Mamin poskus samomora
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Jochie, tole si preberi za začetek ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
ok, sem prebral...
no, če pravijo, da so tablete rešitev, naj bo temu tako...ampak mislim, da ko si enkrat "kao" ozdravljen depresije, je po logiki potrebno spremenit zivljenje, vključit tudi šport in podobno, samo da se človek zamoti z nečim ter obdrži kondicijo...
upam, da se ne motim..
no, če pravijo, da so tablete rešitev, naj bo temu tako...ampak mislim, da ko si enkrat "kao" ozdravljen depresije, je po logiki potrebno spremenit zivljenje, vključit tudi šport in podobno, samo da se človek zamoti z nečim ter obdrži kondicijo...
upam, da se ne motim..
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
tud tablete niso vedno rešitev.moji sodelavki niso pomagale.No, pomagale so ji do te mere da je hrbet ni več bolel in je imela manj napadov, ampak po tabletah je bila še bolj zamorjena, še bolj črnogleda...tko da so tablete skensla, zdej pa hodi na govorne terapije h enmu psihoterapevtu in to ji res pomaga.Pomaga ji pa največ pozitivna družba okoli nje.vsakič ko je imela napad smo jo mogl takoj razvedrit.vse slabo smo obračali v smeh, se delali norca iz kar enih blesavih stvari, tako da je mal pozabla.ampak vseen je to bolj tko, na kratki rok.to je težko.Že potem ko mislimo da je šlo vse skozi in ko je nekaj časa res uredu in brez kakršnihkoli simptomov, se kr naenkrat spet pokažejo pa recimo daleč od tega da bi imela nevemkako slabo živvljenje, šporat se, druži se, vse...sam naenkrat jo pa zvije...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Haha kake mate. Ene ne veste kaj je depresija. Najbolj smesno je temo o depresiji odpret. Kr vse mislijo da so depresivne. To da si dalj casa zamorjen al pa zalosten ne pomeni da si depresiven! Jst (in najbrz vecina ljudi) sm tut mel obdobja par let skupi, k sm bil zamorjen, pa temu ne bi reku depresija. Se zgodi da imas daljse obdobje v zivljenju ko je vse v shitu(oziroma vsaj tko mislils)
Podobno ko imate glavobol temu recete migrena. Najbrz recete da mate glavobol samo takrat k se vam ne da seksat.
Uglavnem folk se izredno rad pretvarja da jim je bl bad u lajfu kot jim je. In rezultat je to da jim potem ni jasno kaj je to prava depresija in prava migrena.
Podobno ko imate glavobol temu recete migrena. Najbrz recete da mate glavobol samo takrat k se vam ne da seksat.
Uglavnem folk se izredno rad pretvarja da jim je bl bad u lajfu kot jim je. In rezultat je to da jim potem ni jasno kaj je to prava depresija in prava migrena.
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
Jah, samomor je treba ubiti, ni kaj, kaj se pa gre! Ubiti z mislimi.
O poskusu samomora sem pisal tule.
Sem pa naredil tudi videoposnetek "Zaigrani poskusni samomor skozi humor kot umotvor" .
Malo za hec, malo za res. V vsakem primeru humor pomeni veselje. Pa najsibo veselje na račun resne/pomembne ali pa manj resne/manj pomembne življenjske situacije/odločitve.
Gre za videoposnetek, ki lahko pomaga tudi nekaterim na dnu.
Posnetek lahko gledamo tudi kot satiričen pogled na življenje, v katerem igralec skozi svoj grotesken pogled na svet izgubi upanje, strah preplavi njegov um, smisla v realnosti ne vidi več. Zato skozi poskus samomora zdrsne v dolgotrajne sanje. Ko se mu po več dnevih čas že skoraj izteče, in ko se že znajde v svetlem tunelu, ki predstavlja neboječ prehod v drugo dimenzijo življenja (oziroma smrt, česar pa se igralčev um ne zaveda), ga reši nekdo, ki mu predstavlja grozo. Takrat pride do pomembnih uvidov, ki mu svet znova pričarajo znosen. Lucidne sanje ga veliko naučijo o smrti. Odloči se, da bo prežet z ljubeznijo nadaljeval življenje. Strah je kot ljubezen obrnjena na glavo.
Ideologijo vsebine ne povezujte z mojim razumevanjem sveta, saj spada posnetek pod kategorijo humor. Pa čeravno je namenjen tudi obupanim, ki velikokrat pomislijo na samomor, ker ne najdejo ustrezne rešitve. Morda pa koga uspem zmotivirati k življenju.
Kakorkoli, naj bo sila s Tabo in ne daj se!
O poskusu samomora sem pisal tule.
Sem pa naredil tudi videoposnetek "Zaigrani poskusni samomor skozi humor kot umotvor" .
Malo za hec, malo za res. V vsakem primeru humor pomeni veselje. Pa najsibo veselje na račun resne/pomembne ali pa manj resne/manj pomembne življenjske situacije/odločitve.
Gre za videoposnetek, ki lahko pomaga tudi nekaterim na dnu.
Posnetek lahko gledamo tudi kot satiričen pogled na življenje, v katerem igralec skozi svoj grotesken pogled na svet izgubi upanje, strah preplavi njegov um, smisla v realnosti ne vidi več. Zato skozi poskus samomora zdrsne v dolgotrajne sanje. Ko se mu po več dnevih čas že skoraj izteče, in ko se že znajde v svetlem tunelu, ki predstavlja neboječ prehod v drugo dimenzijo življenja (oziroma smrt, česar pa se igralčev um ne zaveda), ga reši nekdo, ki mu predstavlja grozo. Takrat pride do pomembnih uvidov, ki mu svet znova pričarajo znosen. Lucidne sanje ga veliko naučijo o smrti. Odloči se, da bo prežet z ljubeznijo nadaljeval življenje. Strah je kot ljubezen obrnjena na glavo.
Ideologijo vsebine ne povezujte z mojim razumevanjem sveta, saj spada posnetek pod kategorijo humor. Pa čeravno je namenjen tudi obupanim, ki velikokrat pomislijo na samomor, ker ne najdejo ustrezne rešitve. Morda pa koga uspem zmotivirati k življenju.
Kakorkoli, naj bo sila s Tabo in ne daj se!
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Modrovanje o depresiji je najlazje za ljudi, ki depresije niso dali skozi. Z izrazom "sem depresiven" ljudje prelahko opletajo okrog, ne zavedajos se, o cem sploh govorijo.
V drugi stevilki 2006 revije SENT je Rebeka Novak lepo opisala razliko med depresijo kot motnjo in prehodnim depresivnim stanjem. (link)
Priporocam!
V drugi stevilki 2006 revije SENT je Rebeka Novak lepo opisala razliko med depresijo kot motnjo in prehodnim depresivnim stanjem. (link)
Priporocam!
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
FemmeFatal napisal/-a:Modrovanje o depresiji je najlazje za ljudi, ki depresije niso dali skozi. Z izrazom "sem depresiven" ljudje prelahko opletajo okrog, ne zavedajos se, o cem sploh govorijo.
Priporocam!
Zelo dobra skripta, ampak bi pa opozoril na eno laž, ki je napisana notri, in sicer: "Ni je moč premagati z močno voljo". Kar se mene tiče, je to nateg, ali pa posploševanje, in čeravno je namen tega verjetno dober, nisem pristaš bilokakšnih nategov ali prevelikih posploševanj (za katerimi se opa lahko skriva celo manipulantski profitni sistem). Če to, da je ni moč premagati, velja za večino, to še ne pomeni, da to velja za vse.
Pred skoraj tremi leti sem imel večino znakov depresije, ki so našteti na strani 41, pa sem jo po 7. mesecih ugriznil za vrat, ji spil vso energijo, ki mi jo je izsesala, nazaj, po parih dodatnih mesecih pa sem prišel lepo nazaj v normalno stanje in tako je tudi ostalo.
Sicer se pa ravno glede tega ali se da psihične bolezni premagati z močno voljo ali ne, krešejo iskre tudi med strokovnjaki. Seveda samo močna volja po vsej verjetnosti ni dovolj, potrebno je intenzivno delo na sebi, kar pa je vedel tudi pokojni dr.Rugelj npr., ki je zdravil odvisnike. Ampak za intenzivnim delom na sebi pa tiči močna volja!
Pa tale članek o tem, da WHO poroča, da ima 450 milijonov ljudi duševno motnjopriporočam.
Kar korajžno, moč misli je izjemna in človekova psiha marsikaj prenese.
Stran http://www.ezdravje.com/si/zivcevje/depresija/ pravi takole:
Zdravljenje depresije
Zmotno je mišljenje, da je depresija posledica človekove šibkosti in da jo je moč premagati z močno voljo. Depresivni ljudje samih sebe ne morejo prisiliti, da bi se počutili bolje. Zato je zelo pomembno ustrezno zdravljenje, v katerem so najpomembnejši antidepresivi (zdravila proti depresiji).
http://www.youtube.com/watch?v=iIydrSMyNq0&feature=related
Truth About Mental Illness and Disease pa pravi
Je mar naključje, da eni samovoljni zagriženci tako fundamentalistično zatrjujejo, da je vendar ja treba jemati tablete in da se hude depresije ne da premagati z močno voljo? Ne bi rekel.
Že od malega je bil v meni potencial železne volje. Prišla je depresija in volja do življenja je uplahnila. Ampak je pa bila v meni poleg časti še ena druga volja, hotenje po uresničitvi nečesa, kar je po mojem zelo pomembno za človeštvo. Zato se nisem udal nejevolji do življenja, temveč sem sledil "višjemu cilju", se "uprl sam sebi" in premagal nepremagljivo. Res? "Nič ni nepremagljivo."
Pa nimam nič proti tabletom, samo laži pa ne maram. Pa intenzivno delo na sebi menim, da je učinkoviteje od drog.
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
ja lahko jo objameš...ne bo odveč. Če pomislim jaz, da bi skoraj zgubila mami tako kot v tvojem primerju..jo že kr v mislih napadam z objemi z mislijo hvala bogu da si živa in te še imam.
Kaj nč se obotavlat...lepo ji povej da ti ni vseeno zanjo, da bi te prizadelo če bi je ne bilo več in se poskušaj pogovoriti. Kaj jo je tako sprovociralo, naj govori, da gre ven iz nje to breme, povej da ji boš stala ob strani in da se ti naj potoži v podobnih primerih.. In ne misli, da si kriva česarkoli ti. Ne vem če si je kateri starš do zdaj že vzel življenje zaradi svojega otroka. Saj ne delaš nič takega.
Ne vem če je prav kar sem ti napisala...predstavjam pa si kako bi lahko reagirala jaz na takšno situacijo..
Kaj nč se obotavlat...lepo ji povej da ti ni vseeno zanjo, da bi te prizadelo če bi je ne bilo več in se poskušaj pogovoriti. Kaj jo je tako sprovociralo, naj govori, da gre ven iz nje to breme, povej da ji boš stala ob strani in da se ti naj potoži v podobnih primerih.. In ne misli, da si kriva česarkoli ti. Ne vem če si je kateri starš do zdaj že vzel življenje zaradi svojega otroka. Saj ne delaš nič takega.
Ne vem če je prav kar sem ti napisala...predstavjam pa si kako bi lahko reagirala jaz na takšno situacijo..
Always look on the bright side of your life.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
prava depresija. briga te.. ali ti ali vsi okrog tebe umrejo. boli te k* Si kot rastlinca.. Samo čakaš, kdaj bo konec. in mučno ti je živeti, gledati, dihati. napor. zakaj, se vprašaš in.. Pah.. js enkrat v bolnici. Takrat mi je šlo res vse narobe, totalno.. Tudi zato, ker sem sama vdala v usodo.. ob nevem enem razočaranju, ki mu je sledilo drugo..
Vgl. pazite nase, nobeden ne bo na vas.
Vgl. pazite nase, nobeden ne bo na vas.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov