Mama

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Smeška.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: KP - LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Smeška. » 25. Avg. 2009 11:39

jaz tebe ful slabo razumem... ti živiš pri mami, ki je bolj slaba z odnosi in še ji po vrhu vsiljuješ svojega tipa da živi pri tebi?? ne vem.. odkar mam 18 let si itak jaz denar služim sama in sem vesela da imam vsaj nekje za spat in kaj za jest doma... to da te morajo preživljat do 26 se mi zdi itak malo nerealno

kot so tukaj rekli.. al si najdita drug plac za živet al pa probajta zdržat da nista 24/7 skupaj
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 25. Avg. 2009 11:42

Smeška. napisal/-a: to da te morajo preživljat do 26 se mi zdi itak malo nerealno

Ja, sej je malo nerealno, ker si pri teh letih komot že omisliš službo, pa zraven lepo študiraš. Saj že pri 18. se da tudi kakšno fajn službo dobit, pa četudi plačilo ni ravno ne vem kaj. Ker poznam tudi takšne, ki so zraven šole pri 17. začeli delati popoldne po par uric pa za vikende kak dan, pa počitnice pa to.. pa so ta denar hranili in pol sčasoma greš lepo na svoje ^^
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2007
Kraj: medvode

Neprebrana objavaNapisal/-a sm00tka » 25. Avg. 2009 11:48

jullia_ napisal/-a:
sweety_ka22 napisal/-a:fANT ima 23 let.
Ja vem da ima pravico odločat, sam sej sm vendar
njena hčjrka, svoje hčerke vendar ne zapodiš ne?!
Enostavno jaz brez fanta ne morem bit, 1 leto in pow sva skupaj noč in dan, in si ne predstavljam drugače.

Tvoja mama je očitno težek karakter, ampak tole tvoje razmišljanje je pa napačno, ker ima vso pravico do tega, da jo moti, da se je nekdo proti njeni volji priselil v njeno hišo.

sej mislim da se ni preselil v hišo, samo pač nekaj časa sta tam nekaj časa pri fantu. tako je tudi pri nama, pa nihče nič ne reče. ko sva pri meni, naju moji vzdržujejo, ko sva pri njemu naju njegovi. nihče nima čisto nič proti in nihče naju nikamor ne podi. pa tut oba sva čist sproščena drug pri drugem, in starši ne mislijo, da jim kdo vdira v osebni prostor, saj so moji njega in mene njegovi že vzeli za svoje. mogoče imava pa oba samo srečo, da imava take starše...samo meni se vseeno ne zdi normalno, ima njena mami določene dneve kdaj je hčerka lahko doma. to je njen dom in zmeri bi mogl bit tko da se lahko tja zateče...
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sarchika09 » 25. Avg. 2009 11:50

Hm, glede tega sprejemanja "tujcev" v hišo se mi zdi, da je to čist odvisno od staršev kako sprejmejo prisotnost hčerinega/sinovega partnerja v hiši. Npr.: moj brat in njegova punca sta zdaj skupaj že, nevem, mislim, da okoli 6 let, in potem, ko jo je predstavil družini sta postopoma preživela vedno več časa pri nas in je prišlo to tega, da sta zdaj recimo 6 dni pri nas, nato gresta k njej, da si premenja cote in spet prideta sem. Na začetku je mogoče res malo čudno, ko se nek "tujec" sprehaja po hiši, ampak če pomaga pri hišnih opravilih (tako kot fant od avtorice) se mi vseeno zdi, da je mal lažje shajat, kot pa če ne bi ničesar naredil in samo taval po hiši (da ne bo pomote, tudi punca od mojega brata kdaj postori kakšno stvar).

Je pa res, da je "dodaten družinski član" tudi dodaten finančni zalogaj za starše.
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 25. Avg. 2009 12:00

Jaz bi sicer svetoval da se čimprej pobereš stran... pa dokler se šolaš te naj financira pa je.

Lahko se pa poskušaš pogovorit, samo za pogovor moraš imet najprej pri sebi razčiščeno.

Glede ostalega, temu se reče pa zloraba, verbalna in psihična zloraba. Upam da to ne traja že tvoje celo življenje ker lahko to človeka uniči oz. ga definitivno uniči.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 25. Avg. 2009 12:22

sm00tka napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:
sweety_ka22 napisal/-a:fANT ima 23 let.
Ja vem da ima pravico odločat, sam sej sm vendar
njena hčjrka, svoje hčerke vendar ne zapodiš ne?!
Enostavno jaz brez fanta ne morem bit, 1 leto in pow sva skupaj noč in dan, in si ne predstavljam drugače.

Tvoja mama je očitno težek karakter, ampak tole tvoje razmišljanje je pa napačno, ker ima vso pravico do tega, da jo moti, da se je nekdo proti njeni volji priselil v njeno hišo.

sej mislim da se ni preselil v hišo, samo pač nekaj časa sta tam nekaj časa pri fantu.

Če sta dan in noč skupaj, je to zame čisto isto, kot če nekje živiš.

In za moje starše vem, da bi jih tudi stalna prisotnost še nekoga motila. Ne zato, ker bi bilo treba več kruha kupit in bi bile položnice par evrov višje, ampak zato, ker je čisto drugačen filing, če je doma samo družina, kot pa, če je še nekdo zraven. (In preden začnete filozofirat o tem, da fanta pač sprejmeš v svojo družino, pri avtorici teme temu očitno ni tako, ampak ga mama smatra za obiskovalca.)
sweety_ka22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety_ka22 » 25. Avg. 2009 13:11

Ja sam pol naj pove tako, ne pa , da nas obtožuje , da nič ne delamo, itd...
Sama ve, da veliko časa nebom več živela doma, saj si mislm ustvart svoj lajf.
Če bi se ona usedla z nami in se pogovorila bi že blo, sam ko ni povedla u fris, nas pač neki obtožuje.
Mislim pa da njeno obnašanje ni tako zaradi fanta.
Je bila že prej taka do mene.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 25. Avg. 2009 13:18

jez ne štekam zakaj moraš še svojega fanta vlačit v te slabe odnose, a je njemu fajn to prenašat?
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
sweety_ka22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety_ka22 » 25. Avg. 2009 13:19

Jst tud mislm , da je zloraba, ker sem zmeraj veljala za manj, celo življenje mi je zbijala moralo da ''itak z mene nebo nič''.
Ja sej zdej poleti delm, enostavno mislim , da je prezgodaj , da bi se tako osamosvojila , saj nisem sirota.
POniževalno se mi zdi, da ne čuti pravzaprav nič.
Glede fanta lahko da jo razumete , je pa toliko stvari zravn, ki je groza.
3 dni ko sem pri fantu, me niti pokliče ne, kako je, šola, al krkol...
Edin 1x me je pa še to za geslo od kompa (zadnje čase visi stalno na kompu in si sz tipi piše..:S)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 25. Avg. 2009 13:19

Poglej, selitev na svoje je po mojem res rešitev. Tudi če ti ne pove, je očitno, da jo moti, da je tvoj fant stalno pri tebi, poleg tega pa praviš, da se že tako bolj slabo razumeta. Ne misli, da je iti pri 18 v najem kaj hudo novega, sama sem tudi šla od doma pri teh letih in mi je zneslo. Starši so te pa po zakonu dolžni vzdrževat do 26. leta samo, če se REDNO šolaš, kar pa tudi ne pomeni, da te morajo imeti v hiši, lahko ti samo plačujejo preživnino.

Čisto tako, zakaj pa nista raje več časa pri njem, če je pri tebi tak problem?
Every rose has its thorn
sweety_ka22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety_ka22 » 25. Avg. 2009 13:20

Ne fantu ni fanj, vendar me ima rad, in to zelo cenim, in mi stoji ob strani vseh trenutkih življenja in me tudi podpira, tako , da brez njega nevem niti kaj bi
sweety_ka22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety_ka22 » 25. Avg. 2009 13:21

Ja sam problem je, da če ne pridem domov za vikend ko pride sestra, reče mama , da itak me ne briga za mojo družino
Nikoli ji ni prav
sweety_ka22
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sweety_ka22 » 25. Avg. 2009 13:25

Pomoje je problem tudi, ker je sestra odšla v srednjo in je prišla za vikend domov in jo je zelo malo videla
in mene tud nima veliko , ker je itak tip zmano.
Ampak sej je normalno , da tipa bi itak enkrt dobila, pomoje me še neče zgubim.

Hočem mislit pozitivno, čeprav...
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 25. Avg. 2009 13:35

Da si dobila tipa, je normalni, ni pa normalno, da pri 18ih tičita skupaj 24/7 in se selita od tvojih do njegovih in nazaj.
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 25. Avg. 2009 13:45

Jap, 24/7 je zelo nevaren odnos.

S tem ko ostajaš mučiš sebe in tipa. Seveda je čisto tvoja odločitev ali ostaneš.

Zakaj hudiča se še nisi odselila? Daj malo premisli in napiši oz če nočeš samo pri sebi premisli. Razčisti reči pri sebi. Zakaj vztrajaš če toliko trpiš?

Drugače pa ko praviš da je še zgodaj... poznam primer punce ki je šla na svoje pri petnajstih. Nekako se že prebiješ sploh če imaš tipa ki bi naredil vse zate je lažje. Gre pa tudi drugače, pač delaš. Tudi starši so ti dolžni preživnino pa država mogoče kako štipendijo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov