''Ljubim te'' & '' imam te rad/a'' - razlika!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
Rad imaš lahko več ljudi hkrati, ljubiš lahko vedno enega. Izraz "rad/a te imam" zame predstavlja nekaj splošnega - poveš to pač ljudem, ki so ti dragi in ti veliko pomenijo, to so družina, prijatelji, fant/punca,...Izraz "ljubim te" pa po mojem izraža neko globlje čustvo, kar pa ravno ne moreš rečt ravno vsakemu.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Če rečem, da imam nkoga rada pomeni, da ga imam rada in da mi je ljub. Ljubim pa samo eno osebo. In ta oseba je moj mož. Vse ostale imam rada na tak ali pa drugačen način. Pomena sta absolutno različna. Ljubiš sicer lahko več oseb (moža in recimo otroke), rad pa imaš lahko precej večji krog ljudi,ki te obkrožajo. Če imaš nekoga rad je to zelo lepo. In če imajo tebe radi ljudje je tebi ravno tako lepo. To so pač neka posebna čustva, ki se prepletejo med določenimi ljudmi in ki to negujejo na več načinov.
Meni moji pravi prijatelji pomenijo zelo veliko, kolegi tudi, vendar ne toliko kot prijatelji (jaz ločujem tudi tukaj), rada imam svoje starše, svoje sorodnike, ljubim pa zaenkrat samo svojega moža. Jaz mislim, da mama svoje otroke nima samo rada, ker je to zame presplošen pomen, ampak svoje otroke ljubi od tistega trenutka, ko je zvedla da nosi pod srcem malo življenje, ki je sad ljubezni. In ta ljubezen je prisotna zelo dolgo, ponekod celo življenje.
Meni moji pravi prijatelji pomenijo zelo veliko, kolegi tudi, vendar ne toliko kot prijatelji (jaz ločujem tudi tukaj), rada imam svoje starše, svoje sorodnike, ljubim pa zaenkrat samo svojega moža. Jaz mislim, da mama svoje otroke nima samo rada, ker je to zame presplošen pomen, ampak svoje otroke ljubi od tistega trenutka, ko je zvedla da nosi pod srcem malo življenje, ki je sad ljubezni. In ta ljubezen je prisotna zelo dolgo, ponekod celo življenje.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
- *cukrček*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 11. 2006
- Kraj: celje
Uf, sem že mislila da sem jaz čudna, ker mi je težko rečt ljubim te
Full ljubim svojega fanta in vse, ampak te besede mi je pa resnično težko izustiti Tko čudno mi zvenijo, tko posliljeno, da mu rajši rečem full te mam rada, mu pokažem... kot pa tole.
On mi reče skor vsak dan... In imam včasih že kar slabo vest...
se strinjam s tabo!
tak čudn filing je k ti tip vsak dan pove da te ljubi, js pa pol nazaj ''js tud tebe''...in pol je zmeri tak...glupo!
drgač pa men besede ''rad te mam'' full velik pomenjo in jih loh čist komot enačim z ''ljubim te''. sploh pa v drugih jezikih to tud enačjo!
Would you die for love?
...it is not hard to die for love as it is hard to live for love!
...it is not hard to die for love as it is hard to live for love!
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
ijoj, meni se pa "ljubim te" sliši 100x lepše kot "rad/a te imam". ker ima nek pomen, kadar mi fant to reče, me opomni, da sem zanj edina in najpomembnejša. in to mi je ful lepo. pa sem bila prej istega mnenja, da je "ljubim te" taka znucana fraza, za stare. sem bila prepričana, da tega ne bom nikoli izrekla. ampak ko sem to enkrat začutila, se pa nisem nič obotavljala
to infinity and beyond!
- *tinkica*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2007
ja men se tut zdi da pomeni rad te mam neki čist splošnega pač, to lahk rečeš skor vsakmu,ki ti nekaj pomeni.
ljubim te pa lahk rečem pomoje bolj al manj fantu in se mi zdi da ma čist drugačn pomen kot rad te mam. to se mi zdi da je kr močna beseda no.zdi se mi da je kr razlika u tem
ljubim te pa lahk rečem pomoje bolj al manj fantu in se mi zdi da ma čist drugačn pomen kot rad te mam. to se mi zdi da je kr močna beseda no.zdi se mi da je kr razlika u tem
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Aloha napisal/-a:MilkyWay ... sam neki bi uprašala? A pa se ti ne zdi to, da ti desetkat na dan reče ljubim te, ti to napiše u usakem mesiđu in reče na konc usacga telefonskega klica, mal preveč? Nč ne obtožujem, sam tko me zanima, kr men osebno je to way too much in lih zarad takih zadeu mi use skp zgubi pomen. Mi je velik bl pristno in srčno k mi to reče u res določenih momentih, k so posebni, drugačni. Da vem, da so tut njemu te besede neki več kt pa dobro jutro pa lahko noč (in jih zato ne ponaula non stop).
pr nas je vedno pristno in srčno ...ma ne ne res se mi ne zdi preveč...če bi čakala sam na un moment da si to povemo--->nevem si tega ne znam predstavljt...
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
tud zame je ogromna razlika v teh besedah. ker rad maš lahko ogromno ljudi, sorodnike, prijatelje, znance itd., ljubiš pa lahko samo eno osebo
-
Nu$k@ - Debatorica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
kako komplicirate... meni nobena od teh dveh besednih zvez sama ne pomeni nič. fant mi lahko vsak dan 100x reče da me ljubi, pa če mi tega ne pokaže, mi je čist vseen če bi mi takrat govoru: 1+1=2. in ko mi prijateljica rewče rada te mam, jah... to mi lahko vsak reče, tudi moj največji sovražnik. besede so le začimba k dejanju.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
LARIKA napisal/-a:Če rečem, da imam nkoga rada pomeni, da ga imam rada in da mi je ljub. Ljubim pa samo eno osebo. In ta oseba je moj mož. Vse ostale imam rada na tak ali pa drugačen način. Pomena sta absolutno različna. Ljubiš sicer lahko več oseb (moža in recimo otroke), rad pa imaš lahko precej večji krog ljudi,ki te obkrožajo. Če imaš nekoga rad je to zelo lepo. In če imajo tebe radi ljudje je tebi ravno tako lepo. To so pač neka posebna čustva, ki se prepletejo med določenimi ljudmi in ki to negujejo na več načinov.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Lorelai20 - Debatorica
- Na forumu od: 7. 11. 2005
Vsekakor je razlika ja. Sama sm pa nekako vseen bolj navezana na rada te imam, se mi zdi, da se sliši manj togo in bolj naravno, toplo, nežno Ljubim te mi je taka odrska al pa filmska fraza. Saj ne, da je ne uporabljam, ampak mi je rada te imam dosti bližje.
-
MoJcHyKa - Debatorica
- Na forumu od: 25. 11. 2006
- Kraj: Primorska
Ne vem, jaz osebno to zelo ločim, ker ne morm reči npr. mami ljubim te, pa tud kaki prijateljici ne, pač pa rada te imam... to bi lahko rekla le fantu, brez katerega res ne bi mogla (ubistvu še nisem nikomur to rekla, ker nisem še tako čutla)... mi je pa ful čudno, da mi je rekel en, da me ljubi, ko me pa pozna 1 teden, pa sam 1x sva se vidla...sej ok, sam ne morš tako... mislm, da če nekoga ne poznaš, ga ne morš kar ljubiti...lahko pa čutiš, da je nekaj posebnega...ampak to ni isto
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]