Mama, njen fant in zakaj me noče obiskati....

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LiEn
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 97
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LiEn » 27. Okt. 2016 12:45

Pozdravljene punce/fantje,

stara sem 27 let, do sedaj nisem mela nekih težav/preprek kot otrok srečno ločenih staršev in nisem si mislila, da jih bom imela pri teh letih, zato me zanima tudi vaše mnenje, nasvet, sploh od takih, ki ste tudi od "ločencev" :)


S fantom sva se preselila v okolico Lj v svoje stanovanje pred dobrim letom pa pol. Bilo je dokaj na hitro, saj sem se po študiju preselila nazaj k mami, s katero se že tako ne ujameva najbolje in je zelo hitro ratalo hudo do te mere, da sem šla k očetu v garsonjero in spala na tleh - po navodilih mame, ker si je ona pač našla novega fanta (10 let starejšega od mene) in jaz sem seveda bila v napoto. Pa roko na srce mi itak ni bilo prijetno bit zraven, medtem ko jo on grabi za rit vpričo mene.

Naposled je fant, s katerim sem bila takrat samo 2 meseca, rekel da spakiram kufre in pridem v LJ.
No, v tem času, torej 1,5 leta sva se ustalila, moj oče naju je obiskal že večkrat, tudi prespi pri nama, mama pa še nikoli. Zadnjič jo je tudi moj fant povabil, ampak na kulturen način nakazal - naj vsaj prvič pride sama (da tudi spozna njegove starše), za kar se je izjemno užalila in NIKAKOR ne misli prit na obisk.

Podprla sem svojega fanta, saj lahko grem mimo tega, da si je našla tolko mlajšega fanta, ki nima denarja in živi pri mami - to je njeno življenje in ima vso pravico, ampak ne morem mimo tega, da je v vsem tem času ni predstavil svoji družini (na katero je zelo navezan) in da je celo izjavil da ni povedal svoji mami koliko je v resnici stara (moja mama).
Zakaj bi potemtakem jaz njega vključevala v svoje življenje in ga predstavljala svoji tašči in tastu (ki sta do sedaj spoznala samo očeta)?
Enostavno ne vidim logike. On ni moja družina, ker se niti trudi ne, da bi bil, moja mati pa ga vključuje na vseh frontah - on nje - NIKJER ( npr za svoj rojstni dan ima slavje s svojimi, zvečer pa se primaje do nje...).

No, pa bi rekli, da ne rabi prit na obisk in mir, ne? Ampak ne, ne da miru, užaljena je, skoz poudarja, kako ni bla pri nama še, kako jo je sram in da laže ljudem, da je bila. Mislim, saj ljudje niso neumni, vsi vedno kako, zakaj in na kakšen način sem se odselila, ampak ona zgleda živi v svojem svetu.
Kljub vsemu jo imam rada, je moja mama in si želim nek normalen odnos z njo, ampak tokrat mi je to tako otežila, da joj mene...
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1972
Na forumu od: 20. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Ananhas » 27. Okt. 2016 15:15

Mama je čisto neracionalna...
Njen problem, če te v vsem tem času ne želi obiskat sama.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 27. Okt. 2016 19:57

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 6:47, skupaj popravljeno 1 krat.
LiEn
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 97
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LiEn » 28. Okt. 2016 15:19

Hvala za komentarje :)

Ja, huda reč je, ko je mati očitno padla v krizo srednjih letih - po moje, še slabše kot najstniki v puberteti. Ne glede na fazo, sem njena hči (edina) in se ne želim sedaj skregati z njo in ji obrniti hrbta, nikakor pa ne morem vselej igrati po njenih pravilih, je pa čisto iskreno hudo.

Da odgovorim še na vprašanja - oče včasih prespi pri nama, ker živimo 140 km stran od mojega domačega kraja in nama pogosto priskoči na pomoč, ko je treba kaj naredit ali pa preprosto gremo v hribe ali nekam in ne želim, da vozi utrujen in sam nazaj.
Spoznavanje tašče in tasta pa je vključeno tudi zato, ker živita nekaj sto metrov stran od naju in sta tudi sama izrazila željo, da bi rada spoznala mojo mamo, ko pride - logično, po letu in pol...

In ja, fant je mamo povabil naj pride, potem ko sem jo jaz že neštetokrat. Na začetku se je namreč mulala in ni želela priti na obisk, saj sem odšla od doma zelo hitro - čeprav dejansko nisem šla stran od nje ampak od očeta, ampak ljudje so začeli govorit, kako je napokala hčerko stran... in dokler me je napokala k očetu, sem še vedno uradno živela pri njej in ljudje niso govorili... :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Okt. 2016 17:54

...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]