Manjvrednostni kompleks, ker sem ženska
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
ellen napisal/-a:Sej o tem govorim, kak boš mela še kaj časa si kaj pametnega pogledat al pa narest, ko pa samo v tiste svoje noge bulit vsaki drugi dan. Zato pa ste zmanipulirane, kr ne razmišljate o ničembolj pametnem, ampak samo kak boste izgledale, pa vaše noge.
Če je tebi to "cajt ki ga imaš samo zase", potem je tvoj vsakdan dobesedno zapravljanje življenja. Vas še kaj drugega na svetu zanima kot pa lepotičenje?? Ne verjamem da take osebe, ki tolko časa zapravljajo "za sebe", da so kaj razgledane.
A nas lahko prosim razsvetliš, kako ti preživljaš svoj prosti čas, da bomo vedele, kaj je koristno preživljanje prostega čas?
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Ne, ne, saj je pametno dekle. Samo desetkrat naj počasi in globoko vdihne, preden začne pisati.
ellen, samo mirno. Zmanipulirani smo bolj ali manj vsi. Eni pač na tak, drugi na drugačen način. Ja, in eni malo bolj, drugi malo manj. Ima pa vsak človek svojo voljo in mislim, da je prav, da se vsak zase odloči, kako bo preživel prosti čas. Sto ljudi, sto čudi.

ellen, samo mirno. Zmanipulirani smo bolj ali manj vsi. Eni pač na tak, drugi na drugačen način. Ja, in eni malo bolj, drugi malo manj. Ima pa vsak človek svojo voljo in mislim, da je prav, da se vsak zase odloči, kako bo preživel prosti čas. Sto ljudi, sto čudi.

Zadnjič spremenil Tysia, dne 14. Jun. 2008 16:33, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Beseda pameten je relativnega pojma
.
Isto beseda neumen.
Vseeno pa mora človek dopuščat, da nekdo dela stvari drugače kot drugi.
Če jaz kofe na tak način, da 3x prevrejem vse skupaj, preden zadevo nalijem u šalco, nekdo pa zadeve sploh ne prevreje, pa mogoče doda kanček vode, še ne pomeni, da kuham jaz boljši/slabši kofe. Delam ga samo na svoj način.

Isto beseda neumen.
Vseeno pa mora človek dopuščat, da nekdo dela stvari drugače kot drugi.
Če jaz kofe na tak način, da 3x prevrejem vse skupaj, preden zadevo nalijem u šalco, nekdo pa zadeve sploh ne prevreje, pa mogoče doda kanček vode, še ne pomeni, da kuham jaz boljši/slabši kofe. Delam ga samo na svoj način.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Punce, kaj še niste dognale, da je problem ellen ravno v tem, da se ona sama počuti manjvredno ob ženskah, ki jih v slednjem postu omenja in ji ta manjvrednostni kompleks predstavlja oviro pri tem, da bi se osvobodila depresije o kateri je govorila. Meni se zdi prav smešno, kako ta ženska gleda na ženske in stvari zakomplicira ter naklada o manipulaciji. 

-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Mene pa zanima, kaj so tiste stvari (početja), ki niso zmanipulirana, niso prisiljena, niso narekovana, skratka so zgolj in samo posledica naše volje?!
Ko tole prebiram, se mi zazdi, da je (po mnenju nekaterih) praktično usaka stvar, ki se tiče ženskega telesa, stvar "neke višje sile", ki nam govori, kaj je treba in česa se ne sme.
Se prau, ne bom se ukvarjala s športom, kr to počnem zato, da bi mela lepši geštel, mnj špeha in več mišic (tega, da pr tem uživam in se dobr počutm, tko ne bo noben verjeu), kar seveda pomen, da hočem ustrezat "idealom lepote", ki jih seveda narekujejo mediji, to pa pomen, da sm čist zmanipulirana in nimam pojma, kok neumna sm u resnic, kr je tako početje čist skregano z mojo (resnično) lastno voljo.
Ko tole prebiram, se mi zazdi, da je (po mnenju nekaterih) praktično usaka stvar, ki se tiče ženskega telesa, stvar "neke višje sile", ki nam govori, kaj je treba in česa se ne sme.
Se prau, ne bom se ukvarjala s športom, kr to počnem zato, da bi mela lepši geštel, mnj špeha in več mišic (tega, da pr tem uživam in se dobr počutm, tko ne bo noben verjeu), kar seveda pomen, da hočem ustrezat "idealom lepote", ki jih seveda narekujejo mediji, to pa pomen, da sm čist zmanipulirana in nimam pojma, kok neumna sm u resnic, kr je tako početje čist skregano z mojo (resnično) lastno voljo.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
_Larissa_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2007
ja ne jst se pa strinjam z no po glede tistga da j res da smo zmanipulirani prek reklam pa intrneta pa usega itak sj to je poanta reklam v ns eno potrebo prebudit k je drgač nimamo... sam jebat ga pač to so mediji pa use...res uplivajo na ns pa use sam ne se pa zdj zarad tega počutt manvredno...
pa če tko pogledaš sj nismo sam ženske tiste k kupujemo kva ti jst vem kaj pa mamo po preveč stvari duma...pač taka j cela družba...
ne pa pretiravat pa to spelat da j zarad tega k smo ženske...
pa če tko pogledaš sj nismo sam ženske tiste k kupujemo kva ti jst vem kaj pa mamo po preveč stvari duma...pač taka j cela družba...
ne pa pretiravat pa to spelat da j zarad tega k smo ženske...
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Aloha napisal/-a:
No dej zdej ne pretiravi, jst te čist štekam kar se tega tiče, ker tud jst športam recimo temu zato, da se bolje počutim pa mi je ql. Ampak tuki si pa zdej vzela en mičken konček, eno malenkost iz vsega kar delamo, da ugajamo

-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
ellen napisal/-a:Pač namesto da bi si kaj prebrale, pogledale, izobraževale, raje čas zapravljate pred ogledalom in ostajate nevedne.Pač, eni se najraje poneumljajo, tud taki morajo živet, pač vsak po svoje, kot ste rekle..
Takih komentarjev, bi se kot pametno dekle tut lahko vzdržala..
ti se lahko brigaš za svoj prosti čas, vsi ostali se bomo pa za svojega.. in če komu paše brit noge vsak dan naj jih brije, če eni sede pa 3 ure bit pred špeglom, pa naj.. če tep ne, pa tega ne počni..
pa glede tvojega komentarja na moj post, ja lahko marsikej spremenimo na tem svetu, tut proti lakoti, globalnemu segrevanju lahko precej naredimo..
kar se pa tega "zmanipuliranega" folka tiče.. ti kr razglasi prek 24ur, teden brez britja al pa karkoli.. pa ti loh povem.. tam okoli 25% ljudi se bo tega držalo, 5% pa zarad tega k si že tko bl redko brijejo.. prosim te..
očitno si itak ena izmed redkih, ki jo te stvari očitno res grozno motijo.. in tako kot je ena že povedala.. če se ti ne paše brit, se ti lih ni treba..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
očitno maš res zanimive poglede na svet. praviš kot da ženske nebi znale mislit s svojo glavo. mogoče nekatere res ne in gredo predaleč, kar se tiče lepotnih idealov.ostale pa zagotovo skrbimo za svoje počutje. sedaj pa mi oprosti če mi ni ravno vseeno kako izgledam. recimo pobrite noge mi zgledajo res lepe, kosmate pa naravnost odvratne. pa nikakor ne zapravim 1 uro na dan da se uredim. zjutraj pred službo 10-15 min za kozmetiko, noge si pobrijem ko se tuširam v 5 min. in jst res ne vem kje si ti pobrala 1 uro.
zdj če misliš da so tebe zmanipulirali se upri, jst pa zagotovo nisem tega mnenja. imam dovolj pameti v glavi, da delam tako kot bo meni ustrezalo in mi bo všeč.
zdj če misliš da so tebe zmanipulirali se upri, jst pa zagotovo nisem tega mnenja. imam dovolj pameti v glavi, da delam tako kot bo meni ustrezalo in mi bo všeč.
-
sAdie - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2004
ellen napisal/-a:UŽIVATE V BRITJU?? Resnično uživate ko ste pobrite?(noge, mednožje, pod pazduho, ves fakin' body)? Ali uživate v tem zato, ker se potem boljše počutite? Da! Takšen odgovor mi je dala prijateljica. Ampak zakaj se boljše počutite ko ste pobrite? Je res tako moteče par štrlečih dlak na nogah, so se vam zapletle kdaj v lučno svetilko, vam je bilo kdaj preveč vroče zaradi njih, vam je kdaj dlaka padla v juho ki ste jo kuhale? Zakaj se boljše počutite? ?? Morda zato, ker vas bodo pobrite drugi ljudje odobravali in se boste počutile bolj samozavestno? Zakaj ni nobenih člankov: »Pobriti.Da ali ne?« Ne pustijo ti možnosti izbire, ampak pišejo članke kot da se moraš briti, samo vprašanje je s čim. Vosek, Depilacijska krema, epilator, bla bla…. Sploh ti ne pustijo izbire ali se boš brila po nogah ali ne. Rečejo ti da se moraš. In ženske potem ubogajo. Ste opazile katero ki je mela noge na luftu in nepobrite?? Ne , ne upajo si, vsaj jaz ne . Nekatere si celo ne upajo če niso v nulo pobrite in malo ven gleda. Pa so samó noge! Moški pa so po obrazu kosmati pa še neredno se brijejo, pa stavim da dlake na obrazu, brada itd. posameznika dost bolj ovirajo pri vsakdanu , kot pa če nimaš nog pobritih, pa še vedno hodijo zaraščeni. Če bi bilo moderno in lepo bit kosmat, potem bi vse ženske hotele bit kosmate in bi govorile: »Boljše se počutim kosmata! »
hehehehe

ah kaj, jaz si upam it s kratkimi gatami po centru, ce mam par dlak po nogah

LMFAO
I love SISLEY& RW
-
sAdie - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2004
*zeljka* napisal/-a:sAdie napisal/-a:ne vem, res mi grejo na zivce dlake...ce bi mela 3 zelje, bi bla ena izmed njih, da bi mi vse dlake dokoncno dol odpadle (izvzamem lase in obrvi). Joj keri problemi hahaha
LMFAO
dodajam še trepalnice
o jebemo, to se tud ja

I love SISLEY& RW
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov