Laži v zvezi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 13:17

Popolnoma iluzorno je, da se ti bo uspelo v življenju izognit situacijam, ko bo treba držat jezik za zobmi. In če si trenutno še lahko privoščiš nekontrolirano vrtenje jezika, se bo to končalo takoj, ko boš soočena z dejstvom, da je nujno, da z določenimi ljudmi ostaneš v civiliziranih odnosih. Nujno za tvojo eksistenco namreč.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 09. Apr. 2010 13:24

Kakno nekontrolirano vrtenje jezika. Tle smo malo zašli :wink: Jaz sem samo povedla da svoje razpoloženje, čustva ne skrivam pred nobenemu. :wink: In to ne pomeni da jaz z nekom ( šef - če je že govori o njem) ne bom mogla biti v normalnih odnosih. In ja nekaj kar mi v življenju največ pomeni je to da v vsakem primeru in ne glede komu, vedo izrazim svoje mnenje in pokažem svoja prava čustva. Ne igram za to da bi izpadlo lepo. In nobenemu se ne bom prilizovala se delala srečno ( če nisem), prijazno ( če me je v tistem momentu razpizdlo), za to da bo drug zadovoljen. In ne vzeti vse to kot eno kričanje pa pošiljanje šefov v p.m, ker lahko mnenje in trenutno počutje izraziš na normalen način. In ne vem zakaj bi zaradi tega imel v življenju probleme.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 13:28

Ja točno to. Včasih (pogosto pravzaprav) MORAŠ bit prijazen, čeprav si v nulo razpizden. Ni druge. A si predstavljaš, da si nekje v službi (učiteljica v šoli, prodajalka, stevardesa, zdravnica) in s kislo faco razlagaš učencem/strankam/potnikom/... kako imaš beden dan, ker je otrok zbolel, šef te je nadrl, pa še mozolj se ti je na sredi riti naredil? Ne gre to tako. Nihče ne pričakuje od tebe iskrenega odnosa, ampak vljudnost in distanco.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 09. Apr. 2010 13:37

Ampak to je nekaj drugega. Tle se je vse skupaj začelo s tem, kaj če te kdo vpraša kako si? Verjetno pri vseh teh poklicih lahko poveš če te kdo vpraša kako si po resnici. V čem je problemem. Saj pa to ne pomeni da moraš potem kričati na vse če si ti razpizdjen. Sem pa človek ki težko skriva, če gre nekaj res narobe. In verjetno se v tistem momentu ne bom morala smejati. Sem pa lahko resna, vljudna kar je čisto primerno za te poklice. Nobenemu se ni potrebno smejati če ti v resnici gre kaj narobe.

Ampak tle se je razvila zdej ena čudna debata... Rekla bom samo to da če me kdo vpraša kako sem povem tako kot je, kar sem povedala že na začetku preden je prišlo do vseh teh traparij.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Apr. 2010 13:45

Običajno je tale "kako si?" bolj kot ne samo vljudnostna fraza, redko se zares pričakuje iskren odgovor (razen med prijatelji&družinskimi člani, seveda, kjer naj bi bili odnosi čim bolj iskreni), sploh na delovnem mestu.
Npr. moj bivši šef mi je bil že rahlo smotan s tem VSAKdanjim "dobro jutro, kako si?", medtem ko je letel proti svoji pisarni..
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 09. Apr. 2010 13:49

Verjamem ja. Je neke vrste fraza ampak zakaj bi se pa moral zlagati kako si, čeprav drugemo to nič ne pomeni. Ampak je potem meni bolje ker vem da sem povedala tko kot čutim. In nevem zakaj ene mislite da tega pa tko al tko ne moreš vedno povedati po resnici. Če se moraš že na to preprosto vprašanje zlagati, kakšen problem je potem šele pri drugih vprašanjih.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Apr. 2010 13:57

^^ne gre se za to, da bi se pač morali lagati, ampak da takšna vprašanja ne potrebuje podrobnega odgovora in v določenih situacijah niti ni časa.
purple_rain napisal/-a:redko se zares pričakuje iskren odgovor

To, za boljš se počutit, ko si zliješ dušo in iskreno poveš, pa prihrani za prijatelje, šefa res ne (oz. redko) zanima.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 09. Apr. 2010 14:00

Ne potrebuješ se spuščati v podrobnosti, da poveš tko kt je. Saj sem rekla, da meni ni mar al koga res zanima kako sem ko me že vpraša, ampak jaz sem takšna da bom povedala tko kot je. Pa čeprav sploh ne bo slišal kaj sem rekla :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Apr. 2010 14:01

^^in vmes po možnosti že odkorakal stran? :lach:
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 09. Apr. 2010 14:03

magari, bom sama seb čustva izlivala :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov