Manjvrednostni kompleks, ker sem ženska

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 21. Jun. 2008 12:40

^^Sploh nima smisla, da jo sprašuješ, ker sem jaz to vprašala že dvakrat, pa noče povedati.
Ne vem, kaj bi sploh rada dosegla s to temo, razen da nam govori, kako smo zmanipulirani.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 21. Jun. 2008 12:43

^^ Vem, da ignorira ta vprašanja, zato sem še enkrat vprašala. In zanimivo je, kako spregleda vprašanja, ki ji niso po volji, potem pa v drugi temi zatrjuje, da njena glava ni šupava. Hmmm... :gruebel:
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 21. Jun. 2008 13:00

Manjvrednosti kompleks imajo izključno in samo ljudje, ki si ga sami ustvarijo. Če se ženska kar naprej obremenjuje s sabo- s tem kako se ONA počuti, kaj mora ONA obleči in kako mora ONA izgledati v tej družbi, da bo privlačna, je neizogibno, da se slej ko prej začne počutiti manjvredno in napadeno iz vseh koncev.

V primeru, da bi svojo pozornost usmerila v kakšno drugo aktivnost namesto v konstantno obremenjevanje s sabo, kolikokrat bi sploh pomislila na to, da je "žrtev"? Ničkrat?

Se zelo strinjam z ryu10kyujem.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Jun. 2008 15:23

SSarchy napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:Ja, in poleg tega draga duša (in tebi podobne), ki nočete biti zmanipulirane ovčke (zaradi britja nog! si mislite? :roll:) in ste že zmešane od tega, koliko reklam je v novodobni družbi... Če vam je pogled na vaše neobrite noge normalen in vas dlake ne motijo, kaj šele da bi vas bilo sram zaradi njih (dejansko vas je, glede na to, da si takšne ne upate na cesto - in kdo vam je kriv?), pa bodite takšne. :wink: Saj vas nihče ne ovira pri tem. Jaz osebno bi se počutila kot neandertalec, ker me poraščenost žensk asociira na (pred)jamskega človeka in zato se brijem. JA, to mi je lepo in v prvi ter tudi zadnji vrsti delam to zaradi sebe! Četudi bi mi fant rekel, naj se več ne brijem, ker me hoče videti poraščeno, bi se še naprej brila - zaradi sebe in občutka ugodja ob tem. Mi je pač fajn na dotik in lepo na oko, če so noge (in tudi drugi deli telesa) negovani in pobriti. :wink: Vsake oči imajo svojega malarja. Tudi lase si ženske barvamo, pa čeprav nekaterim ženskam njihovi moški govorijo, da so lepe z naravno barvo. Torej povprečna ženska vendarle ni ovčka, ki hoče ugajati in izpolniti moška pričakovanja, glede na to, da večina stvari povezanih z lepoto, dela zaradi sebe in lastnega občutka zadovoljstva.

Moje sožalje..

Nimaš kaj sočustvovat. :wink: Lahko bi napisala kaj bolj konkretnega, ampak verjamem, da nimaš kaj pametnega povedat.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 23. Jun. 2008 12:04

To je prva stvar, ki mi je padla na pamet, ko sem tole prebrala. Svoje sem pa že povedala v tej temi, par strani nazaj.. Verjetno je ostalo preslišano ali neprebrano..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 09. Jul. 2008 8:47

'It sucks being a teenage girl'; Toronto therapists blame gender frustration for suicide among young women.

Report Newsmagazine, The, August, 2002 by McLean, Candis

Nearly three times as many teenage girls as boys attempt suicide. While 3.8% of young men try to kill themselves, the corresponding figure for young women is 10.1%--you read it right, one in 10. Seeking to account for that difference between the sexes, Toronto researchers focused on gender-role conflict as a possible reason; they learned that of those assessed in an emergency ward after trying to kill themselves, gender-role conflict was cited in 27% of the girls' cases compared to 3% of the boys'.
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 09. Jul. 2008 8:50

g00fy_qa napisal/-a:Ampak ok; zdaj pa ti KONKRETNO povej, kako bi se naj obnašale ženske (tudi moški?) in kaj KONKRETNO moramo po tvojem mnenju storiti, da ne bomo več tako zmanipulirani?

konkretno maš opisano v vseh teh postih, kaj me eno stvar 10x sprašujete??! Sej mi je jasno zakaj ste al pa smo, če vam je ljubše, zmanipulirani. Če ne dojamete v širnih textih, kaj sem hotla povedat, potem mi je logično, da niti ne morete dojet da ste zmanipulirane, ker ne razmišljate globje o zadevah v svetu, ampak pač v tej ihti ko živimo, ne opažate/-mo določenih stvari.

*sanja* napisal/-a:^^Sploh nima smisla, da jo sprašuješ, ker sem jaz to vprašala že dvakrat, pa noče povedati.
Ne vem, kaj bi sploh rada dosegla s to temo, razen da nam govori, kako smo zmanipulirani.

Ja razmišljaj ženska glava! Kaj bi rada s to temo dosegla?! Menda da ne bodite več tako zmanipulirane, mislite s svojo glavo. Ne trudi se ustreči moškemu, če tudi on ni pripravljen tebi ustreči. Pa kaj ni jasno to?!? jao ste budale ene
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 09. Jul. 2008 9:16

^no žaljenje pa spet ni potrebno. ali pa se na ta način braniš?
meni je popolnoma jasno, kaj ti želiš povedati, ali doseči, ampak mislim, da ti ne bo uspelo. že zaradi tega, ker se po moje sigurno vsaka ženska zaveda, ko je zmanipulirana oz. bi rekla drugače, ko se mora moškemu podrejati. ampak to še ne pomeni, da si bo zaradi tega izborila svojo 'neodvisnost'. ma ženske smo 'čudna' bitja in zato večkrat prevladajo čustva kot pa razum. in bi rada, da se jim (govorim za druge, ker zase mislim, da nisem v tem položaju) ne bi bilo potrebno podrejati, ampak žal po moje tudi tisoč podanih primerov ne bo ravno pripomoglo k temu.
:?
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *sanja* » 09. Jul. 2008 10:21

*sanja* napisal/-a:
*sanja* napisal/-a:
ellen napisal/-a:Sej o tem govorim, kak boš mela še kaj časa si kaj pametnega pogledat al pa narest, ko pa samo v tiste svoje noge bulit vsaki drugi dan. Zato pa ste zmanipulirane, kr ne razmišljate o ničembolj pametnem, ampak samo kak boste izgledale, pa vaše noge.
Če je tebi to "cajt ki ga imaš samo zase", potem je tvoj vsakdan dobesedno zapravljanje življenja. Vas še kaj drugega na svetu zanima kot pa lepotičenje?? Ne verjamem da take osebe, ki tolko časa zapravljajo "za sebe", da so kaj razgledane.

A nas lahko prosim razsvetliš, kako ti preživljaš svoj prosti čas, da bomo vedele, kaj je koristno preživljanje prostega čas?

Zdaj, ko vidm, da ravno odgovarjaš, te še enkrat prosim, da mi odgovoriš.

Čakaj malo, jaz povsem razumem, kaj hočeš povedati... Da je nesmiselno se urejati za moške in toliko časa preživeti pred ogledalom. To razumem in se deloma strinjam s tabo.

Večkrat si poudarila, da je lepotičenje zapravljanje časa in da naj počnemo kaj bolj koristnega. Jaz sem te vprašala samo to, kaj naj bi bilo bolj koristno oziroma da mi našteješ svtari, ki jih ti počneš v prostem času (ker so očitno veliko bolj koristne, zato me res zanima, kaj to je).

Jaz ne zapravljam življenja za lepotičenje, ker rabim res zelo malo časa, da se uredim (pa še to se ne mažem, ne hodim v lepotne salone...).
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 09. Jul. 2008 18:56

ellen napisal/-a:Ja razmišljaj ženska glava! Kaj bi rada s to temo dosegla?! Menda da ne bodite več tako zmanipulirane, mislite s svojo glavo. Ne trudi se ustreči moškemu, če tudi on ni pripravljen tebi ustreči. Pa kaj ni jasno to?!? jao ste budale ene

Budale gor al dol, umiri se :)

Zdej pa tko...Kaj tebe boli đoni/patka/kurčič/leva obrv za nas (al smo zmanipulirane al ne)? Če si se odločla, da se boš uprla temu "sistemu" manipuliranja, svaka čast. Ampak nismo pa vse narejene po istem principu. Ne zapravljamo vse polovico našega življenja pred ogledalom za kakršnokoli urejanje, nismo vse tako obsedene z našim videzom (kot si verjetno ti bila nekoč), ne briga vseh, kako bomo pred dolgoletnim (!!) partnerjem izgledale, ker vemo, da nas je videl že v raznoraznih situacijah, ne brijemo se vsak dan, samo zato, da bojo naše noge tako gladke kot na reklamah (pazi to: kar več tednov!!), ne mažemo se vse s kremami proti celulitu, ker nas celulit niti malo ne gane (ali pa ga sploh ni), ne mažemo se s kremami proti gubam, ker jih še nimam (če hočeš, lahko daš poudarek na besedo ŠE), boli me briga, ali so vsi lasje urejeni, itd. itd.... Ti še naštevam? Ne meči vse v isti koš in ne poskušaj nas prepričati v nekaj, kar niti sama ne veš v kaj.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 09. Jul. 2008 19:04

MilkyWay, all I can say to you is :respekt: ;D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov