"Lahko te imam rad, a te ne morem ljubiti"

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

midva si dolg časa nisva rekla rad/a te imam, mislim da celo po 3 mesecih...za prvo obletnico pa sem mu jaz zutraj dala voščilnico v obliki srčka v kateri je pisalo z velikimi črkami LJUBIM TE, zvečer pa je tudi on meni to prvič rekel...to gre počasi....imeti nekoga rad je dokaj preprosto, še lažje je to napisati, važna so dejanja. Nekoga ljubiti pa ni preprosto...moraš priti do te stopnje, ker verjemi, nehče nikogar ni pri borih 3 mesecih še ljubil.
Uporabniški avatar
Marilena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Marilena »

Če ti to reče po par tednih ali mesecih ima morda le slabe izkušnje v preteklih zvezah in bo potreboval malce časa, da se "odtali". V primeru, da sta skupaj že par let in izjavi kaj takega, pa (če veš kaj želiš) pojdi, saj ti najbrž ne bo nikoli dal tega kar si želiš in ne v taki meri kot si zaslužiš.
*chiky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: in his arms=]
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *chiky* »

Besedi LJUBIM TE zlahka rečejo tipi, ki niti nimajo neke morale, sploh pa dobro ne vejo, kaj pomeni ljubiti. Taki razočarajo. So izjeme, ampak.. Te potrjujejo pravilo, ane? V glavnem ni tako lahko tega takoj izreči. Nam naj bi bilo nekoliko lažje, ker smo pač ženske, no, ponavadi, pa še nam ni vedno lahko.. Včasih zlepa ne zdrsnejo z jezika!

Lej... Kot je že ena napisala (bežno sem preletela), mogoče so krive izkušnje v preteklosti. Mogoče se je zaradi njih bolj zaprl vase, mogoče težje izraža čustva. Se boji. Kdo ve.

Mogoče se boji, da bi te besedi zgrabila z zobmi in se ga oklenila toliko, da ga ne dušiš, on pa si ne želi (pre)resne zveze.

Možnosti je nešteto.

Verjamem, da je težko, ampak ne moreš pa izsiliti od nekoga, da ti bo nekaj rekel, če tako ne čuti in če tako sam ne misli. Stisni zobe in malo potrpi.. Daj mu čas. Mogoče se izplača. Ta čas se pa imej z njim fino, da bo hitreje minilo. Mogoče te presneti na lepem, ko boš to najmanj pričakovala.

Itak pa.. "ljubim te" ni ne vem kaj. Važna so dejanja, ne besede. Čeprav jih je pa lepo slišati.

LP & upam da boš (kmalu) deležna teh tako težko pričakovanih besed! ;)
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

jah.. potem bo šlo, gre pač samo za prijateljski sex. kr neki v glavnem. in potem boš ti prizadeta in se ti bo on opravičeval.

@*chiky* Rekel ji je, da je ne more ljubiti, da jo ma lahko samo rad... in tu je kar velika razlika..
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *kristyna* »

Če bi meni to rekel bi mu verjetno rekla isto.
Malokrat povem, da imam nekoga rada. Do sedaj sem to rekla sigurno manj kot 10x. Da bi rekla ljubim te... No ja bomo morali še malo počakat.
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
*chiky*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: in his arms=]
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *chiky* »

marypa napisal/-a:jah.. potem bo šlo, gre pač samo za prijateljski sex. kr neki v glavnem. in potem boš ti prizadeta in se ti bo on opravičeval.

@*chiky* Rekel ji je, da je ne more ljubiti, da jo ma lahko samo rad... in tu je kar velika razlika..

Ups, nisem dost pozorno prebrala zgleda. No, upam, da bo pa moj post komu drugemu s takim problemom pomagal, je tudi ta problem kar pogost..
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

:?
Pa kaj če reče, da te ma rad? Meni ni bistvene neke razlike med rad te mam pa L.te... Boljš da reče, da te ma rad, kot pa da te neke za nos vleče, pa se ti dela nekega sluzastega, na koncu pa te pusti ko eno smet z izgovorom, da itak nikol do tebe ni kaj čuto... Laja naj iskreno al pa sploh naj ne laja. Pa tut če nebi nikol reko, da me ma rad al pa L.te, ni panike, dejanja povedo več kot besede.
Odgovori