Mlada mamica??

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Mar. 2009 23:54

no, me veseli da delamo otroke in da mamo otroke zarad tega ker nimam druzga dela!
Bravo, izjava tedna, definitivno!

si že slišala kdaj zato, da majo ljudje otroka zarad tega ker si ga ŽELIJO?Ker si želijo ustvariti družino, svoje življenje s svojim partnerjem?
Kdo pa pravi, da mi nimamo ciljev in da se jih ne da uresničt z otrokom?
marskšn cilj se še kako da uresničt, čudn da ma tok s.p-jevcev,podjetnikou in clo direktorjeu otroke, mladih :)
šola tud ni use, nekateri razmišljajo tud o čem drugem kot o doktoratih,bolj na samostojni rauni :wink:

po tvojem mnenju majo samo slaboizobraženi/nepotujoči ljudje otroke mladi al kako?
hej, punca, obstajamo ljudje ki gredo lohk tud potvat nevem kam s svojim otrokom.jst ne vidm nobene ovire.

men so pa najbolj smešne karieristke, ki se pri 37 letih tresejo in hodijo na raznovrstne preiskave in tolčejo z glavo u zid, ker bodo težko donosile prvega, kaj šele kšnega otroka več.ma doktorat, ma bajno službo, ma ornk dnara...a nima sreče,nima tistga pravega kar si želi..how sad is that?
Zadnjič spremenil *purple*, dne 05. Mar. 2009 0:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Mar. 2009 23:57

*etty* napisal/-a:Jaz mislim, da se za starševstvo odločajo predvsem tiste punce, ki v bližnji prihodnosti nimajo nekih "težkih" ciljev, ob katerih bi jih ta otrok lahko omejeval. Take punce ponavadi nimajo namena prepotovat cel svet... verjetno tudi nimajo namena poglabljat svojega študija (magister, doktorat)... kšne pretirane kariere tudi ne mislijo ustvarjat itd. Kajti vse našteto bi bilo skorajda nemogoče ob prisotnosti majhnega otroka (izjeme se seveda najdejo, ampak so bolj v manjšini).

Z drugimi besedami; nimaš drugega dela, zato se odločiš za starševstvo.

hahaha lol :D js bi glih to VSE rada!! ravno zato bi mela otroka prej, da bi lahko to vse pocela z njim! kariero je lazje ustvarit, kot pa pol manjkat eno leto zarad nosecnosti, potovat je lazje pri 27ih z 6 let starim otrokom, in pri 35ih ze spet lahko sam z mozem (ko je otrok 14, oz. se prej - ostane pr babici pa dediju in se ma fajn :P )
magisterij je pa pr men obvezen, in sm tut razlozla kako bi blo to z otrokom..

cist obratno razmisljamo res :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Mar. 2009 0:32

Optimizma ti ravno ne manjka. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Mar. 2009 0:43

teb pa pesimizma :lach:
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 05. Mar. 2009 8:19

Yazmeen napisal/-a:Sam a ni to zanimiv, starejši k si, bolj odlašaš?! Vsaj pr men je tko. Ko sm bla stara 20, bi že kr mela otroka, pa tud sm bla sveto prepričana, da do 25.leta bom pa mela vsaj enga otroka. Zdj sm pa že čez, pa še nč ne delam na tem. Skoz bolj se mi zdi to ena velka odgovornost, ki se je nekak še mal 'bojim', oz je še nism prpravlena sprejet. Gre mi pa na živce, k se zdiš folku čist nenormaln, če si že tok star in maš resnga partnerja in še nimaš otrok. Te gledajo k deveto čudo :?

evo se čist strinjam s tabo! jz sm tud vedno razmišlala, da bi tm do 25. leta bla že poročena pa imela otroka, zdej mam pa skoz manjšo željo po mulariji...nekak se mam tko fajn in sm zadovolna z živlenjem kakršnga trenutno živim, da mi pravzaprav mulc ne paše v to sliko :) dost sva mi midva, pa da si lahko prvošva dolge eksotične srfarske poletne počitnce :cool:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 05. Mar. 2009 9:14

^ No vidiš, otrok je stvar prioritet (da si trenutno raje privoščita luksuzne počitnice).

Meni je pa res žal, da nisem izkoristila absolventskega staža za prvega otroka. Ker se počutim(va) pripravljeno. In to ne pomeni, da nimam nobenih ciljev za prihodnost. Prav tako si tudi v prihodnje želim videti čim več sveta, po možnosti v lastni režiji in če otrok ni nevemkako razvajen, mislim, da ni ovira.
Zaradi službe za nedoločen čas se mi pa ne zdi vredno čakati na nosečnost, ker potem lahko pri moji poklicni usmeritvi čakam do 35. leta.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 05. Mar. 2009 9:27

*zverinica* napisal/-a:pa da si lahko prvošva dolge eksotične srfarske poletne počitnce :cool:

dolgih eksotičnih srfarskih počitnic ne enačim z luxuznimi počitncami, ker so delč od tega (ok, srf je pa res luxuz, sploh če nimaš sam enga doma :D)

službo za nedoločen čas sicer mam, stanovanje tud, desca tud...
pač mi ni do naraščaja, big deal... čim dlje hočm ohrant lepo vitko telo - kill me :P

mlada mamica pa itak ne morm bit več, ta vlak je odpeljal :embarrassed:
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 05. Mar. 2009 9:37

Mnja...jaz pa ne delim ženske na une, ki nimajo kaj pametnega početi in se odločijo za starševstvo in na une, ki imajo namen ustarit kariero pa ful potovati.

Ene ženske imajo pač bolj izražen materinski čut in prej začutijo potrebo po otroku ter jim družina dosti pomeni. Enim ženskam pa družina ne pomeni toliko, imajo pač druge priorotete v življenju.

Moja sošolka s faksa (obe sva študirali redno) si je še med študijem ful želela otročka in je komaj čakala, da pride do 4.letnika, da zanosi. Meni se je takrat to zdelo kot znanstvena fantastika, da bi jaz med absolventom zanosila. In tudi če bi, bi mi takrat to pomenilo pravo katastrofo.

Zase lahko rečem, da sem bila še eno ali dve leti nazaj prepričana, da sploh nimam materinskega čuta, ker me otroci sploh niso zanimali, v določenih primerih so me celo iritirali....zadnje leto pa mi materinski čut dela na polno :D Ko grem po mestu takoj opazim kako nosečnico, pa kr predstavljam si kako bi skrbela zanj, pa kako vzgojo bi imela, pa kako bi se cartala z njim...ah ja :oops: Bo treba še mal počakat, ker moj še ni pripravljen, čeprav njegov best frend zdej pričakuje in k je moj to zvedu so mu oči skoraj ven padle, zadnje čase pa se dostikrat o tem pogovarjava kako bo, ko bova imela bebico.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Mar. 2009 10:03

*purple* napisal/-a:teb pa pesimizma :lach:

An optimist is a person who doesn't have all the facts.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 10:04

pika15 napisal/-a:njej se je pr vseh treh ponesrečlo. tko, da ja očitno kontracepcijske niso tko dobre kot pravjo da so dobre:D

Js bi prej rekla, da je z njo nekaj narobe in ne s KT. :roll:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 10:10

red_rose napisal/-a:^^ma ja sej, v bistvu je vse kar lahko tu nardimo da izmenjamo mnenja, ker so slabosti in so prednosti, in vsaki se pac zdi drugacna starost najprimernejsa...hvalabogu mamo pac svobodno voljo, in se odlocimo glede na lastne preference... :D

js sem se pred dobrim letom koncevala mednarodno maturo, z namenom da bi sla studirat v tujino, pa vidim kako hudo se lahko v enem letu vse spremeni... (in ne, nism tu zarad fanta ostala - ga se nism niti poznala takrat =)) ce bi mi nekdo takrat povedal kako bom zdej zivela, bi se mu hudo nasmejala :D

zivljenje je pac polno presenecenj in izzivov :wink: in v tem je car!!! :P

A pa si prepričana,da je to tisto, kar si res želiš? Nimam nič proti mladim mamicam, ki si otroka tako kot ti, res želijo. Samo če v enem letu zamenjaš vse vrednote in želje in si kar naenkrat zaželiš popolnoma drugačno življenje, kot si si ga želela prej, mogoče nisi tako zelo trdno odločena, kot misliš, da si. Premisli, da ti ne bo potem enkrat žal, otroka imaš lahko tudi nekaj let kasneje.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 05. Mar. 2009 10:15

*zverinica* napisal/-a:dolgih eksotičnih srfarskih počitnic ne enačim z luxuznimi počitncami, ker so delč od tega (ok, srf je pa res luxuz, sploh če nimaš sam enga

Sem prav vedela, da se boš obesila na to. :D
Saj niti nima veze, kako to pojmuješ, bistvo sva tako obe razumeli.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 05. Mar. 2009 10:59

Hči od očima je zanosila pri 16h, rodila pri 17h. Fotru (bolj kot materi) se je htelo strgat. Doma je bla štala. Ampak sta se stipom poročila in nekako zaživela skupaj.

Danes, po 20h letih pravi, da ji ni žal, da je imela sina tako zgodaj. Še vedno se počuti mlada, a je za razliko od nekaterih vrstnic, ki imajo doma nekajletne mulčke (ali novorojenčke) že brez "otroških" obveznosti in pravi, da je to nekaj neprecenljivega. Poleg tega pravi, da danes ne bi imela več potrplenja za met otroka in, da je blo takrat lažje, ker je bila še sama otrok in se je zato pol manj presekirala (in zato manj paničarila okoli otroka). Pravi, da je imela srečo v nesreči.

Kasneje, ko je bil sin že nekoliko večji je dokončala srednjo šolo in se še dodatno izobraževala. Je pa mela s sinom marsikatero težavo, ker je trpel zaradi hiperaktivnosti. Danes, po toliko letih prizna, da zna bit, da je imela toliko težav z njim prav zato, ker je želela končat šolo in mu ni posvećala toliko pozornosti kolikor bi je morda morala....

Sama sem absolutno proti hitrim odločitvam. Rugelj je lepo rekel: par naj živi skupaj 2 leti, šele potem naj se loti delat otroka. Tako bi bilo mnogo manj zatravmiranih otrok.
Sicer priznam, da se mi zdi kar priročno, če ima punca relativno zgodaj otroka. Zaradi zgoraj naštetih prednosti.
A meni do zdej še na misel ni prišlo, da bi mela otroka. So mi moteči, zoprni in ne morem verjet, da je med vsemi mladimi starši mogoče samo 5% takih, ki ne delajo iz svojih otrok razvajene razvaline. :?
Še čakam, da mi začne tiktakat biološka ura. :D
Imaš, da me vikaš!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Mar. 2009 11:16

trapa napisal/-a:Danes, po 20h letih pravi, da ji ni žal, da je imela sina tako zgodaj. Še vedno se počuti mlada, a je za razliko od nekaterih vrstnic, ki imajo doma nekajletne mulčke (ali novorojenčke) že brez "otroških" obveznosti in pravi, da je to nekaj neprecenljivega. Poleg tega pravi, da danes ne bi imela več potrplenja za met otroka in, da je blo takrat lažje, ker je bila še sama otrok in se je zato pol manj presekirala (in zato manj paničarila okoli otroka). Pravi, da je imela srečo v nesreči.

Tako pravi tudi moja znanka, ki je zanosila pri 19ih letih. Meni se tole bolj zdi tolažba za tiste, ki se jim je ponesrečilo in si otroka niso želele kot pa dejansko stanje.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 05. Mar. 2009 11:25

Se strinjam. Itak da nobena (normalna) mama ne bo naokol govorila, da je bil otrok napaka in da ji je zjebu mladost. Ampak realnost je pomoje kr dost drugačna od vseh teh pričevanj mladih mamic.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov