Manjvrednostni kompleks, ker sem ženska

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 11. Jun. 2008 21:57

MilkyWay napisal/-a:Po moje nobena ni mislila (no..vsaj js ne :wink: ), da so obrite noge bolj higienične, ampak smo mislile na naš predel tm spodi...

Tudi predel tam spodaj ni nič bolj higieničen, če je obrit.
Umivat se je treba v vsakem primeru. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 11. Jun. 2008 21:58

Lool...Umivanje rulz :D
Meni se zdi bolj higieničen in tudi bolj "udobno" mi je...Ker me tako nič ne praska tm spodi...Je pa res, d se ne brijem tko pogosto, ker se mi ne da...Vsake tolko, ko res vidim, da je potrebno prenove :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Jun. 2008 21:59

zakaj bi pa koga slepili? :gruebel: če dejansko nekdo nekej počne zase, pač počne zase.
smreka a ti ko se nališpaš se nališpaš da boš lepa za tipe?Ko se lepo oblečeš se oblečeš da boš lepa tipom?Mislm nevem, nekatere pqač tega ne počnemo.Oblačim se zase, da bom lepa sebi.No, lišpam se ne, razen na vsake kvatre kadar mi je preklet dolgcajt predn slučajno grem kam, pa še to čist uizi.
In nihče ni rekel, da so neobrite noge nehigienske.zraven sem izpostavila jst še pazduho in to pa je nehigiensko, da se ves švic gor nabira in pol smrdi :tot: men so pač neobrite noge nevšečne.In zato si jih bom brila.

sej ne rečem da nobene stvari ne naredim za mojega moškega, ampak vsekakor pa ne delam zanj takih bananih kot so britje, pomivanje in podobno.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 11. Jun. 2008 22:02

Mene me pa res zanima, zakaj je v naslovu beseda "ženska" napisana z malimi črkami? A ima to svoj pomen, ali je to sam tko...napaka? :?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 11. Jun. 2008 22:04

Jaz vem, da se ne bi brila, če se nihče ne bi in da se brijem zaradi drugih. To je res, ampak mi ni problem to početi. Mi ne vzame veliko časa in sem se tudi že navadila na to, da imam (vsaj poleti) pobrite noge... Pod pazduho pa se redno brijem celo leto, ker se mi zdi (ne vem, lahko je to samo v moji glavi), da se manj potim, če imam pobrite pazduhe.
Ličim se ne, ker se mi zdi izguba časa in tudi drugače imam raje naraven videz kot pa da bi imela po 3 kg pudra vsak dan na obrazu, pa bi me ves čas skrbelo, kje se vidi kakšen rob od pudra, kje se mi je maskara razmazala...
In še to-jaz zjutraj rabim pol ure, da vstanem, se oblečem, umijem in še jem zjutraj. Ne potrebujem ene ure na dan za urejanje.
Poleg tega tudi jaz ne uporabljam ne vem kakšne kozmetike-milo, šampon, deodorant, včasih parfum, krema za roke in obraz... To je pa približno vse.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 11. Jun. 2008 22:32

Zelo velik del teh pričakovanj družbe in norm gre gladko mimo mene.

Za ven se ne poštimam 'v nulo', v 90% ne nosim ozkih spodnjih delov (zgornje ja, ker so dejansko bolj praktični, mi pa seveda pokrivajo ledvica in so uglavnem funkcionalna oblačila). Oblačim se v to, kar mi je udobno in v čemer se sama dobro počutim ne glede na trenutne modne razmere in ne glede na morebitne komentarje. Verjetno bi me zlahka lahko na dolgo in široko opisovali v temi What not to wear :lol:
Ne uporabljam make-upa, losjone za telo samo po potrebi, kosmate noge na ženski so mi dejansko neestetske, podpazduha mislim da je higienično bolje pri obeh spolih če je pobrito, intimni predeli pa so stvar razpoloženja (ok, tudi letnega časa).
Moške pozornosti mi kljub vsem tem 'odmikom od popolnosti' ne manjka, je pa tudi moja 'ciljna' publika verjetno malo drugačne sorte ;)

Nevem zakaj bi se počutila slabo kot ženska in razmišljati kako bedno je da je treba vse te stvari, ki nam jih vbijajo v glavo početi...
Sej ti ni treba! Pač če ti kej ne paše ne počni, če pa nisi dovolj močen karakter da greš proti toku pa nekaj naredi na tem področju.

Se dostikrat delam norca in mam predavanja o tem da je žensko poslanstvo kuhanje, fafanje, nošnja piva pred tv in pranje cot.
Pa je res tako?
:D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a stevens » 11. Jun. 2008 22:59

uf glih sem prebral eno knjigo pa nimam volje še eno..
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 12. Jun. 2008 8:07

jst priznam, da se urejam zarad drugih in ne zarad sebe. ampak pričakujem od drugih enako. vem, da me fant rad vidi urejeno, jaz pa njega tut raj vidm porihtanga, kukr celga zanemarjenga. tko da je treba to pač vzet v zakup :D mi pa ni problem tle okol doma in v štacuno it v trenerki in še čist zalimana od jutranjega vstajanja ;)

tako pač je dandanes na tem svetu. vsi smo ovčke. lahko rečeš, da nate pa mediji in družbena mentaliteta nimajo vpliva, pa ga imajo tako ali tako.

problem je v tem, da je velika večina folka res neumna in sledijo raznim sporočilom, ko slepe kure. ampak zarad tega se pa jst res ne rabim sekirat, ker ne morem na tem področju res NIČ naredit. lahko pa poskrbim zase in za to, da počnem to, kar mene osrečuje. pa če je je v skladu s trenutnimi smernicami al pa ne... :D
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 12. Jun. 2008 8:45

*purple* napisal/-a:zakaj bi pa koga slepili? :gruebel: če dejansko nekdo nekej počne zase, pač počne zase.
smreka a ti ko se nališpaš se nališpaš da boš lepa za tipe?Ko se lepo oblečeš se oblečeš da boš lepa tipom?Mislm nevem, nekatere pqač tega ne počnemo.Oblačim se zase, da bom lepa sebi.No, lišpam se ne, razen na vsake kvatre kadar mi je preklet dolgcajt predn slučajno grem kam, pa še to čist uizi.
In nihče ni rekel, da so neobrite noge nehigienske.zraven sem izpostavila jst še pazduho in to pa je nehigiensko, da se ves švic gor nabira in pol smrdi :tot: men so pač neobrite noge nevšečne.In zato si jih bom brila.

sej ne rečem da nobene stvari ne naredim za mojega moškega, ampak vsekakor pa ne delam zanj takih bananih kot so britje, pomivanje in podobno.

Ne, lišpam in urejam se za družbene norme - da ne bom izstopala (v negativno seveda) v službi, na družabnih dogodkih, na žurkah itd... Ne vem zakaj takoj vse pomislite na tipe, to mi dol visi :) Meni sem najlepša brez vse krame na obrazu, oblekla bi se pa zgolj zato, da me ne bi zeblo.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 12. Jun. 2008 9:52

*purple* napisal/-a:če dejansko nekdo nekej počne zase, pač počne zase.

Ti bi se brila, če se vse ostale ženske ne bi? Lepotni ideal bi bile neobrite noge, pazduhe in intimni predeli. Takrat bi se tud brila? Oprali so nam možgane, da imamo samo obrite noge in vse ostalo za lepo, zato je zmotno govoriti, da se brijemo samo zaradi sebe. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Jun. 2008 9:52

^^ker je avtorica teme govorila predvsem o tem, da ženske vse te stvari čočnemo za tipe.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 12. Jun. 2008 10:16

ellen napisal/-a:Pred kratkim je na TV bil prispevek o moški pelšavosti in kako je sexi če ima pobrito glavo. Tako je, moški imajo problem s plešavostjo in spravli so ven da je to sexi . V resnici so ženske tako rekle.

To vsi delamo. Celulit je tudi po novem moderen, ker ga ima danes že skoraj vsaka ženska, tudi zvezdnice in že nekaj časa nazaj so se odločile, da je to seksi. :wink:
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 12. Jun. 2008 11:42

freaky napisal/-a:

Ti bi se brila, če se vse ostale ženske ne bi? Lepotni ideal bi bile neobrite noge, pazduhe in intimni predeli. Takrat bi se tud brila? Oprali so nam možgane, da imamo samo obrite noge in vse ostalo za lepo, zato je zmotno govoriti, da se brijemo samo zaradi sebe. :wink:

No o tem govorim. Oprali so nam glave do te mere, da smo dejansko prepričane oz imamo zakoreninjeno v podzavesti, da vse to kar počnemo, počnemo zaradi sebe :)
Pa da ne bo pomote - ne mislim zdaj, da tega ne bi smele početi, ampak tako kot je že ena prej rekla - takšna je situiacija in pač, dejmo izkoristi kar se da oz. pač vse to, kar nam "narekujejo" izkoristit sebi v prid. Ta industrija je žal preveč močna in razširjena ter zakoreninjena, da bi se blo vredno boriti proti - so bili že poizkusi, ampak mislim da vsi po vrsti neuspešni.
Tako da še enkrat - z avtorico se strinjam ampak svetujem, da se s tem ne ukvarja preveč ker bodo samo šli živčki, spremenila pa ne bo nič.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Jun. 2008 11:59

freaky napisal/-a:

če bi živela v svetu, kjer tega nebi poznali se seveda nebi brila.Če bi mi predstavili britvico in opcije kaj lahko z njo počnem pa se bi.
dejstvo je, da res določene stvari počnemo ker to počne družba ampak to je na vseh področjih v življenju.če imaš pač nek predmet s katerim lahko nekej narediš in če se ti zdi da bi ti sedlo to kar lahko s tem anrediš, potem narediš a ne.
Sej noben ni rekel, da si morš noge brit.Če si jih nočeš si jih pač ne, četudi te bo okolica čudno gledala.ja in, važno je da tebi sede, ne drugim.jst tud če se mi ne da si jih ne bom pobrila, pa me boli briga kaj si kdo drug misli.Itak so ljudje polni predsodkov tako ali drugače.al bom mela neobrite noge, ali pa roza majco ki je iz mode.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 12. Jun. 2008 12:16

Sj se strinjam s tabo, ampak nobena ženska se ne brije zaradi sebe. Lahko trdiš, da se, vendar se potem očitno ne zavedaš, da ti je vse to družba vcepila v glavo.

Js verjamem v to, da se bo skozi leta lepotni ideal še zelo spremenil. Naslednja generacija se nam bo smejala, da smo s svojega telesa odstranjevali vse možne dlake in ker smo se obremenjevali zaradi takšnih malenkosti. Iz življenja je potrebno potegniti veliko več, kot pa samo britje, oblačenje po zadnji modi, lišpanje ipd.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov