mešanje službe s privat živjenjem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Leja88
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 1. 2009
mojega dragega, pa zadnje čase nekaj muči. vprašala sem ga kaj je narobe in vse kar se je do sedaj nabiralo v njem, je izbruhnilo. kar me je presenetilo, saj si venomer vse poveva (no, očitno ne).
Začel mi je razlagat, kakšne probleme ima v službi, da ga vsi obremenjujejo, potem pa še jaz, ker nikjer ne delam. Ne živiva skupaj, z mano nima nobenih stroškov, le moti ga, ker nimam službe. stara sem 21 let, on bo star 26; končala sem prvi letnik izrednega faksa, drugega ne morem nadaljevati, ker mi finance ne dopuščajo, sedaj pavziram. in je edina rešitev, da grem delat pripravništvo v vrtec (končano imam predšolsko vzgojo), da se bom kasneje lahko zaposlila v vrtcu, ČE bom imela srečo, da me kje vzamejo.
torej zakaj taki naslov teme, zato ker, jaz nimam nič z njegovo službo in njegovim denarjem, ki ga "nima" in sem >>kriva,<< ker ga "nima", ker, če bi sedaj kje delala, bi verjetno pričakoval, da mu dam denar, da bo potem "srečen".
mogoče ga ne razumem kaj bi rad, ker je sam rekel, da ne ve kaj bi rad, a jaz pa se moram v trenutku zjasnit??
oba imava slabe izkušnje iz prejšnjih zvez, ampak jaz te slabe izkušnje pustim za sabo, sem le bol previdna, on pa njegove S.I vleče za sabo in me venomer primerja z njegovo bivšo. to me moti in sem mu povedala on pa reče, eh, ti ne razumeš.. ok , kaj bomo torej storili?
nwm če sem zadela bistvo, če ste skapirali o čem se sploh gre, temo lahko zaklenete, če nisem zadela v črno, kakorkoli, tega si ob najinem začetku res nisem želela. (skupaj sva eno leto) in vse je super in prav bilo do sedaj...
Začel mi je razlagat, kakšne probleme ima v službi, da ga vsi obremenjujejo, potem pa še jaz, ker nikjer ne delam. Ne živiva skupaj, z mano nima nobenih stroškov, le moti ga, ker nimam službe. stara sem 21 let, on bo star 26; končala sem prvi letnik izrednega faksa, drugega ne morem nadaljevati, ker mi finance ne dopuščajo, sedaj pavziram. in je edina rešitev, da grem delat pripravništvo v vrtec (končano imam predšolsko vzgojo), da se bom kasneje lahko zaposlila v vrtcu, ČE bom imela srečo, da me kje vzamejo.
torej zakaj taki naslov teme, zato ker, jaz nimam nič z njegovo službo in njegovim denarjem, ki ga "nima" in sem >>kriva,<< ker ga "nima", ker, če bi sedaj kje delala, bi verjetno pričakoval, da mu dam denar, da bo potem "srečen".
mogoče ga ne razumem kaj bi rad, ker je sam rekel, da ne ve kaj bi rad, a jaz pa se moram v trenutku zjasnit??
oba imava slabe izkušnje iz prejšnjih zvez, ampak jaz te slabe izkušnje pustim za sabo, sem le bol previdna, on pa njegove S.I vleče za sabo in me venomer primerja z njegovo bivšo. to me moti in sem mu povedala on pa reče, eh, ti ne razumeš.. ok , kaj bomo torej storili?
nwm če sem zadela bistvo, če ste skapirali o čem se sploh gre, temo lahko zaklenete, če nisem zadela v črno, kakorkoli, tega si ob najinem začetku res nisem želela. (skupaj sva eno leto) in vse je super in prav bilo do sedaj...
Bodi to kar si
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
To ni ravno mešanje službe s privat življenjem, ampak bolj vpliv osebnih financ na zvezo. Sem mislila da "nosi" delo domov in da te to ubija, ko sem prebrala naslov.
Jst mislim da na začetku stanje na osebnem računu nima tolikšnega vpliva, ker običajno na začetku še ni skupnega denarja, vsak plača svoj izlet ali druge "večje" stvari.
Zdaj če ne živita skupaj in če on svoj denar res porabi samo zase pol ga nima ubistvu kaj motit. Čeprav po 1letu sm že skor ziher da on da kaj za tebe (mogoče več kot ti zanj, čeprav ne opaziš). Njega vprašaj kaj točno in zakaj ga moti - in kaj je po njegovem rešitev.
Midva sva na začetku zveze plačvala 1× eden, 1× drug in tako. Zdaj pa ubistvu za dopust in podobno dava vsak nekaj, glavno je da je cel znesek plačan (ne greva vedno 50:50), avto tanka enkrat eden, enkrat drug... v trgovino pač gre tisti ki slučajno nanese, včasih oba... Ne deliva sploh financ ubistvu. Trenutno samo za najemnino, ostalo pa pač plačujeva čist tako da sploh ne gledava. In nimava občutka da bi bil kdo za kaj prikrajšan, tudi če se gre ven in če jst ne nesem denarnice zraven mi on dvigne iz bankomata dnar in mi da, ali obratno.
Jst mislim da na začetku stanje na osebnem računu nima tolikšnega vpliva, ker običajno na začetku še ni skupnega denarja, vsak plača svoj izlet ali druge "večje" stvari.
Zdaj če ne živita skupaj in če on svoj denar res porabi samo zase pol ga nima ubistvu kaj motit. Čeprav po 1letu sm že skor ziher da on da kaj za tebe (mogoče več kot ti zanj, čeprav ne opaziš). Njega vprašaj kaj točno in zakaj ga moti - in kaj je po njegovem rešitev.
Midva sva na začetku zveze plačvala 1× eden, 1× drug in tako. Zdaj pa ubistvu za dopust in podobno dava vsak nekaj, glavno je da je cel znesek plačan (ne greva vedno 50:50), avto tanka enkrat eden, enkrat drug... v trgovino pač gre tisti ki slučajno nanese, včasih oba... Ne deliva sploh financ ubistvu. Trenutno samo za najemnino, ostalo pa pač plačujeva čist tako da sploh ne gledava. In nimava občutka da bi bil kdo za kaj prikrajšan, tudi če se gre ven in če jst ne nesem denarnice zraven mi on dvigne iz bankomata dnar in mi da, ali obratno.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ne znam čisto dobro razbrat v čem je problem, ker vidim dve možnosti.
Prva je ta, da hoče, da si najdeš šiht in finančno več prispevaš. To, da ne živita skupaj, še ne pomeni, da stroškov ni. Malo razmisli, če se mogoče res dogaja, da kino, pico in sladoled vedno plača on, da je on tisti, ki vaju z avtov okrog vozi,... saj to so načeloma majhni zneski, ampak se pa nabere in če je on edini, ki vse to plačuje, verjamem, da mu gre v nos.
Druga je pa da, da mu gre preprosto na živce, da pavziraš in kljub temu ne delaš. Tistega dela o pripravništvu in končani šoli ne razumem ravno najbolje, ker ne vem, kaj sploh študiraš in kakšno šolo imaš to končano. Ampak možno je, da je pač malo "fovš", ker ima on očitno že reden šiht, kar pomeni vsakodnevno zgodnje vstajanje, cele dneve v službi,... ti pa (vsaj po njegovo) v luft gledaš.
Sploh, če je v službi trenutno pod hudim stresom, ga mogoče grize, da je edini v takem dreku.
Prva je ta, da hoče, da si najdeš šiht in finančno več prispevaš. To, da ne živita skupaj, še ne pomeni, da stroškov ni. Malo razmisli, če se mogoče res dogaja, da kino, pico in sladoled vedno plača on, da je on tisti, ki vaju z avtov okrog vozi,... saj to so načeloma majhni zneski, ampak se pa nabere in če je on edini, ki vse to plačuje, verjamem, da mu gre v nos.
Druga je pa da, da mu gre preprosto na živce, da pavziraš in kljub temu ne delaš. Tistega dela o pripravništvu in končani šoli ne razumem ravno najbolje, ker ne vem, kaj sploh študiraš in kakšno šolo imaš to končano. Ampak možno je, da je pač malo "fovš", ker ima on očitno že reden šiht, kar pomeni vsakodnevno zgodnje vstajanje, cele dneve v službi,... ti pa (vsaj po njegovo) v luft gledaš.
Sploh, če je v službi trenutno pod hudim stresom, ga mogoče grize, da je edini v takem dreku.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
js sm zdle septembra bol kot ne fraj, nekaj malega sem si se mogla pogledat za faks, ampak nic prevec zahtevnega, tako da sm prakticno ceu mesc fraj. spim do 12ih, potem malo racunalnik, sprehod... potem pride on cel zmatran iz sluzbe...
mislim men valda nic ne rece, pa js zacnem oktobra normalno redno studirat naprej, ampak ce bi pa pavzirala in bi blo takole pa vem da se niti njemu niti men ne bi fajn zdelo pa ne toliko zaradi dnarja...tisti ki dela, ma cist nek drugacn ritem zivljenja. pa tut ambicije pa to, mogoce tvoj fant cist drgac gleda na prihodnost in si ne zeli punce k bo kr doma pa izredno delala faks ko bo dnar? nevem, a se res ono ful trudis dobit sluzbo al ti je pac useen in si doma? bos mogla mal bol opisat situacijo
mislim men valda nic ne rece, pa js zacnem oktobra normalno redno studirat naprej, ampak ce bi pa pavzirala in bi blo takole pa vem da se niti njemu niti men ne bi fajn zdelo pa ne toliko zaradi dnarja...tisti ki dela, ma cist nek drugacn ritem zivljenja. pa tut ambicije pa to, mogoce tvoj fant cist drgac gleda na prihodnost in si ne zeli punce k bo kr doma pa izredno delala faks ko bo dnar? nevem, a se res ono ful trudis dobit sluzbo al ti je pac useen in si doma? bos mogla mal bol opisat situacijo
- Leja88
- Sramežljivka
jullia_ napisal/-a:Ne znam čisto dobro razbrat v čem je problem, ker vidim dve možnosti.
To, da ne živita skupaj, še ne pomeni, da stroškov ni. Malo razmisli, če se mogoče res dogaja, da kino, pico in sladoled vedno plača on, da je on tisti, ki vaju z avtov okrog vozi,... saj to so načeloma majhni zneski, ampak se pa nabere in če je on edini, ki vse to plačuje, verjamem, da mu gre v nos.
v kino sva pravzaprav šla samo enkrat, ker njemu se to zdi bwz, če lahko doma ležiš in gledaš film drugače sva pa skupaj samo čez vikend in mogoče enkrat skozi teden. on hodi vsak dan najmanj 3x na pijačo s kolegi, ker mu je to samoumevno, da mora it.. ko sem pa jaz pri njemu, pa tudi jaz plačam pijačo,... tako da glede tega ni vse na njem. tudi glede prevozov se menjujeva, ker imam izpit za avto.
jullia_ napisal/-a: Tistega dela o pripravništvu in končani šoli ne razumem ravno najbolje, ker ne vem, kaj sploh študiraš in kakšno šolo imaš to končano. Ampak možno je, da je pač malo "fovš", ker ima on očitno že reden šiht, kar pomeni vsakodnevno zgodnje vstajanje, cele dneve v službi,... ti pa (vsaj po njegovo) v luft gledaš.
končano imam predšolsko vzojo, študiram pa nekaj v smeri socialnega dela. tako da faks nima nič z mojo SŠ, ampak je pa edina rešitev, če hočem, da se zaposlim, da naredim pripravništvo(ki je seveda volontersko 6 mesecev) in potem delam v vrtcu. posledično si bom kasneje tudi lahko plačala nadaljevanje študija.
drugače pa on ima reden šiht ja in pač kot v vsaki službi, vstane zjutraj in dela do 4h popoldan (kak kdaj). ampak mu nisem jaz kriva, če ga v službi zajebavajo in vse prelagajo nanj,...
sem mu povedala kaj mislim naredit, da se ne bova "prepirala" zarad nepotrebnih svari, pol pa samo skomigne z rameni in reče: vseeno mi je...
Bodi to kar si
- Leja88
- Sramežljivka
red_rose napisal/-a:...tisti ki dela, ma cist nek drugacn ritem zivljenja. pa tut ambicije pa to, mogoce tvoj fant cist drgac gleda na prihodnost in si ne zeli punce k bo kr doma pa izredno delala faks ko bo dnar? nevem, a se res ono ful trudis dobit sluzbo al ti je pac useen in si doma? bos mogla mal bol opisat situacijo
to se vsekakor strinjam, da tisti, ki dela da ma drugačen ritem itd,...
meni ni niti malo v veselje ali ugodje, da sem cel čas doma, kar pa ne pomeni, da si ne želim nekaj ali nekje delat. kdo pa hoče bit ves čas doma, da se mu že meša od dolgega časa, že sama sebi sem tečna. preko študenta pa v mojih krajih zeelo težko dobiš delo, v mb, ki mi je najbljižje večje mesto pa se ne morem vozit vsaki dan delat preko ŠS, ker niti avto ni izpraven za vsakodnevno vožnjo 45km sem in tja. vsaki dan gledam preko študenta za delo, pa vedno ko pokličem delodajalca, pač vzame podatke, malo te izpraša in potem znalčilen stavek: vas bomo poklicali, ko se odločimo...
in potem nikoli ni klica nazaj.
on ne razume, da ni tak enostavno službe najt.. pa ne smilim se sami sebi, niti se ne izgovarjam na nič, taka je realnost, ki je v teh časih pač taka kot je.
Bodi to kar si
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Saj ni treba samo po študentskih oglasih gledat. Preprosto pojdi vprašat v kakšen lokal/trgovino/na administrativno mesto ali kamorkoli drugam. Povej da iščeš delo in da te zanima če imajo kaj. Jst bi vrjetno tako - in sem tudi že dobila tako (in delala pol tam leto in pol).
Pa probaj ga malo razvajat, ker ti nimaš bit od česa zelo utrujena on pa + da je cel našponan zaradi razmer v službi. Skuhaj mu kaj dobrega ko pride k tebi in ga malo sprosti, ker mu bo tako lažje in se bo mogoče tudi manj smilil sam sebi (OK, se hecno čuje, pa dobro).
Pa probaj ga malo razvajat, ker ti nimaš bit od česa zelo utrujena on pa + da je cel našponan zaradi razmer v službi. Skuhaj mu kaj dobrega ko pride k tebi in ga malo sprosti, ker mu bo tako lažje in se bo mogoče tudi manj smilil sam sebi (OK, se hecno čuje, pa dobro).
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Trouble - Debatorica
- Na forumu od: 30. 7. 2008
Nism brala cele teme, bom pa povedala kaj se men zdi da ga moti. Jaz mislim, da ga moti to, da si ti cele dneve frej on pa dela... Ker ti zjutraj vstaneš ko želiš, dan si splaniraš kot želiš (oziroma se prilagodiš obveznostim, ki jih imaš doma [če jih imaš..?]..)
ps: zakaj pa hočeš izredno študirat? kaj pa redno?
- Leja88
- Sramežljivka
Trouble napisal/-a:
zato ker mi ni uspelo prit na FSD v lj in je v MB na Dobi izredni študij Oganizator socialne mreže, kar je zelo podobno socialnemu delu. Ta študij pa je žal samo izreden. Verjetno pa nihče nebi šel študirat nekaj kar ga ne veseli in nima interesa... jaz pa na vsak način hočem kasneje delat z mladino, ki imajo probleme z drogo (s prestopniki) kakorkoli že, v tej smeri in tako izobrazbo si lahko prodobim le na tak način,... Še štipendijo so mi zavrnili, ker mamina plača presega 1% tistega standarda ki je za štipendije, tako da mi je potem vse skup v vodo padlo..
to je glede študija.
~NIA~ napisal/-a:sorry kr sm se spravla nate, ampak mene bi to kot tvojga partnerja ful motilo, tvoj odnos do denarja/dela. sej vem, živiš doma, ampak a nikol ne gresta vn na pijačo, večerjo, kosilo, kino.....? kdo plača? vedno on al tvoji starši? (predvidevam da ti nimaš dnarja, če nič ne delaš)
kar se pa tiče tega, sem delala tu in tam priložostno, ko sem dobila kaj in sem vedno šparala, da sem lahko tudi jaz plačala kdaj pa kdaj ko sma šla vun, ker drugače itaq vedno on hoče plačat.
njega moti to, da ne delam nikjer za stalno, da bi mela zazihran dohodek
Bodi to kar si
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Leja88 napisal/-a:ker niti avto ni izpraven za vsakodnevno vožnjo 45km sem in tja.
Js sm se pol leta vozila 46km sem in tja k sm delala preko študentskega servisa. Pa mi je čist lepo znesl. Vse se da prenest če se hoče.
Zdj so me tm zaposlil in mam plačan prevoz, tko da vrjetno če bojo potem tebe v vrtcu pogodbeno zaposlil boš tut dobila prevoz...sam a se ti ne zdi da si mal pozno iščeš v vrtcu službo? mam kolegico k ma srednjo vzgojiteljsko nrjeno pa je polet pošiljala okol prošnje k je bil razpis
A med poletjem tut nikjer nisi delala?
- Leja88
- Sramežljivka
kiny napisal/-a:Leja88 napisal/-a:ker niti avto ni izpraven za vsakodnevno vožnjo 45km sem in tja.
sam a se ti ne zdi da si mal pozno iščeš v vrtcu službo? mam kolegico k ma srednjo vzgojiteljsko nrjeno pa je polet pošiljala okol prošnje k je bil razpis
A med poletjem tut nikjer nisi delala?
sedaj oktobra je še en razpis.
drugače pa sem delala poleti ja, zaj zadno na sejmu v Gor. Radgoni
Bodi to kar si
-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Ja no pol se pa prijav, kot vem tut pomočnice vzgojiteljic nimajo slabe plače.
Vsaj za silo, boš mela vsaj 100% prihodek čez leto in si boš lahko šolo plačala.
Mogoče mu gre pa na živce to, da si nisi poiskala šihta, ker si vedla da si morš šolo plačat...mogoč misli da si neodgovorna?
Vsaj za silo, boš mela vsaj 100% prihodek čez leto in si boš lahko šolo plačala.
Mogoče mu gre pa na živce to, da si nisi poiskala šihta, ker si vedla da si morš šolo plačat...mogoč misli da si neodgovorna?
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
naslov pa res ni posrečen jaz sem tudi mislila, da nosi kateri od vaju bleme iz službe domov
kar se pa tiče tvoje brezposelnosti-tukaj žal nimam z nobenim simpatije, ki trdi, da ne dobi dela. žal. sama delam prek študenta že od 16-ga leta in sem končala gimnazijo, prav tako zdaj končujem fax. sicer sem bolj oseba, ki je dolgo na enem delovnem mestu (zdaj sem trenutno v na tem že skoraj 3 leta), ampak se skoz kaj najde, če se hoče.
zakaj pa si izredno vpisana? sicer je pa eno ne-če nimaš financ za nadaljni izredni študij ( v primeru, da je tvoja smer res mogoča samo izredna), se pa vpiši na kak višješolski program samo zarad statusa in delaj kaj priložnostnega preko študenta in si prisluži denar. (verjemi, je mogoče ) pa mam tud to smolo, da nikjer nimam nobenih vez, da bi kje prišla kam po kaki lahki poti
moj je recimo bil na borzi 1 mesec, ko mu je šef umrl-privatnik. in verjemi da se tud jaz nisem cool počutla.mi2 sicer živima skupaj, pa je bilo dovolj denarja, ampak imaš avtomatsko nek čudn občutek, ki se ga nekak niti ne da prav opisat. na momente sem bla prav jezna na mojega, ko kak dan ni klical al pa iskal pravega dela-se je zanašal na enega, ko ga je po 2 mesecih komaj pol vzel. jaz pravim, da se da marsikaj naredit, če je le vlja, pa kanček iznajdljivosti.
kar se pa tiče tvoje brezposelnosti-tukaj žal nimam z nobenim simpatije, ki trdi, da ne dobi dela. žal. sama delam prek študenta že od 16-ga leta in sem končala gimnazijo, prav tako zdaj končujem fax. sicer sem bolj oseba, ki je dolgo na enem delovnem mestu (zdaj sem trenutno v na tem že skoraj 3 leta), ampak se skoz kaj najde, če se hoče.
zakaj pa si izredno vpisana? sicer je pa eno ne-če nimaš financ za nadaljni izredni študij ( v primeru, da je tvoja smer res mogoča samo izredna), se pa vpiši na kak višješolski program samo zarad statusa in delaj kaj priložnostnega preko študenta in si prisluži denar. (verjemi, je mogoče ) pa mam tud to smolo, da nikjer nimam nobenih vez, da bi kje prišla kam po kaki lahki poti
moj je recimo bil na borzi 1 mesec, ko mu je šef umrl-privatnik. in verjemi da se tud jaz nisem cool počutla.mi2 sicer živima skupaj, pa je bilo dovolj denarja, ampak imaš avtomatsko nek čudn občutek, ki se ga nekak niti ne da prav opisat. na momente sem bla prav jezna na mojega, ko kak dan ni klical al pa iskal pravega dela-se je zanašal na enega, ko ga je po 2 mesecih komaj pol vzel. jaz pravim, da se da marsikaj naredit, če je le vlja, pa kanček iznajdljivosti.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov