Madoletnica jemlje droge, povedati staršem?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Men se pa ne zdi nujno. Navsezadnje vzgoja ogromno pripomore k razvoju posameznika, jasno. Ampak njegova osebnost je navsezadnje njegova. Ob popolnoma dobri vzgoji lahk dobiš neko razvajenega, sadističnega mulca, ker je tak po naravi, pri slabi vzgoji pa pravtako lahko dobiš vredu mulca, ki mu je ta slaba vzgoja samo pomagala pri temu, da se je odločil kakšen človek bo sam. Mislim, vse preveč poudarka se včasih daje na starše, nekako mormo gledat tud na individualnost vsakega posameznika. Jasno pa je, da vsakič, ko se kaj slabega zgodi od koga, z veseljem vsi poudarijo, da so bili starši taki pa taki..Ker jasno, človek sam po sebi že ne more biti slab? Jasno, da je lahko. Še posebi kar se tiče teh blažjih prestopkov, za to da otrok jemlje droge ni nikoli starši kriv, razen če mu reče "droge so zakon, dej jemlji jih!". Ker, ko je otrok že tok star, da lahko droge uživa, je sposoben v neki meri delat SVOJE odločitve. In ne glede na to al so mu starši povedal vse o negativnih straneh življenja, so imeli "pravo" vzgojo, se on lahko v tistem trenutku odloči; ja ali ne. Popolnoma sam.
It was forever..but it didnt last long..
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Dejavnikov je ogromno, o tem bi lahko debatirali še in še.
Ampak tudi v osnovi dober otrok ponavadi ni nek normalen, povprečen odrasel, če ima vzgojo zgrešeno v smislu pretepanja, kaznovanja in ostalih oblik zlorabe.
Starši ti dajo osnovo za življenje, dobro ali slabo, res pa je, da se ne da vedno izgovarjati na način vzgoje.Ko odraščaš dobivaš druge poglede in lahko celo spremeniš tiste privzgojene metode.
Ampak tudi v osnovi dober otrok ponavadi ni nek normalen, povprečen odrasel, če ima vzgojo zgrešeno v smislu pretepanja, kaznovanja in ostalih oblik zlorabe.
Starši ti dajo osnovo za življenje, dobro ali slabo, res pa je, da se ne da vedno izgovarjati na način vzgoje.Ko odraščaš dobivaš druge poglede in lahko celo spremeniš tiste privzgojene metode.
The world is as you are.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:50, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Mene je vedno zanimal vpliv dejavnikov okolja na človeka (torej vzgoja, osebnost, druge okoliščine, dednost,...) in se vse nekako navezuje.
Ampak nekaj primerov je le takšnih, ko se skladata na koncu sama osebnost z vzgojo (posebej kakšni nasilneži, ki že v vrtcu tepejo ostale, preklinjajo itd, ko pa se samo malo ukvarjaš z njimi, jim poveš da to ne gre, jih pocartaš so pa čisto ok, s starši pa spet stara zgodba).Včasih je potrebno tako malo, da gre vse približno normalno.
Ampak nekaj primerov je le takšnih, ko se skladata na koncu sama osebnost z vzgojo (posebej kakšni nasilneži, ki že v vrtcu tepejo ostale, preklinjajo itd, ko pa se samo malo ukvarjaš z njimi, jim poveš da to ne gre, jih pocartaš so pa čisto ok, s starši pa spet stara zgodba).Včasih je potrebno tako malo, da gre vse približno normalno.
The world is as you are.
- cocostar.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2009
@Horus: tvoj otrok bo propalica, ker ne bosta imela normalnega in zaupljivega odnosa. Tvoj načrt neke vzgoje pa je totalno zgrešen. Z to diktaturo in vsemi prepovedmi ipd.. bo otrok še bolj radoveden.
i don't like indefining myself, i just am...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
-
cocostar. napisal/-a:@Horus: tvoj otrok bo propalica
No ja, do otrok še ima nekaj časa in je kljub temu malo pretirano reči, da bo njegov otrok propalica.Navsezadnje le želimo svojim otrokom dobro, kajneda?
Z odraščanjem otrok naj bi se sicer naše teorije porušile, pri enih celo izboljšale
The world is as you are.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:29, skupaj popravljeno 2 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 21:49, skupaj popravljeno 1 krat.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:29, skupaj popravljeno 1 krat.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:29, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
prebral sem samo prvi post...komentarjev nisem bral...
spomnil sem se na vojsko, ko so nam rekli: ukaz lahko odbiješ samo če gre za kaznivo dejanje ali pa je opasno po život....
tudi jaz bom tako rekel...če mladoleten otrok počne kaznivo dejanje in/ali dejanje, ki je nevarno za življenje, bi se vsaj jaz počutil dolžnega, da o tem obvestim pristojno institucijo, če so slučajno starši nesposobni dojet problem oz. če bi sklepal, da tega ne bodo znali reševati. križem rok ne bi stal...pa tu ni pomembno, kako blizu so mi...
ok, ne bom sedaj glih, če sredi ljubljane vidim neznanega mulca, ampak če starše vsaj bežno poznam, če mulc prihaja iz mojega okolja...
spomnil sem se na vojsko, ko so nam rekli: ukaz lahko odbiješ samo če gre za kaznivo dejanje ali pa je opasno po život....
tudi jaz bom tako rekel...če mladoleten otrok počne kaznivo dejanje in/ali dejanje, ki je nevarno za življenje, bi se vsaj jaz počutil dolžnega, da o tem obvestim pristojno institucijo, če so slučajno starši nesposobni dojet problem oz. če bi sklepal, da tega ne bodo znali reševati. križem rok ne bi stal...pa tu ni pomembno, kako blizu so mi...
ok, ne bom sedaj glih, če sredi ljubljane vidim neznanega mulca, ampak če starše vsaj bežno poznam, če mulc prihaja iz mojega okolja...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
in katere institucije v sloveniji kvalitetno rešujejo probleme mladih, ki eksperimentirajo z drogo?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Sarissima