Madoletnica jemlje droge, povedati staršem?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Maj. 2010 11:08

ja no. vprašam ker sta oba moja zaposlena v socialnih krogih. en se celo ukvarja s problematiko drog, nasilja in kriminala med mladostniki.

in ti povem, da s tako najstnico nimaš po institucijah kaj iskat. preveč počasi gre to pri nas. veš koliko otro letno umre zaradi zlorabe iz strani staršev. in to vsi vedo! naredi se pa bore malo, ker se morejo socialne službe usklajevat s policijo in sodišči in bla, bla, bla...v takih primerih je potrebno hitro ukrepat.

no. če bi bla to moja hči, bi se z njo najbrž na DROGART odpravla, da ji še nekdo drugi kaj pove, da ne bi bla js tisti starševski lik, ki ti nekaj tupi v glavo, ker je tvoj starš, ampak da zadeve sliši še iz drugih ust in jih potem mogoče manj dojema kot teženje.

probat ni greh :)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Maj. 2010 13:49

floribunda, narobe sva se razumela...jaz bi povedal staršem. vkolikor "poznam" starše in bi ocenil, da se ne bodo znali pravilno spopasti s problemom (npr. otroka bi napadli namesto da bi mu dali podporo ter začeli iskati strokovno pomoč), bi se obrnil na CSD oz., kot si ti navedla, na Drogart in bi vprašal, kako obvestiti otrokove starše oz. kaj narediti, da ne bi naredili več škode kot koristi.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 27. Maj. 2010 18:11

Temo sem zbrisala offtopicov, razlaga je sledeča:
To ni nič osebno, kar meni ne paše in kaj mi paše, ker mi iskreno dol visi(brez zamere), kok se floribunda in nanamiša pričkata. :D In ne zastopam strani nobene. Dejstvo je, da taki izpadi in vlečenje podatkov IZ DRUGIH TEM samo zaradi PROVOCIRANJA privedejo do OFFTOPICA, ki UNIČI TEMO. Ja? Tud ne gre se za to, da če je floribunda izdala neki, da je pač to internet in se lahko to povsod govori. Zrd mene ej..sam ne drugih tem uničevat z offtopicom, ker to, kar je nanamiša rekla, nebi vodilo v "o ja, ta mladoletnica je pa res zasrala z drogami" ali "ja res je vzgoja ima ful veze" ampak v "wtf se vmešavaš?!" in "ja pač to si napisala tam haha". Torej, kreg in nekaj, kar ne spada nikamor. :) Delo moderatork pa je(vsaj po mojih informacijah), da tema teče gladko brez velikih offtopicov(v kar bi tist post definitivno vodil, ker je že viden ta krog).

Če mate pa kake pritožbe pa..go ahead, administratorkam pišite.
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]