ljubosumje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
Yazmeen napisal/-a:Men bi blo tud čudn, če bi moj zdej spoznal eno na novo in se kr takoj menu pa pijačo z njo...ampak bi mi blo čudn zato, ker on enostavn ni tak tip, da bi se 'spoznavu' z ženskam, se z njimi družu, hodu na pijačke, tko da ja, bi me šokiru.
Če pa pogledam z druge strani, se mi pa zdi glupo, da človk ne bi smel it na pijačo (ne na zmenek) s sošolcem, ampak sam zato, ker je moškega spola, če bi bla sošolka, vrjetn ne bi blo težav. Moj tip je pač tak, da v tem ne vid/ne bi vidu problema, ker očitn ne vid v vsakem žensko-moškem druženju priložnosti za seks. Izhaja iz sebe On mi zaupa in sploh ne pomisl, da bi se lahko kej zapletl. Pa tud čist samoumevno se mu zdi, da on men nima pravice ukazovat al pa kej prepovedovat, sam zato, ker je moj tip. In to mi je pr njemu res všeč
Uf tut js mam primer takega tipčka.. čudno bi mi blo že, če bi mi v petek zvečer omenu, da gre žurat
uglavnem nasvet za ljubosumnice js sm bla tut taka na začetku zveze.. (pač prva resna zveza..), pa sem se pomirila.. kako.. sploh nevem.. nehala sm mislit na to kaj on dela, in se bolj začela posvečat temu kaj jaz delam.. dobila sem nazaj svoje življenje.. nehala sem se ozirat samo na njega in kar naenkrat on ni središče mojega sveta.. najdla sem si polno stvari s katerimi se ukvarjam.. s starimi prijateljicami smo več v stiku, dobila sem nove prijatelje.. skratka sem se malo zaposlila.. in nimam več časa premlevat in analizirat vsako stvar ki se pripeti in me naredi ljubosumno.. zadeva je občutno boljša
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
dijamantek napisal/-a:ja kaj pa ce te fant nepovabi na pijaco zraven z frendi al pa tiprikrije da gre ven ker ve da si ljubosumna,..npr.bivsa punca od njegovga kolega ga pozdravla sm ko mene ni zravn,to sem zadnjic ugotovila v trgovini ko sm bla bol stran od njega pa me ni vidla,z nas,eskom mu je rekla "ki si"..popizdim..eno leto sma skup,pa sm sam parkrat vidla njegove frende,vedno pride kej umes da js nism zravn al pa mi preprosto nepove da gre vn..misli da sm tok glupa da gre u soboto ob 8 spat pa pol spi u nedeljo do enih..al pa grema u kino je skor use filme nove gledu ampakbrez mene in pol zvem da so bli z "frendi"u kinu!navlcana sm ze usega,nevem ka nj,mam ga rada,trudim se ampak nemorm mu bit tih,ce pa nism tih mu pa tezim in to ga pizdi,se skregama..a naj spregledam use skup kao da nevidim ka se dogaja se naj trudim za zvezo v kateri vidim da ni prihodnjosti..nevem se sama kaj bi...me je tud strah kr sm navezana na njega ampak to ljubosumje me ubija sama se b ze grem na zivce!
Tvoj tip uporablja tipično moški obrambni mehanizem. Ženske nismo take (vsaj kolikor jaz opažam), mi bi se kregale, bunile, napadale, težile,... oni se pa umaknejo in zaprejo vase, ker hočejo imet mir.
Roko na srce, ni čudno, da ti raje nič ne pove, če pa sama priznavaš, da mu težiš celo, če gre s frendi v kino.
V celem tvojem postu ni enega tehtnega argumenta za tvojo ljubosumnost, jaz sem ga razumela, kot da si ti ljubosumna čisto na vse, kar tvoj fant počne brez tebe.
-
Eclat - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
OK, vem da sm ljubosumna in vem, da s svojim ljubosumjem uničujem zvezo. vendar glede na to, da me njegove prijatlce ne marajo oziroma molijo da bi blo konec med nama ne vem več kaj naj. saj me vedno nekaj kritizirajo in si zmišljujejo zgodbice. pol pa ga vabijo na pijačke in potem še jih mora moj fant velikokrat peljati domov, kr kao nimajo prevoza do doma in kr je fant res zlo dobra duša nikoli noče reči ne.
zdaj je celo šlo že tako daleč, da postanem panična in ljubosumna kakor hitro gre sam na večerni tek al pa na predavanja. npr.:včeraj se mi jo totalno zmešalo ko mi ni dvignil telefona (bil pa je na pijači s kolegi in temi prijateljicami),sm že dobila tko bujno domišljijo, da se mi je pred očmi prikazal prizor kok me vara.
vem, da to ni normalno in da bom sama kriva za razpad, vendar nism vedno bla taka, na začetku sem mu popolnoma zaupala, ko pa sm spoznala te njegove prijatljce in ko sm slišala kaj govorijo o meni ter da hočejo da greva narazen si ne morem kaj, da me ne bi blo strah
v glavnen, kok ste ve preprečile to, da niste več tko ljubosumne
zdaj je celo šlo že tako daleč, da postanem panična in ljubosumna kakor hitro gre sam na večerni tek al pa na predavanja. npr.:včeraj se mi jo totalno zmešalo ko mi ni dvignil telefona (bil pa je na pijači s kolegi in temi prijateljicami),sm že dobila tko bujno domišljijo, da se mi je pred očmi prikazal prizor kok me vara.
vem, da to ni normalno in da bom sama kriva za razpad, vendar nism vedno bla taka, na začetku sem mu popolnoma zaupala, ko pa sm spoznala te njegove prijatljce in ko sm slišala kaj govorijo o meni ter da hočejo da greva narazen si ne morem kaj, da me ne bi blo strah
v glavnen, kok ste ve preprečile to, da niste več tko ljubosumne
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Eclat napisal/-a:vendar glede na to, da me njegove prijatlce ne marajo oziroma molijo da bi blo konec med nama ne vem več kaj naj.
Zakaj pa je tako? Ti je to on povedal?
Jaz v takem primeru ne bi bila ljubosumna. Jezna bi bila in užaljena. Razočarana pa bi bila nad fantom, če se v takem primeru ne bi potegnil zame.
-
Eclat - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 8. 2008
mi ni on tega povedal. on meni, da so njegove prijateljce prijazne z mano pa tko. to sm izvedla od svoje prijatelce, ki ni mogla verjeti kok lahko te njegove prijatelce širijo govorice o meni pa tud pol ko sm enkrat razjezila eno izmed njih mi je navrgla:da ne bova več dolgo skupaj, kr bodo one že za to poskrbele. mislim halooo, obnašajo se kot, da ne bi ble polnoletne
pa pol me res razjezi, ko mi domišljija v zadnjem času dobesedno ponori in si predstavljam kok me vara pa take. čeprav se skušam takih misli otrest mi enostavno nočejo iz glave. tako, da še sama poslabšujem položaj, kar pa se kaže v prepirih
pa pol me res razjezi, ko mi domišljija v zadnjem času dobesedno ponori in si predstavljam kok me vara pa take. čeprav se skušam takih misli otrest mi enostavno nočejo iz glave. tako, da še sama poslabšujem položaj, kar pa se kaže v prepirih
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Eclat - kakorkoli. Se mi zdi, da nimaš biti za kaj ljubosumna...
Poskusi ignorirat njegove prijateljice, ker pri njih ne boš spremenila nič, lahko pa svojega fanta vprašaš, kaj BI si mislil o tem, če bi se to res dogajalo (glede na to, da ti ne verjame, mu lahko postaviš vsaj "hipotetično" vprašanje). Navsezadnje je potem to njegov problem, da njegove prijateljice brez podlage mislijo slabo o tebi...
Poskusi ignorirat njegove prijateljice, ker pri njih ne boš spremenila nič, lahko pa svojega fanta vprašaš, kaj BI si mislil o tem, če bi se to res dogajalo (glede na to, da ti ne verjame, mu lahko postaviš vsaj "hipotetično" vprašanje). Navsezadnje je potem to njegov problem, da njegove prijateljice brez podlage mislijo slabo o tebi...
-
jozica1 - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
Eclat... si samozavestna? Ponosna ženska ki ima ob sebi fejst tipa? (kimaš?) Če nisi, moraš to nemudoma postat.. mal hecno ampak res. Tko to je. Če te bo slučajno prevaral (res upam da ne!), boš pa tko al tko izvedla če bojo one poskrbele za to . Preveč razmišljhaš, uživej s svojim dragim, lepo se imejta, glej na to da bo imel tebe na prvem mestu, ampak ljubosumje pa res raje brzdaj. Okrepi svojo samozavest, bodi močna ženska. Take si zaslužijo ob sebi močne tipe, ki ne podlegajo takih kot so te. Če je tvoj fant dovolj močen, nimaš kaj skrbet da bi z njimi kaj imel (ampak vedno imej odprte oči), ob sebi pa rabi močno žensko.
Delaj na tem da boš samozavestna. Udar po miz in jim povej svoje (kolegicam namreč, v primeru da bojo spet kaj takega izjavle). Pojdi večkrat zraven, saj si namreč njegova punca, če je mešana družba to sploh ne bi bil smel (kdaj) bit problem...
Delaj na tem da boš samozavestna. Udar po miz in jim povej svoje (kolegicam namreč, v primeru da bojo spet kaj takega izjavle). Pojdi večkrat zraven, saj si namreč njegova punca, če je mešana družba to sploh ne bi bil smel (kdaj) bit problem...
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
dijamantek napisal/-a:ja kaj pa ce te fant nepovabi na pijaco zraven z frendi al pa tiprikrije da gre ven ker ve da si ljubosumna,..npr.bivsa punca od njegovga kolega ga pozdravla sm ko mene ni zravn,to sem zadnjic ugotovila v trgovini ko sm bla bol stran od njega pa me ni vidla,z nas,eskom mu je rekla "ki si"..popizdim..eno leto sma skup,pa sm sam parkrat vidla njegove frende,vedno pride kej umes da js nism zravn al pa mi preprosto nepove da gre vn..misli da sm tok glupa da gre u soboto ob 8 spat pa pol spi u nedeljo do enih..al pa grema u kino je skor use filme nove gledu ampakbrez mene in pol zvem da so bli z "frendi"u kinu!navlcana sm ze usega,nevem ka nj,mam ga rada,trudim se ampak nemorm mu bit tih,ce pa nism tih mu pa tezim in to ga pizdi,se skregama..a naj spregledam use skup kao da nevidim ka se dogaja se naj trudim za zvezo v kateri vidim da ni prihodnjosti..nevem se sama kaj bi...me je tud strah kr sm navezana na njega ampak to ljubosumje me ubija sama se b ze grem na zivce!
No ti si tipičen primer ženske, ki stalno teži fantu in zato mečeš slabo luč še na vse tiste, ki niso take. Mislim, da ga BIVŠA punca od njegovega PRIJATELJA ne sme pozdravit, ker ti popizdiš... Čudno, da te sploh še prenaša.. Jaz iskreno povedano, te ne bi. Prvič, ko bi naredila tako sceno, bi ti že povedala svoje. Po drugi strani pa nisem moški, tako da lahko samo povem, kaj bi naredila na njegovem mestu.
A ti pa pozdravljaš svoje prijatelje? Recimo bivšega sošolca iz srednje šole ne pozdraviš, če ga srečaš v trgovini? Če na faksu srečaš soseda, greš mimo njega? To da nekoga, ki ga poznaš, pozdraviš, je del bontona in če tega ne upoštevaš ti butasto izpadeš ...
Res spravi se h sebi, ker v nasprotnem primeru boš itak samo ti trpela, ker ti bo fant vedno več prikrival in mogoče se bo kmalu začel obnašati tako kot ti pričakuješ, da se obnaša, ko tebe ni zraven.
-
Shelve - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2009
lorelaj, a dejstva, ki jih je vmes omenila, si pa kar spregledala?
jst bi tud začele sumit, če bi fanta punce (bilokera: od prjatla, soseda itd) pozdravla samo, ko nism jst zravn..zakaj pozdravljajo samo takrat? weird!
potem, da je že vse filme gledal, ona pa ne ve ne kdaj ne s kom.. to spet ni kar za spregledat.. žal je tako, da se ne da nobenemu 100% zaupat danes.
fora je v tem, da je lahko punca čisto ok, pa fant kar nekaj sam od sebe prikriva, ker misli, da bo v nasprotnem punca užaljena, ljubosumna itd, potem pa se zgodi ravno to, ker sam ni iskren.
sama sem taka, da ZELO cenim iskrenost in si želim, da mi fant vse iskreno pove.. tudi, če bi imel bivšo za prijateljico.. povej mi, da je bivša, da sta ostala prijatelja, da gresta 1x na mesec na kosilo in ne bom čisto nič sumnjičava.. take igre prikrivanja, samo za to, da punca ne bo skrbela itd so mi pa čisto gnila in ZELO NESPOŠTLJIVA do osebe s katero si, ker potem ta oseba dejansko nikoli ne more vedeti ali te partner okoli prinaša ali pa je vse res (da ni hotel, da te skrbi oz. da se ni hotel kregati). da bi se tej bedariji izognili - rešitev: ISKRENOST!!!
jst bi tud začele sumit, če bi fanta punce (bilokera: od prjatla, soseda itd) pozdravla samo, ko nism jst zravn..zakaj pozdravljajo samo takrat? weird!
potem, da je že vse filme gledal, ona pa ne ve ne kdaj ne s kom.. to spet ni kar za spregledat.. žal je tako, da se ne da nobenemu 100% zaupat danes.
fora je v tem, da je lahko punca čisto ok, pa fant kar nekaj sam od sebe prikriva, ker misli, da bo v nasprotnem punca užaljena, ljubosumna itd, potem pa se zgodi ravno to, ker sam ni iskren.
sama sem taka, da ZELO cenim iskrenost in si želim, da mi fant vse iskreno pove.. tudi, če bi imel bivšo za prijateljico.. povej mi, da je bivša, da sta ostala prijatelja, da gresta 1x na mesec na kosilo in ne bom čisto nič sumnjičava.. take igre prikrivanja, samo za to, da punca ne bo skrbela itd so mi pa čisto gnila in ZELO NESPOŠTLJIVA do osebe s katero si, ker potem ta oseba dejansko nikoli ne more vedeti ali te partner okoli prinaša ali pa je vse res (da ni hotel, da te skrbi oz. da se ni hotel kregati). da bi se tej bedariji izognili - rešitev: ISKRENOST!!!
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Nisem nič spregledala. On ji stvari prikriva, zato ker mu stalno teži koga naj pozdravlja, kam naj hodi ...
Stvar je sumljiva samo v primeru, če ona ne dela panike in mu ne teži, ko ji fant pove, da gre vn s prijatelji, v kino ipd... Če pa zažene paniko že ko ga neka punca pozdravi, potem pa nič čudnega, da ji prikriva stvari.
Sama je napisala, da je ljubosumna in celo več napisala je, da je (citiram)popizdila, zato sklepam, da fant stvari prikriva, ker si ne želi spet nekih scen.
Stvar je sumljiva samo v primeru, če ona ne dela panike in mu ne teži, ko ji fant pove, da gre vn s prijatelji, v kino ipd... Če pa zažene paniko že ko ga neka punca pozdravi, potem pa nič čudnega, da ji prikriva stvari.
Sama je napisala, da je ljubosumna in celo več napisala je, da je (citiram)popizdila, zato sklepam, da fant stvari prikriva, ker si ne želi spet nekih scen.
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Eclat napisal/-a:zdaj je celo šlo že tako daleč, da postanem panična in ljubosumna kakor hitro gre sam na večerni tek al pa na predavanja. npr.:včeraj se mi jo totalno zmešalo ko mi ni dvignil telefona (bil pa je na pijači s kolegi in temi prijateljicami),sm že dobila tko bujno domišljijo, da se mi je pred očmi prikazal prizor kok me vara.
^^Sploh ne vem, kako še živiš, pa saj se boš od panike ravnokar požrla!
Tole pa velja za vse ljubosumnice:
Joooj, ženske, uredite si mal svoje življenje, če fantu ne zaupate je vajina zveza kr neki. Pa ne pisat, da njemu zaupate, samo njegovim prijateljicam ne. Če on ni tak pač ne bo šel z njo pa če se bo še tok ponujala. Js mam velik prijateljev, ta vikend sem skoraj 24 ur na dan preživela z bivšim fantom (trikrat sva bla skupaj pa velik mi pomeni in sva dobra prjatla), ker je pač tako naneslo, da sva mela ful stvari skupaj za prpravt. Mela sm se fajn, velik sva se pogovarjala-tut o najinih zdajšnih zvezah, obujala spomine, se zezala,... S prijateljji govorim po telefonu, hodim na kosilo, z novimi sošolci klepetam tudi po 2 uri skupaj, skupaj hodimo športat,... Zakaj bi morala vse te fajn trenutke spustiti, ker imam fanta? Ali pa ga stalno vlačit s sabo, čeprav mojim prijateljev spoh ne pozna? Moški so ljudje, ne pa le še ena šansa za se dat dol...
Ne vem, očitno je to ena od stvari v katerih se obnašam kot tip, ampak ko je bil moj fant pretirano ljubosumen na vse kar je spominjalo na moškega, sem nekako zvestno nehala govoriti o prijateljih, sploh pa o bivših. Zakaj? Ker mi je šlo na živce, da si razbija glavo s takimi neumnostmi. Ko je šlo predaleč, sem popenla in mu povedala, da nima nobenega razloga za ljubosumje in da me lahko kar takoj pusti, ča mi niti toliko ne zaupa. In da naj se sprijazni s tem, da nism ženska, ki bi bila takoj ljubosumna. On sicer pravi, da se mu zdi fajn, če sem kdaj ljubosumna, sam men je to taka otroška fora. Je res treba partnerja nalašč dražiti? Ljubosumje se mi ne zdi nakakršen pokazatelj ljubezni, prej obratno.
Kot je že ena napisala, naravni odziv na pretirano ljubosumnost je pač to, da ti ne pove vsega, ker ve, da se boš žrla. Tudi njegova bivša najbrž ve, da ti gre na živce, zato ga v tvoji prisotnosti ne pozdravlja in ti tako ne daje povoda za (nesmiselno) ljubosumje.
Kava in pogovor s prijateljico, bivšo ali sošolko s faksa se mi ne zdi noben problem, prej dejstvo, da je moj fant normaln in mu nasprotni spol ne predstavlja samo materiala za pecat, ampak se zna normalno pogovarjat z njimi. Skozi taka prijateljstva se tipi učijo stvari o ženskah in tako tudi nas lažje razumejo. Moj fant ima prijateljice in vem, da je bla kakšna tudi ljubosumna name. Prav, pa naj bo.
Pa saj je Shleve vse povedala z eno besedo: iskrenost.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Nemorem vrjet kako ste ene ljubosumne?!
Nemorem si predstavljat, da bi sploh kdaj tečnarla al težila tipu ker gre na kavo z kolegico al pa z kolegi v kino...?!
Jaz ne prenašam ljubosumja in me ful odbija. Na živce mi grejo tako ljubosumni tipi kot babe.
Nemorem si predstavljat, da bi sploh kdaj tečnarla al težila tipu ker gre na kavo z kolegico al pa z kolegi v kino...?!
Jaz ne prenašam ljubosumja in me ful odbija. Na živce mi grejo tako ljubosumni tipi kot babe.
I laugh at gilded butterflies.
- *roxy*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
Js sicer sploh nism ljubosumna oseba.In to zgoraj opisano je Tu mač!
Zdi se mi pa da je tud treba dat nekomu vedet,da ni strahu za prevaro.Če ti fant NE pokaže da je zaupanja vreden in se potem dogajajo takšne male bedarije/skrivnosti razumem,da so nekatere punce ljubosumne.
Vem zato,ker sem mela (enkrat) ful ljubosumnega fanta dokler se nisva pogovorila.Od takrat sem mu vedno povedala,kam in s kom grem.
Zdi se mi pa da je tud treba dat nekomu vedet,da ni strahu za prevaro.Če ti fant NE pokaže da je zaupanja vreden in se potem dogajajo takšne male bedarije/skrivnosti razumem,da so nekatere punce ljubosumne.
Vem zato,ker sem mela (enkrat) ful ljubosumnega fanta dokler se nisva pogovorila.Od takrat sem mu vedno povedala,kam in s kom grem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov