvsem zato, da najbrž svoj denar raje vlagajo v npr. stanovanje, hrano, oblekice za svojega otroka ipd.. Sploh pa nisem nikoli govorila, da moraš ves svoj denar vlagati v otroka, ampak na zečetku najbrž spet nimaš toliko, da si lahko vse privoščiš (tudi potovanja). Če pa imaš ti za vse to in še za potovanje na Tajsko za tri člane, potem pa sploh super. Jaz si tudi želim enkrat tako živeti. :cool:

če bom mela za dva člana bom tud za tretjega zbrala.sicer majo pa otroc dost popustou,sploh pri kšnih letovanjih na morje.
sicer pa največ mladih nackpackerjev..ja valda, tistih ki imajo tako željo, jst je recimo nimam moj fant tud ne, želim pa videt svet ja, ampak na drugačen način, pa četud morm dat 200 eurou več.in na tak način lahko komot otroka zraven uzameš.
je pa odvisno od prioritet in usega, kot smo rekl.Če nekdo živi za taka potovanja potem valda, mu sede najprej mal sveta obdelat.ampak to pač usekakor niso usi.
Jst mladosti ne jemljem tkao kot da bi mogla vidt pou sveta.Pač mamo drugi drugačne prioritete,kot potovanja in težko je tuki karkoli posplošit.
Usak se bo že sam odloču, ampak ni pa res da se ne da tud z otrokom potvat.mi smo zmeri hodil ko sm bla majhna, daleč na morje, pa ni blo nbenga problema, medtem ko se drugi bolj držal v raznih savudrijah in pdoobnih, da ja noujo preveč od doma.Paničarjenje pač ne prnese nč dobrga.ampak ne morš pa rečt d aje otrok kriu tega.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 14:27

*purple* napisal/-a:sicer pa največ mladih nackpackerjev..ja valda, tistih ki imajo tako željo, jst je recimo nimam moj fant tud ne, želim pa videt svet ja, ampak na drugačen način, pa četud morm dat 200 eurou več.in na tak način lahko komot otroka zraven uzameš.
je pa odvisno od prioritet in usega, kot smo rekl.Če nekdo živi za taka potovanja potem valda, mu sede najprej mal sveta obdelat.ampak to pač usekakor niso usi.
Jst mladosti ne jemljem tkao kot da bi mogla vidt pou sveta.Pač mamo drugi drugačne prioritete,kot potovanja in težko je tuki karkoli posplošit.
Usak se bo že sam odloču, ampak ni pa res da se ne da tud z otrokom potvat.mi smo zmeri hodil ko sm bla majhna, daleč na morje, pa ni blo nbenga problema, medtem ko se drugi bolj držal v raznih savudrijah in pdoobnih, da ja noujo preveč od doma.Paničarjenje pač ne prnese nč dobrga.ampak ne morš pa rečt d aje otrok kriu tega.

Ja, backpacking je med mladimi najbolj razširjena oblika potovanja. To ni posploševanje, ampak gre za splošno znano stvar. Verjamem ti, da tebi taka oblika potovanj ne paše in verjamem da mnogim drugim tudi ne, ampak večini študentov pa. Sicer pa sploh ne vem zakaj ste se tako zelo obesili na ta backpaking, s tistim postom sem hotela povedati smo to, da ko dobiš otroka se tvoj način življena spremeni. Pa ne glede na to koliko si star. Mislim, da to lahko potrdi vsaka mamica. In neglede na vse si ne moreš privoščiti vsega kar si si lahko prej, pa naj bo to v obliki potovanj ali česarkoli drugega. Zdaj pa je na posamezniku oz. posameznici, da se odloči ali se takim stvarem lahko odpove ali ne. Zdej se pa prosim lepo nehite obešat na ta backpacking, ker se sploh nisem imela namena v to vtaknit. Pač je ena vprašala zakaj se z otoci ne da potovat in sem povedala svoje mnenje. :lol:
Aja, pa rada bi videla, kje sem napisala, da je otrok česarkoli KRIV? A nisem že stokrat napisala naj se vsak odloči po svoje in glede na svoje želje? To da pa otrok spremeni življenje svojih staršev, pa ne pomeni, da jih krivim za karkoli.
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 05. Mar. 2009 14:34

No pr nama je pa situacija taka da bi mela froca,ampak trenutno tega finančno nisva zmožna.Psihično bi obema zlaufal.Kolegica je stara 21let pa bo mela junija dojenčka in je še naju ful prjel in se tud ful pogovarjava o tem.Moj fotr je tud že neki omenu kdaj bo kakšen dojenček,tašča je učer tud lepo povedala da bi sprejel dojenčka in da to ni noben problem,ker da majo radi dojenčke.
Ampak jebiga,dinarčkov pa kr od nikjer ni.Kako nej mam froca če še za plenice nimam,kaj šele da morm maljon stvari kupt.Sej bi velik stvari dobila,ampak strošek je usen,
Kar se pa faksa tiče pa mislm da če maš otroka da faks še prej nardiš.Je kolegica od mt mi razlagala da je delala faks k je bla noseča pa je mela čist preveč cajta za učit pa s eni nč naučila.Pol je pa rodila je mela pa recmo 2 uri cajta k je mala spala in je vedla da se more v tem cajtu naučit in se je spravla in se je res naučila.Tko da to sploh ni problem,sploh če maš okoli ljudi ki ti radi pomgajo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]