Ljubosumje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 10. Maj. 2010 11:19

moj tut gleda druge, jaz gledam druge, vsi gledamo druge. bi bilo bol čudno, če jih nebi. Samo eni to delajo neopazno, enim je pa vseeno, ker tega nerabjo skrivat, saj je povsem človeško.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Maj. 2010 13:17

barbie_girl_85 napisal/-a:Drugače bi pa poudarila naslednji stavek: Kot partner si zaslužite biti v središču pozornosti in moški/ženska, ki ne ve, da je spogledovanje z drugimi za partnerko/partnerja boleče, še ni zrel za resno zvezo, in morda tudi nikoli ne bo.

Središče pozornosti ni enako popolni, nedeljeni, ves čas trajajoči pozornosti.

Đizs, kaj pa, če bom s sedanjim fantom do konca življenja? A to pomeni, da ne smem nikoli več pogledat drugih ljudi, ker je to zanj boleče?
Ta izjava je povezana s tipično zablodo, da je partnerska zveza alfa in omega v življenju in da si najprej partner, potem dolgo nič in šele nato pridejo na vrsto vse ostale družbene vloge, ki jih imaš.

Ne zagovarjam spogledovanja v partnerjevi prisotnosti, ampak v pravljice pa tudi že dolgo ne verjamem več.
Uporabniški avatar
Stripy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 3. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Stripy » 10. Maj. 2010 13:20

jullia_ napisal/-a:
barbie_girl_85 napisal/-a:Drugače bi pa poudarila naslednji stavek: Kot partner si zaslužite biti v središču pozornosti in moški/ženska, ki ne ve, da je spogledovanje z drugimi za partnerko/partnerja boleče, še ni zrel za resno zvezo, in morda tudi nikoli ne bo.

Đizs, kaj pa, če bom s sedanjim fantom do konca življenja? A to pomeni, da ne smem nikoli več pogledat drugih ljudi, ker je to zanj boleče?
Ta izjava je povezana s tipično zablodo, da je partnerska zveza alfa in omega v življenju in da si najprej partner, potem dolgo nič in šele nato pridejo na vrsto vse ostale družbene vloge, ki jih imaš.

Ne zagovarjam spogledovanja v partnerjevi prisotnosti, ampak v pravljice pa tudi že dolgo ne verjamem več.

Julia_ sam še :respekt:

Kapo dol, tko nekak ja.
girlcosmo*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 3. 2009
Kraj: zagorje

Neprebrana objavaNapisal/-a girlcosmo* » 10. Maj. 2010 14:27

:lol: he,he no meni se zdi da tudi malce pretiravaš. moj tudi pogleda kakšno zanimivo ampak naj jo dokler ni kaj drugega je še dobro . priznam da sem bila malce ljubusumna ker se mi ni zdelo fer da to pred menoj dela ampak sem mu takoj vrnila milo za drago :lol: v glavnem pravim jaz tako dokler gleda je ok ko bo pa sexal drugo je pa .... spet drugo ;) :D
ne nehaj sanjariti ;)
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 10. Maj. 2010 14:46

barbie_girl_85 takšnih neumnih komentarjev pa že dolg nism prebrala :lol:

Ja ljubi bog..oči imamo zato da gledamo. In nevem v čem je problem če punca ko gre po mestu gleda ljudi ki hodijo mimo nje. Kaj želiš da bulji v tla al da neprestano gleda tebi v oči? :roll:
Tle ni problem v njej ampak v fantu. Bolan si! :lol:
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 10. Maj. 2010 14:51

^^spet ti pa tvoje "bolane fore" :P
Kolkr sem jz razumela, ni problem "samo", da punca gleda naokol - po njegovo stalno gleda druge. Vprašanje pa je kolk on tle pretirava.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 10. Maj. 2010 14:56

ma tle pa res ni šlo brez tega :D jst mislim da kr dobr pretirava. Nevem..zase lahko rečem da ko grem po mestu da pogledam ljudi, ki gredo mimo mene. tudi moške. To že iz navade ne da bi zdej zanalačš bulila v druge. Razen če res kšn hud pride mim :P Bi bilo prav neumno da bi vedno ko bi šel kdo mimo pogledala v tla. Al pa hitro svojega dragega da ubošček ne bo ljubusumen :D
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 10. Maj. 2010 15:30

^^ tole z gledanjem v tla je spet druga skrajnost no.
jaz pač sama zase vem, da če bi moj v vsaki štacuni, kinu, na večerji, med vožnjo v avtu, načrtno gledal vsako babo z izgovorom, da rad opazuje, mi to nebi bilo všeč. in tudi takega tipa ob sebi ne potrebujem, da se ob njem počutim kot da me ima samo da lahko reče da ima punco.
in tu ni govora o tem, da mora mižati ali da ne sme nobene pogledati. a opisano pretiravanje in oziranje za vsemi v prvem postu, je meni mimo.

se pa strinjam z vsemi ki poudarjate, da je zelo relativno, koliko resnice je v tem prvem postu.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Lemmy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Lemmy » 10. Maj. 2010 17:17

Verjetno tipa ne moti, da drugega pogleda saj verjetno, če gre mimo, da ga pogleda, nekaj drugega je pa buljenje v drugega, kar tudi vam ženskam ni všeč, če ste na pijači s vašim fantom in prečekira in bulji v vsako, ki pride mimo. :roll: Če to naredi ženska, je on bolano ljubosumen, ko pa to nrdi moški je pa največji prasec na svetu.. Spet tista vaša logika.. Če tip naredi je narobe, če pa to ženska je pa prav.. :roll: Potem smo pa mi bolani pa ne vem kaj še vse..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 10. Maj. 2010 17:54

Jaz ne bi bila tako ziher. Tukaj so možne čisto vse variante, od tega, da punca res flirta z vsakim mimoidočim, do te, da njega razganja od ljubosumja vsakič, ko odvrne oči z njega. In karkoli napišem, verjetnost, da je v resnici lih obratno, samo opisano je netočno, in da bom zato jaz izpadla čudna, je na tem forumu 78%.
Uporabniški avatar
-barbi-
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a -barbi- » 10. Maj. 2010 20:53

Spogledovanje samo ni problem. Vsaka ženska pogleda za kakšnim lepim, negovanim, odbitim, ali kakorkoli drugače všečnim tipom....pač...tako je.
Dokler smo mlade, lepe in zaželjene...just go ahead ;)
Saj to ni varanje...

Zdaj Dejan sam si omenil, da si precej ljubosumen tip...da ni mogoče večina tega celo v tvoji glavi. Si se s punco o tem že pogovoril?
Man hat die Menschen schon halb für sich gewonnen, wenn man sie mit ihrem Namen anredet, weil man sie auf diese Weise eben ihre Persönlichkeit fühlen lässt.
Franklin Delano Roosevelt
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 11. Maj. 2010 8:05

jullia_ napisal/-a:

Središče pozornosti ni enako popolni, nedeljeni, ves čas trajajoči pozornosti........OK se strinjam, smo povej mi, kdo govori o popolni, ves čas trajajoči pozornosti? Če mi ni všeč, da fant ali punca meče oči okol in zvirka za drugimi, medtem ko preživljava skupaj prosti čas, ko se pogovarjava o najljubšem filmu, ko kupujeva hrano v trgovini, ko izbirava krstno oblekico za hčero, ko gremo kolesarit, ko jeva kremšnite na bledu? Za puncami lahko gleda, ko gre s frendi na nedeljski turnir, ko gre ven, ko gre na pivo......ne pa, ko preživlja čas z mano. Že tako preveč tupim, da me ne posluša in da se mi zdi, da je z mislimi drugje, če bi pa še glavo non stop obračal......pač meni ni. Hočem zasluženo pozornost. In nisva zalepljena 24/7 skupaj, da si gledanja punc ne bi mogel privoščiti. Samo pravi čas pa tud lahko zbere.

Praviš, kaj bo, če ostaneš z njim dokonca življenja in ne boš več smela pogledat drugih ljudi.....ne boš verjela, tudi ljubiti ne boš smela drugih moških, tudi seksati z njimi ne boš smela, ne boš smela zagrabit nobene druge hude ritke, ipd. Kako mata vidva poštiman ne vem, samo po postih sklepam, da nista zalepljena eden na druzga. Da si privoščiš pijačko s kolegicami, kakšen čvek, pa malo spogledovanja z luštnim natakarjem.....samo to se dela, ko si na drinki s kolegicami, ne s svojim dragim na obletnici. No, vsaj moje mnenje. Jaz čas, namenjen nama, tudi izkoristim za naju, za pogovor, za flirt s fantom,.....ne za opazovanje drugih ljudi. In če pride eden res hud mimo, ga seveda mogoče tudi ošvrknem s pogledom......ampak to se zgodi maks enkrat dnevno, da v eni uri pride mimo 20 tipov vrednih mojega pogleda, kot pri nekaterih.....ne bi rekla.

Kar se pa tiče zablode, da je partnerska zveza alfa in omega v življenju, se pa strinjam s tabo. Samo moteče gledanje drugih osebkov ni družbena vloga, in moja vloga partnerice in moje dobro počutje v zvezi dominira nad temi pogledi. Opazovanje drugih ni trajnostna značajska poteza, ki bi jo bilo težko spremeniti. Zveza je prilagajanje, in če se ne more prilagodit toliko, da bi tisto uro, ki jo preživiva skupaj, usmeril poglede name, potem ga ne potrebujem.

Za vas ne vem, ampak meni se zdi, da nam vedno zmanjkuje časa drug za drugega. Moja služba, njegova, vrtec, obveznosti doma,... In ko se dobimo vsi na kupu, vsak z uro ali dvema časa, je fino it na sprehod ob Ljubljanici in na sladoled. Pa to gremo mogoče 2 krat na teden. In da takrat, namesto da se igra "metuljčke" s tamalo, da ji pokaže mravljico, lep oblaček, zanimivo palico na tleh.......gleda in opazuje mimoidoče ljudi?!? Ja seveda. Ko je z nama, mora biti mož in oče. Vloge moškega "lovilca" in filanje ega s tem, koliko deklet mu bo pogled vrnilo, llahko špila v svojem času s prijatelji, nikakor pa ne pred ženo in hčerko.

PS Pa moj zgornji citiran post - govori o spogledovanju, ne gledanju. In je dokaj na mestu. Razen če vi dovolite, da se fant v vaši družbi spogleduje z drugimi dekleti.
Poznam jih par, ki odobrava, da njihov fant flirta z drugimi, celo več, dovolijo mu imeti FF, ne prekinejo zveze zaradi skoka čez plot,.....vse z izgovorom, saj je moški, pa ima me rad, pa sej to je normalno, važno da pride k meni spat ipd. No, zame to ni normalno, zame so to ženske brez hrbtenice, ki pustijo, da njihov dragi hodi po njih kakor mu paše.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Maj. 2010 8:25

Jaz sem pisala na podlagi tistega članka, kjer ni nič omenjeno, da bi bilo govora zgolj o spogledovanju in čekiranju v prisotnosti partnerja.
*Mustang*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Mustang* » 11. Maj. 2010 8:28

Mah breze veze si ljubosumn...
Moraš paziti, da je nebo proč od tebe to odbilo...

Jaz tudi pogledam vsakega fanta...ker opazujem pa tudi ženske...moj enako in skupaj komentirava...nevem zakaj ne...včasih mu še sama pokažem kako bejbo k je naprimer huda...

Če te bo hotela prevarati ali zaupustiti te lahko tudi brez tega da bi tako opazovala...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 11. Maj. 2010 8:47

Kaj pa če najdeta skupno temo pogovora? Mogoče potem ne boš pogledala vsakega fanta, ki gre mimo. Ali pa bolj zanimivega fanta :wink:

PS Dobro da si mlajša, ker v mojem času srednje šole (tam okoli leta 2000) si dobil po nosu, če si kakšen osebek na busu al pa pred šolo pogledal, kaj šele kometiral.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov