lahko bi, a noče

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 20. Okt. 2008 22:19

Uh, ste pa napadle ubogo naivno dete. :D

Jaz lahko govorim iz svojih izkušenj: pri 16h sem nedolžnost komaj zgubila in čeprav je bila želja velika, si doma nisem upala vprašat, če lahko prespim pri njemu. Tudi pri 17h mi mami ni pustila z njim in njegovo družino na vikend na Bled. Seveda mi je bilo hudo, a se mi je to zdelo normalno. Pari, ki spijo skupaj so odrasli, jaz pa sem se zavedala, da to nisem bila. Ne pri 16h, 17h, 18h. TBH sem se nekoliko žensko počutila šele pri 20h in se mi ne zdi, da sem zares kaj zamudila. Nič ni slabega v tem, če si za enkrat "samo" punca.
In, čeprav sem to že 100x napisala, bom spet ponovila: ni blo konec sveta, če nisva spala skupaj.

Sem bla pa tudi do starejših tipov sumničava. Da bi me pecal 25 letnik? Mene, ki hodim v srednjo šolo, bi pecal 25 letnik, ki bi študiral ali že delal? Res? Kaj bi mela skupnega? Kontrolke in delavne zvezke ali povišice in dopust?
"Ljubezen ne pozna meja" tako zame še danes ne obstaja. Čim je tip tolko starejši od mene, ga odpikam. Če dečko išče frkljico, jo išče pri napačnem naslovu.

At last but not least: Ne glede na to kako sem bla zaljubljena, nikdar nisem mislila, da sem prijela boga za jajčka. Seveda "nisem poslušala nasvetov" starejših, a sem tiste, ki so bili nekaj vredni vseeno slej ko prej premlela in upoštevala. Predvsem zato, ker so punce, ki so svetovale, želele dobro, nekaj že dale skozi in sem se lahko učila na njihovih napakah.
Imaš, da me vikaš!
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 21. Okt. 2008 7:13

[quote="jullia_"]Živim v Kranju. Pri 16ih smo s šolo šli na dve 2dnevni ekskurziji, kar pomeni, da se je spalo v hotelu. Po sobah smo sicer teoretično bili ločeni po spolih, ampak kdo bo pa v resnici sredi noči gledal, kdo je kje.
Pa ne me jebat, da si bila ti pri 16ih tako nadzorovana (s strani kogarkoli), da se nisi mogla za pol ure izmuznit. Več pa ni treba :)[/quote

Tudi mi smo šli v 8. razredu za 2 dni na končni izlet. Celo noč so učitelji stražili na hodniku. Očitno pri vas niso. Pri nas so. Ni bilo mogoče, da bi se kdo izmuznil. Itak pa ni bil moj cilj se pri 16 izmuznit in počet kaj takšnega. Sem bila odgovorna zase in sem vedela kakšne posledice mi lahko to prinese in da nimam šole, službe,..
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 21. Okt. 2008 7:13

[quote="jullia_"]Živim v Kranju. Pri 16ih smo s šolo šli na dve 2dnevni ekskurziji, kar pomeni, da se je spalo v hotelu. Po sobah smo sicer teoretično bili ločeni po spolih, ampak kdo bo pa v resnici sredi noči gledal, kdo je kje.
Pa ne me jebat, da si bila ti pri 16ih tako nadzorovana (s strani kogarkoli), da se nisi mogla za pol ure izmuznit. Več pa ni treba :)[/quote

Tudi mi smo šli v 8. razredu za 2 dni na končni izlet. Celo noč so učitelji stražili na hodniku. Očitno pri vas niso. Pri nas so. Ni bilo mogoče, da bi se kdo izmuznil. Itak pa ni bil moj cilj se pri 16 izmuznit in počet kaj takšnega. Sem bila odgovorna zase in sem vedela kakšne posledice mi lahko to prinese in da nimam šole, službe,..
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 21. Okt. 2008 7:17

kravzlbavc napisal/-a:pr 16doben ni dovolj zrel da ve da seks ni za njega..če ostali to delajo,pa jim je fajn,zaka nebi še njim blo..

Saj pravim, da nisi pri teh letih dovolj zrel. Zato pa je otroku potrebno to razložit, če sam ne ve. In kaj vse je meni lepo, a k sreči imam toliko soli v glavi, da tega ne počnem.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 21. Okt. 2008 7:20

missy* napisal/-a:na ekskurzijah je pa zelo tesko seksat, ja...tudi nas nikoli niso nadzorovali, rojstne dneve nismo praznovali doma, itd...
ce je punca pripravljena na sex, poskrbi za zascito, itd...kdaj sploh si pripravljen? je sploh razlika 16 ali17? meni se ne zdi..vsak ve zase

Čudne šole. Nas pa so nadzorovali. Seveda, da se da sexat tudi kje drugje se strinjam, a mi pri 16ih na pamet ne bi to padlo. Se imam preveč rada. Razlike med 16 in 17 ni, je pa med 16 in 20.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 21. Okt. 2008 7:38

Jaz sem nedolžnost izgubila pri 20-ih in danes vem, da je bil takrat pravi trenutek. Če hočeš ta dogodek ohraniti v lepem spominu moraš biti na to pripravljen in dovolj zrel. Imela pa sem sošolko, ki jo je izgubila pri 15-ih. Takrat je vsa ponosna to razlagala nam kolegica. Danes pa prizna, da je bila to njena največja napaka v življenju. Toliko o tem kako razmišljamo, ko smo starejši, izkušeni. Velja poslušati nasvete starejših punc, ki so dale že nekaj skozi.

Fant, ki je v danem primeru toliko starejši od punce ne more biti resen. Če bi bil bi si poiskal eno svoje starosti, ne pa kot je že omenila ena, eno srednješolko, ki nima ne šole končane, ne službe. Popolnoma se razlikuje od njega, on pa bi jo vprašal, če bi se zaročila. Meni to nekako ne gre skupaj.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 21. Okt. 2008 7:46

^^
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 21. Okt. 2008 8:18

Jaz vem, da pri 16. in njegovih 17. sva bila čisto dovolj odgovorna in pripravljena na to. Vsak ve zase. Pa mama je tudi vedla in mi vse lepo razložila glede zaščite.
Glede punce pa: mogoče je tvoj fant res malo prestar, da bi te starši pustili prenočit tamle. Jaz sem prenočevala, ampak fant je le leto starejši in če bi bil 25 let star, dvomim da bi mi še dandanes pustili, tudi če sem stara 18.
Ampak koliko stvari mi niso dovolili, mi je blo hudo, smo se kregali, ampak ne delat iz muhe slona iz tega.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 21. Okt. 2008 8:30

~NIA~ napisal/-a:^^ če si starejši še ne pomeni da si (na spolnem področju) bolj izkušen :)

Običajno pa. Vsekakor pa bolj zdravo razmišljaš
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Okt. 2008 14:19

jagoda-malina napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Živim v Kranju. Pri 16ih smo s šolo šli na dve 2dnevni ekskurziji, kar pomeni, da se je spalo v hotelu. Po sobah smo sicer teoretično bili ločeni po spolih, ampak kdo bo pa v resnici sredi noči gledal, kdo je kje.
Pa ne me jebat, da si bila ti pri 16ih tako nadzorovana (s strani kogarkoli), da se nisi mogla za pol ure izmuznit. Več pa ni treba :)

tema sicer ni o tem, pa vendar. v osmem razredu si star tam nekja 13, 14 let. 16 let pomeni ponavadi drugi letnik sš. in ne, v sš nihče nikoli ne straži na hodniku. preverjetno. pa nisem hodila na kar neko 'razpuščeno' srednjo šolo. :wink:

sanjaanja napisal/-a:Fant, ki je v danem primeru toliko starejši od punce ne more biti resen. Če bi bil bi si poiskal eno svoje starosti, ne pa kot je že omenila ena, eno srednješolko, ki nima ne šole končane, ne službe. Popolnoma se razlikuje od njega, on pa bi jo vprašal, če bi se zaročila. Meni to nekako ne gre skupaj.

razumem razliko 16 in 25 let. ampak, recimo četrti letnik sš in on absolvent?! kaj a to tudi po tvoje ne gre skupaj? potem bi si morali partnerje iskati samo v svojem letniku ali enem nižje?! žal, se ne strinjam s tabo. glede na to, tudi ta iz 4.letnika nima končane šole, niti službe. med njima pa je 4-5 let razlike, kar se meni ne zdi preveliko! (samo kot primer)

glede izgube nedolžnosti pri petnajstih in 20. se pa strinjam! sigurno je velika razlika.
sem pa prepričana, da mi nikoli ne bo žal, da sem pri 17. spala s fantom (ki je bil daleč od tega, da bi to pričakoval, pa jaz že vem zakaj), s katerim sva še zmeraj skupaj.
res je drugače, če spiš z nekom zaradi alkohola, pritiska vrstnikov itd. kot pa zaradi obojestranske privlačnosti in naklonjenosti. slednjega namreč verjetno nikoli ne boš obžaloval (tudi če se zveza ne obnese), medtem ko prvo po vsej verjetnosti boš. :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Okt. 2008 7:31

[ ?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 22. Okt. 2008 7:37

^^ Pa vseeno to ne velja. Čeprav še nisi seksal in torej nimaš spolnih izkušenj, imaš življenjskih izkušenj pri 18h veliko več kot pri 15h. To pa vpliva na dojemanje spolnosti, tudi na pristop. Če si pri 15h mislil, da si prijel boga za jajca, se pri 18h zavedaš, da mogoče pa le ni tako (da NI tako, pa spoznaš še malo kasneje :D )
Čeprav gre tu za posploševanje je res, da si z leti bolj izkušen. (Kolko je kdo pri določeni starpsti izkušen pa potem variira od posameznika do posameznika)
Imaš, da me vikaš!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Okt. 2008 7:39

ja,
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 22:33, skupaj popravljeno 1 krat.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 22. Okt. 2008 12:44

a_pikica_a napisal/-a:Jaz vem, da pri 16. in njegovih 17. sva bila čisto dovolj odgovorna in pripravljena na to.

To misliš pri 18ih, pri 30ih ne boš.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Okt. 2008 12:52

orhideja1 napisal/-a:
a_pikica_a napisal/-a:Jaz vem, da pri 16. in njegovih 17. sva bila čisto dovolj odgovorna in pripravljena na to.

To misliš pri 18ih, pri 30ih ne boš.

pa jao seveda se razmisljanje spremeni ampak a naj zato cakamo do 30tega leta?!?! pa tut ce nezrele seksajo, ce ni kakih vecjih posledic (otrok) je edina posledica to da bodo lahko rekle: oh kako sem bla neumna. :D

mislim...men se zdi vecji problem to kak big deal ene delate iz tega prvega seksa, pa kaj ce prvic pri 15ih al pa pr 19ih... :roll: pac ena izmed veliko napak ki se jih da nardit u zivlenju, ni pa zdj taka katastrofa :roll:

js sm relativno mlada (se zdej sem mlada takrat sem bla pa se bol:D) prvic seksala s fantom ki sem ga poznala par ur...na zabavi..in veste kaj? verjetno bi blo vecini izmed vas ful zal ker OMG ni biu moj fant, nisva bla prej eno leto skup in itd. tk ko naj bi PO VASE (vecini punc tle gor) potekal prvi seks ...ampak men ni cist nic, ker vem da sm sam clovek in ker se te reci pac dogajajo. zascitla sva se in men je prau kul izkusnja..seveda zdej veliko bolj uzivam pri seksu s fantom ki ga mam res rada...in kaj bi se spremenilo ce bi tut prvic z nekom drugim...

ma ne vem kako nej razlozim uglavnem, PRVIC men sploh ni tak pomembn dogodek in ene res pretiravate....ni cudno da je pol kasnej tok spolne zafrustriranosti in zavrtosti pri zenskah:D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov