lahko bi, a noče

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 19. Okt. 2008 9:47

iluzija napisal/-a:
bina_ napisal/-a: Še nisi spoznala da je večina moških izkoriščevalcev. Najdi si fanta svojih let in pol reči da gre za ljubezen... sploh pa ne verjamem da se pri 16 lahko zaljubiš za celo življenje... halo?!

Tole je pa pretirano posploševanje (sicer sama v svojem odgovoru najbrž nisem bila nič boljša...). Poznam par, ki sta pri 16ih začela s svojo ljubezensko zgodbo, prejšnji mesec sta dobila drugega otroka, zdaj sta stara 35let. To sicer ni nujno "ljubezen za celo življenje", ni pa očitno bila ena trenutna najstniška zaljubljenost.

Vedno je pri takih zadevah potrebno pogledat okoliščine - na mentalno zrelost posameznikov še posebej in šele po tem lahko sklepaš ali gre za ljubezen ali ne. V tem primeru sama vidim, da gre z njegove strani bolj za hojladrihojladra, žal se je pa avtorica teme pošteno zaljubila. Kaj čmo...

jst poznam par ki sta začela, ko je mela ona 16 in on 21 ... čez 2 leti se je ona preselila k njemu, 3 leta kasneje sta se poročila .. letos imata 22. obletnico poroke in dva otroka - 19 in 17 let :D (ja, moji starši :D)

pa da ne bom OT .... sej ubistvu nevem kaj bi rekla .. punca zgleda res ne dojame da jo tip izkorišča, ne, on jo na smrt ljubi (zato jo pa tudi hoče pustit ha) ... nas vpraša za mnenje in ko ji ga povemo smo nesramni ... jah, pač ... sori punčka, ti živiš v nekem sanjskem svaetu, mi razmišljamo realno, to pa še ne pomeni da ti hočemu slabo, prej dobro ...
pustil bi te, ker ti starši niso dovolili prespat pri njemu in pri bivši se je podobno zgodilo in njo je tudi zaradi tega pustil? ... TI bi mogla NJEGA pustit, takoj ko ti je to reku ..
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 19. Okt. 2008 10:15

~NIA~ napisal/-a:smo, ampak moj tip pr 16ih je bil za 17-letnika bolj zrel kot avtoričin tip pri 25ih. in najna zveza je bla videt dokaj stabilna, rada sva se mela in nisva skos se kregala, prekinjala zvezo in spet začenjala :roll:

ne vem če se lih da sodit njuno zvezo po parih posti, ki jih je napisala,in govort da ma nezrelega tipa.sej ne vemo, kaj se mu podi po glavi. pa kukr vem, je rekla da se kregata večinoma zarad tega, ker starši ne pustijo, da bi spala pri njemu. ampak spet- mi ga ne poznamo, mislim, da ni uredu da tko na hitro obsojamo. tudi js lahko zdele napišem eno stvar od mojga tipa, pa mi boste use rekle, nej ga pustim. ker pač ne poznate okoliščin. zato js osebnih stvari ne maram spraševat na forumu, ker vem, da ne bom dobila nobenega objektivnega odgovora. avtorici teme svetujem, da se raje pogovori s fantom, ker ga ona najbolj pozna in bo najbolj znala precnit, če je še vredno vlagat v zvezo.
Uporabniški avatar
agonistka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a agonistka » 19. Okt. 2008 10:21

kar se tega tiče sm absolutno mnenja da tukaj ni vse čisto. že to da te fant, ki je star 25 let in gotovo ma nekaj izkušenj in izoblikovano osebnost itd... po 2 tednih zaprosi za roko. In noben me ne more prepričat da v 2 tednih si prepričem da hočeš z nekom bit celo življenje, ker v 2 tednih človeka preprosto ne poznaš.
jz sm mnenja da tale 25 letnik dober ve da pač punce pri 16,17 menijo da bodo z fantom celo življenje in pač to izkorišča.
Sicer pa lahko govorimo koker hočemo vsak more na lastni koži spoznat.
xyz15
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a xyz15 » 19. Okt. 2008 10:26

mene pa ful zanima na podlagi česa nekatere punce, ki se tu ful zgražate nad tem, da je pač fant starejši tam 8-10 let, da se nimajo o čem pogovarjat, ker kao nimajo skupnih interesov???? ker opažam, da je ful parov, ko je punca stara tam nekje 20, fant pa 30 in jim ful klapa vse. (tudi meni), aja razen če me slučajno ne izkorišča al je pa psihopat
:lol: kot bi ve rekle. po moje je vaš problem v tem, da ne morete sprejeti, da lahko ena 20letnica dobi fanta vaših let (ker je kao nezrela in še nič ni dala skozi-mislim kak pa ve lahko to veste), ki bi ga mogoče ve rade imele. in če je ta punca res prebolela levkemijo kot je napisala je verjetno bolj zrela od marsikatere izmed vas in je v življenju dala več skozi pa čeprav je mlajša.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Okt. 2008 10:28

Če bi bila res tako neverjetno zrela, ne bi resno razmišljala o zaroki po dveh tednih.
To je scena iz najstniških romantičnih filmov, kjer pride princ, punco reši njenega bednega življenja in jo odpelje s seboj. V resničnem življenju pa stvari potekajo nekoliko drugače. In ne, ljubezen ni vse.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 19. Okt. 2008 10:38

kaj pa če bi avtorica teme najprej povedala, kako je to mislila, da jo je zaprosil za roko? glede na njena leta, sem jaz to bolj vzela kot da jo je vprašal, če bi bila njegova punca? al pa da sta imela ''zaroko'', pač neko obljubo da bosta skupaj in si bosta zvesta, ne pa zaroko v smislu, da se bosta čez par mescev poročila.
Uporabniški avatar
agonistka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a agonistka » 19. Okt. 2008 10:47

Če bi bila res tako neverjetno zrela, ne bi resno razmišljala o zaroki po dveh tednih.
To je scena iz najstniških romantičnih filmov, kjer pride princ, punco reši njenega bednega življenja in jo odpelje s seboj. V resničnem življenju pa stvari potekajo nekoliko drugače. In ne, ljubezen ni vse.

podpis

po moje je vaš problem v tem, da ne morete sprejeti, da lahko ena 20letnica dobi fanta vaših let (ker je kao nezrela in še nič ni dala skozi-mislim kak pa ve lahko to veste), ki bi ga mogoče ve rade imele.

:rofl: :rofl:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a missy* » 19. Okt. 2008 10:49

saj ce se zarocis, se ne pomeni, da se je treba takoj drugi dan porocit..lahko tudi traja, tri, stiri leta zaroka.

xyz15, drugo je, ko imas ti 20, 25let, pa 10let starejsega partnerja, kakor pa, ce jih imas komaj 16. Pri 16 letih si se otrok. Saj uredu, imela je levkemijo, boga, ampak da bi bila zaradi tega bolj zrela? Glede na njene poste, nebi rekla.

In ja, seveda se ljubita. Tako rad jo ima, da bi jo pustil, ker nesme prespat pri njemu :roll: . Ce se pa temu rece ljubezen...
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Okt. 2008 11:13

Ne ne bosta ostala skupaj. Zakaj? Zato, ker enostransko pač stvari ne grejo nikamor...ne moreš ti furati zveze za oba pa nevemkakšne čudeže zganjati. Lej če tip ni ful zainteresiran zate, nimaš kej. Bedno se bosta mela in slej ko prej bo konec.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Okt. 2008 12:28

missy* napisal/-a:saj ce se zarocis, se ne pomeni, da se je treba takoj drugi dan porocit..lahko tudi traja, tri, stiri leta zaroka.

Po mojem mnenju ima zaroka smisel samo, če obstaja resen namen poroke. Ni nujno, da takoj naslednji dan odpošlješ poročna vabila, ampak še vedno je pa to predkorak zakonu. In pri 17ih o tem sploh razmišljat, se mi zdi pač prezgodaj. Tega nikakor ne smatram za nek dokaz zrelosti ampak prej nezrelosti.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 19. Okt. 2008 12:53

jooj ful žalostno,sam če bi te mev res rad mu bi blo čis vseen ka tvoj stari pravi in te definitivno nebi zarad tega pusto,še posebi pr 25letih bi mogo mal bol odraslo razmišljat...
pač te je mal izkoristo,zaj pa neve kk bi se te znebiv na lep način pač iskorišča tisto z fotrom,da ma nek izgovor...tako je vsaj moje mnenje...
nevem če bi mela kaj lepo življenje z njim..pomoje boš da ti čimprej prekineš...
pa ja te razumem da misliš da je ljubezen vse,tud jaz sem bla ista v tvojih letih(ja ljubila sem ga,kregala sma se nonstop ampak je blo vseen ker me je ljubo,hotla sma se poročit bla bla bla-je vrajt,pr 16še sploh veš ne kaj je prava ljubezen :roll:)
kar se pa tiče staršev od ene ki je napisala,ful dobro,sej je več takih parov ki tk hitr skup pridejo,sam sm zihr da tvoj ata nebi razmišljal o tem da bi pusto tvojo mamo sam zato kr starši nebi oddobravali al pa kaj..men je to primitivno,pač en lep izgovor ki ga uporabiš če se hočeš punce znebit :? nevem no...

lp
Uporabniški avatar
sminka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a sminka » 19. Okt. 2008 13:26

Moj je star 20 let pa sploh pomislu ni da bi me pustu k mi starši ne pustijo prespat pr njemu :) .drgač pa zdej tud 16 letniki prespijo pr svojih.je pa res da ni vsak 16 letnik isti nekateri so že bolj zreli.jaz zase vem zakaj mi ne pustijo prespat pri njemu in to zato ker se bojijo zame.pač uživaš takrat k si z njim pa čeprou je včasih težko :D
Uporabniški avatar
Trouble
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Trouble » 19. Okt. 2008 14:39

:lol: :lol: zaroka pri 16 :) pa kr tko nehata za BV ker njej starši ne pustijo prespat pr njemu.. jap, res jo ma rad.. :roll: :roll: loool..
Punca.. skuliri se.. premlada si za zaroko --> poroko..
in ja.. leta so in niso pomembna:
- pomembna so takrat k ti odraščaš in dobivaš osebnost
- niso pomembna takrat ko si ti "izoblikovan" in odrasel..
In če ti misliš, da si odrasla.. pol ti js povem da nisi.. :) ker če bi bla, bi ti starši pustil prespat pr njemu (biti zaupali..)

jaooo..
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bleona » 19. Okt. 2008 16:11

ok,sej tale zaroka pa tole je res smesno.sam zakaj morte v vsaki temi najprej vršt naprej 16,17...kaj boš ti pr teh letih s ful starejšim tipom.bla,bla,bla
mislm sej sm jz tud načeloma mnenja,da 25-letnik pa 17-letnica ne morta bit skupi,ampak nevem,dost ljudi je pr 17 al pa pr 16-ih dost bl zrelih kukr kdo pr 20,21
čist v vsaki temi,četudi so samo površinsko omenjena leta 16 al pa 17(pri 18-ih si že čist zrel,a ne) začnete takoj gont,da kaj bo kdo pr teh letih k je še čist nezrel in nevem še kaj.

k vas vse so pa že pr 19-ih 20-ih al pa 21-letih kukr ste po večino stari, oblikovale že vse življenske izkušnje v zrelo osebo?
Uporabniški avatar
tjaskaaa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 10. 2004
Kraj: nm

Neprebrana objavaNapisal/-a tjaskaaa » 19. Okt. 2008 16:38

SAJNSKA napisal/-a:očitno pri vas ljubezen ni vse

za vezo samo ljubezen ni dovolj,kaj šele za zakon...brezveze,da se ti razlaga to sploh,ker če sama ne vidiš tega,ti niti mi ne mormo tega dokazvat..kar kaže,da nimaš še dovolj izkušenj in da na tvojo žalost si premlada oz.premalo izkušena za vse to kar si želiš...nikamor se ti ne mudi, a se ti ne zdi, da če sta srečna skupi, da je dovolj, da uživata v temu in izkoristita to maksimalno.mislim,da se ne zavedaš kaj pomeni,da stopiš z nekom v zakon,kaj vse to prinese...zares razmisli ali je vajina veza res tako trdna kokr ti mislš,da je on res tisti s katerim boš vse življenje.sama si vidla,da je življenje težko..zakaj bi si komplicirala stvari in neizkoristla to kar ti je dano in uživala v tem...poroka lahko počaka,mislm, da vajina veza ni dosegla takšne "višine" da bi to že zdej ovekovečila...
Free your mind...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]