''Ljubim te'' & '' imam te rad/a'' - razlika!

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
xurshax
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2008
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a xurshax » 17. Jan. 2009 20:53

Rada te imam ima pri meni osebno veliko večjo vrednost, če je povedano v živo, ker kot je že bilo povedano je postala kar navada, da se vsak pogovor na msnju zaključi z rtm.
In kot sem tudi že prebrala v nekaterih postih-fantu lahko rečeš oboje-rada te imam in ljubim te :) Zame je v tem velika razlika. Mi je pa neumno, ko slišiš nekatere si po parih tednih govorit ljubim te :roll:
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 18. Jan. 2009 0:46

tudi js po pomenu ločim ta dva stavka, kater je bolj "globok", bi se pa težko odločla... vsekakor pa je ljubim te rezerviran samo za fanta.

Emanuela, men se pa vse te izjave, ki si jih napisala, zdijo nevem, prikupne in se vedno sama pri sebi nasmejim, ko jih preberem :) vsi smo bili majhni, (skoraj) vsi smo bili prepričani, da pri 12ih vemo, kaj je to prava ljubezen in da je tisti fant iz osemga razreda res najboljši in najlepši in najbolj zlat in si samo z njim želimo ostati za vedno in tut dejansko bomo za vedno skupi ker to pa je res to in pika :) samo takrat še niso bili smsi in msnji tok razžirjeni, da bi vsi videli naša prepričanja in misli :D
Make music, not war
Uporabniški avatar
*pikyca*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikyca* » 18. Jan. 2009 14:15

~NIA~ napisal/-a:fantu lahk rečem oboje.. tud če mu rečem 'rada te mam' ga pač useen ljubim. Kr ''ljubim te'' se mi sliš ful čudno.. mogoče ker nism navajena in kr besede ni v narečju in pol.. to rečem manjkrat kot rada te mam.
medtem ko frendu/ici nemorš rečt da ga/jo ljubiš, ampak sam 'rada te mam'.
sploh pa dejanja več štejejo kot besede..

mhm...podpis pod tole :!:
In love with live!!!
Pussy_ka_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pussy_ka_ » 18. Jan. 2009 16:04

ivanjščica napisal/-a:Načenjam temo, ki me na nek način ''preganja'' že dolgo časa. Npr. ko nekomu rečeš, da ga imaš rad/a - to dejansko pomeni, da gojiš do tega fanta oz. punce določena čustva. Me pa res zelo moti to, da nekateri ( in ni jiih malo ) ti dve izjavi, če lahko tako rečm, preprosto enačijo, ne vidijo razlike v tem. Ampak razlika vendar je, in to opazna, vsaj js tako mislim. Rad lahko imaš tudi prijatelja, ljubiš pa le eno osebo, mar ne? Ne vem, mogoče pa js malo kompliceram, ampak res so me marsikdaj že zmedle besede npr. dobrih prijateljev ( tukej zdej mislim na prijatelje in ne na prijateljice ), ko mi je kdo od njih rekel, ali pa napisal, da me ima rad. Vse lepo in prav; seveda mi te besede sežejo v srce in mi veliko pomenijo, pa vendar... :roll: Ob tem se (ne)hote tudi vprašam, kaj ta oseba prazaprav čuti do mene... Je to samo prijateljstvo al se zadaj ''skriva'' kaj več?
Rad/a te imam vendarle zveni...drugače, mar ne? :?

Kaj vi mislite o tem? Dejte mal povedat, prosim.

se poponoma strinjam! jaz mam resnično rada le par ljudi oz. določene kolegice, ljubim pa svojga fanta.. mi je pa fuul smešno ko bereš comente na kakem ii2, gz-ju, netlogu, facebooku,... ko si eni kr neke v tri dni pišejo da se majo radi :? kr neke.. jaz rečem da mam nekoga rada tistemu do katerga res tak čutim..
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 18. Jan. 2009 17:34

men se zdi da je med rada te mam in ljubim te velika razlika...nikoli ne bom nikomur nepremišljeno rekla da ga ljubim, ampak morm to res čutit...

zgodilo se mi je že da mi je bivši po 3 mesecih rekel da me ljubi jaz pa mu tega nism bila zmožna reč nazaj, čeprou bi blo enostavneje če bi pač to rekla-->glede na to da sva se skregala zard tega ker tega nism rekla nazaj :) ampak v tistem trenutku se mi to ni zdelo prav, mela sm ga rada še pa še ampak pr 15.letih res še nism razmela kaj ljubim te sploh pomeni..

pri zdajšnem fantu si pa večkrat na dan poveva da se mava rada, ljubim te je pa nekak prišpran za posebne trenutke :)

aja pa morm povedat da sm alergična na to če mi kdorkoli v sms napiše rtm...rajš vidm da ne piše nič kot pa rtm al pa ly oz. kakršnakoli okrajšava :)
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 18. Jan. 2009 17:40

Meni besedna zveza imeti rad, pomeni veliko več kot pa ljubim te. Pomoje tudi zato, ker v raznih romantičnih filmih, ki se kar cedijo od ljubezni in sladkobe, to besedno zevzo redno uporabljajo. Poleg tega me bolj spominja na razne "frajerje", ki lovije punčke na tak način, da jim izpovejo svojo ljubezen, potem pa se jih po hitrem postopku znebijo.
S fantom si po navadi rečeva, da se imava rada. Enkrat sva si povedala tudi to, da se ljubiva. Itak pa ne rabim besed, da vem kdaj me ima nekdo rad. Dejanja povekjo veliko več, kot ponavadi prazne besede. Sem pa opazila, da si ponavadi ravno pari, ki ne funkcionirajo najbolje, skos govorijo kako zelo se ljubijo. :roll:
bina_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bina_ » 18. Jan. 2009 21:51

zame je to oboje istega pomena... sploh pa itk dejanja štejejo weč,kot neke butaste besede ;)
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 19. Jan. 2009 12:33

To, da so dejanja tisto glauno in ne besede za pokazat kdo ma koga kako močno rad se totalno strinjam in govorim mojmu. Kar pa se razlike tiče med ljubim te in rad te mam... Valda beseda lubim te pomeni neki drugega, ker rada mam dosti ljudi, ljubim pa samo enega.
In lih učiraj sm mu rekla, da če mi po telefonu al po smsu reče to, mi ne tolko pomeni kukr če mi reče iz oči u oči.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Jan. 2009 12:55

zame je to tud istega pomena.
Če rečem fantu, uf kok mam jst tebe rada, pomeni isto, kot če bi rekla, da ga ljubim.Med temi besedami pa res ne delam razlik, še posebej zato, ker je jasno da se ljubezen dokaže/pokaže z dejanji in besede, če ni dejanj ne pomenijo prav nič.
je pa res, da so te besede rezervirane samo za določene ljudi, za ljudi do katerih res čutim naklonjenost.do fanta seveda, ki mi je use in do kolegic, ki si besedo rada te imam, res zaslužijo.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Jan. 2009 13:14

men je ''ljubim te'' neki ful svetega in js tega ne mislim govorit tja v tri dni, ampak samo cloveku za katerega bom prepricana da bom zelim dobrsen del zivljenja prezivet z njim..z zdajsnjim sva skup eno leto pa tut ze ziviva skupi pa mi je on ze kr hitro to zacel govorit (da me ljubi) jst pa njemu se vedno nisem..vedno sem tiho ko mi to rece :D sam sem mu razlozla kako js gledam na to, zato pa tut men njegov ''ljubim te'' sploh ne pomeni tolko - ker vem da ga je prvic reku pri 15ih, pa se potem eni punci, ki mu sploh ni tolk pomenla... :roll:

uglavnem, nisem se nobenmu rekla ljubim te, ni pa nujno da ne cutim do fanta istih custev kot nekdo ki je to ze reku, pac do teh besed mam tak odnos da jih bom rekla samo svojemu bodocemu mozu, pa mogoce potem ce se locim se kakemu moskemu :D pred tem jih pa ne nameravam govorit, pa ce me custva se tako prevzamejo, recem rada te mam in malo opisem kako zelo...

pa fant mi to govori ene 3x na dan (da me ma rad), da me ljubi ene 3x na tedn (govorim cist na pamet, da ne bote misle da stejem :D), js pa njemu dosti manj - mogoce enkrat na dan..pac mam drugacne potrebe po izkazovanju ljubezni...
Uporabniški avatar
black_lady
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a black_lady » 21. Jan. 2009 21:13

rada te imam in ljubim te sta za mene dva ločena pomena. rad te mam lahko rečeš tudi kolegicam ali kolegom, mami, bratu,...ljubim te pa ima zame večji pomen. čeprav je tudi meni od začetka bilo glupo reči ljubim te, sem enx ko se mi je zdel res lep trenutek rekla da ga ljubim. in on je rekel isto in vem da je mislil resno.ker sma se pogovarjala o tem in je on enakega mnenja kot jaz. in od takrat si večkrat povema da se ljubima :) :flower:
Kar ne zmore hudič - to zmore ženska!
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 21. Jan. 2009 21:23

Medva si pa nikol ne rečeva da "se ljubiva". Men to ne gre v uho in nasploh mi ni všeč... ka pa vem, tako pocukrano se mi sliš. Zdi se mi, da (predvsem ženske) včasih preveč kompliciramo glede tega. Saj je čist vseeno, kaj ti fant reče, al da te ljubi, al da te ma rad al bilo kaj, važn je, da zna to pokazat. Če zna to pokazat, je lahk zarad mene tud tiho :)
Uporabniški avatar
Mellyora
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Mellyora » 22. Jan. 2009 2:23

mja no, zame osebno se zdi da je med "ljubim te" in "rada te mam" ful razlike.. nekomu sem rekla da ga ljubim šele po enmu letu kar sva bla skupi. tax ko sm začutla, da mu morm rečt neki več kot pa da ga mam le rada, enostavno sm čutla, da mu besede da ga mam rada ne bojo dovolj povedale.. tudi po 3 letih ko sva šla narazn nism tega nikomur več rekla..pač pol nism več čutla tko.. in tudi ful težko kr tko rečem nekomu , da ga mam rada..le more minit neki časa , da začnem nek globljega čutit..enostavno nimam dost moči spravit iz ust te tri besedice.. pol kdo pomisli, da mi je vseeno zanj..sej ni tko, sej se navežem na njega..ampak mi je težko.vrjetno zato ker večx pride do tega , da fant želi neko resno vezo in pol nism za to, tko, da jz ne izkazujem preveč ljubezni s temi besedami...
Freedom is just another word for nothing left to lose..J.Joplin
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 22. Jan. 2009 23:29

meni je cisto vseeno, kako rece... jaz vem, da mi je besedna zveza "ljubim te", cudna... in da je verjetno se nikoli nisem izrekla... pokazem na 100 nacinov, da je tako, ampak da bi eksplicitno rekla: dragi, ljubim te!, to pa ne... mu pa recem, da ga imam rada in ve, da to isto pomeni kot "ljubim te"...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 24. Jan. 2009 16:08

Jz največkrat rečem rada te imam. Predvsem fantu. Tudi ljubim te rečem, ponavad ko so moja čustva na višku, ko je res vse kul in fajn. Mi je pa to razlika, itak. K rada mam tud mami npr., po svoje mam rada tud frende, kokr pač uzameš. Ljubiš pa samo nekoga.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov