''Ljubim te'' & '' imam te rad/a'' - razlika!

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 10. Maj. 2007 11:14

in po kolkem času so vam fantje začeli govoriti, da vas ljubijo? kako je bilo prvič? ste ve prve to začutile in izpovedale ljubezen?
meni še ni reku moj, da me ljubi. dvomim da mi sploh bo :D on bolj malo govori o teh rečeh, zna pa pokazat.
IJO
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2006
Kraj: Dreams

Neprebrana objavaNapisal/-a IJO » 10. Maj. 2007 21:24

rada imam prijatelje starse brata sestrco sorodnike...
ljubim pa: X,Y,Z,..
ljudi ki imamo radi...z njimi gojimo neke vrtste prijateljstvo..ko gre za zaljubljenost in ljubezen pa recemo da jih ljubimo :razz:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 11. Maj. 2007 15:17

^ potem js z mojim fantom, k sva že dve leti in pol skupi, in si še nisva rekla, da se ljubiva, gojim prijateljstvo? ljubim te bi js rekla mojmu bodočmu možu na poročno noč, prej se mi pa zdi to skor zloraba besed, sploh ko si tamali že pri 14 govorijo da se ljubijo ..
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 02. Jun. 2007 16:05

stavek rada te mam najraje rečem ker semi zelo lepo sliši ap tudi ne vem no da rečeš ljubim te mi je skoraj malo smešno reči...jah ni v narečju :)
drugače pa prijateljicam reče rada te imam fantu pa kdaj tudi ljubim te pa seveda rada te imam seveda pa je razlika ja. :wink:
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 02. Jun. 2007 21:44

Men mata obe besedi drugačen pomen. Seveda lahko rečeš fantu meddrugim tud rada te mam, ja, in tud ljubim te, k to res čutš. Sam dons so taki časi, da se človek mal praša, kdo misl kej resn in kdo ne. Vsak 12letnik že piše vsem rtm rtm rtm, dejansk se pa ne zaveda kaj ta rtm pomen v resnic :?. Nimam nč proti sam vseen. Tko da ja, je razlika.
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 03. Jun. 2007 10:20

Men pa ni razlike kr besede itak nč ne pomenjo če ne mislmo pa čutmo tko...Pač moj rada te mam pomeni več k deset ljubim k tega nikol ne izgovorim...smešno se mi sliš :?
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 03. Jun. 2007 12:50

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 12:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 05. Jun. 2007 13:20

Jp, je drugačen pomen. Rada te mam lahko rečem fantu, staršem, kolegicam...ljubim te pa sploh še nisem nikomur rekla, bi blo pa namenjeno samo fantu. Ampak se čudno sliši ljubim te, zato se raje še vedno držim zveze Rada te mam. :oops:
Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 13. Jun. 2007 0:00

Rad imeti pomeni več kot ljubiti, kajti ljubiš le v določenih trenutkih življenja, nekoga pa lahko imaš rad celo življenje!
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 13. Jun. 2007 16:14

tud men se zdi to popolnoma drugačen pomen. rada te mam rečem svojim prjatlcam. svojemu fantu sm tud velikrat rekla rada te mam, pol sva pa začela uporabljat ljubim te in men ni lepšga kukr to :) to je itak čist odvisn od osebe, ampak jz vem da ga lubi lahko polom pa pol k se stisne k men pa mi reče ljubim te, pozabm na vse :)
klaryca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klaryca » 17. Jan. 2009 13:44

jaz sem imeli dve resni zvezi (več let) in sem bila navajena, da sva si (pri obeh) rekla ljubim te po recimo parih mesecih, ker sva oba čutila, da je rad/a te imam premalo za tako močna čustva. sedaj sem z enim drugim fantom že več kot eno leto vendar mi on tega še ni rekel. in mi je mal čudno ker sem bila prej to navajena govorit in ne kar tako ampak ker sem res čutila.. in mislim tudi, da lahko ljubiš večkrat v življenju. men je ljubim te nekaj čisto drugega in kadar sva si to z bivšim rekla sva se res super počutila. zdaj pa kot da nekaj manjka najini zvezi. kakor ga poznam verjetno tega od zdajšnjega nebom nikoli slišala, ali pa mogoče po poroki, prej bol težko. sedaj se pa sprašujem ali sem naletela na drugačnega fanta od mojih bivših ali pa navsezadnje ne čuti tako kot jaz :? no ljudje smo si različni. najbrš bo čas pokazal kaj je res... kaj mislite?
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 17. Jan. 2009 13:59

^^ Nekateri ljudje bolj pokažejo to, kako imajo radi, drugim je pa lažje z besedami in nič ni narobe, če te tega ne reče :wink:

Jaz mojemu rečem, da ga ljubim, prav tako on meni in ni lepšega od tega, ko veš, da on to res misli, ko pove :hearts: včasih mu rečem tudi, da ga imam rada, in on seveda ve, da to ne pomeni samo kot prijatelja.
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
majarončk
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a majarončk » 17. Jan. 2009 14:45

zelo razlikujem te dva stavka! kr ne razumem d ti lahk tip reče d te ljubi ...in po po neki mescih.res ne. :lol:
little.neja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a little.neja » 17. Jan. 2009 17:38

Med ttima dvema besedama je za moje pojme kr vlka razlika.
Rad/a te mam ponavadi rečeš prijateljem pa družini, Ljubim te pa svoji bolši polovici. Sam tut tk neum, mn velik bolš gre z jezika rada te mam ko ljubim te. :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 17. Jan. 2009 18:40

Meni se to ne zdi merilo za moč "ljubezni/Radosti" do nekoga. Temveč zgolj v vrsti ljubezni.

Naprimer: starše imam bolj rada od fanta. Definitivno, pa mam njega noro rada, ampak starše imam še bolj. Pa valjda staršem ne bom rekla, da jih ljubim. Tako da...po mojem ne rečeš "ljubim te" tistemu, ki ga imaš "bolj rad" :D

Dejansko jaz na to gledam tako: obstajajo 3 vrste ljubezni:
- filia; ljubezen do npr. hišnih ljubljenčkov. Saj maš rad mačko, ampak ne na tak način kot prijatelja.

- eros; telesna ljubezen, strast, erotika, privlačnost...to je to, ko rečeš: ljubim te!

- agape; ljubezen, ki daje vse, ko si pripravljen dati življenje za drugega, sočutje, solidarnost. Ljubezen matere do otrok, npr. je tipičen primer ljubezni agape. Najbolj čista in po mojem, najbolj resnična ljubezen.

Seveda bi bilo najlepše, ko bi lahko tudi svoje partnerje ljubili z ljubeznijo agape...ampak to lahko po mojem povejo samo tiste, ki so že mamice.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]