Manjvrednostni kompleks, ker sem ženska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Pontifex Maximus, ti se učiš od najboljših, kajne?
Drugače pa: relax & take it easy ali pa Don't worry, be happy.
Večino problemov si naredimo sami v glavi. Delček resnice: spremeni sebe in spremenil boš svet.
Aja, pa fajn je sebe spremeniti tako, da se imaš v svoji koži fajn.
Lep dan! :bussi:

Drugače pa: relax & take it easy ali pa Don't worry, be happy.

Večino problemov si naredimo sami v glavi. Delček resnice: spremeni sebe in spremenil boš svet.

Lep dan! :bussi:
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Ok, delno se strinjam s tabo in se ob populaciji histericnih najstnic, ki jim je vzor zivljenja Rebelde stresem od groze. Pa tukaj je seveda še en kup manipulacije skozi reklame pa spletne portale pa vse mogoče medije...ampak je pa tudi res, da če dojameš kaj in kako se ne pustiš manipulirat.
Stara sem 26 let in ze celo zivljenje spremlajm take in drugacne medije pa vseeno razmisljam s svojo glavo, bi pa rekla da je tukaj veliko v vzgoji, ker poberemo stvari od starsev. Moja mama je bila vedno urejena in oblečena primerno priložnosti, maže se ne. In tudi meni se zdi prav biti urejena in oblečena primerno priložnosti ter ne it na piknik v štiklah in miniki, to mi enostavno izpade smešno.
In ja, jaz se rada brijem pa ne glede na to kdo me vidi ali pa da bi se brila zarad fanta, ker se brijem pa če ga imam ali pa nimam. Včasih če se mi ne da grem na trening tudi z nepobritimi nogami pa mamo v sosednji sobi en kup lepih fantov..pa kaj. Mi je pa všeč gladka koža že od nekdaj (tudi pri moških da ne bo pomote) in se pač brijem.
Kar se tiče ličenja in urejanja po ure in ure, tega ne prakticiram...grem tudi ven žurat z minimalno make-upa ali karkoli, če se mi pa da pa temu posvetim malo več časa. Petk ne nosim oz. zelo redko ker ponavadi skoz nekam sibam pa nism navajena na njih plus da sm precej visoka.
Sem se v svojem življenju ogromno z moškimi in fanti predružla, tudi tko da sm bila edina punca med 20 tipi...zakaj so me vzel s sabo? Zato ker nisem kokoš, ker ne bom težila da morm domov al pa da se ne bom usedla na tla, ker ne bom zganjala štal in se obešala zdj po enem in zdj po drugem itd. Ok sej fantje so zihr razlicni ampak takih, ki hocejo ob sebi lutko tudi jaz ne rabim v svojem lajfu.
Kar se pa tiče idelalnega sveta in mosških sem definitivno za teamsko delo...ne za delitev na moška in ženska opravila, če zdj govorimo o hišnih opravilih pač pospravi tisti, ki pride prej domov, enkrat en in enkrat drug. Ok jaz lahko kuham, ker mi ni problem tko kot vem, da pa recimo njemu ni problem mi prinesti težjih stvari, ker mu je enostavno lažje. Če bom jaz njega kdaj pocrkljala z neko hudo večerjo ali razvajanjem ni mene zato nič manj. To naredim prostovoljno in ker to hočem. In to je to.
Ne prenašam pa pokroviteljstva in zaničevanja žensk..s takim jaz nimam kaj počet.
Stara sem 26 let in ze celo zivljenje spremlajm take in drugacne medije pa vseeno razmisljam s svojo glavo, bi pa rekla da je tukaj veliko v vzgoji, ker poberemo stvari od starsev. Moja mama je bila vedno urejena in oblečena primerno priložnosti, maže se ne. In tudi meni se zdi prav biti urejena in oblečena primerno priložnosti ter ne it na piknik v štiklah in miniki, to mi enostavno izpade smešno.
In ja, jaz se rada brijem pa ne glede na to kdo me vidi ali pa da bi se brila zarad fanta, ker se brijem pa če ga imam ali pa nimam. Včasih če se mi ne da grem na trening tudi z nepobritimi nogami pa mamo v sosednji sobi en kup lepih fantov..pa kaj. Mi je pa všeč gladka koža že od nekdaj (tudi pri moških da ne bo pomote) in se pač brijem.
Kar se tiče ličenja in urejanja po ure in ure, tega ne prakticiram...grem tudi ven žurat z minimalno make-upa ali karkoli, če se mi pa da pa temu posvetim malo več časa. Petk ne nosim oz. zelo redko ker ponavadi skoz nekam sibam pa nism navajena na njih plus da sm precej visoka.
Sem se v svojem življenju ogromno z moškimi in fanti predružla, tudi tko da sm bila edina punca med 20 tipi...zakaj so me vzel s sabo? Zato ker nisem kokoš, ker ne bom težila da morm domov al pa da se ne bom usedla na tla, ker ne bom zganjala štal in se obešala zdj po enem in zdj po drugem itd. Ok sej fantje so zihr razlicni ampak takih, ki hocejo ob sebi lutko tudi jaz ne rabim v svojem lajfu.
Kar se pa tiče idelalnega sveta in mosških sem definitivno za teamsko delo...ne za delitev na moška in ženska opravila, če zdj govorimo o hišnih opravilih pač pospravi tisti, ki pride prej domov, enkrat en in enkrat drug. Ok jaz lahko kuham, ker mi ni problem tko kot vem, da pa recimo njemu ni problem mi prinesti težjih stvari, ker mu je enostavno lažje. Če bom jaz njega kdaj pocrkljala z neko hudo večerjo ali razvajanjem ni mene zato nič manj. To naredim prostovoljno in ker to hočem. In to je to.
Ne prenašam pa pokroviteljstva in zaničevanja žensk..s takim jaz nimam kaj počet.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Mislim, da v tvojem postu zelo posplšuješ...Če si se ti pustila zmanipulirati, da si postala zaradi tega taka kot si, še ni rečeno, da smo vse punce take. In da nam je ličenje in urejanje muka...
Mnogim puncam ličenje ne predstavlja muke, britje tudi ne. Meni britje ni muka, brijem se takrat, ko to rabim... In to mi ni nujno zlo, ampak neki, s čimer se počutim urejena. Ne maram, ko pošlatam noge in čutim dlake, kako se zavozlajo med moje prste
To mi ne paše, zato se raje brijem. Pod pazduhami se brijem, ker tako ne smrdim. Spodi se brijem, ker je bolj higienično (sm primerjala obrito in neobrito stanje...).
Aja...glede vraščenih dlak...Obstajjo tudi tehnike, da se ti dlake ne vraščajo kot po tekočem traku. In če se mi ob tej tehniki vseeno kšna vraste, ni konec sveta in si rečem, da se mi zarad ene dlake ne sme ves svet podret (ne poznam niti enega, ki bi se mu ob vraščeni dlaki podrl svet).
Šminkam se ne. Nevem, kdaj sem bila nazadnje pošminkana... Aja - na maturantskem plesu, pa še to samo črta pod očmi in ustnice, ker drugega ne rabim...Ker se počutim lepa tudi brez tega. In nisem hotla izpast neki exstra vn, ker itak vsi vejo, kšna sm nenašminkana, ker me vedno vidijo tako, pa jih čisto nič ne moti. So zadovoljni z mano s tako kot sm, in js sm s sabo tudi zadovoljna.
Krem proti celulitu ne uporabljam, ker verjamem, da ga mnogi sploh ne opazijo (doro no...res da ga je ful malo). In ker verjamem, da kreme nič ne naredijo namesto nas.
Športam in migam se zaradi sebe, ne pa zaradi tega, da bi izpadla bolj sexi. Ker se zavedam, kakšne so zdravstvene posledice, če bom ležala vsak dan cel dan na postelji...
Reklame? Ah...reklame so itak tuki zato, da nas zavajajo, in to že vsi vemo. Zdej pa je od tebe odvisno, ali se jim boš pustil, ali pa ne. Če imaš zadosti karakterja, se boš neumnim reklamam samo posmejal in si mislil: "Ah, tega pa ne bom kupil, ker ne rabim...!"
Če je nujno zlo, da se MORA opravljat gospodinjska opravila, potem živi v umazaniji, če ti je tako lažje in bolj udobno. Noben ne pričakuje od tebe, da boš imela popolno stanovanje/hišo/sobo... Če je pa tako težko opravljat vsa hišna opravila, pa k njim povabi še moškega, naj ti pomaga...
Mnogim puncam ličenje ne predstavlja muke, britje tudi ne. Meni britje ni muka, brijem se takrat, ko to rabim... In to mi ni nujno zlo, ampak neki, s čimer se počutim urejena. Ne maram, ko pošlatam noge in čutim dlake, kako se zavozlajo med moje prste

Aja...glede vraščenih dlak...Obstajjo tudi tehnike, da se ti dlake ne vraščajo kot po tekočem traku. In če se mi ob tej tehniki vseeno kšna vraste, ni konec sveta in si rečem, da se mi zarad ene dlake ne sme ves svet podret (ne poznam niti enega, ki bi se mu ob vraščeni dlaki podrl svet).
Šminkam se ne. Nevem, kdaj sem bila nazadnje pošminkana... Aja - na maturantskem plesu, pa še to samo črta pod očmi in ustnice, ker drugega ne rabim...Ker se počutim lepa tudi brez tega. In nisem hotla izpast neki exstra vn, ker itak vsi vejo, kšna sm nenašminkana, ker me vedno vidijo tako, pa jih čisto nič ne moti. So zadovoljni z mano s tako kot sm, in js sm s sabo tudi zadovoljna.
Krem proti celulitu ne uporabljam, ker verjamem, da ga mnogi sploh ne opazijo (doro no...res da ga je ful malo). In ker verjamem, da kreme nič ne naredijo namesto nas.
Športam in migam se zaradi sebe, ne pa zaradi tega, da bi izpadla bolj sexi. Ker se zavedam, kakšne so zdravstvene posledice, če bom ležala vsak dan cel dan na postelji...
Reklame? Ah...reklame so itak tuki zato, da nas zavajajo, in to že vsi vemo. Zdej pa je od tebe odvisno, ali se jim boš pustil, ali pa ne. Če imaš zadosti karakterja, se boš neumnim reklamam samo posmejal in si mislil: "Ah, tega pa ne bom kupil, ker ne rabim...!"
Če je nujno zlo, da se MORA opravljat gospodinjska opravila, potem živi v umazaniji, če ti je tako lažje in bolj udobno. Noben ne pričakuje od tebe, da boš imela popolno stanovanje/hišo/sobo... Če je pa tako težko opravljat vsa hišna opravila, pa k njim povabi še moškega, naj ti pomaga...
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
use pravte da dlake pod pazduho in drugje niso lepe in da se brijete zase, ampak useeno pozabljate dejstvo, da živite v svetu kjer se usi brijejo in so usi popolni in negovani. ne mi rečt da bi se začele brit če bi živele v kameni dobi kjer se nihče ni bril samo zato, ker vam nebi bilo lepo. lepo je tisto kar prevladuje v neki družbi v nekem času.
- Noelia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
Prav gotovo je do realne ženske enakopravnosti še dolga pot. Ampak počasi bo.
Svet je bil vedno obseden z lepoto in ni me sram priznati, da sem rada lepa. Vendar to ne samo zaradi moških. Tudi doma imam lepe obleke. Ko sem imela mozolje sem jih prekrila tudi, če sem bila doma samo s starši. Če imamo »ženski večer« se uredim enako kot bi šla ven z moškimi. Vendar vedno poskrbim tudi za udobnost. Res danes ženska ne more z nepobritimi nogami ven, ampak zakaj bi oblekla moje lepe oblekice in šla potem nepobrita ven? Sama moškim ne morem nič očitati, ker obožujem fante, ki se urejajo, se brijejo povsod, uporabljajo ličila, nosijo tangice…
Pri meni ne boš videla tega, da bova s fantom oba delala in bo on, ko pride domov gledal TV, jaz pa pospravljala. Hišna opravila se opravljajo redno vsak dan in zato jih opravljamo vsi.
Jaz se ne počutim diskriminirano, ker sama poskrbim, da nisem. In vsak dan opazim znova, da sem ena redkih. Se strinjam s tabo, da so ženske same krive, ker to dopuščajo. Mislim, da se včasih niti ne zavedajo.
Svet je bil vedno obseden z lepoto in ni me sram priznati, da sem rada lepa. Vendar to ne samo zaradi moških. Tudi doma imam lepe obleke. Ko sem imela mozolje sem jih prekrila tudi, če sem bila doma samo s starši. Če imamo »ženski večer« se uredim enako kot bi šla ven z moškimi. Vendar vedno poskrbim tudi za udobnost. Res danes ženska ne more z nepobritimi nogami ven, ampak zakaj bi oblekla moje lepe oblekice in šla potem nepobrita ven? Sama moškim ne morem nič očitati, ker obožujem fante, ki se urejajo, se brijejo povsod, uporabljajo ličila, nosijo tangice…
Pri meni ne boš videla tega, da bova s fantom oba delala in bo on, ko pride domov gledal TV, jaz pa pospravljala. Hišna opravila se opravljajo redno vsak dan in zato jih opravljamo vsi.
Jaz se ne počutim diskriminirano, ker sama poskrbim, da nisem. In vsak dan opazim znova, da sem ena redkih. Se strinjam s tabo, da so ženske same krive, ker to dopuščajo. Mislim, da se včasih niti ne zavedajo.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Jaz se pa precej strinjam z Ellen.
Še najmanj se strinjam glede volitev - po moje ima Susan Sarandon prav. Bistvo je, da ni pomembno, kakšnega spola je kandidat. Voliti žensko, ker je ženska, je seksizem, pač v drugo stran.
In govorjenje o tem, da bi ženska na visokem položaju več naredila za socialo, izobraževanje, otroške vrtce, ... mi dvigne pritisk. Mogoče bi, mogoče ne. Ampak otroški vrtci so enako moška kot ženska tema. Glede na to, kako nastane otrok, ima dva starša, ki sta enako odgovorna zanj. Ko je J.P. Damijan predčasno končal tiskovko, ker je moral v vrtec po otroka, je bila to mogoče le premišljena PR poteza ... ali pa tudi ne. Vsekakor je to nekaj popolnoma življenjskega in normalnega.
Glede gospodinjskih del - ja, ženske so si predvsem same krive, da je tako. Ena mojih teorij je, da na ta način vzpostavljajo moč v odnosu. Dokler je moški popolnoma odvisen od njih kar se tiče čistih cunj, hrane itd., se počutijo bolj varne, da jih ne bo zapustil. Ker je ja čisto nebogljen brez nje.
(no, ne bo je zapustil, dokler ne najde naslednje kuharice, čistilke in ljubice v eni osebi)
O lepoti ... moškoženski odnos (oziroma kakršenkoli seksualni odnos, ne samo hetero) bazira tudi na zunanji privlačnosti. In ker nihče ne živi v kokonu, izoliran od vseh informacij sveta 21. stoletja, je iluzorno pričakovati, da lepotni ideali ne bodo prav nič vplivali na nas.
Sama pravim, da je veliko že, če se tega zavedamo. Zato je tudi meni neverjetno naivna izjava "jaz se pa brijem zaradi sebe". Vsi smo zmanipulirani, eni bolj, drugi manj, če si inteligentna in razmišljujoča oseba si pa pač postaviš določene omejitve.
Jaz se zavedam, da se ne brijem zaradi sebe. Ampak to zadevo sem že tako ponotranjila, da se mi zdi čisto samoumevna. Predvsem poleti. (pozimi si privoščim biti tudi malo bolj šlampasta glede tega - in neverjetno - mojega prav nič ne moti).
Predvsem pa imam srečo, da sem odraščala v 80-ih, v socializmu. Takrat so se postavile osnove moje ženske identitete in zato lahko danes do nekaterih stvari obdržim distanco.
Glede na to, v katero smer gremo, bo pa vedno slabše. V Cosmopolitanu (britanskem) leta 1996 je bil članek o britju tamale, češ, da se šušlja, da nekatere ženske to počnejo. In avtorica članka je poskusila in ugotovila, da britje je britje na nulo brezveze, preveč dela, neugoden občutek ... da pa je čisto kul se malo poštimat tam spodaj.
Deset let kasneje se tovrstni članki začnejo v kvazihumornem stilu: "Mogoče obstajajo tudi ženske, ki jim ne pride na misel, da bi uredile svojo goščavo, pred katero bo vsak moški pobegnil. Me, ki damo nekaj nase in se cenimo(sponzor članka, Loreal), pa bomo seveda stisnile zobe in odhitele v najbližji salon"
Kaj bo čez 10 let?
Zdaj so se spravili tudi na moške. Torej bomo mogoče dosegle enakopravnost, ampak žal v napačno smer. Zdaj si še upam priznati (čez 10 let me bo mogoče že preveč sram
), da se moj moški ne brije nikjer po telesu, razen brke in brado enkrat na mesec. Da ne uporablja nobene kozmetike. Da mu je čisto vseeno, kakšno frizurco imam spodaj. In da je zame najprivlačnejši moški pod soncem.
Ellen, nisi edina, ki tako razmišlja. Seveda pa na Cosmoforumu ne bo ravno dosti sorodnih duš.
In tudi moški niso vsi taki, da bi postavljali partnericam zahteve, kaj morajo početi, da bodo lepše. Poskusi osvojiti kakega starejšega ... če je star 45 let in se je pravkar ločil, mogoče sploh ne ve, da obstajajo ženske, ki se brijejo.
Še najmanj se strinjam glede volitev - po moje ima Susan Sarandon prav. Bistvo je, da ni pomembno, kakšnega spola je kandidat. Voliti žensko, ker je ženska, je seksizem, pač v drugo stran.
In govorjenje o tem, da bi ženska na visokem položaju več naredila za socialo, izobraževanje, otroške vrtce, ... mi dvigne pritisk. Mogoče bi, mogoče ne. Ampak otroški vrtci so enako moška kot ženska tema. Glede na to, kako nastane otrok, ima dva starša, ki sta enako odgovorna zanj. Ko je J.P. Damijan predčasno končal tiskovko, ker je moral v vrtec po otroka, je bila to mogoče le premišljena PR poteza ... ali pa tudi ne. Vsekakor je to nekaj popolnoma življenjskega in normalnega.
Glede gospodinjskih del - ja, ženske so si predvsem same krive, da je tako. Ena mojih teorij je, da na ta način vzpostavljajo moč v odnosu. Dokler je moški popolnoma odvisen od njih kar se tiče čistih cunj, hrane itd., se počutijo bolj varne, da jih ne bo zapustil. Ker je ja čisto nebogljen brez nje.

O lepoti ... moškoženski odnos (oziroma kakršenkoli seksualni odnos, ne samo hetero) bazira tudi na zunanji privlačnosti. In ker nihče ne živi v kokonu, izoliran od vseh informacij sveta 21. stoletja, je iluzorno pričakovati, da lepotni ideali ne bodo prav nič vplivali na nas.
Sama pravim, da je veliko že, če se tega zavedamo. Zato je tudi meni neverjetno naivna izjava "jaz se pa brijem zaradi sebe". Vsi smo zmanipulirani, eni bolj, drugi manj, če si inteligentna in razmišljujoča oseba si pa pač postaviš določene omejitve.
Jaz se zavedam, da se ne brijem zaradi sebe. Ampak to zadevo sem že tako ponotranjila, da se mi zdi čisto samoumevna. Predvsem poleti. (pozimi si privoščim biti tudi malo bolj šlampasta glede tega - in neverjetno - mojega prav nič ne moti).
Predvsem pa imam srečo, da sem odraščala v 80-ih, v socializmu. Takrat so se postavile osnove moje ženske identitete in zato lahko danes do nekaterih stvari obdržim distanco.
Glede na to, v katero smer gremo, bo pa vedno slabše. V Cosmopolitanu (britanskem) leta 1996 je bil članek o britju tamale, češ, da se šušlja, da nekatere ženske to počnejo. In avtorica članka je poskusila in ugotovila, da britje je britje na nulo brezveze, preveč dela, neugoden občutek ... da pa je čisto kul se malo poštimat tam spodaj.
Deset let kasneje se tovrstni članki začnejo v kvazihumornem stilu: "Mogoče obstajajo tudi ženske, ki jim ne pride na misel, da bi uredile svojo goščavo, pred katero bo vsak moški pobegnil. Me, ki damo nekaj nase in se cenimo(sponzor članka, Loreal), pa bomo seveda stisnile zobe in odhitele v najbližji salon"
Kaj bo čez 10 let?
Zdaj so se spravili tudi na moške. Torej bomo mogoče dosegle enakopravnost, ampak žal v napačno smer. Zdaj si še upam priznati (čez 10 let me bo mogoče že preveč sram

Ellen, nisi edina, ki tako razmišlja. Seveda pa na Cosmoforumu ne bo ravno dosti sorodnih duš.

In tudi moški niso vsi taki, da bi postavljali partnericam zahteve, kaj morajo početi, da bodo lepše. Poskusi osvojiti kakega starejšega ... če je star 45 let in se je pravkar ločil, mogoče sploh ne ve, da obstajajo ženske, ki se brijejo.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
Veliko je, če se vsaj zavedamo, da smo ovčke. Nekateri bolj, nekateri manj, a vsi pa smo. Lahko se pa trudimo, da iz te zmanipulirane družbe izvlečemo čim več.
Priznam, da se js brijem zard družbe. Priznam, da sem tuk zmanipulirana, da se včasih sekiram, če nism sveže pobrita in sva s fantom sredi akcije. Pa vem, da bi me moj fant z veseljem po***** tudi če bi mela kosmate noge, pazduho ali intimne dele (oz. me je že, ker sm sploh pozimi zelo lena glede britja). Torej še obstajajo moški, ki jim je dejansko vseeno, ali je njegova punca pobrita ali ne.
Ženske smo tiste, ki ocenjujemo, kritiziramo, a žal preredko pohvalimo. Ena tema na tem forumu je živ dokaz za to, da se ljudje (bolje rečeno ženske) preveč obremenjujejo(mo) z drugimi in kritiziramo, če slučajno vidmo kakšno žensko, ki ni imela gladke noge. O šit, katastrofa
Vse lepo in prav, vendar ne razumem, kako lahko vse to opazite. Ne hodim z zaprtimi očmi po svetu, pa vendar ne gledam vsaki ženski pod noge, pazduho če ima res vse dlake odstranjene. Mam drugačne preference
Čeprav se brijem, se zavedam, da ima vse svoj namen, tudi dlake
In Ellen, js si upam 
Priznam, da se js brijem zard družbe. Priznam, da sem tuk zmanipulirana, da se včasih sekiram, če nism sveže pobrita in sva s fantom sredi akcije. Pa vem, da bi me moj fant z veseljem po***** tudi če bi mela kosmate noge, pazduho ali intimne dele (oz. me je že, ker sm sploh pozimi zelo lena glede britja). Torej še obstajajo moški, ki jim je dejansko vseeno, ali je njegova punca pobrita ali ne.
Ženske smo tiste, ki ocenjujemo, kritiziramo, a žal preredko pohvalimo. Ena tema na tem forumu je živ dokaz za to, da se ljudje (bolje rečeno ženske) preveč obremenjujejo(mo) z drugimi in kritiziramo, če slučajno vidmo kakšno žensko, ki ni imela gladke noge. O šit, katastrofa

Vse lepo in prav, vendar ne razumem, kako lahko vse to opazite. Ne hodim z zaprtimi očmi po svetu, pa vendar ne gledam vsaki ženski pod noge, pazduho če ima res vse dlake odstranjene. Mam drugačne preference

Čeprav se brijem, se zavedam, da ima vse svoj namen, tudi dlake

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
freaky napisal/-a:Veliko je, če se vsaj zavedamo, da smo ovčke. Nekateri bolj, nekateri manj, a vsi pa smo. Lahko se pa trudimo, da iz te zmanipulirane družbe izvlečemo čim več.
Ja vsi smo po eni strani ovčke, ja...Ampak nekatere so ovčke z opranimi možgani, nekatere na to še čakajo, nekatere jih nimajo, pa vseeno morajo tko delat...
In glede britja...Briga me, kar si drugi mislijo o mojih pazduhah in briga me, kaj si moji mislijo glede mojih nepobritih nog. Tip me večkrat vidi z dlakami pod pazduhami, pa niti mene niti njega to niti malo ne briga... Ker ne vidi tega na meni.
Včeraj sm šla s sošolci (sami tipi, ki naj bi kao gledali samo obrito žensko?!) k Soči...Pa ne, si nism obrila nog, čeprav sem jih nazadnje obrila v začetku maja (uff...predaleč?). Preprosto zato, ker me trenutno včeraj niso motile in zato, ker se mi ob božanju mojih nog dlake niso zavezovale med prste...So se pa videle...Na svetlobi so se vidle in tega sm se zavedala...
In tega tipi sploh niso opazili, pa čeprav smo bli cel dan v kopalkah in pazi to...z golimi nogami! Misliš, da je koga brigalo? NE, ker mene in ostale punce ne sodijo po kosmatih nogah...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
ryu10kyu napisal/-a:Očitno imamo tu primer ženske ki se ji je celi svet vrtel okoli lepote in biti navzven lepa..noter je pa bila praznina...zdaj čuti gnev do kozmetike in se počuti opeharjeno ker ji ni dala tega kar je pričakovala.
Torej moraš biti izredno naiven in plitev da pričakuješ da te bo pa uživanje jogurta naredilo popularnega in ful hudega, ko to ugotoviš da ne drži...zavračaš ta jogurt in se posmehuješ reklami ker nisi več tako glup in ne verjameš temu kar se reklamira.
Je ena stopnička več od tiste prej...to se ne da zanikati...je pa še zdaleč od razvetljenstva in nekega širšega razmišljanja!
ryu10kyu napisal/-a:Stvar je v zmernosti in graditi na različnih nivojih življenja...pod kar se smatra, da se deluje na mentalnem razvoju, fizičnem, duhovnem, čustvenem, itd. Ti si očitno gradila samo na fizičnem nivoju...trenja so nastala ne zaradi tega...ampak zaradi tega ker si zanemarjala ostala področja.
Tvoja ugotovitev, pa je spet...aha zunanji videz je kriv za vse moje tegobe...zdaj bom zaradi tega zanemarjala zunanji videz in bom srečna...ali razumeš kaj ti želim povedati?
Se pravzaprav strinjam s tabo, veš?
Če si briješ noge, ker misliš, da boš zato sprejeta v družbi in da je to nujno - je to naivno.
Če si nehaš briti noge, ko ugotoviš, da nisi dosegla obljubljenega in se skleneš upreti vsem normativom, je to malo bolje.
Še bolj naivno pa je, če misliš, da si noge briješ zaradi svoje lastne odločitve.

Najbolje po moje pa je, da si obriješ noge, ko se ti da in imaš čas, hkrati pa se zavedaš, da si ovčka.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ellen napisal/-a:*purple* : ti si tipična zmanipulirana ovčka!
pa je bilo le nekej resnice v mojem postu

In ne, sem daleč daleč od zmanipulirane ovčke.Jst počnem izključno to kar meni paše in se ne oziram na druge in ne kličem na pomoč da sem neenakopravna.
določene stvari so pač jasne.Tako boš ležal, kot si si postlal.
ellen napisal/-a:Problem je, da ženska bo naredila vse da bo privlačna in ugajala moškim...tudi pod nož če je treba....predaleč se spusti. Vse živo dela da bi bila lepa. To je njen problem itak, ampak postane tudi moj, ker sem ženska in zaradi večine potem tudi mene z marsičem omejujejo.
Prvič je to slabo posploševanje.drugič pa če ženska naredi vse da ugaja moškim, je to njen problem in slabše zanjo.najprej se je treba naučit da se dolčene stvari dela zase in če jih človek ne potrebuje in če se mu zdi to muka počet jih pač ne počne.Če jih pa počne, pa se je sama spravila v položaj ki ji ne ustreza.športna smola

go0vorila si o kozmetični industriji...če si naiven boš pokupil pač vse stvari s katerimi te bodo premamili.jst ma doma sicer kar nekej krem, ampak večalimanj jih je bilo dobljenih zastonj.Uporabljam pa niveino otroško kremo za obraz, otroške čistilne robčke za pucat obraz in mleko za telo.mene nobeden ni obrnil glede tega, ker pač sama zase vem kaj mi najbolje ustreza in mi je poleg tega glupo dajat denar za neke brezvezne žavbe ki ti konec koncev lahko še bolj uničijo kožo.
Pridobivanje samozavesti...vsak ma svoj način.Če si ženska pridobiva samozavest tako da se obleče v skoraj nič krpic, natakne škornje do stegen in taka hodi po svetu...Pa naj hodi a ne.mene je moj spoznal v spranih kratkih hlačah na plaži pa sem mu bila takoj všeč.Mogoče ravno zato, ker sem točno taka kot sem in se za nobenga ne napravljam neki ekstra.če se, se zase, da se dobro počutim in seveda dogodkom primerno.
Ti ne daš nič na sebe!« Mislil je na izgled in rihtanje. V resnici pa sem dala NA SEBE mnogo več kot ostale punce dajo, kajti nisem si hotela uničevat stopal s petami, krvni obtok s pretesnimi oblačili, telesa z rakotvornimi samoporjevalnimi kremami, gledala sem da kolko tolko zdravo jem, itd.
Mogoče si pa kljub temu, da si dala nekej na sebe in se vsemu trendu izogibala, to preveč kazala v obliki zanemarjenke.Jst tud hodim treinrkah po svetu, v starih supergah ki se komajda še skupej držijo, brez mejkapa s skuštrao frizuro, pa še vedno zgledam ok in mi še nikoli nihče ni rekel, da ne dam nič nase.nase dam toliko kot potrebujem in nič več in nič manj.
aj pa zelo frustrira je to, kar se od mene pričakuje ker sem ženska. Če so ženske tako nore in celo rečejo(včeraj ravno slišala po TV) da MORA brisat prah,MORA pograbit za krpo, MORA tičat v kuhinji, pa še v službo hodit-pardon-sama si si kriva
točno tako, same so si krive.Čemu sikerancija?
fer plej je tak da se dela porazdeli.žena pomije posodo, pobriše prah, moški pokosi travo.žena opere cunje, moški postriže živo mejo.Moški prekoplje vrt, žena posadi rastlinjad....nevem, pri nas je bilo vedno tako.Večino del v stanovanju je imela čez mami, zunanja dela, ki so precej težja pa fotr.jst sem pa pomočnik obema.In smo se vsi lepo razumeli, imeli smo fer razdeljeno in še vedno lepo shajamo.Če si pa kdo drug sam zajebe sceno in vse sam dela je pa to spet njegov problem, se je pač napačno lotil situacije.
nevem, men se tukej ne zdi čist nič takega kar bi bil pokazatelj, da smo ženske podrejene moškim.če ženska noče biti podrejena enostavno ne bo.Če je pa mehkužna in se pusti je pa to pač smola zanjo

-
MilkyWay - Cosmopsiho
kr.ena napisal/-a:Če si briješ noge, ker misliš, da boš zato sprejeta v družbi in da je to nujno - je to naivno.
Če si nehaš briti noge, ko ugotoviš, da nisi dosegla obljubljenega in se skleneš upreti vsem normativom, je to malo bolje.
Še bolj naivno pa je, če misliš, da si noge briješ zaradi svoje lastne odločitve.![]()
Najbolje po moje pa je, da si obriješ noge, ko se ti da in imaš čas, hkrati pa se zavedaš, da si ovčka.In se raje ukvarjaš s pomembnejšimi rečmi.
Pod kšno skupino pa ti spadaš potem?

-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Nisem sicer brala vseh odgovorov, ampak bom rekla, da se kar strinjam z avtorico.
Dejte no bejbe, pa koga slepite, ko pravite, da se urejate zase?? A ste doma ko ste same nališpane pa v večerni obleki? Eh, bejbe se sploh ne zavedamo, kolk smo padle pod vpliv vsega, da same sebe prepričujemo ( z mano vred seveda), kako to delamo zase. Dejte no, kaj ma pa recimo britje nog veze s higieno? A če maš kosmate noge, je kaj manj higienično kot če jih nimaš? A se vam muhe lovijo na pol cm velike dlake?
In ja, jst se brijem zarad drugih - ne sebe. Mene dlake ne motijo, ampak če bom v službo prišla vsa poraščena, nezrihtana, bo mal čudno. Potem pa še bombardiranje medijev, kjer so vse kot iz škatlice.. In ve še vedno trdite, da se urejate zase... Ah no...
Ampak ker danes žal moški ne padajo samo na dobroto in pamet, ker nekatere pač lahko ulovijo samo na podlagi videza, moramo iti vse v korak z njimi, da nas bo sploh kdo pogledal... Tako pač je.
Dejte no bejbe, pa koga slepite, ko pravite, da se urejate zase?? A ste doma ko ste same nališpane pa v večerni obleki? Eh, bejbe se sploh ne zavedamo, kolk smo padle pod vpliv vsega, da same sebe prepričujemo ( z mano vred seveda), kako to delamo zase. Dejte no, kaj ma pa recimo britje nog veze s higieno? A če maš kosmate noge, je kaj manj higienično kot če jih nimaš? A se vam muhe lovijo na pol cm velike dlake?
In ja, jst se brijem zarad drugih - ne sebe. Mene dlake ne motijo, ampak če bom v službo prišla vsa poraščena, nezrihtana, bo mal čudno. Potem pa še bombardiranje medijev, kjer so vse kot iz škatlice.. In ve še vedno trdite, da se urejate zase... Ah no...
Ampak ker danes žal moški ne padajo samo na dobroto in pamet, ker nekatere pač lahko ulovijo samo na podlagi videza, moramo iti vse v korak z njimi, da nas bo sploh kdo pogledal... Tako pač je.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
Smreka napisal/-a:Dejte no bejbe, pa koga slepite, ko pravite, da se urejate zase?? A ste doma ko ste same nališpane pa v večerni obleki? Eh, bejbe se sploh ne zavedamo, kolk smo padle pod vpliv vsega, da same sebe prepričujemo ( z mano vred seveda), kako to delamo zase. Dejte no, kaj ma pa recimo britje nog veze s higieno? A če maš kosmate noge, je kaj manj higienično kot če jih nimaš? A se vam muhe lovijo na pol cm velike dlake?
Ne, nism niti nališpana, niti v večerni obleki, niti se sploh ne lišpam, ampak sem vedno naravna, ker mi nališpana bit ne paše. In v zguzani trenerki (da dodam

Po moje nobena ni mislila (no..vsaj js ne

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov