Mazohistične ženske v ljubezni

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 17. Maj. 2008 16:33

A kdo pozna kako pa moški delujejo na tak podroben način kakor je kajira napisala? :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 17. Maj. 2008 16:46

kajira napisal/-a:1. zveza z nasilnim (tako fizično kot psihično), nespoštljivim moškim, je bolj razburljiva kot zveza z normalnim tipom, ki je 'ful uredu'. je več spolne privlačnosti, ves čas se nekaj dogaja (kreg > pomiritev > kreg), kar je potrebno za več strasti. slednje ženske običajno zamenjujejo za ljubezen, ki pa je žal nekaj povsem drugega. tudi ko končajo tako zvezo, si hitro najdejo podobnega, ker jih po 'naključju' ravno taki privlačijo. večinoma se že takoj zavedajo, da se v tako zvezo ni pametno spuščati, vendar je privlačnost neustavljiva. če slučajno kdaj spoznajo normalnega tipa, se razmerje hitro konča, ker kao: a) ni dovolj zanimiv b) jo ima 'preveč' rad c) seksualno ni dovolj privlačen d) se začne dolgočasiti, ker se ji ni treba truditi za njegovo ljubezen e) misli, da ni dovolj dobra zanj f) ne prenese normalne doze spoštovanja in vračanja ljubezni, saj takšne zveze ni navajena g) itd.

2. odvisnost od odnosov, strah pred samoto, nizka samozavest. ker so taki moški dostikrat zelo posesivni, dekle hitro pretrga stike s prijatelji, se zapre vase, postane asocialno. torej so njene potrebe po druženju zadovoljene v druženju z bolj ali manj eno samo osebo. take punce so ponavadi precej nesamostojne in so torej v veliki meri odvisne od svojega fanta. prekinitve zveze si ne predstavljajo, ker jih je strah, da bojo izgubljene, da same ne bodo zmogle, da jih bo to 'ubilo'. tako raje ostanejo v slabi zvezi, kot da bi tvegale samskost (če ga vendarle zapustijo, si novega fanta najdejo morda že v roku enega tedna). dostikrat se tolažijo, da ima vseeno nekaj dobrih lastnosti in bodo težko našle drugega fanta, ki bo tudi tako 'dober'. se pravi, da gre za hudo nizko samozavest, če mislijo, da si boljšega fanta ne bodo mogle najti, ali pa bodo ostale večno samske.

to pa jaz...boljše ne bi mogla napisat..respect
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
sarci*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2007
Kraj: Lj - Bežigrad

Neprebrana objavaNapisal/-a sarci* » 17. Maj. 2008 18:42

urš* napisal/-a:
kajira napisal/-a:6. premalo se ukvarja sama s sabo. večino prostega časa porabi za reševanje njegovih problemov in za to, da mu bo ustregla ter tako ne bo jezen (ali karkoli že). napako dela torej v tem, da se z njim ukvarja tudi takrat, ko fizično ni z njim. premalo prostega časa posveti sebi (ukvarjanju z neko zadevo, ki jo veseli, in fanta ne vključuje) ter druženju z drugimi ljudmi. ker je središče njenega življenja on in življenjsko poslanstvo pomagati, služiti njemu, sta odvisnost in strah pred prekinitvijo zveze še hujša.

jp, to sm jas :x grrrrr

Sva ze dve :? Vsaj obcasno imam tak filing.
Zadnjič spremenil sarci*, dne 18. Maj. 2008 0:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 17. Maj. 2008 19:02

Full dobro si napisala kajira. jaz tudi spadam med te bejbe. Ampak sem seklenila, da grem v ponedeljek v knjižnico in vzamem vse knjige od Sanje Rozman ki jih imajo. Za začetek bo. Potem bo pa treba še kaj narest...
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 17. Maj. 2008 19:32

...
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 18:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 17. Maj. 2008 19:55

delusional napisal/-a:
Smreka, kaj se nisi ti nekje hvalila, kako si dosti dala skozi in kočno pri 30ih našla pravega, in niti tebe niti njega ne mikajo več drugi?

Mene še vedno ne mikajo drugi, kar se pa tiče da sem našla pravega - verjetno na začetku to misli vsaka, če ne pa ne ostane z njim.
Sploh pa ne vem kaj je to važno. Tema ni o meni.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 17. Maj. 2008 19:57

Smreka napisal/-a:
delusional napisal/-a:
Smreka, kaj se nisi ti nekje hvalila, kako si dosti dala skozi in kočno pri 30ih našla pravega, in niti tebe niti njega ne mikajo več drugi?

Mene še vedno ne mikajo drugi, kar se pa tiče da sem našla pravega - verjetno na začetku to misli vsaka, če ne pa ne ostane z njim.
Sploh pa ne vem kaj je to važno. Tema ni o meni.
Delusional ima teorijo, da ce zenska ne ostane z nekim tipom, da je to zato ker se ni dovolj ticev sprobala.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 17. Maj. 2008 20:02

Heh, Smreka, tut js sm mela enkrat dost, šla po knižncah, pobrala uso čtivo, ki ga je napisala gospa Rozman in brala, braaaaala ... :)

Trenutno nimam lih mazohističnega obdobja, čeprou še zmer preveč(krat) jokam in razmišlam, kaj mi je tega treba blo. Ampak u primerjavi s preteklimi zvezami moje počutje u tej briljira.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 17. Maj. 2008 20:11

Js mam tud izkušnje s takšno zvezo in pravzaprav zdej ne vem kaj je bil razlog da sm vztrajala v tem tak dolgo (2 leti) ... ni blo to, da bi bla premal samozavestna al pa da ne bi znala bit sama, sam preprosto sm ga mela preveč rada in sm takrat bla prepričana, da bi umrla brez njega. Potem, ko je pa on mene pustu, sm pa v bistvu spoznala da mi je pravzaprav uslugo naredu - čeprav sm na začetku misnla da me bo pobralo, sm bla kasnej najsrečnejši človek na svetu da sm se končno osvobodila tega bremena - še nikdar nism bla bolj srečna kot takrat, ko sm ga končno prebolela in pustila to za sabo. Sm pa tud js misnla da je on vseen najboljši, ampak sm pol hitr ugotovila da to seveda ne drži. In zdej ne bi nikol več prenašala česa takega ker vidim da nikamor ne vodi. Ni men treba tega, da jočem vsak dan zarad enga bedaka ki me ne zna cenit, da me boli glava vsak dan od razmišljanja in analiziranja vsake njegove besede in vsakga dejanja, s kterimi sm si razlagala al me sploh še ma rad al ne ... Zveza te more osrečevat, ne pa spravlat v obup. In mene je precej večkrat to drugo kot pa prvo. Tak da - nikol več. Rajš trpim par mescev ko grem narazn z nekom takim, kot pa celo življenje. Še zdej mi je slabo ko pomislim kaj vse sm mogla takrat prenašat ... še mami mi je rekla da rajš vidi da si punco najdem kot pa da mam takga tipa, prav prosla me je, naj ga pustim. :) Sam če pa on mene ne bi, ga pa tud js verjetn ne bi za nč na svetu ... In še zdej bi mogoč trpela ob njemu.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 19. Maj. 2008 15:03

Tamala_mrha napisal/-a:Zadnjič me je ta fant, ki mi je že dlje časa všeč, močno prijel za zapestje, ker pač nisva bila istega mnenja. Sicer je bilo napol v šali, ampak sem se čisto razkurila in mu zdaj vedno zabijem nekaj nesramnega, tako da najina komunikacija več sploh ne steče brez žalitev, četudi je mišljeno napol v šali. :?

Jaz sem tudi imela opravka z enim takim...na srečo do zveze ni prišlo (zaradi njegove odločitve, ampak sem zdaj hvaležna za to). Sicer ni bil fizično nasilen ampak že komunikacija je bila samo na nivoju zbadljivk oziroma medsebojnega žaljenja. Najbolj bedno pa je bilo da me je s tem tako nakuril da mi je bil samo še bolj všeč. :evil:
Houd de wereld tegen
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 19. Maj. 2008 15:34

***Ally*** napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Zadnjič me je ta fant, ki mi je že dlje časa všeč, močno prijel za zapestje, ker pač nisva bila istega mnenja. Sicer je bilo napol v šali, ampak sem se čisto razkurila in mu zdaj vedno zabijem nekaj nesramnega, tako da najina komunikacija več sploh ne steče brez žalitev, četudi je mišljeno napol v šali. :?

Jaz sem tudi imela opravka z enim takim...na srečo do zveze ni prišlo (zaradi njegove odločitve, ampak sem zdaj hvaležna za to). Sicer ni bil fizično nasilen ampak že komunikacija je bila samo na nivoju zbadljivk oziroma medsebojnega žaljenja. Najbolj bedno pa je bilo da me je s tem tako nakuril da mi je bil samo še bolj všeč. :evil:

No, tole zadnje je jasen znak, da imas napacno predstavo o dobri zvezi, namrec s taksnim vzorcem, ko te kurijo moski, ki te zalijo, nimas kaj iskati v dobri zvezi, zato fejst premisli od kod ti to, kaj lahko naredis, da se tega v prihodnosti otreses ... drugace se bo zgodba vedno ponavljala.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 20. Maj. 2008 14:03

Moja zgodba: Začela sem s tipom, v katerega nisem bila posebej zaljubljena, niti se mi ni zdel ekstremno zanimiv. Mogoče bolj iz obupa. Z nekaj presledki sva bila skupaj 3 leta. In v tem času se nekoga tako navadiš, da je res težko samega sebe prepričati, da se to mora končati.
Preprosto sem se poleg njega počutila varno, večkrat sva skupaj kam šla, zame je bil pripravljen narediti skoraj vse, imel me je rad, čerpav je bil za mene preveč omejen in imela sva veliko preveč različne poglede na življenje. Veliko lažje je pač potrpeti z nekom, ki ni Gospod Popolni, kot pa biti sam in nato z nekom novim spet graditi vse na novo.

Ampak mi je uspelo :)
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
nokia_b
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 4. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nokia_b » 20. Maj. 2008 18:12

Peterca18 napisal/-a:Moja zgodba: Začela sem s tipom, v katerega nisem bila posebej zaljubljena, niti se mi ni zdel ekstremno zanimiv. Mogoče bolj iz obupa. Z nekaj presledki sva bila skupaj 3 leta. In v tem času se nekoga tako navadiš, da je res težko samega sebe prepričati, da se to mora končati.
Preprosto sem se poleg njega počutila varno, večkrat sva skupaj kam šla, zame je bil pripravljen narediti skoraj vse, imel me je rad, čerpav je bil za mene preveč omejen in imela sva veliko preveč različne poglede na življenje. Veliko lažje je pač potrpeti z nekom, ki ni Gospod Popolni, kot pa biti sam in nato z nekom novim spet graditi vse na novo.

Ampak mi je uspelo :)

to je pa tok lepo napisan, sama doživljam isto zgodbo...zdle bo kmal 2 leti...
in čakam, d pridem k pameti...oziroma d zberem dost poguma

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov