Mama
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
sweety_ka22 napisal/-a:Enostavno jaz brez fanta ne morem bit, 1 leto in pow sva skupaj noč in dan, in si ne predstavljam drugače.
Zdaj sva 3 dni pri njemu, drugače pa pr mami.
Kolikor sem razbrala iz tvojih postov mislim, da sta s fantom vseeno veliko skupaj. In če želiš z mami imeti boljši odnos jo upoštevaj pri tem, da samo ti živiš tam, brez fanta. Pač se obiskujta, upoštevajta željo mame.
Že to, da napišeš, da brez fanta ne moreš bit, mi deluje, da sta zelo odvisna drug od drugega. Punca, sej si še v srednji šoli, ne more biti fant kar pri tebi. Glede tega čisto razumem tvojo mami.
-
roxeanne - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 9. 2008
ma meni je vse to skupi čudno!
očitno to da je tip pr tebi ni povzročilo da ima mami tak odnos do tebe, ker si rekla da ga je imela že prej.
možnost imaš it živet k očetu (ki te razume, ima rad tvojga fanta) ampak ne greš! zakaj? ker ni družinski tip, kaj bi bil denar problem, kaj drugega...? a ni že to več kot dobro da bi imela kje bit (zastonj), mirnejše in bolj ljubeče medsebojne odnose?
pri fantu te imajo radi, vejo za tvojo stisko... k njemu tut nočeš it! ti bi bla pr njih "na grbi". a tvoj fant pa pr vas ni bil prej dokler mami ni postavla omejitve da si/sta lahk 4 dni doma?
če bi šla k fantu bi imela preživnino od obeh (pač z mami bi se mogla zment da ti daje določeno vsoto na mesec dokler se šolaš), delala bi lahk čez vikende, ker šola naj bi bla le na prvem mestu in v SŠ je bl težko delat med tednom, otroški dodatek lahk ti vzameš, tako da bi lahk pr fantu mesečno dajala določeno vsoto za hrano da se ne bi počutla da si jim na grbi, pa itak še pomagala pri hišnih opravilih. glede na tvojo stisko in da te imajo radi dvomim da bi ti za eno leto komplicirali ker bi živela pri njih.
ne, pr 2 možnostih si ti nesrečna doma in prenašaš izbruhe mame.
jst sm 100% da pr taki mami ne bi ostala niti minute!
še bolj pa mi je "čuden" tvoj fant! prostovoljno prenaša razmere pri tebi doma, pomaga pri opravilih in nazaj dobi da je len kot gnoj in sovražne poglede... zakaj se "rine" v vajin slab odnos??? a ni normalno zanj in zate še bolj da če nekje nisi zaželjen skombiniraš da si tam čim manj? pa obrnimo. bi bla ti pr njemu non stop če bi on imel take razmere doma?
vztraja ker te ima rad... ma daj daj... meni (sori) deluje kot da bl salbo dojema! mora bit zelo brez hrbtenice da dovoli tvoji mami tako delat z njim. in njemu je to ok, molči, dela, trpi in ti nč ne zateži da bi se rešla tega. prov no!
in pr 18. ni normalno bit 24/7 s partnerjem. normalno je da hočeš preživet čim več časa z ljubljenim, sam vse do ene meje... to je že obsedenost s fantom!
pa tvoj fant kje dela al še študira...?
očitno to da je tip pr tebi ni povzročilo da ima mami tak odnos do tebe, ker si rekla da ga je imela že prej.
možnost imaš it živet k očetu (ki te razume, ima rad tvojga fanta) ampak ne greš! zakaj? ker ni družinski tip, kaj bi bil denar problem, kaj drugega...? a ni že to več kot dobro da bi imela kje bit (zastonj), mirnejše in bolj ljubeče medsebojne odnose?
pri fantu te imajo radi, vejo za tvojo stisko... k njemu tut nočeš it! ti bi bla pr njih "na grbi". a tvoj fant pa pr vas ni bil prej dokler mami ni postavla omejitve da si/sta lahk 4 dni doma?
če bi šla k fantu bi imela preživnino od obeh (pač z mami bi se mogla zment da ti daje določeno vsoto na mesec dokler se šolaš), delala bi lahk čez vikende, ker šola naj bi bla le na prvem mestu in v SŠ je bl težko delat med tednom, otroški dodatek lahk ti vzameš, tako da bi lahk pr fantu mesečno dajala določeno vsoto za hrano da se ne bi počutla da si jim na grbi, pa itak še pomagala pri hišnih opravilih. glede na tvojo stisko in da te imajo radi dvomim da bi ti za eno leto komplicirali ker bi živela pri njih.
ne, pr 2 možnostih si ti nesrečna doma in prenašaš izbruhe mame.
jst sm 100% da pr taki mami ne bi ostala niti minute!
še bolj pa mi je "čuden" tvoj fant! prostovoljno prenaša razmere pri tebi doma, pomaga pri opravilih in nazaj dobi da je len kot gnoj in sovražne poglede... zakaj se "rine" v vajin slab odnos??? a ni normalno zanj in zate še bolj da če nekje nisi zaželjen skombiniraš da si tam čim manj? pa obrnimo. bi bla ti pr njemu non stop če bi on imel take razmere doma?
vztraja ker te ima rad... ma daj daj... meni (sori) deluje kot da bl salbo dojema! mora bit zelo brez hrbtenice da dovoli tvoji mami tako delat z njim. in njemu je to ok, molči, dela, trpi in ti nč ne zateži da bi se rešla tega. prov no!
in pr 18. ni normalno bit 24/7 s partnerjem. normalno je da hočeš preživet čim več časa z ljubljenim, sam vse do ene meje... to je že obsedenost s fantom!
pa tvoj fant kje dela al še študira...?
- matejka**
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
za 4 dni na teden da naj dajeta DOMA najemnino lol. Mislim no. Še jas sem sedaj med počitnicami (pa tudi prej) več dni skupaj pri fantu pa mi noben ni omeno da bi jim mogla kak račun plačat :O Ali pa doma. Mislim ne....
Sicer pa tak njen fant odplača kolk je tam pa kolko je S tem da POMAGA kot je avtorica napisala na začetku. Sicer pa - če sestrin fant ne rabi nič počet ko sta tam (pa jima mama čuva otroke) zakaj pri vragu bi moral NJEN tip vse delat? Naj si mati poiše nekega deda da ji bo delo, hčerko pa njenega pa naj pusti pri miru. O pogojih pa eh menda škoda besed. Saj se oba šolata - kaj bosta zapravla dobro izobrazbo sam zato da bosta dobila denar za najemnino (ki btw niso nvm kak nizke, sploh pozimi)?
Sicer pa tak njen fant odplača kolk je tam pa kolko je S tem da POMAGA kot je avtorica napisala na začetku. Sicer pa - če sestrin fant ne rabi nič počet ko sta tam (pa jima mama čuva otroke) zakaj pri vragu bi moral NJEN tip vse delat? Naj si mati poiše nekega deda da ji bo delo, hčerko pa njenega pa naj pusti pri miru. O pogojih pa eh menda škoda besed. Saj se oba šolata - kaj bosta zapravla dobro izobrazbo sam zato da bosta dobila denar za najemnino (ki btw niso nvm kak nizke, sploh pozimi)?
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
roxeanne napisal/-a:možnost imaš it živet k očetu (ki te razume, ima rad tvojga fanta) ampak ne greš! zakaj? ker ni družinski tip, kaj bi bil denar problem, kaj drugega...? a ni že to več kot dobro da bi imela kje bit (zastonj), mirnejše in bolj ljubeče medsebojne odnose?
A si predstavljaš? 'ati, jez pa moj tip bova zdej pr teb živela'
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
sweety_ka22 napisal/-a:In naj se s fantom srečujeva in ne živiva skupaj več , le zato da bo ona srečna?
Mislim, da je tu velika razlika med "srečevanji" in "skupnim življenjem".. najbrž tvoja mama nima nič proti, če si ti z njim, se dobivata, hodita vn ipd. je pa že razlika, če se on preseli v vajino hišo, zato ker se potem to začne zadevati tudi tvojo mamo, ki, kot vidiš, ni ravno srečna, če je on v vajini hiši.. Sicer pa so že druge napisale vse pred mano ^^
-
Goth.princess - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 8. 2009
Pri meni to npr. ni problem. Jaz živim občasno pri očetu in mačehi, pa vseeno mi oba dovolita, da pride moj za par dni... pa nobeden mu nič ne reče, očetu pomaga, pazi na oba mlajšega polbrata, js in polsestra delamo po hiši, ko njene mame ni...Čeprav tudi sestra ni bila v dobrih odnosih z mamo, je vseeno, ko je spoznala njenega tipa, ga mama takoj povabila dol, da naj pride kadar hoče... in pri meni je bilo enako.
Pogovori se z mamo. Uredi zadevo, le dovolj trdna moraš biti!
Pogovori se z mamo. Uredi zadevo, le dovolj trdna moraš biti!
Selvedin&Mihaela
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
sweety_ka22 napisal/-a:jlpktnst napisal/-a:punkie_ napisal/-a:meni pa se zdi to nekaj najbolj normalnega, da če živita s fantom pri vas doma, da dajeta najemnino oziroma vsaj plačata svoje položnice
Meni se to ne zdi normalno.
Dokler jo je mama dolžna preživljat pa sploh... lahko pomagata prostovoljno, sploh če je slabo finančno stanje. Sicer se mi zdi pa to čudna varianta.
Ni potem ceneje it na svoje kot pa plačevat položnice za veliko bajto?
Se strinjam ja!
Ne slabo finačno stanje ni, denar mama ima.
Usak gleda po svoje.
In ne verjamm da bi mama sploh dovolila da bi plačevala položnice.
ne vem kako je lahko ceneje plačevat najemnino + stroške, kot pa doma dati za stroške, ki jih dejansko narediš. če živita doma, potem se mi zdi pravilno, da krijeta tudi nekaj stroškov. drugo bi bilo, če bi fant prišel samo prespat al pa na obisk
no če se ti pa zdi, da to ni problem, potem pa je kaj drugega, ali pa je tvoja mati enostavno slaba mati, da dela take razlike med vama s sestro
- Noelia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
Pogovor z mamo ne bo pomagal, ker se z njo očitno ne da pogovarjat in je grozna oseba, ki ne vidi resnice. Ti si želiš nekaj kar na žalost ne moreš imeti, zato vztrajaš doma. Ne ostane ti drugega kot, da čim prej odideš na svoje. Ne takoj, zdrži dokler ne končaš šole, če lahko. V tem času pa ne rini v težave in je ne vznemirjaj. Ni treba, da sta s fantom pri tebi, če se ne razumete. Lahko živita vsak pri svojih starših in sta občasno pri njemu. Tudi, če življenje na svojem ne bo lahko, bo gotovo lažje kot pekel, ki ga imaš doma. Starše imamo radi takšne kot so, a pri takih skrajnostih je najbolje prekiniti z njimi kot prenašati zlorabe. Poznam ljudi, ki jim je to uspelo. Ne pozabi, da so vse stvari, ki ti jih je govorila samo blodnje bolne ženske in nisi slaba oseba. Svetujem ti, da se pogovoriš s kakšnim psihologom, ker ti je življenje s temi ljudmi gotovo pustilo posledice.
Drugi problem je fant. Biti z nekom stalno skupaj ni zdrav odnos. Z njim nadomeščaš ljubezen, ki je ne dobivaš od staršev. Očitno imaš v zvezi podrejen položaj, če ti ukazuje kje lahko delaš. Samo upaš lahko, da je res tako kul fant in da ne izkorišča tvoje potrebe po ljubezni. Ti se moraš naučiti živeti sama, tvoja sreča ne sme biti odvisna od nekoga drugega, ker zveze se končajo. Ti si zdaj popolnoma odvisna od njega in to ni dobro.
Starši so dolžni preživljat svoje otroke, ne tudi njihovih partnerjev, ne glede na to ali ti pomagajo pri opravilih.
Drugi problem je fant. Biti z nekom stalno skupaj ni zdrav odnos. Z njim nadomeščaš ljubezen, ki je ne dobivaš od staršev. Očitno imaš v zvezi podrejen položaj, če ti ukazuje kje lahko delaš. Samo upaš lahko, da je res tako kul fant in da ne izkorišča tvoje potrebe po ljubezni. Ti se moraš naučiti živeti sama, tvoja sreča ne sme biti odvisna od nekoga drugega, ker zveze se končajo. Ti si zdaj popolnoma odvisna od njega in to ni dobro.
Starši so dolžni preživljat svoje otroke, ne tudi njihovih partnerjev, ne glede na to ali ti pomagajo pri opravilih.
- sweety_ka22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 6. 2009
matejka** napisal/-a:Njena mama ni srečna da je ona v njeni hiši...fant pa očitno še vse skupaj poslabša..
Točno to!!
Govorila je naj grem , še preden sem fanta dobila.
VČeraj sem klicala mamo, in kot ponavadi ona usa sladka,
prav lepo se pogovarja z mano, je vedno tako.
S fantom sva se odločla da greva h men sam za vikend,
tko, da 1 dan man pri njej bo le koristu vsem.
Stari od fanta so pa itak rekli, da nas štekjo, da je to da sva skupaj neki čist normalnega. Je pa res da sva pr njem ful bl sproščena, usaj pohvaljen si za delo, in ga tudi z voljo nrdiš.
Ja fantu ni lepo, jst to vem.
Zato smo se zmenla da greva h men sam za vikend.
Vem da mu je hudo, sam on si misli ah sej je nebom gledu ceu lajf, sam zame je težje, je moja mama, ki jo kljub temu nemorem odklopit s življenja.
Ne fant noče it k mojmu fotru, on bi biu najrajš doma.
Sej bova, une 3 dni ko sva pr meni, bova pa kej nrdila, in bo upam da use skup bolš.
Tisti ki pa rečete da štekate mami , pa nevem če bi jo v resnici res.
Zadnjič je rekla tašči moji,..joj pa kako je pri vas drugačna, usa nasmejana...,...pa sm si misnla...ja komu nej se doma smejim,...
Ja je res tako, da sestra lohk sedi, (kar itak dela) in je oh in sploh ,...
če sm pa jst pa sm gnila lena itd,....
- sweety_ka22
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 6. 2009
Noelia napisal/-a:Pogovor z mamo ne bo pomagal, ker se z njo očitno ne da pogovarjat in je grozna oseba, ki ne vidi resnice. Ti si želiš nekaj kar na žalost ne moreš imeti, zato vztrajaš doma. Ne ostane ti drugega kot, da čim prej odideš na svoje. Ne takoj, zdrži dokler ne končaš šole, če lahko. V tem času pa ne rini v težave in je ne vznemirjaj. Ni treba, da sta s fantom pri tebi, če se ne razumete. Lahko živita vsak pri svojih starših in sta občasno pri njemu. Tudi, če življenje na svojem ne bo lahko, bo gotovo lažje kot pekel, ki ga imaš doma. Starše imamo radi takšne kot so, a pri takih skrajnostih je najbolje prekiniti z njimi kot prenašati zlorabe. Poznam ljudi, ki jim je to uspelo. Ne pozabi, da so vse stvari, ki ti jih je govorila samo blodnje bolne ženske in nisi slaba oseba. Svetujem ti, da se pogovoriš s kakšnim psihologom, ker ti je življenje s temi ljudmi gotovo pustilo posledice.
Ja sam fora je, da mi je celo pred 3 leti domow prinesla listek s številko od psihologa, ker ga po njeno nujno potrebujem.
Ne resnice ne vidi, oziroma jo noče vidt.
Ne fant mi ne ukazuje, ker si tega nikoli nebi dovolila.
MIslim , da sem prestala marsikaj , kar drugi ne bodo nikoli.
DOma sem ker, smatram to za moj dom, ker ima 2 tedna pribliska in je usa sladka in nas na rokah nosi, potem pa isto....
Imam jo pa še vedno rada, IN NE , RES SE NE ZNAM POSTAVIT ZASE
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]