Manjvrednostni kompleks, ker sem ženska

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ellen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 13. Jun. 2008 16:22

Aja, še to sem hotla povedat.
Tak smo okupirane s to lepoto, da še športnice nimajo mira. Namesto da bi furale šport, v vsakem božjem ženskem športu izbirajo še najlepšo športnico, tako da potem izpade, kot da ženski šport sploh ni pomemben ali pa zanimiv, če se ne izbira še princeske izmed njih.

Naj igra rokomet pa mir, ne pa da vse pokvari s tem ko se prijavi na športno lepotno tekmovanje. Al pa ko se slikajo napol gole za koledar. KDO BO PA POTEM RESNO JEMAL ŽENSKE ŠPORTNICE?

Pa ko ženski šport že tak ni dovolj cenjen, potem pa ga mora še zagađivat z neko lepoto, da na koncu več nič ni vredno. Ko da še športat ne morejo v miru, da jim ne bi skoz s to lepoto gnjavli. Žalostno, da se celo same prijavljajo na ta tekmovanja. Eh, to za mene ni prava športnica, pa pardon!
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Jun. 2008 16:33

A misliš, da moških športnikov ne izbirajo oz. tretirajo po lepoti v kakšnih revijah? :roll: Zakaj vse samo pri ženskah vidiš? Ozkoglednost ljudi me vedno znova preseneča.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 13. Jun. 2008 16:36

A je tle možn kšn kratek povzetek k se mi pa res ne da tega brat :D

Edino zadnji post od avtorice lahko pokomentiram: a da je pa denar vmes pri obeh spolih je pa ok?
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 13. Jun. 2008 16:45

Tamala_mrha napisal/-a:A misliš, da moških športnikov ne izbirajo oz. tretirajo po lepoti v kakšnih revijah? :roll: Zakaj vse samo pri ženskah vidiš? Ozkoglednost ljudi me vedno znova preseneča.

Nekaj pomembnega si spustla. Razlika je, če neka revija guši kdo je najlepši športnik, jih primerjajo med sabo,klasificirajo, pa še bogve kaj, revije marsikaj delajo.
Ne pa da se ti SAM prijaviš in lepotno tekmuješ. Ste slišale kdaj ,da bi se npr. nogometaši prijavili na nogometno lepotno tekmovanje?? Beckham, Ronaldinio, Klose, Kaka, ....
Mislite da se bo to kdaj zgodilo? Mislim da ne, ker njim gre za fuzbal in se ga držijo in ga ne kvarijo z neko lepoto, kr bi se poneumli s to potezo v očeh javnosti.

Kaychee napisal/-a:Edino zadnji post od avtorice lahko pokomentiram: a da je pa denar vmes pri obeh spolih je pa ok?

Ne razumem točno kaj misliš.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Jun. 2008 16:59

ellen napisal/-a:
Tamala_mrha napisal/-a:A misliš, da moških športnikov ne izbirajo oz. tretirajo po lepoti v kakšnih revijah? :roll: Zakaj vse samo pri ženskah vidiš? Ozkoglednost ljudi me vedno znova preseneča.

Nekaj pomembnega si spustla. Razlika je, če neka revija guši kdo je najlepši športnik, jih primerjajo med sabo,klasificirajo, pa še bogve kaj, revije marsikaj delajo.
Ne pa da se ti SAM prijaviš in lepotno tekmuješ. Ste slišale kdaj ,da bi se npr. nogometaši prijavili na nogometno lepotno tekmovanje?? Beckham, Ronaldinio, Klose, Kaka, ....
Mislite da se bo to kdaj zgodilo? Mislim da ne, ker njim gre za fuzbal in se ga držijo in ga ne kvarijo z neko lepoto, kr bi se poneumli s to potezo v očeh javnosti.

Kar nekaj nogometašem se sploh ni treba poneumljati z lepoto, kot praviš, ker so se nekateri že dovolj blamirali s svojimi neumnimi izjavami (pri nas v Sloveniji sploh), v tujini pa delajo škandale (prostitutke idr. kar jih vlači po zobeh) in so znani bolj po drugih stvareh kot pa po tem kaj delajo. Kar se tiče žensk, ki so športnice in se same prijavijo na lepotno tekmovanje (takšnega primera še sicer nisem ne videla, ne slišala, ampak dobro): dokler so uspešne v tistem, kar poklicno delajo, te nima kaj motit, če se prijavi na lepotno tekmovanje. Kaj točno te pri tem tako zelo moti? Da je poleg tega, da je športnica, tudi lepa? Zdi se mi pomilovanja vredno, da blatite takšne, ki so uspešni na večih področjih (pa tudi če so na enem, prebiti pa se hočejo še kam drugam). Dokler so znani zaradi svojega uspeha v športu in ne zaradi česar drugega, ne vidim v tem prav nič slabega.
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 13. Jun. 2008 17:08

Če hoče bit lepa pa zmagat, naj se polek tega da trenira , še prijavi za katerokoli lepotno tekmovanje, me nič ne moti, ne pa na lepotno tekmovanje ŠPORTNIC in mešat vse skupaj. Potem si lahko misilš, kaj te dela baba v športu, če se obenem sprehaja po pisti. Pa daj no!
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 13. Jun. 2008 17:14

EDINO KAK ME BO TAKŠNA ŠPORTNICA POTOLAŽLA JE, če bo rekla:" Veš, prijavla sem se, in mešam šport in lepoto zato, ker je naš šport premalo cenjen, premalo denarja in s tem ko lepotno tekmujem, si hočem pridobit pubilko, da če ne bodo gledali mojih tekem zato ker dobro igram, da te vsaj gledajo ker sem lepa in si z lepotnim tekmovanjem ustvarim oboževalce, ki bodo prinašali denar mojem športu."

Taki pa bi rekla, punca, pametna si!!
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 13. Jun. 2008 17:18

Na splošno je bil človek vedno žrtev manipulacije in verjetno tudi še nekaj časa bo.
Koga kriviti za nastalo stanje, če je sploh potrebno koga? Vedno sta krivca najmanj 2.

Pa četudi se živi nekoliko po »načelih mode«, kaj je na temu tako slabega? Nekatere ženske so npr. britje nog tako ponotranjile, da je to postal del njih. Veliko žensk dobesedno uživa v tem, je njihova vrsta sproščanja. Tu, če ni pretiravanja, ki škoduje posredno drugim, jaz ne vidim bič slabega.
Res pa je tudi, da gre veliko denarja za te zadeve. Ampak, po drugi strani, živimo v takem svetu, kot smo si ga ustvarili. Trošenje denarja je prav tako posedanje v gostilnah, ogledi športnih prireditev, itd… In za vsakega je tisto, kar počne, trenutno »najbolje«. ( »Zakaj bi zapravljala denar za udeležbo na eni fuzbal tekmi, ko bom imela več od tega, če si privoščim brazilsko depilacijo?« »Eh, kaj bi zapravljal denar za kozmetiko, če pa lahko grem do najbližje gostilne in se tam zabavamo ( se ga zapijemo)?« ) Sto ljudi, sto čudi.

Živimo v sistemu, v kakršnem živimo in na silo bomo težko kaj dolgoročno spremenili.

Nisem prebrala vseh postov, mislim pa, da je avtorica povedala nekaj, nad čemer bi se bilo dobro zamisliti.
ellen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a ellen » 13. Jun. 2008 17:32

Hvala Tysia. :)

Tysia napisal/-a:
( »Zakaj bi zapravljala denar za udeležbo na eni fuzbal tekmi, ko bom imela več od tega, če si privoščim brazilsko depilacijo?« »Eh, kaj bi zapravljal denar za kozmetiko, če pa lahko grem do najbližje gostilne in se tam zabavamo ( se ga zapijemo)?« ) Sto ljudi, sto čudi.

Po mojem bi marsikatera raje šla na fuzbal tekmo na Dunaj, ampak ugotovi(to je samo primer-se razume), da bo isto zapravla tam kot za lasersko depilacijo bikini linije, pa se raje odloči za slednje, da bo mela kao večno mir. Ne pa zato, ker bi jo to bolj zabavalo. In zabavo spusti. To je meni žal. Da se marsikatera odloči da bo denar porabla za neko "nujno zlo" kot pa za zabavo. In na lasersko odstranjevanje dlak, al pa brazilsko depilacijo ne gre zato, ker ji paše, ampak ker presodi, da bo mela, če gre, manj jeb* kasneje, pa kurc tekma! Namesto da bi se požvižgala na depilacijo, pa šla uživat na tekmo.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Jun. 2008 17:45

ellen napisal/-a:

( »Zakaj bi zapravljala denar za udeležbo na eni fuzbal tekmi, ko bom imela več od tega, če si privoščim brazilsko depilacijo?« »Eh, kaj bi zapravljal denar za kozmetiko, če pa lahko grem do najbližje gostilne in se tam zabavamo ( se ga zapijemo)?« ) Sto ljudi, sto čudi.

To je meni žal.

Kako ti je lahko žal za nekaj, kar nekoga veseli, ker pač ne spremlja fuzbala, ker mu ni zanimiv? Mene nikoli ni zanimal fuzbal, tako da mi nima biti kaj žal, da sem kaj zamudila oz. da bi lahko denar porabila za karte. Čemu, če pa vsak zapravi denar za tisto, kar hoče in ve, da je dobro investiral? Zakaj se ubadate z nečim, kar NE MORETE spremeniti?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 13. Jun. 2008 18:11

ellen napisal/-a:Razlika je, če neka revija guši kdo je najlepši športnik, jih primerjajo med sabo,klasificirajo, pa še bogve kaj, revije marsikaj delajo.

In ravno Beckhama daješ za nek vzgled, ker njemu se res gre samo za šport, medtem ko mu videz sploh ni pomemben, seveda. In Kaka, ki ga najdemo nališpanega na naslovnicah nešportnih revij in v reklamah za sončna očala. Toliko o tem, kako gre moškim samo za šport in nič za lepoto.
In kaj točno tebe tako moti pri združevanju športa in lepote pri ženskah? Če je lepa, ima zaradi športa dobro postavo, pa naj tekmuje še v lepotnih tekmovanjih, če ji paše.

Zdi se mi da nasploh pretiravaš. Ja, dam ti prav pri tem, da s(m)o ženske v splošnem preveč obremenjene s svojim videzom in pod stalnim pritiskom okolja in medijev, da moramo biti lepe, saj to pomeni tudi uspešnost itd.. Topla voda.
Tista, ki je zmanipulirana, bo taka ostala, ker ji očitno tako ustreza. Tista, ki to popolnoma zavrača, bo hodila naokoli kosmata in se jezila na vse urejene ženske, ki so lepše od nje. Pardon, morda bo celo vesela, da je kakršna je, in ne bo zakompleksana. Največ punc pa je vseeno v nekem srednjem in normalnem rangu, brijejo se ko jim zapaše, kozmetičarka jim ni najboljša prijateljica, frizerja obiščejo 1x na 2 meseca, obleke si kupujejo, ko jim zapaše nekaj novega in lepega. No big deal.
Navsezadnje si vsak sam izbira kako bo živel in neko jockanje kako smo vse ženske zmanipulirane in ne-empancipirane, je vsaj odveč.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 13. Jun. 2008 18:14

Ženske se defenitivno preveč obremenjujete z določenimi stvarmi.
Jaz nimam nubenega manjvrednostnega kompleksa in si grem stavit, da sem v 99% drugačna od večine uporabnic tega foruma, pa zaradi tega za nič prikrajšana!
Skratka...
Jaz sem bila zmeraj bolj razvita. In sem se začela brit že v OŠ. Iz firbca (halo, takrat mi pač niso tiči šli po glavi). Sprva pod pazduho, potem sem pričela po nogah, potem po pi*ki. In od takrat se redno brijem. Ker se enostavno navadiš. In če se nebi brila, se bi počutla zanemarjeno. In britje je ql, prav super zadeva, ne vem, kaj jamrate. Meni je to prav super delo, čas, ki ga imam samo zase. In se še danes brijem vsak 2 dan. Zaradi sebe. Ker mi ni treba čutit nekega drgnjenja med nogami, ne rabim me kaj srbet in ne rabi kaj smrdet bolj kot bi bilo treba.
Začetek britja je bil v tem, da sem videla svojo 18let starejšo sestro, da to dela in sem si rekla, če lahko ona, lahko tudi jaz :D .
Pa sem že naletela na tipe (dobre tipe!), ki so rekli, da so jim pobrite muce ogabne. Ampak... Hej, Bab je ogromno, naj najdejo tako, jaz se ne mislim nehat brit. Pa če se bojo vse babe nehale brit, se bom jaz še vedno brila!
Prišlo je obdobje, ko babe palijo na umetno... Od kurcev do las do nohtov do ne vem kaj še vse. No... Te stvari pri meni nimajo kaj za iskat. In če mi ded pride blizu z umetnnim kurcem... Naslednji dan sem na lovu za drugim. Staromodno? Hja.. Kje pa piše, da morm delat to, kar dela večina :roll: ?
Že od malega učijo dekline, da se igrajo z barbikami. Mene so poskušali, ampak k sreči so moji starši hitro ugotovili, da jaz imam svoj jaz in da nima smisla. Da delam to kar meni paše, ne to, kar je za druge prav. In zato sem se raje igrala z sestavljanjem železnic, gradnjo tunelov, cest... In morda kaj malega tudi z punčkami ( :roll: skrajno nezanimivo).
Punce ne kadijo, ne pijejo in ne preklinjajo....Heeeh, kaj kdo pozna mene? Že odkar pomnim, je moj spremljevalec Laški pir (ali vino), hodila sem po gostilni z 2ma flašama v rokah ter z čikom v lapah in čisto vseeno mi je, kaj si je folk mislil o meni!
Znana sem bila kot oseba, ki nima podna. V pitju sem šila tudi dedce. In zlato pravilo: pir se vedno pije iz flaše (in ja, vedno sem mogla poslušat izjave: "Kako lahko tako lepa punca ima tako grdo navado?" :roll: ).
Ne hodim v fitnes in če mi bo zapasalo pojest kilo čokolade jo tudi bom! Če bom hotla jest ob polnoči tudi bom! Pa nisem debela, oh ne... Po mnenju dedu mam idealno postavo, rit, bla bla bla... Pa ne hodim v fitnes, ne laufam. Pa tudi vsakemu dedcu, ki se kdaj v šali obregne v to, ko jem sendvič iz polkile kruha, pa mi reče, da bom dobla kako kilco poleg, povem, da če komu kaj ne paše, ve, kje so vrata! Jaz dedca ne rabim, da bi mu mogla manekenko špilat, za tako si lahko uno lutko iz izložbe kupi!
Ne briga me solarij (in mam zelo belo polt,predvsem noge, ampak še vedno je to MOJA bela polt in če se komu blešči, ko me gleda... Khm... Njegov problem! Če se kdo obregne v mojo belo polt, ker sem res bela ko jogurt, mu nazaj rečem, da angeli so beli, kaj lahko pa za sebe reče). Če hodijo vse babe v solarij in se parijo na soncu... Lej, kamot, lahko... Kak komu paše. Jaz sem na morju ali v vodi ali pa v senci srkam pir.
Da bom obdržala nekega deda se ne bom šla parit na sonce, ne bom šla f***t z 3mi ali več, ne bom šla v svinger klub, ne bom ga fu*ala v rit, ne bom si šla večat jošk, ne bom točla solz ko bom vidla svoj celulit... In če bo kirmu dedu šlo to v nos... Heeeej.... Under 20 jih je še mnogo, ka tej delaš z mano? Vozi!
Vsakega deda (do zdaj) sem odjebala takoj, ko mi je zabruso karkoli okoli tovornjaka! Tovornjak je moja strast, moje delo in moj prihodek. Ga ni deda, zaradi katerega bi šla iz svojega poklica (šla bom, ko bom sama hotla!).
Plus... Šminke, laki za nohte, miljon kremic in podobn bullshit... Skoraj ne vem, kaj to je! In ravno zaradi tega mi še nuben dec ni reko, da se me je zjutro fstrašo, ko me je brez fasade vido :D . Se namažem. Ampak morda 1x na mesec. Sem zadovoljna in luštna tudi brez fasade!
Zakaj bi mogla zdj jaz met manjvrednostni kompleks? Ker sem možača? Hehe... Ne, nisem neka navadna pičkica, ki gleda samo na to, da ma zbrušene špičake, pa zlikano miniko. Ne skrbi me, če grem cela usrana v trgovino (kar tudi grem kdaj po šihtu in lih dol mi visi). Če me nekdo sprejema, me sprejema tako kot sem. Kaj si tujci mislijo o meni... Naj bo to njihova skrb!
In nisem enakovredna dedcem! Sem lahko samo večvredna, nikakor pa enakovredna! Ker samo ženska lahko ve, kako je podariti življenje novemu živemu bitju! Kako je to bitje nositi v sebi, ga čutiti in trpeti, ko ga rodiš.
In tiste ženske, ki imajo manvrednostni kompleks in ki se podrejajo moškim... Škoda za vas!
Resnica je, da smo ženske obravnavane kot f** objekti. Da smo manjvredne in zapostavljene na delovnih mestih. Da je bilo veliko žensk, ki so dobile odpoved, ker so šle v porodniško. To pa zato, ker ženske ne poznane svojih pravic!!! Ker dovolite, da delajo z vami kot z smetjo! Meni teče 3ja delovna doba, pa sem na 3jem delovnem mestu. Prvo firmo sem imela namen tožit (sem jim tudi povedala, da mene za norce nuben ne bo mel), pri drugi firmi pa sem šla bolj mirno :D . Stalenga partnerja nimam. Bi ga mogla met, če z nubenim ne najdem skupnega jezika? Če me hoče vsak nekaj po svoje prirejat ? NE, ker JAZ sem taka kot JAZ hočem.
Slratka, velika večina mora sama pri sebi počistit podstrešje (ne pr drugih, pri sebi!!!).
In ja @ellen... Vsak človek ima svoje veselje... Jaz grem miljonkrat raje na fuzbal, kot na depilacijo. Tekma nikoli ni ista, f** je pa isti al se depiliram al pa brijem :) .
Ko se posameznik neha obremenjevat z takimi in podobnimi bedarijami, se zave, koliko časa je s tem vrgo proč. Človek mora delati to, kar NJEGA veseli in osrečuje (ok, pedofile je vseeno za pobit!).
Ko se bojo začele ženske spoštovat take kot so ne take kot si želijo da bi ble, bodo za sebe naredile velik korak naprej.
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 13. Jun. 2008 19:59

Tonja napisal/-a:Ženske se defenitivno preveč obremenjujete z določenimi stvarmi.
Jaz nimam nubenega manjvrednostnega kompleksa in si grem stavit, da sem v 99% drugačna od večine uporabnic tega foruma, pa zaradi tega za nič prikrajšana!
Skratka...
Jaz sem bila zmeraj bolj razvita. In sem se začela brit že v OŠ. Iz firbca (halo, takrat mi pač niso tiči šli po glavi). Sprva pod pazduho, potem sem pričela po nogah, potem po pi*ki. In od takrat se redno brijem. Ker se enostavno navadiš. In če se nebi brila, se bi počutla zanemarjeno. In britje je ql, prav super zadeva, ne vem, kaj jamrate. Meni je to prav super delo, čas, ki ga imam samo zase. In se še danes brijem vsak 2 dan. Zaradi sebe. Ker mi ni treba čutit nekega drgnjenja med nogami, ne rabim me kaj srbet in ne rabi kaj smrdet bolj kot bi bilo treba.
Začetek britja je bil v tem, da sem videla svojo 18let starejšo sestro, da to dela in sem si rekla, če lahko ona, lahko tudi jaz :D .
Pa sem že naletela na tipe (dobre tipe!), ki so rekli, da so jim pobrite muce ogabne. Ampak... Hej, Bab je ogromno, naj najdejo tako, jaz se ne mislim nehat brit. Pa če se bojo vse babe nehale brit, se bom jaz še vedno brila!
Prišlo je obdobje, ko babe palijo na umetno... Od kurcev do las do nohtov do ne vem kaj še vse. No... Te stvari pri meni nimajo kaj za iskat. In če mi ded pride blizu z umetnnim kurcem... Naslednji dan sem na lovu za drugim. Staromodno? Hja.. Kje pa piše, da morm delat to, kar dela večina :roll: ?
Že od malega učijo dekline, da se igrajo z barbikami. Mene so poskušali, ampak k sreči so moji starši hitro ugotovili, da jaz imam svoj jaz in da nima smisla. Da delam to kar meni paše, ne to, kar je za druge prav. In zato sem se raje igrala z sestavljanjem železnic, gradnjo tunelov, cest... In morda kaj malega tudi z punčkami ( :roll: skrajno nezanimivo).
Punce ne kadijo, ne pijejo in ne preklinjajo....Heeeh, kaj kdo pozna mene? Že odkar pomnim, je moj spremljevalec Laški pir (ali vino), hodila sem po gostilni z 2ma flašama v rokah ter z čikom v lapah in čisto vseeno mi je, kaj si je folk mislil o meni!
Znana sem bila kot oseba, ki nima podna. V pitju sem šila tudi dedce. In zlato pravilo: pir se vedno pije iz flaše (in ja, vedno sem mogla poslušat izjave: "Kako lahko tako lepa punca ima tako grdo navado?" :roll: ).
Ne hodim v fitnes in če mi bo zapasalo pojest kilo čokolade jo tudi bom! Če bom hotla jest ob polnoči tudi bom! Pa nisem debela, oh ne... Po mnenju dedu mam idealno postavo, rit, bla bla bla... Pa ne hodim v fitnes, ne laufam. Pa tudi vsakemu dedcu, ki se kdaj v šali obregne v to, ko jem sendvič iz polkile kruha, pa mi reče, da bom dobla kako kilco poleg, povem, da če komu kaj ne paše, ve, kje so vrata! Jaz dedca ne rabim, da bi mu mogla manekenko špilat, za tako si lahko uno lutko iz izložbe kupi!
Ne briga me solarij (in mam zelo belo polt,predvsem noge, ampak še vedno je to MOJA bela polt in če se komu blešči, ko me gleda... Khm... Njegov problem! Če se kdo obregne v mojo belo polt, ker sem res bela ko jogurt, mu nazaj rečem, da angeli so beli, kaj lahko pa za sebe reče). Če hodijo vse babe v solarij in se parijo na soncu... Lej, kamot, lahko... Kak komu paše. Jaz sem na morju ali v vodi ali pa v senci srkam pir.
Da bom obdržala nekega deda se ne bom šla parit na sonce, ne bom šla f***t z 3mi ali več, ne bom šla v svinger klub, ne bom ga fu*ala v rit, ne bom si šla večat jošk, ne bom točla solz ko bom vidla svoj celulit... In če bo kirmu dedu šlo to v nos... Heeeej.... Under 20 jih je še mnogo, ka tej delaš z mano? Vozi!
Vsakega deda (do zdaj) sem odjebala takoj, ko mi je zabruso karkoli okoli tovornjaka! Tovornjak je moja strast, moje delo in moj prihodek. Ga ni deda, zaradi katerega bi šla iz svojega poklica (šla bom, ko bom sama hotla!).
Plus... Šminke, laki za nohte, miljon kremic in podobn bullshit... Skoraj ne vem, kaj to je! In ravno zaradi tega mi še nuben dec ni reko, da se me je zjutro fstrašo, ko me je brez fasade vido :D . Se namažem. Ampak morda 1x na mesec. Sem zadovoljna in luštna tudi brez fasade!
Zakaj bi mogla zdj jaz met manjvrednostni kompleks? Ker sem možača? Hehe... Ne, nisem neka navadna pičkica, ki gleda samo na to, da ma zbrušene špičake, pa zlikano miniko. Ne skrbi me, če grem cela usrana v trgovino (kar tudi grem kdaj po šihtu in lih dol mi visi). Če me nekdo sprejema, me sprejema tako kot sem. Kaj si tujci mislijo o meni... Naj bo to njihova skrb!
In nisem enakovredna dedcem! Sem lahko samo večvredna, nikakor pa enakovredna! Ker samo ženska lahko ve, kako je podariti življenje novemu živemu bitju! Kako je to bitje nositi v sebi, ga čutiti in trpeti, ko ga rodiš.
In tiste ženske, ki imajo manvrednostni kompleks in ki se podrejajo moškim... Škoda za vas!
Resnica je, da smo ženske obravnavane kot f** objekti. Da smo manjvredne in zapostavljene na delovnih mestih. Da je bilo veliko žensk, ki so dobile odpoved, ker so šle v porodniško. To pa zato, ker ženske ne poznane svojih pravic!!! Ker dovolite, da delajo z vami kot z smetjo! Meni teče 3ja delovna doba, pa sem na 3jem delovnem mestu. Prvo firmo sem imela namen tožit (sem jim tudi povedala, da mene za norce nuben ne bo mel), pri drugi firmi pa sem šla bolj mirno :D . Stalenga partnerja nimam. Bi ga mogla met, če z nubenim ne najdem skupnega jezika? Če me hoče vsak nekaj po svoje prirejat ? NE, ker JAZ sem taka kot JAZ hočem.
Slratka, velika večina mora sama pri sebi počistit podstrešje (ne pr drugih, pri sebi!!!).
In ja @ellen... Vsak človek ima svoje veselje... Jaz grem miljonkrat raje na fuzbal, kot na depilacijo. Tekma nikoli ni ista, f** je pa isti al se depiliram al pa brijem :) .
Ko se posameznik neha obremenjevat z takimi in podobnimi bedarijami, se zave, koliko časa je s tem vrgo proč. Človek mora delati to, kar NJEGA veseli in osrečuje (ok, pedofile je vseeno za pobit!).
Ko se bojo začele ženske spoštovat take kot so ne take kot si želijo da bi ble, bodo za sebe naredile velik korak naprej.

:respekt:
Uporabniški avatar
_Larissa_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a _Larissa_ » 13. Jun. 2008 20:50

men se tud tole od tonje zdi zakon napisan!!! ...

drgač pa sam avtorci teme priporočam nj se neha obremenjevt pa počutt manvredno k tko k se počutš to kažeš...
dj raj res poglj pozitivne stvari bit ženska....men je supr k poskrbim sama zase k mam cajt zase k mamo babje večere...pa rada se uštimam...rada se počutm dobr zarad tega....
res je da nj bi mel različne vloge moški pa ženske...me nj bi mele čes pospravlanje pa kuhanje pa use...sam jst to delalm ža odkr se spomnem pa je to zame neki navadnga...ni mi teško it u kuhno pa posode pomit...pa na to ne gledam da morm delat k sm ženska...mam starejšga brata k je zmer to z mano delov...če primerjam je biv še bl pridn od mene...
mal poglj poztivne strani pa boš kuj laži živela pa bl boš uživala :wink:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 13. Jun. 2008 21:18

Biti to kar si oziroma kar si želiš biti in je v skladu s tabo je skoraj največ, kar lahko storiš. ;) Tonja: :top:

-------------------------------------------------------

Morda bom malo groba, ampak za začetek bi se lahko nehali pretirano obračati po vetru. Da koga ne odpihe. :runningdog:
Zadnjič spremenil Tysia, dne 13. Jun. 2008 22:07, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov