ljubosumje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
če bi men dragi povedu, da je na predavanjih spoznal eno punco in da bi šou z njo na pijačo ......YOU GOTTA BE KIDDING ....
Jst tega ne toleriram, moj pa tud ne.
Jst tega ne toleriram, moj pa tud ne.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Men bi blo tud čudn, če bi moj zdej spoznal eno na novo in se kr takoj menu pa pijačo z njo...ampak bi mi blo čudn zato, ker on enostavn ni tak tip, da bi se 'spoznavu' z ženskam, se z njimi družu, hodu na pijačke, tko da ja, bi me šokiru.
Če pa pogledam z druge strani, se mi pa zdi glupo, da človk ne bi smel it na pijačo (ne na zmenek) s sošolcem, ampak sam zato, ker je moškega spola, če bi bla sošolka, vrjetn ne bi blo težav. Moj tip je pač tak, da v tem ne vid/ne bi vidu problema, ker očitn ne vid v vsakem žensko-moškem druženju priložnosti za seks. Izhaja iz sebe On mi zaupa in sploh ne pomisl, da bi se lahko kej zapletl. Pa tud čist samoumevno se mu zdi, da on men nima pravice ukazovat al pa kej prepovedovat, sam zato, ker je moj tip. In to mi je pr njemu res všeč
Če pa pogledam z druge strani, se mi pa zdi glupo, da človk ne bi smel it na pijačo (ne na zmenek) s sošolcem, ampak sam zato, ker je moškega spola, če bi bla sošolka, vrjetn ne bi blo težav. Moj tip je pač tak, da v tem ne vid/ne bi vidu problema, ker očitn ne vid v vsakem žensko-moškem druženju priložnosti za seks. Izhaja iz sebe On mi zaupa in sploh ne pomisl, da bi se lahko kej zapletl. Pa tud čist samoumevno se mu zdi, da on men nima pravice ukazovat al pa kej prepovedovat, sam zato, ker je moj tip. In to mi je pr njemu res všeč
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
Marsikomu je najbolj čudno ravno to, da nekdo naredi ravno to, kar mu ni podobno.To ni nič narobe, dobro je da se včasih razbije ta monotonija.
Ljudje smo navsezadnje družabna bitja in ljudje najdejo stik na najbolj neverjetnih mestih.
Problem nastane ko se zaradi takih stvari začne spreminjati njihov prej ustavljeni vzorec. Torej če gre včasih na pijačo sem skoraj siguren da ni nič hudega, problem bi nastal ko bi zaradi tega začel spreminjati njegove navade.
Ljudje smo navsezadnje družabna bitja in ljudje najdejo stik na najbolj neverjetnih mestih.
Problem nastane ko se zaradi takih stvari začne spreminjati njihov prej ustavljeni vzorec. Torej če gre včasih na pijačo sem skoraj siguren da ni nič hudega, problem bi nastal ko bi zaradi tega začel spreminjati njegove navade.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
Yazmeen napisal/-a: Moj tip je pač tak, da v tem ne vid/ne bi vidu problema, ker očitn ne vid v vsakem žensko-moškem druženju priložnosti za seks. Izhaja iz sebe On mi zaupa in sploh ne pomisl, da bi se lahko kej zapletl. Pa tud čist samoumevno se mu zdi, da on men nima pravice ukazovat al pa kej prepovedovat, sam zato, ker je moj tip. In to mi je pr njemu res všeč
Svaka mu čast
Hvala za mnenja. Konec koncev bi tudi mene zmotilo, da bi šel s sošolko v duetu na kofe. Tko, kot sem rekla, če bi bla sošolca dva in bi bili na pijači trije, se takoj odbijejo tisti elementi zmenka.. Sem mu pa takoj povedala, da me v žvljenju verjetno čaka še kar nekaj podobnih situacij. In da me zanima, če bo vedno kompliciral. Pa je bil odgovor spet, da dokler so to ženske, ali več ljudi naenkrat, ali pa morda 'zmenek' v smislu sestanka v zvezi s točno določeno zadevo, ki jo je pač potrebno predebatirat ob kavi, da to vse razume. Da čim pa je to oseba moškega spola in mojih let, ki bi me rada spoznala, pa je to zanj zmenek.. Štekam. Bom pač dala pobudo, da gre še kdo zraven, pa bo. So me pa zanimala mnenja, ker se mi včasih zazdi, da sem ob mlajši populaciji precej konzervativna (npr. točno pri tem primeru mi je bilo čudno, da je fant ne glede na vse povedano v zvezi z mojo srečno vezo (tudi glede na 4 leta razlike med nama-jaz sem starejša), še vedno vztrajal, da greva na pijačo (ker sem mu všeč..)). Izgledalo je tako, kot da je to njemu čisto nekaj običajnega, ker verjetno poseda po različnih lokalih z različnimi sošolkami, kar nekaj časa. Nekaterim je to tudi način druženja.. Vsaj zdi se mi. Ker vem za nekaj takih primerov, ki brez kofetkanja že tako ne zdržijo, prednost druženja pa dajejo ženskam.. Mogoče je pa homič? (hec)
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Kaj pa pravite na tako situacijo... Jaz se bom v kratkem najverjetneje dobila s tipom, ki ga imam za kolega - poznava se cca. tri leta, ampak zgolj na virtualnem nivoju. On ima punco, jaz imam fanta, ampak se imava že čez glavo, ker se v živo niti srečala nisva, ampak imava občutek, da imava potencial še za reality-prijateljstvo (lol - prijateljstvo v živo pač). Če bi bile ve moj fant... Bi bile ljubosumne?
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:SSarchy, meni to recimo je nekaj povsem običajnega. Če se mi ne da bit na faksu, če imam frej uro,... a gre kdo na kofe? In če je to sošolka, kofetkam z žensko, če je pa sošolec, pa s tipom
Najbolš, da se z mojim ljubosumnežem dobita na kavi, da mu še kdo obrazloži zadevo..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
A pa boš to mirno prenesla? Konec koncev se s tvojim fantom ne poznava
iluzija, evo, mene ravo take stvari res begajo. Zakaj mora biti dejstvo, da je človek v zvezi, tak hendikep za njegovo življenje? En kup pravil, prepovedi,... samo zato, ker imaš fanta, se množice stvari kao ne sme počet, čeprav pri tem ne gre za nikakršno varanje, ampak za... recimo temu osebnostno rast v najširšem pomenu besede.
Za moje pojme, bi partnerska zveza morala predstavljat en element, ki ti življenje dopolnjuje, ne pa okvir, ki ga omejuje. Ok, omejuje do določene mere že, ampak pri tem je treba biti zmeren
In potem se nekajletna zveza konča in (če je sledil vsem tem zapovedim) se človek počuti, kot da so ga odmrznili iz zimskega spanja, ker je njegovo življenje točno takšno, kot je bilo pred začetkom zveze. Nobenih novih poznanstev, hobijev (razen skupnih, ampak to sux),... na ta način se pa res lahko reče, da zaradi propadle zveze izgubiš par let svojega življenja.
Kar hočem povedat je, da se mi zdi neumno, da bi ti zdaj čakala, da gresta (bognedaj ) s tipom narazen in šele nato v živo spoznala tega kolega, ker imaš zdaj moratorij na spoznavanje novih ljudi.
iluzija, evo, mene ravo take stvari res begajo. Zakaj mora biti dejstvo, da je človek v zvezi, tak hendikep za njegovo življenje? En kup pravil, prepovedi,... samo zato, ker imaš fanta, se množice stvari kao ne sme počet, čeprav pri tem ne gre za nikakršno varanje, ampak za... recimo temu osebnostno rast v najširšem pomenu besede.
Za moje pojme, bi partnerska zveza morala predstavljat en element, ki ti življenje dopolnjuje, ne pa okvir, ki ga omejuje. Ok, omejuje do določene mere že, ampak pri tem je treba biti zmeren
In potem se nekajletna zveza konča in (če je sledil vsem tem zapovedim) se človek počuti, kot da so ga odmrznili iz zimskega spanja, ker je njegovo življenje točno takšno, kot je bilo pred začetkom zveze. Nobenih novih poznanstev, hobijev (razen skupnih, ampak to sux),... na ta način se pa res lahko reče, da zaradi propadle zveze izgubiš par let svojega življenja.
Kar hočem povedat je, da se mi zdi neumno, da bi ti zdaj čakala, da gresta (bognedaj ) s tipom narazen in šele nato v živo spoznala tega kolega, ker imaš zdaj moratorij na spoznavanje novih ljudi.
-
soncnca - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2008
rabm ksn nasvet, k nwem kaj nj nrdim.
fnt je ful lubosumn na enga mojga frenda, kterga poznam ze z osnovke, sam sva se zdj zacela mau bl druzt, pac tko n ksno pijaco vsake tok cajta. pol sm p zanc 1x tega frenda dam povabla na mafine, kar se men ni zdel nch taga. fnt je like skor znoru od lubosumja. oky, sj frend pol ni prsu, sam vseen od tkt se s fantom ful kregava glede njega. c mam ze najmanjsi kontakt z njim je vse narobe.
ma p on tud eno frendico, n kero sm p jst ful lubosumna. in jo se kr naprei srecujem na predavajih, tk d mi ze safr na faks hodt. je p fnt reku d bo z njo prekinu vse stike. oky kul sm rekla. sam n pricakuj d bom jst isto nrdila, k nocem folk zgublat okol sebe
no uglavnm in dj me frend s5 na pijaco povab in jst nwem kaj nj nrdim. fnt bo itk najbl slabe vole pto, jst bi p rada sla na pijaco...heup?
aja, p c pravte d nj ga spozna, to ga noce.
fnt je ful lubosumn na enga mojga frenda, kterga poznam ze z osnovke, sam sva se zdj zacela mau bl druzt, pac tko n ksno pijaco vsake tok cajta. pol sm p zanc 1x tega frenda dam povabla na mafine, kar se men ni zdel nch taga. fnt je like skor znoru od lubosumja. oky, sj frend pol ni prsu, sam vseen od tkt se s fantom ful kregava glede njega. c mam ze najmanjsi kontakt z njim je vse narobe.
ma p on tud eno frendico, n kero sm p jst ful lubosumna. in jo se kr naprei srecujem na predavajih, tk d mi ze safr na faks hodt. je p fnt reku d bo z njo prekinu vse stike. oky kul sm rekla. sam n pricakuj d bom jst isto nrdila, k nocem folk zgublat okol sebe
no uglavnm in dj me frend s5 na pijaco povab in jst nwem kaj nj nrdim. fnt bo itk najbl slabe vole pto, jst bi p rada sla na pijaco...heup?
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
iluzija napisal/-a:Kaj pa pravite na tako situacijo... Jaz se bom v kratkem najverjetneje dobila s tipom, ki ga imam za kolega - poznava se cca. tri leta, ampak zgolj na virtualnem nivoju. On ima punco, jaz imam fanta, ampak se imava že čez glavo, ker se v živo niti srečala nisva, ampak imava občutek, da imava potencial še za reality-prijateljstvo (lol - prijateljstvo v živo pač). Če bi bile ve moj fant... Bi bile ljubosumne?
Hmm jst če bi bla tvoj fant bi bla tud najbrž ljubosumna. In tud vem da bi biu moj fant, če bi jst to nardila.
Ampak jst te čist zastopm, mam tud jst ene par takih virtualnih kolegov moškega spola v katerih vidim samo prijatelje in ne potecialnega partnerja. Sam to je mojmu fantu težko razložit, sej mu usakič znova povem da nima bit za nič ljubosumen, sam je še vedno.
No ja sicer bi bla pa tud jst če bi si on prek neta tipkal z kakšnimi ženskami, pa čeprov čist na prijateljsko ravni. Hjoj sm čudna a ne .
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Js bi šla na pijačo. Ne bom frendov skenslala zarad fanta. Če mi ne zaupa, je to njegov problem. Še posebi, če mu nikoli nebi dala razloga za nezaupanje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
soncnca napisal/-a:rabm ksn nasvet, k nwem kaj nj nrdim.
Tud jst bi šla z kolegom na pjačo. Konc koncev ga poznaš že od osnovne šole, ne vem zakaj bi mogla zdej zarad fanta prekint stike. Lepo se pogovorta, povej mu da ti v njem vidš izklučno sam prijatelja...
Jst sm mojmu fantu povedala da ne bom prekinla stikov s prijatelji ki jih poznam že dolgo, oz. sem jih poznala še predn sem njega spoznala.
Ker se pa tiče na novo spoznanih moških prijateljev je pa druga zgodba, sj sem že dva posta zgori napisala.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
SSarchy napisal/-a:jullia_ napisal/-a:SSarchy, meni to recimo je nekaj povsem običajnega. Če se mi ne da bit na faksu, če imam frej uro,... a gre kdo na kofe? In če je to sošolka, kofetkam z žensko, če je pa sošolec, pa s tipom
Najbolš, da se z mojim ljubosumnežem dobita na kavi, da mu še kdo obrazloži zadevo..
Uh jaz bi potem 3/4 časa bila sama na kavi, ker na faxu sm vsaj v prvem letniku imela v skupini večino tipov...pol sm se pa skoz s tremi fanti družla (uh ker razvrat ) in seveda tud kofetkala. Včas v dvoje, troje al pa en kup ljudi obeh spolov. Glede tega res ni treba tok komplicirat, ker če že hočeš nekoga prevarat te tud to, da z drugim na kofe ne smeš ne bo ustavl.
- dijamantek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 4. 2007
- Kraj: luna
ja kaj pa ce te fant nepovabi na pijaco zraven z frendi al pa tiprikrije da gre ven ker ve da si ljubosumna,..npr.bivsa punca od njegovga kolega ga pozdravla sm ko mene ni zravn,to sem zadnjic ugotovila v trgovini ko sm bla bol stran od njega pa me ni vidla,z nas,eskom mu je rekla "ki si"..popizdim..eno leto sma skup,pa sm sam parkrat vidla njegove frende,vedno pride kej umes da js nism zravn al pa mi preprosto nepove da gre vn..misli da sm tok glupa da gre u soboto ob 8 spat pa pol spi u nedeljo do enih..al pa grema u kino je skor use filme nove gledu ampakbrez mene in pol zvem da so bli z "frendi"u kinu!navlcana sm ze usega,nevem ka nj,mam ga rada,trudim se ampak nemorm mu bit tih,ce pa nism tih mu pa tezim in to ga pizdi,se skregama..a naj spregledam use skup kao da nevidim ka se dogaja se naj trudim za zvezo v kateri vidim da ni prihodnjosti..nevem se sama kaj bi...me je tud strah kr sm navezana na njega ampak to ljubosumje me ubija sama se b ze grem na zivce!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov