lahko bi, a noče
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
punkie_ napisal/-a:dobro no, a zdej boste pa rekle da ve nikol niste pr 16ih prespale pr svojmu tipu, če ste ga mele?
Nikoli. In če bi moja hči prišla na tako idejo, bi morala temeljito razmisliti, ali še želi živeti pod mojo streho. 16 let stari ljudje pač mislijo, da so odrasli in da vse najbolje vejo, ampak to ni res. Zato pa imajo starše, da jim take stvari preprečijo.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
Shannon napisal/-a:punkie_ napisal/-a:dobro no, a zdej boste pa rekle da ve nikol niste pr 16ih prespale pr svojmu tipu, če ste ga mele?
Nikoli. In če bi moja hči prišla na tako idejo, bi morala temeljito razmisliti, ali še želi živeti pod mojo streho. 16 let stari ljudje pač mislijo, da so odrasli in da vse najbolje vejo, ampak to ni res. Zato pa imajo starše, da jim take stvari preprečijo.
če bi bla pa ti moja mami, bi pa pošteno premislila, če se še hočem pogovarjat s tabo.
in ne, jaz pri 16ih nisem mislila da sem odrasla in da vse vem, da sem bog in batina. in ne rabim bit bog in batina, da se v nekoga zaljubim, mi je lepo bit z njem, kar prinese tud ostale stvari , ki pač pašejo zraven. ampak če prespim pri njemu še ne pomeni da mu bom prvi dan dala noge narazen. kako nej se sploh mladina kej nauči, če jim straši vse prepovedujejo in živijo v iluziji da se do poroke ne seksa. bolj ko si zatiskaš oči, slabše je.
ampak, to je samo moje mnenje. jaz bom z otroki raje imela fer odnos in ne bom izrabljala svoje pozicije mame, da jih bom vse po vrsti prepovedovala. naj živijo in naj se učijo živeti, naj imajo izkušnje in naj se sami naučijo biti orgovorni zase in za svoje življenje.
imam tudi kar dosti kolegic, ki jim starši pri 20 ne pustijo uzuni hodt med tednom, nič ne žurajo in so skos doma, so tudi verni, in eni mami skos govori, da ne bosta neumnosti delala s fantom, ampak js pa dobro vem, da vse po vrsti seksajo, le da skrivajo in se delajo pridne punčke. le zakaj bi hotla met tak lažniv odnos s svojimi otroki, saj sem tudi sama bla mlada in sem zelo hvaležna moji mami, da mi je pustila da hodim ven in prespim pri fantu (s katerim sva mimogrede že dobre 4 leta skupej, čeprav sva začela pri mojih 16ih, in se imam ful lepo z njim). in ne, nisem 24/7 z njem, ampak redno študiram, hodim na vsa predavanja, zraven še delam, žuram in vse ostalo, čez vikend pa sem pri njemu. in mislim, da ni nič narobe z mano, ker sem že pri 16h prespala pri njemu.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Hm.
Jaz imam starše ful vredu in mislim, da so me dobro vzgojili. In ja, pri fantu sem lahko spala pri 16ih in on pri meni, in še dandanes sva skupaj.
Mislim, da s tem ni nič narobe. Če starši vejo kje si in kaj počneš je vse lepo in prav.
Jaz imam starše ful vredu in mislim, da so me dobro vzgojili. In ja, pri fantu sem lahko spala pri 16ih in on pri meni, in še dandanes sva skupaj.
Mislim, da s tem ni nič narobe. Če starši vejo kje si in kaj počneš je vse lepo in prav.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Hmm...kaj nej pol js za svoje tastare rečm, k bom zdele 23 stara, mam že 4 leta fanta pa nism še nikol prespala pri njemu, če so bli njegovi doma..vsega skp sm parkrat ko so bili na počitnicah in še to sta mojadva grdo gledala, ker pač sta mnenja, da se to ne spodobi, še posebi če so njegovi doma..sej na začetku nism zastopla, sam zdej sm pa že navajena in grem pač zvečer domov spat...sej dejansko zdej šele vidm, da sta mela prov..pač pri nas se veliko govori, sosedje vse vidijo in ja sm vesela da nism ena od unih ki jim pravijo k.... in se jim smejijo za hrbtom..mogoče se zdi komu smešn sam tko pač je.
-
SAJNSKA - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 3. 2007
- Kraj: podzemlje
hvala za odgovore, ampak stvar se počasi izboljšuje, in moj fant me ne izkorišča, saj ga ne poznate , lahko pa samo sklepate iz mojega pisanja. Je zelo trmast ampak ima čustva, in zakompliciran je, ni pa popoln saj jaz tudi nisem. Pomaga mi ko ga potrebujem, posluša me ,preseneča in me spoštuje čeprav ne zgleda tako, hoče mi ustreči, ampak včasih ga njegova prepričanja ustavljajo pri tem, potrebuje pač čas.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
punkie_ napisal/-a:dobro no, a zdej boste pa rekle da ve nikol niste pr 16ih prespale pr svojmu tipu, če ste ga mele?
Mi na kraj pameti ni padlo, da bi pri 16 imela tipa. Takrat sem živela za šolo in za zabavo. Prvega tipa sem imela pri 20ih. Da pa sem pri katerem doma prespala pa šele pri 22. Pa še takrat mi je bilo nerodno. Poleg tega je še takrat okolica govorila, a nisva nekam mlada.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
Libido. napisal/-a:jst poznam par ki sta začela, ko je mela ona 16 in on 21 ... čez 2 leti se je ona preselila k njemu, 3 leta kasneje sta se poročila .. letos imata 22. obletnico poroke in dva otroka - 19 in 17 let (ja, moji starši )
Popolnoma normalno za takrat. Danes pa so časi drugačni.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
tanika* napisal/-a:Hmm...kaj nej pol js za svoje tastare rečm, k bom zdele 23 stara, mam že 4 leta fanta pa nism še nikol prespala pri njemu, če so bli njegovi doma..vsega skp sm parkrat ko so bili na počitnicah in še to sta mojadva grdo gledala, ker pač sta mnenja, da se to ne spodobi, še posebi če so njegovi doma..sej na začetku nism zastopla, sam zdej sm pa že navajena in grem pač zvečer domov spat...sej dejansko zdej šele vidm, da sta mela prov..pač pri nas se veliko govori, sosedje vse vidijo in ja sm vesela da nism ena od unih ki jim pravijo k.... in se jim smejijo za hrbtom..mogoče se zdi komu smešn sam tko pač je.
recimo, da razumem, da spoštuješ svoje in njegove starše in pri 23 letih še vedno ne spiš pri njemu.
ampak da šmirglaš kaj si sosednje mislijo o tem. to mi pa ni jasno. js mam tudi sosede, ki vs svoj ljubii dan visijo na oknu in zalivajo rože. so what. briga te kaj si sosedje mislijo. spat z dečkom je pa itak ena najlepših stvari. ko se lahko celo noč stiskaš.
mnjamsi.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
js zastopm da smo si različni in ne bom rekla kaj je prav al pa kaj je narobe, ampak sem pač mal optimistka in se mi zdi, da je takih staršev, ki ne pustijo svojim otrokom spat pri partnerju manj kot tistih, ki to pustijo. tud zase vem, da bom pustila. pa tudi nisem take vrste človek, ki bi prilagajal svoje življenje tako, da se bo drugim zdelo sprejemljivo in ne bodo opravljali. ljudje smo itak tko naštimani da opravljamo vsepovprek. morda pa kdo opravlja vašo družino in govori okol lejo to kok je čudna, še nikol ji niso pustil da prespi pr fantu. pač. za vsakega je nekaj sprejemljivo in nekaj nesprejemljivo in če bi se hotli prilagajat, se nebi nikoli mogli prilagoditi vsem merilom. zato se mi zdi brezveze, da bi se sploh prilagajala. pač živim po svojih načelih.
kalanhonja veš, sej to da se zaljubiš se ne odločiš kar tako. to pride ponavadi samo od sebe. tudi js nisem pričakovala da bom imela že takrat fanta, sploh ker do takrat ni bilo nič na tem področju. ne bom mu pa rekla, joj nebi hodila s tabo, ker sm 16 pa mi na kraj pameti ne pride da bi mela fanta.
drgač pa okol tega je brezveze da razglablamo, kaj je normalno in kaj ne. vsak od nas živi v drugačnem okolju, vzgajali so nas drugačni starši, imamo drugačne izkušnje in brezveze da tko subjektivno nekaj ocenjujemo.
SANJSKA, ti pa ne jemlji vseh komentarjev tukaj kot čisto resnico, sama najbolj veš kaj pa kako. srečno
kalanhonja veš, sej to da se zaljubiš se ne odločiš kar tako. to pride ponavadi samo od sebe. tudi js nisem pričakovala da bom imela že takrat fanta, sploh ker do takrat ni bilo nič na tem področju. ne bom mu pa rekla, joj nebi hodila s tabo, ker sm 16 pa mi na kraj pameti ne pride da bi mela fanta.
drgač pa okol tega je brezveze da razglablamo, kaj je normalno in kaj ne. vsak od nas živi v drugačnem okolju, vzgajali so nas drugačni starši, imamo drugačne izkušnje in brezveze da tko subjektivno nekaj ocenjujemo.
SANJSKA, ti pa ne jemlji vseh komentarjev tukaj kot čisto resnico, sama najbolj veš kaj pa kako. srečno
-
tani24 - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 1. 2007
ma sej mene tud ni bolil za sosede...sam moji mtki pa to ogromn pomen in zato nočem, da govorijo okol o men, ker njo prizadene..men je ravno za vse. ma sej verjamem, da je lepo s fantom spat..sam pač oba sva v mejhnih flatih s familijo, on sicer ma svojo sobo, js pa s sestrco spim..tko, da preprost ni šans... sej izkoristva k greva km..pa tud mava še cel life cajta da spiva skp..
glede te teme..men nebi blo všeč, da mi sestrca k je zdej 16 spala pr tipu doma..ma šele ko mal odrasteš zastopš tastare, in ja zame to ni ravno spodobno..mislim, če že pri 16 ne hodš več spat domov..kaj bo pri 18, 20? men se zdi, da mladina čist prekmal hoče odrast...
glede te teme..men nebi blo všeč, da mi sestrca k je zdej 16 spala pr tipu doma..ma šele ko mal odrasteš zastopš tastare, in ja zame to ni ravno spodobno..mislim, če že pri 16 ne hodš več spat domov..kaj bo pri 18, 20? men se zdi, da mladina čist prekmal hoče odrast...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
glede na use forumske poste bi jst stopila do psihologa da te mal pregleda, ker mislm da nimaš usega čist razčiščenga v glavi.sicer me punca ignorira ampak vseeno, jst boljšega nasveta kot je ta nimam za tale primer.
dostkrat pa sem opazila da se kšna beseda namest v ženskem spolu, spiše v moškem.
skratka meni je oseba, katera se skriva za telim nick nejmom, mal sumljiva.
dostkrat pa sem opazila da se kšna beseda namest v ženskem spolu, spiše v moškem.
skratka meni je oseba, katera se skriva za telim nick nejmom, mal sumljiva.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
punkie_ napisal/-a: tud zase vem, da bom pustila.
To misliš zdaj. Zapomni si, da ti bo življenje prineslo takšne izkušnje, da boš čez 30 let razmišljala drugače.
In danes je najprej šola,... ne pa včasih, ko si šel delat pri 15ih in si lahko potem preživljal otroka, če se je slučajno kaj zalomilo.
To še ne pomeni, da ne moreš biti zaljubljen pri 16ih. Tudi jaz sem bila. Ne bi pa pri teh letih niti pod razno prespala pri njemu, oz. sploh karkoli takšnega imela z njim.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
tanika* napisal/-a:ma sej mene tud ni bolil za sosede...sam moji mtki pa to ogromn pomen in zato nočem, da govorijo okol o men, ker njo prizadene..men je ravno za vse. ma sej verjamem, da je lepo s fantom spat..sam pač oba sva v mejhnih flatih s familijo, on sicer ma svojo sobo, js pa s sestrco spim..tko, da preprost ni šans... sej izkoristva k greva km..pa tud mava še cel life cajta da spiva skp..
Odvisno v kakih odnosih si. Jaz v tem ne vidim nič nespodobnega. Pa saj se ne porivava vsakič ko lezeva v posteljo. In jebeš sosede. Koneckoncev so vsi nevoščljivi. Pa saj nismo v Vatikanu
In ja, pri 16h sem spala kdaj pa kdaj pri njemu in on pri meni in še danes spiva tako. Mah..
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
rachka_ napisal/-a:in tudi, če bi te imel tako hudo rad, nebi razmišljal o tem da bi te pustil samo.mlada si še..sploh ne razumem, da se pri 16ih že za roko prosite..
Se podpišem pod tole. Po mojem vaju je tiste dni, ko sta se počutila kot v nebesih, dajala običajna zaljubljenost, nato pa sta se spustila na realna tla.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov