''Ljubim te'' & '' imam te rad/a'' - razlika!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Ronnie - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 2. 2007
Rad/a te mam lahko rečeš več osebam, fantu, prijateljem in staršem ampak samo, kadar ti nekdo res veliko pomeni, tako da si ne predstavljaš življenja brez njega/nje. Ljubim te se mi zdi pa tko osebno, nekako bolj romantično. Tko da za moje pojme maš lahko rad več ljudi, ljubiš pa lahko samo enega. Tako nekak si js to razlagam...
Se mi pa zdi, da se obe frazi pogosto izrabljata, ko rečeš nekomu rad/a te imam pa ne misliš resno, al pa da s tipom hodiš pa mu rečeš že po par dneh ljubim te...
Se mi pa zdi, da se obe frazi pogosto izrabljata, ko rečeš nekomu rad/a te imam pa ne misliš resno, al pa da s tipom hodiš pa mu rečeš že po par dneh ljubim te...
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hm, ja, um. To jz včasih počnem, ampak bolj v hecu, pa sej folk razume. Npr. enmu prijatelju, se mal hecava kej, pa pade kdaj kakšen mal pikanten komentar al pa kej, pa mu rečem "ah, nč nč, rada te mam " in se vsi skp dobr nasmejimo..al pa če kdo kaj res dobrega/lepega naredi zame, da mi velik pomeni ta stvar, pa mogoče človek mal manj in se mi v tistem trenutku s tistim dejanjem zelo prikupi, tud kar bleknem "rada te mam"..npr. zadnjič, hehe, mi je nagajala ključavnica na kolesu(tko like 1uro in več sem se je*ala z njo!!) in je en kolega rešil..jz pa kar "kok te mam rada, hvala!" ..Ronnie napisal/-a:Se mi pa zdi, da se obe frazi pogosto izrabljata, ko rečeš nekomu rad/a te imam pa ne misliš resno, al pa da s tipom hodiš pa mu rečeš že po par dneh ljubim te...
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Meni te dve frazi ne predstavljata razlike. Ne izrekam je pogosto in na vsakem koraku, torej je namenjena samo tistim osebam, katere *imam res rada*.
Vcasih mi je res smesno, kako se v virtualnem svetu uporablja RTM, brez da bi osebo sploh poznal... ne vem, mogoce sem pa samo staromodna Zaradi tega se (po moje) niza pomen fraze "imeti rad" pod "ljubiti", v bistvu pa je obcutek isti.
Vcasih mi je res smesno, kako se v virtualnem svetu uporablja RTM, brez da bi osebo sploh poznal... ne vem, mogoce sem pa samo staromodna Zaradi tega se (po moje) niza pomen fraze "imeti rad" pod "ljubiti", v bistvu pa je obcutek isti.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
- Neeah
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Zame je pa med tema dvema ogroomna razlika.. rada mam svoje prijatelje, ljubim svojega fanta, ljubim tud svojo družino, mislm da "ljubim te" pomen ljubezen v neki višji stopnji, ko si že tam, da bi dal za nekoga vse in da ti največ pomeni..
Pač "rada te imam" je men velik manj kot " ljubim te" in niti mal mi ni težko rečt fantu, da ga ljubim.. kr res to čutim in se mi tud ne zdi čudna beseda
Bolj čudni so mi sfejkani " ubam bubam te" "aj lov ju" "lada te mam" itd..
Se pa strinjam z zgorej napisanim, da kok se uporablja butasto ta "rtm" že za nekoga k ga poznajo 1 teden prek msnja
Pač "rada te imam" je men velik manj kot " ljubim te" in niti mal mi ni težko rečt fantu, da ga ljubim.. kr res to čutim in se mi tud ne zdi čudna beseda
Bolj čudni so mi sfejkani " ubam bubam te" "aj lov ju" "lada te mam" itd..
Se pa strinjam z zgorej napisanim, da kok se uporablja butasto ta "rtm" že za nekoga k ga poznajo 1 teden prek msnja
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
Dead_kid napisal/-a:Ja, men se zdi, da je med tema dvema frazama razlika. Samo men je lažje rečt fantu rada te mam, kot pa ljubim te.
Komu pa bi ti potem rekla ljubim te?
Jst sama svojmu fantu rečem oboje, rada te imam in ljubim te, v sporočilu mu pa zmerej napišem samo rada te imam. zdi se mi, da ne moreš vsako osebo ljubit, rad pa lahko imaš, tako da ljubim te, jst rečem samo eni osebi v mojem življenju
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
Ronnie napisal/-a:Se mi pa zdi, da se obe frazi pogosto izrabljata, ko rečeš nekomu rad/a te imam pa ne misliš resno, al pa da s tipom hodiš pa mu rečeš že po par dneh ljubim te...
Jah na žalost se tud to dogaja, da ti oseba po dveh dneh izjavi da te ma rada ali še hujše da te ljubi.... Mislim
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Pih, js sm mela tako "srečo", da sm mela fante (al pa še huj, to sploh niso bli) k so mi po parih dneh rekl "ljubim te" In ne, mi ni pomenil nč, zato kr v tok kratkem cajtu se ne da nekoga spoznat u taki meri, da bi mu loh izreku te besede. Zato mi je blo jasno, da je use skp bl za lase prvlečn, kar se je kasnej tut pokazal Mi je pa žou, da so zame te besede nekak zguble pomen, upam samo, da mi bodo ob tapravem človeku nekoč (spet) pršle do srca.
Mislm, da nekoga ljubiš šele takrat, k ga sprejmeš tacga k je, ne sam njegovih pozitivnih lastnosti, ampak tut tiste negativne. In ko te tut njegove slabosti ne ovirajo al pa motjo, takt se mi zdi, da dobi "ljubiti nekoga" ta prau pomen.
Js sm ljubila do zdej samo enga in mu to tut povedala, kšnga več sm mela rada (al sm pa mislla, da ga mam ), ampak ne tok, da bi mi pomenu use, ostalo je bla pa zaljubljenost al pa še to ne.
Mislm, da nekoga ljubiš šele takrat, k ga sprejmeš tacga k je, ne sam njegovih pozitivnih lastnosti, ampak tut tiste negativne. In ko te tut njegove slabosti ne ovirajo al pa motjo, takt se mi zdi, da dobi "ljubiti nekoga" ta prau pomen.
Js sm ljubila do zdej samo enga in mu to tut povedala, kšnga več sm mela rada (al sm pa mislla, da ga mam ), ampak ne tok, da bi mi pomenu use, ostalo je bla pa zaljubljenost al pa še to ne.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
da mam nekoga rada, ne govorim tko pogosto...tud prijatlcam ne...tko u živo ne morem...preko sms-a pa bol pogosto...
ljubim te pa poveš nekomu, k bi zanj dal use, na kratko : za partnerja...js sm to povedla samo enemu, k tega ne morem delit kr tko okoli...vem samo, d je lepo, če ti partner dostikrat na dan ponovi da te ljubi...
mi je pa sošolc reku, d je to za njega eno in isto in d on ne vidi u tem razlike...a ni to žalostno??
ljubim te pa poveš nekomu, k bi zanj dal use, na kratko : za partnerja...js sm to povedla samo enemu, k tega ne morem delit kr tko okoli...vem samo, d je lepo, če ti partner dostikrat na dan ponovi da te ljubi...
mi je pa sošolc reku, d je to za njega eno in isto in d on ne vidi u tem razlike...a ni to žalostno??
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
MilkyWay ... sam neki bi uprašala? A pa se ti ne zdi to, da ti desetkat na dan reče ljubim te, ti to napiše u usakem mesiđu in reče na konc usacga telefonskega klica, mal preveč? Nč ne obtožujem, sam tko me zanima, kr men osebno je to way too much in lih zarad takih zadeu mi use skp zgubi pomen. Mi je velik bl pristno in srčno k mi to reče u res določenih momentih, k so posebni, drugačni. Da vem, da so tut njemu te besede neki več kt pa dobro jutro pa lahko noč (in jih zato ne ponaula non stop).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- me_myself_and_I
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 2. 2007
...pomen obeh besed je za vsazga drugačen in nč ni narobe s tem.. sam ne zdi se mi ql, d pišete v smislu - ja, to besedo se uporablja za tega in tega človeka, uno pa za unga - sj to ni naravoslovna znanost???
...kero besedno zvezo boš izbral za koga je odvisno od tebe, od tvojih čustev in od odnosa... js prjatlci lahko rečem ljubim te in to mislim z vsem globokim pomenom, ki ga ta besedna zveza zame predstavlja... ne rečem tega vsakmu, ampak samo zelo posebnim ljudem, kot je moj fant in moja prjatlca, ki je res izjemna oseba v mojih očeh... te 2besedni zvezi rečem takrat, ko to res čutim...
...mislm pa, da je zlo odvisno od vrednot in tega, kako si naučen... eni dajejo poudarek na dejanja, drugi čustva velikrat izražajo, tretji jih nikoli ne izražajo (kar ne pomeni, da ne čutijo..), itd..-je zlo relativno kot vsaka druga stvar..
...kero besedno zvezo boš izbral za koga je odvisno od tebe, od tvojih čustev in od odnosa... js prjatlci lahko rečem ljubim te in to mislim z vsem globokim pomenom, ki ga ta besedna zveza zame predstavlja... ne rečem tega vsakmu, ampak samo zelo posebnim ljudem, kot je moj fant in moja prjatlca, ki je res izjemna oseba v mojih očeh... te 2besedni zvezi rečem takrat, ko to res čutim...
...mislm pa, da je zlo odvisno od vrednot in tega, kako si naučen... eni dajejo poudarek na dejanja, drugi čustva velikrat izražajo, tretji jih nikoli ne izražajo (kar ne pomeni, da ne čutijo..), itd..-je zlo relativno kot vsaka druga stvar..
- evaeva
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 4. 2007
ja, ja...vsem drugim je lahko...samo mi mamo 2 izraza-ne vprašite kako sem to enkrat razlagala enemu francozu, ki se je hotel malo slovenščine naučit...je enemu kolegu v slovo reku ljubim te....
Vglavnem, oprostite ampak meni se ljubim te sliši tako umetno in kičasto, da... jaz mojemu rečem kar rada te mam al pa on meni, pa točno veva kaj to pomeni. Pa se res ljubiva, a z besedo rad te imam.
Vglavnem, oprostite ampak meni se ljubim te sliši tako umetno in kičasto, da... jaz mojemu rečem kar rada te mam al pa on meni, pa točno veva kaj to pomeni. Pa se res ljubiva, a z besedo rad te imam.
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Itak, da je razlika! Midva ko sva bla še na začetku sva si rekla ˝rad/a te mam˝ in mi je blo ful čudno, ker si je moja kolegica s tipom govorila ˝ljubm te˝ in sm rekla, da jez tega nikoli ne bom rekla.
Potem pa so bla čustva vse močnejša in en čas sva si pisala u msg-ih ˝skoraj te ljubim˝ - vem, kr neki!
Sam pol pa še to ni blo več dovolj in je bla beseda ˝ljubm te˝ edina prava!!! Včasih se mi zdi, da je še ta beseda premalo, da bi izrazla vsa čustva, tko da si jo poveva stokrat, u msg-ih pa dodajava še: ˝noro te ljubm, vse si mi, ti si moj svt, najbolj na svetu te ljubm˝ . Hehe Tko je, če si z nekom že skor 5 let in si vedno bolj nor nanj
Potem pa so bla čustva vse močnejša in en čas sva si pisala u msg-ih ˝skoraj te ljubim˝ - vem, kr neki!
Sam pol pa še to ni blo več dovolj in je bla beseda ˝ljubm te˝ edina prava!!! Včasih se mi zdi, da je še ta beseda premalo, da bi izrazla vsa čustva, tko da si jo poveva stokrat, u msg-ih pa dodajava še: ˝noro te ljubm, vse si mi, ti si moj svt, najbolj na svetu te ljubm˝ . Hehe Tko je, če si z nekom že skor 5 let in si vedno bolj nor nanj
- BabySun
- Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 11. 2006
- Kraj: štajerska
tud zame je med besedama rada te imam in ljubim te razlika! razlika je v tem, da res rad lahko imaš veliiiko ljudi, ljubiš pa le eno osebo!.. ljubiti, to je zelo veliko čustvo, in "ljubim te" res ne moreš rečit vsakemu, ampak le tistemu do katerega čutiš najmočnejša čustva.. jaz osebno od fanta večkrat slišim besedo ljubim te
ღ♥ ne sanjaj življenja..ampak živi svoje sanje ♥ღ
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov