Mama
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sweety_ka22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 6. 2009
Hja verjemte al ne, ampak za vse tiste ki ste mi svetovali, vam lahko povem ,da sem končno našla razlog, za probleme.
Slišala sem mamo ko govori, po telefonu: ja , če se ta vikend nemorva videt pa res ne vem, veš kako se te želim, pa če ti rata pridt pa povej, bom spodila naše..
Mislim , k sm to slišala , sm bla pa tok u šoku
Slišala sem mamo ko govori, po telefonu: ja , če se ta vikend nemorva videt pa res ne vem, veš kako se te želim, pa če ti rata pridt pa povej, bom spodila naše..
Mislim , k sm to slišala , sm bla pa tok u šoku
- sweety_ka22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 6. 2009
Meni se je zdelo, da ni razlog, da ne pomagava, čeprav res pomagava.
Mislim, a se je vprašala kdo ma prednost, jst al tip?
Očitno gleda le na svojo korist, kako bo njej lepo, al trpim jst al ne
Mislim, a se je vprašala kdo ma prednost, jst al tip?
Očitno gleda le na svojo korist, kako bo njej lepo, al trpim jst al ne
- SvojeGlavKA
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 5. 2008
Živjo!
Sem malo pregledvala forum in se odločila da kar v tej temiprosim za nasvet oz. vaše mnenje... situacija je namreč podobna kot pri sweet_ka22. Moja mama namreč menim da ima nekakšno krizo srednjih let in jaz ne vem kaj storiti. Uglavnem že kar nekaj časa nazaj sva z sestro opazili da se mama spreminja. Bolj je začela skrbeti za svoj videz, urejenost, hujšala... ne da prej ni skrbela, ampak opazit je bilo razliko. In nonstop je pričela viseti na telefonu kar prej ni počela...mobitel je uporabljala le v skrajni sili no in seveda midve z sestro hitro pokapirava vsako stvar...ne samo v tem primeru, nasplošno..in tudi to sva... sestra je na skrivaj brala mamina sporočila in potrdila najin sum. Zavedam se da to ni prav, sama bi bila zelo užaljena...ampak ko se gre za tvojo družino in ljudi ki ti pomenijo vse, to spregledaš. Uglavnem piše si z nekim moškim...in to niso nedolžna sporočilca... in stvar je prišla zelo daleč... sestri se je mama zaradi tega zelooo zamerila... je mlajša in stvar jo je zelo prizadela... z mamo imata zelo slab odnos, in v jezi je mami tudi pred kratkim povedala zakaj je tako... seveda se je mama prestarašila in situacijo obelodanila očetu... GROZA!! mene takrat ni bilo doma in naj za to nebi vedela...seveda pa mi je sestra to zaupala...hvala bogu da lahko to komu pove!! no potem so se "pogovorili" in mama je sklenila da bo stike s tem moškim prekinila, z očetom pa bosta skušala izboljšato odnos. Naj se povem da je moj oče mami zelooo vdan in se zelo trudi. Mama pa ima dobesedno polno rit vsega in si je očitno zaželela popestritve. Za kar pa mislim da ni opravičila! No in sedaj je stvar taka da ne vem kaj naj storim... sestra pravi da se oče zelo trudi, tudi sama sem to opazila,mama pa deluje prisiljena v to... in tudi stikov s tem moškim nista prekinila... ona ga je prosila še v tem tednu za začasni premor, ko je k nam DOMOU poslal njej voščilnico za rd. on se strinja in pravi da bo čakal da ga ona sedaj kontaktira... Res ne vem kaj naj sploh še storim, če sploh lahko še kaj več kot to... ali naj se z njo pogovorim? ali naj pustim stvar ob strani, saj je to stvar ki jo bosta morala rešiti oče in mama? kaj naj storim s sestro, ki je res v težki situaciji in to prenaša in kot sama pravi iz dneva v dan bolj sovraži mamo? jaz namreč ne živim več doma, pa me vsa stvar zelo muči in prizadane... Bojim se kaj se bo zgodilo!
Se opravičujem če sem pisala nezbrano...tako se namreč tudi počutim. Vsak nasvet ali vzpodbudna beseda bo dobrodošla!
Sem malo pregledvala forum in se odločila da kar v tej temiprosim za nasvet oz. vaše mnenje... situacija je namreč podobna kot pri sweet_ka22. Moja mama namreč menim da ima nekakšno krizo srednjih let in jaz ne vem kaj storiti. Uglavnem že kar nekaj časa nazaj sva z sestro opazili da se mama spreminja. Bolj je začela skrbeti za svoj videz, urejenost, hujšala... ne da prej ni skrbela, ampak opazit je bilo razliko. In nonstop je pričela viseti na telefonu kar prej ni počela...mobitel je uporabljala le v skrajni sili no in seveda midve z sestro hitro pokapirava vsako stvar...ne samo v tem primeru, nasplošno..in tudi to sva... sestra je na skrivaj brala mamina sporočila in potrdila najin sum. Zavedam se da to ni prav, sama bi bila zelo užaljena...ampak ko se gre za tvojo družino in ljudi ki ti pomenijo vse, to spregledaš. Uglavnem piše si z nekim moškim...in to niso nedolžna sporočilca... in stvar je prišla zelo daleč... sestri se je mama zaradi tega zelooo zamerila... je mlajša in stvar jo je zelo prizadela... z mamo imata zelo slab odnos, in v jezi je mami tudi pred kratkim povedala zakaj je tako... seveda se je mama prestarašila in situacijo obelodanila očetu... GROZA!! mene takrat ni bilo doma in naj za to nebi vedela...seveda pa mi je sestra to zaupala...hvala bogu da lahko to komu pove!! no potem so se "pogovorili" in mama je sklenila da bo stike s tem moškim prekinila, z očetom pa bosta skušala izboljšato odnos. Naj se povem da je moj oče mami zelooo vdan in se zelo trudi. Mama pa ima dobesedno polno rit vsega in si je očitno zaželela popestritve. Za kar pa mislim da ni opravičila! No in sedaj je stvar taka da ne vem kaj naj storim... sestra pravi da se oče zelo trudi, tudi sama sem to opazila,mama pa deluje prisiljena v to... in tudi stikov s tem moškim nista prekinila... ona ga je prosila še v tem tednu za začasni premor, ko je k nam DOMOU poslal njej voščilnico za rd. on se strinja in pravi da bo čakal da ga ona sedaj kontaktira... Res ne vem kaj naj sploh še storim, če sploh lahko še kaj več kot to... ali naj se z njo pogovorim? ali naj pustim stvar ob strani, saj je to stvar ki jo bosta morala rešiti oče in mama? kaj naj storim s sestro, ki je res v težki situaciji in to prenaša in kot sama pravi iz dneva v dan bolj sovraži mamo? jaz namreč ne živim več doma, pa me vsa stvar zelo muči in prizadane... Bojim se kaj se bo zgodilo!
Se opravičujem če sem pisala nezbrano...tako se namreč tudi počutim. Vsak nasvet ali vzpodbudna beseda bo dobrodošla!
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Joj težka situacija, ubistvu več kot to, da se pogovoriš z mamo nemoreš..To j situacija, ki jo morata tvoja starša rešit..če je pa navsezadnje ne rešita moraš(in tvoja sestrica) sprejet to, da se je pač mama odločila za tega moškega..Svetovala bi ti, da se pogovoriš s svojo mamo in sicer ne na način, da ji boš pridigala o njenem zakonu ipd. ampak da izveš kako se počuti, zakaj to počne in čemu ne poskuša problema odpravit z očetom. Svetuj ji, da se pogovori in zaupa očetu, kaj več pa nemorš narest.. Po drugi strani pa tudi očetu namigni(če ne ve zanj) da naj sproži pogovor o njuni zvezi zdaj.. Slaba situacija, če je to tvoja mama hmm.. jaz imam tako močan odpor do varanja pa vseeno je čista druga situacija, če se gre za starše.
It was forever..but it didnt last long..
- SvojeGlavKA
- Sramežljivka
Evelyn hvala za nasvet
Saj res vedno le bolj razmišljam o tem, da bi se z mamo pogovorile...ampak mi je že misel na to grozljiva, da se bom z lastno mamo pogovarjalao njenem ljubimcu in njenih občutkih do tega človeka, ki ga iz dna srca sovražim... namreč on ve da je ona poročena in da je imela dokler se on ni začel vmešavat v našo družino dokaj normalen odnos z vsemi nami... ni bilo kot v pravljici, bilo pa je normalno, kar pa sedaj ni Oče ve kaj se dogaja...kot sem že rekla so se že pogovorili in ona naj bi sklenila da odnos s tem moškim prekine in se spet trudi živeti kot žena in mati...kar pa po mojem mnenju ni storila če sta se le dogovorila za pavzo zaradi nastale situacije... in to ta teden. Dejansko res ne razumem ali ji zaradi tega moškega naša družina, ki traja že več kot 20 let nič več ne pomeni, in se je vsemu temu pripravljena odpovedati?! Nebi rekla če bi bile razmere že prej slabe, da bi oče pil, ne delal, se ne trudil za nas... seveda ni popoln in ima svoje napake... so pa drugi moški ki so veliko slabši od njega pa ženska ne počenja takih neumnosti. In sestrino sovražtvo do nje je res veliko. Včasih se prav bojim, ko poslušam vso to jezo v njenem glasu. Ne vem če ji ona lahko kdaj odpusti. Nikoli več ne bo kot je bilo to je dejstvo, ampak želim si da bi imele vsaj normalen odnos, brez kričanja, zmerjanja, izogibanja in stalnega špikanja zaradi situacije...za določene stvari se izzsiljujeta in to prav zaradi te mamine norosti. Ampak zbrala bom vso voljo in pogum in se pogovorila z njo ob prvi priložnosti... zanima me zakaj se ni pripravljena potruditi in popraviti svoje napake ...vsaj kolikor se jo popraviti da.. Res nimam občutka da si to želi in intenzivno dela na tem, in to me straši
Saj res vedno le bolj razmišljam o tem, da bi se z mamo pogovorile...ampak mi je že misel na to grozljiva, da se bom z lastno mamo pogovarjalao njenem ljubimcu in njenih občutkih do tega človeka, ki ga iz dna srca sovražim... namreč on ve da je ona poročena in da je imela dokler se on ni začel vmešavat v našo družino dokaj normalen odnos z vsemi nami... ni bilo kot v pravljici, bilo pa je normalno, kar pa sedaj ni Oče ve kaj se dogaja...kot sem že rekla so se že pogovorili in ona naj bi sklenila da odnos s tem moškim prekine in se spet trudi živeti kot žena in mati...kar pa po mojem mnenju ni storila če sta se le dogovorila za pavzo zaradi nastale situacije... in to ta teden. Dejansko res ne razumem ali ji zaradi tega moškega naša družina, ki traja že več kot 20 let nič več ne pomeni, in se je vsemu temu pripravljena odpovedati?! Nebi rekla če bi bile razmere že prej slabe, da bi oče pil, ne delal, se ne trudil za nas... seveda ni popoln in ima svoje napake... so pa drugi moški ki so veliko slabši od njega pa ženska ne počenja takih neumnosti. In sestrino sovražtvo do nje je res veliko. Včasih se prav bojim, ko poslušam vso to jezo v njenem glasu. Ne vem če ji ona lahko kdaj odpusti. Nikoli več ne bo kot je bilo to je dejstvo, ampak želim si da bi imele vsaj normalen odnos, brez kričanja, zmerjanja, izogibanja in stalnega špikanja zaradi situacije...za določene stvari se izzsiljujeta in to prav zaradi te mamine norosti. Ampak zbrala bom vso voljo in pogum in se pogovorila z njo ob prvi priložnosti... zanima me zakaj se ni pripravljena potruditi in popraviti svoje napake ...vsaj kolikor se jo popraviti da.. Res nimam občutka da si to želi in intenzivno dela na tem, in to me straši
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
SvojeGlavKA nisem niti vsega brala ampak nekaj se morta s sestro zavedat - vajina mama je odrasla oseba in lahko pocne stvari za katere se zavestno odloci. vidve nista nic krivi, tudi preprecit ji ne moreta necesa kar si zeli. mogoce je pa ze zadnjih 10 let nesrecna v zakonu? najboljse da si dopovesta da to naj ne vpliva na vaju, na vajin odnos s starsema - ceprav verjamem da zna bit zelo zelo hudo. ampak mama in oce sta le dve odrasli osebi ki tudi delata napake. verjetno vaju ni poskusala vmesavat pa je bila neprevidna...zdaj pa je kar je.
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
jst se dut strinjam s tabo red_rose. Mama tud mora imet svoje življenje, nemore celo življenje živeti za svoje otrok, posebi ko so odrasli.
Otroci bojo enkrat šli na svoje, ne bojo večno z njo, zato ona tud mora poskrbeti za svoje življenje.
Otroci bojo enkrat šli na svoje, ne bojo večno z njo, zato ona tud mora poskrbeti za svoje življenje.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- SvojeGlavKA
- Sramežljivka
Ja in kaj naj zdej?! se sprijaznemin si rečem "ah ja no ma moja mama pač druzga deca in to je to" al kaj?! svoje življenje...ja sej ma svoje življenje, za to se je odločila...da bo mela družino in da bomela otroke...in tud če so otroc pač odrasli in mož ni več rosno mlad...ja kaj potem, si dobiš druzga in si še malo popestriš stara leta ja oprostite ampak meni se to zdi malo tako tako no... jaz težko to razumem in se sprijaznem, da ji je pa sedaj kar vseeno za nas, za naso družino, posebej zato ker mislim da nismo bili slaba družina in da se ji ni godilo slabo...in ravno zato se bojim da se je to zgodilo...kar ji je postalo dougčas ah pa saj ne vem...težko sodim zakon staršev, sploh si ne vem kaj mislit ker se dogajajo stvari ki se jih nisem nikoli zamislila, da se bodo pri nas doma zgodile
Kaj naj sedaj ponižno čakamo kakšna bo njena odločitev ker še sama ne ve točno kaj bi...
Ali ona slučajno misli to stvar tako nadaljevati in od nas pričakuje da se bomo s tem sprijaznili...
Sploh ne razumem te zmede
Kaj naj sedaj ponižno čakamo kakšna bo njena odločitev ker še sama ne ve točno kaj bi...
Ali ona slučajno misli to stvar tako nadaljevati in od nas pričakuje da se bomo s tem sprijaznili...
Sploh ne razumem te zmede
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Ni res da ji ni vseeno za otroke, ampak ona tud mora imet svoje življenje.Kaj naj anrdi. Da bo sama, da bo čakala kdaj prideš z fantom domov, da vam kuha, lika, pere. A si ti predstavljaš tako življenje!?
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
SvojeGlavKA- si prepričana da tvoja mama ni že vrsto let nesrečna?
Zna bit to, da ima sedaj končno priložnost da zaživi tako življenje kot ga sama hoče.
Mislim da je v njenem odnosu z očetom že dolgo škripalo in da je tudi njegova krivda. Malce prepozno se poskuša "popraviti", pogovoriti in izboljšati njun odnos.
Če se ločita, se pač ločita, kar bi bilo edino prav, če ima tvoja mama namen imeti kaj z tistim drugim moškim. Naj uživa življenje in si ga naredi kot sama želi. Vidve sta pa tudi že dovolj stari, da se nehata obnašati k 2 mali smrklji in mami še oteževat zadevo. Koliko staršev se loči, pa otroci preživijo.
Ne moreš ti s svojega vidika vedt, kako se je tvoja mama počutila zadnjih ×× let in kaj vse skriva v sebi.
Zna bit to, da ima sedaj končno priložnost da zaživi tako življenje kot ga sama hoče.
Mislim da je v njenem odnosu z očetom že dolgo škripalo in da je tudi njegova krivda. Malce prepozno se poskuša "popraviti", pogovoriti in izboljšati njun odnos.
Če se ločita, se pač ločita, kar bi bilo edino prav, če ima tvoja mama namen imeti kaj z tistim drugim moškim. Naj uživa življenje in si ga naredi kot sama želi. Vidve sta pa tudi že dovolj stari, da se nehata obnašati k 2 mali smrklji in mami še oteževat zadevo. Koliko staršev se loči, pa otroci preživijo.
Ne moreš ti s svojega vidika vedt, kako se je tvoja mama počutila zadnjih ×× let in kaj vse skriva v sebi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- SvojeGlavKA
- Sramežljivka
Ja no sej postopoma bom situacijo razumela in se skušala sprijaznit s tem da nimam kaj narediti v zvezi s tem. Je pa zelo težko!! Verjemite zelo težko, ker bi se rada borila za nekaj kar mi veliko pomeni, pa se ne morem,niti ne vem če se smem vmešati. V bistvu lahko samo čakam in upam na najboljšeki pa v bistvu niti ne vem kaj je najboljše v tem primeru navezani smo eden na drugega... mogoče preveč in je tudi to na nek način vzrok temu... mogoče je mamo vse začelo dušiti, res ne vem težko si predstavljam kateregakoli od možnih razpletov... pa se niti najmajn nimam za razvajeno smrkljo.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Točno to kar so druge rekle - verjetno je bila tvoja mama v zakonu nesrečna, ne glede na to, kako vdan ji je oče, ker vdanost sama od sebe ne stori prav veliko za vzdrževanje zveze ... lahko, da se ji kljub tej 'vdanosti' oče ni dovolj posvečal, lahko, da sta se z leti enostavno odtujila, ... Ni to ravno 'ah dolgčas mi je blo' situacija, in mi je kar grdo, ko pišeš, da 'tudi če mož ni več rosno mlad in so otroci odrasli, ona se je odločla met družino in otroke', ta je mal taka, pred 20/30 leti si se za to odločil, zdaj pa trpi posledice, čeprav si nesrečen ...
Edina stvar, ki mi pri tej situaciji ni všeč, je mamino prikrivanje. Ne rečem, če prizna, da ji tako življenje ni to, kar ona hoče, se loči od očeta itd., je vse ok, pač, se zgodi. Ampak dobivati se z enim tipom in hkrati še vedno biti pri družini pa ni kul. Morala bi se odločiti. Ampak, kot so tudi druge rekle, to ni več tvoja stvar, ampak stvar tvojih staršev. Zaradi vsega tega vaju pa mama nima nič manj rada, niti to ne pomeni, da ste ji kar naenkrat odveč, samo, da bi rada gledala tudi malo nase.
Edina stvar, ki mi pri tej situaciji ni všeč, je mamino prikrivanje. Ne rečem, če prizna, da ji tako življenje ni to, kar ona hoče, se loči od očeta itd., je vse ok, pač, se zgodi. Ampak dobivati se z enim tipom in hkrati še vedno biti pri družini pa ni kul. Morala bi se odločiti. Ampak, kot so tudi druge rekle, to ni več tvoja stvar, ampak stvar tvojih staršev. Zaradi vsega tega vaju pa mama nima nič manj rada, niti to ne pomeni, da ste ji kar naenkrat odveč, samo, da bi rada gledala tudi malo nase.
Every rose has its thorn
- MinimaLady
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 10. 2009
- Kraj: Your worst nightmare
sweety_ka22 napisal/-a:Ja ona govori da sem ji fanta vsilila, zato, da naj bova 3 dni pri njem drugače sva pa doma.
Pri meni je blo isto..in mi je tak dok**** da sm se ko sm bla 3.letnik enostavno izselila..pa je šlo delaqt kljub šoli..sam voljo morš met..pravzaprav jo po eni strani razumem da ji ne paše da je bil moj fant pri meni..kr res ni bela v lastni hiši pol nobene zasebnosti..ni se mogla sprostit tak kot je htela, tak je vsaj rekla..zai če se bi postavla v njeno kožo..jo pol razumem..no in smo se ful kregal..zdei pa je bolš..ko sm šla..čeprav še vedno nadleguje..pa če se bi na Mars preselila nebi mela mira..pomojem so take mame zatežene dosti bolj, kr nimajo svojga življenja urejenega tak kt bi htele..pol pa to jezo spravlajo na vse v družini, in hočjo da še nam ne gre lepo..pa s takimi izjavami da iz tebe nič nebo pa take..smo že vse skup dali skoz..čimprej se izseli..drugega ti neznam svetovat..
Just go with the flow;)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov