Laži v zvezi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Meni se dogaja da se mi kdaj zareče kakšna white lie..tipičen primer je ta, da imam pri službi na voljo plačljivo parkirišče neposredno pred vrati in parkirišče zastonj, ki pa je precej oddaljeno. Mojemu se zdi plačevanje parkirnine metanje denarja vstran (saj meni tudi), ampak ko je pozimi sneg/dež, nimam ustrezne obutve, sem pozna itd. včasih parkiram kar na plačljivem. Če me potem doma vpraša, kje sem imela avto (itak se to ful redko zgodi), rečem da na drugem parkingu, samo da me ne gleda izpod čela. Situacije, da bi hodila na pijače ali v kino kljub temu, da mi ni do tega, pri meni ne pridejo v poštev, ker začnem kar hitro kazati, da mi do nečesa ni in se potem itak opazi.
Mi je pa bivši kar precej lagal, večinoma v zvezi s tem kje in s kom je bil, pa ne zato, ker bi jaz težila, ampak zato, da je lahko potem meni očital kaj delam. Ko je bil na absolvetu se mi en teden ni javil, ker telefon kao ni imel signala/ga ni imel zraven itd., kasneje pa sem izvedela, da je vseeno na veliko klical domov. Hkrati so se kasneje pojavljale tudi razne slike s tega absolventa itd. Ena od večjih laži je bila tudi ta, da bo plesal z mano na svojem maturantskem, čeprav je bil že zmenjen s sošolko, jaz pa se za svojega nisem zmenila z nikomer, ker sem pač mislila, da bova plesala drug z drugim. Kasneje sem mu tudi jaz začela na veliko prikrivati, predvsem kosila z dvema sošolcema, s katerimi smo imeli skupna predavanja in čeprav sta bila oba v zvezi, ju ni toleriral. Zato sem pač začela lagati, da sem imela mir.
Mi je pa tudi zdajšnji enkrat konkretno lagal oziroma prikril določene stvari. Takrat sem mu sicer oprostila, ampak še vedno nisem pozabila na ta dogodek.
Aja, pa zdajšnjemu sem lagala glede tega, koliko časa sem bila samska in po tem, ko sva šla narazen tudi bivšemu, da nimam (še) nikogar, čeprav sem ga imela. Itak sta oba sčasoma izvedela.
Mi je pa bivši kar precej lagal, večinoma v zvezi s tem kje in s kom je bil, pa ne zato, ker bi jaz težila, ampak zato, da je lahko potem meni očital kaj delam. Ko je bil na absolvetu se mi en teden ni javil, ker telefon kao ni imel signala/ga ni imel zraven itd., kasneje pa sem izvedela, da je vseeno na veliko klical domov. Hkrati so se kasneje pojavljale tudi razne slike s tega absolventa itd. Ena od večjih laži je bila tudi ta, da bo plesal z mano na svojem maturantskem, čeprav je bil že zmenjen s sošolko, jaz pa se za svojega nisem zmenila z nikomer, ker sem pač mislila, da bova plesala drug z drugim. Kasneje sem mu tudi jaz začela na veliko prikrivati, predvsem kosila z dvema sošolcema, s katerimi smo imeli skupna predavanja in čeprav sta bila oba v zvezi, ju ni toleriral. Zato sem pač začela lagati, da sem imela mir.
Mi je pa tudi zdajšnji enkrat konkretno lagal oziroma prikril določene stvari. Takrat sem mu sicer oprostila, ampak še vedno nisem pozabila na ta dogodek.
Aja, pa zdajšnjemu sem lagala glede tega, koliko časa sem bila samska in po tem, ko sva šla narazen tudi bivšemu, da nimam (še) nikogar, čeprav sem ga imela. Itak sta oba sčasoma izvedela.
Houd de wereld tegen
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Resnica obstaja, izumljati je treba le laži.(Georges Braque)
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
Alwaleed napisal/-a:claire napisal/-a:če recimo fant predlaga kino (karkoli) pa mi ni najbolj za it, njemu se pa ful gre tja, si pač izmislim, da tudi meni ugaja ta ideja. vem, da on naredi včasih tudi obratno. jaz bi šla na pijačo in pač greva, četudi bi on morda raje počel kaj drugega. tega je ful v zvezah.
Jaz tudi takih laži ne maram. Sam se nikoli na tak način ne pretvarjam, od drugih pa imam tudi raje, če se ne. Prvič te takoj manj cenim, če ne pokažeš hrbtenice, drugič pa nimam kaj počet z osebo, ki ne pove, kaj si želi.
to je vse res. glej razlika je, če se nekomu nekaj res ne da. takrat povem. če mi je pa tako tako- saj kino je ok, ampak bi raje bowling, fant bi pa res rad videl TA film, bom jaz ZA kino. če me to dela lažnivko ok.
in tudi ti si ne drzni trditi, da kadar te kdo vpraša kako si, vedno dejansko poveš "ah nisem kul, drisko imam". ponavadi se odgovori: pa fajn/ pa bo/ pa kar gre (izvzemam prijatelje, ki pa itak vejo da imaš drisko, ker jim to sam poveš- namerno karikiram).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
In v čem je problem da se moraš zlagati ko te nekdo vpraša kako si
Sej lahko poveš drugače: Ma sm bol slabo danes, imam malo prebavnih motenj/me boli trebuh ampak bo..
Sej lahko poveš drugače: Ma sm bol slabo danes, imam malo prebavnih motenj/me boli trebuh ampak bo..
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
claire - Cosmopsiho
^^ daj daj daj. ko te šefica to vpraša ji boš o tem razlagala (ali obratno)? in če srečaš teto od fanta v mestu? nima veze. hočem samo povedati, da vsi lažemo. zdaj kaj kdo interpretira kot laž. kje ima kdo zase to mejo, je pa zelo različno.
zdaj če grem jaz na kavo, kjub temu, da se mi mudi in rečem znancu, da imam pol urce ( v resnici pa bom potem morala zelo hiteti nekam drugam), to zame ni laž. če lažem fantu o tem kje parkiram (nekaj postov gor) je pa zame laž in tega ne delam. kakor komu.
zdaj če grem jaz na kavo, kjub temu, da se mi mudi in rečem znancu, da imam pol urce ( v resnici pa bom potem morala zelo hiteti nekam drugam), to zame ni laž. če lažem fantu o tem kje parkiram (nekaj postov gor) je pa zame laž in tega ne delam. kakor komu.
-
nanamiša - Cosmofrik
Če me bo clo šefica šla spraševat kako sem ji bom pač povedala tko k je. Lej men so te stvari normalne tko da nevem zakaj bi se šel lagat
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
claire - Cosmopsiho
nanamiša napisal/-a:Če me bo clo šefica šla spraševat kako sem ji bom pač povedala tko k je. Lej men so te stvari normalne tko da nevem zakaj bi se šel lagat
pol ti pa svaka čast. če ti v službi iskreno pošlješ kogarkoli, ki ti gre na živce p.m., če šefu poveš, da ti najbolj na svtu ni za delati ko vpraša kako kaj, če si z vsemi tako zelo iskrena... no jaz nisem kupila tega. tako da mi več ne prodajaj neke težke svetosti, ker lažeš sama sebi.
-
nanamiša - Cosmofrik
Če mi nekaj ne bo za delati, ne bom delala tko da imam razčiščeno to pri sebi in se mi ni potem potrebe lagati. In ja če si bo kdo to zaslužil ga bom tudi poslala v pizdo materno.
Lej dobr je ti se pač takšne stvari lažeš, jaz pa po tem nimam potrebe
Lej dobr je ti se pač takšne stvari lažeš, jaz pa po tem nimam potrebe
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Nanamiša, jaz ti ne verjamem.
Poglej si film Invention of lying, pa ti bo jasno, kako bi izgledalo, če človek nikoli ne bi lagal.
Če pri tebi res tako izgleda, potem si pa precej družbeno neprilagojeno bitje, ker je določena stopnja laganja (white lies se temu reče) nujna za sobivanje v družbi. Če res hodiš okrog in govoriš točno to, kar v tistem določenem trenutku misliš, mora biti s tabo težko shajat. Poleg tega si avtomatično povsem neprimerna za določene poklice. In ni mi čisto jasno, kako boš otroke vzgajala. In še marsikaj
Poglej si film Invention of lying, pa ti bo jasno, kako bi izgledalo, če človek nikoli ne bi lagal.
Če pri tebi res tako izgleda, potem si pa precej družbeno neprilagojeno bitje, ker je določena stopnja laganja (white lies se temu reče) nujna za sobivanje v družbi. Če res hodiš okrog in govoriš točno to, kar v tistem določenem trenutku misliš, mora biti s tabo težko shajat. Poleg tega si avtomatično povsem neprimerna za določene poklice. In ni mi čisto jasno, kako boš otroke vzgajala. In še marsikaj
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Dvomim, da skačeš od veselja ob pričakovanju menjavanja pokakcanih pleničk ali brisanja bruhice .. ali pa da šefa veselo in ponosno napizdiš naj si delo nekam vtakne, ker tebi pač ne paše to počet (pa prosim ne se ven vlečt s "če bo treba, bom nardila", ker to pač ni v skladu s tvojo življenjsko filozofijo "delam kar mi paše").nanamiša napisal/-a:Če mi nekaj ne bo za delati, ne bom delala
-
nanamiša - Cosmofrik
Julia_ Ne verjameš mi Meni sobivanje v družbe ne povzroča težav kljub temu da povem vedno tko kot je. Nimam česa skrivati in to ljudje ki so okoli mene dobro vedo. Ja seveda otrok ne bom mogla vzgajati pa službe ne bom dobila primerne zato ker se takšne stvari ne lažem kaj takšnega pa še ne
Ob menjanju pokakanih plenic in brisanjev bruhcev ( v kolikor sem že to morala delati) me ni nikoli posebej motilo. če pa mi je kdaj pretirano smrdelo je bilo to opaziti. Nevem zakaj tako povdarjate tega šefa. Če mi delo ne bo všeč ga ne bom vzela ali bom dala odpoved. Če bo šef kreten in bo delal kaj takšnega da bi mene lahko razpizdlo mu bom to tudi povedala. Saj verjetno takrat nimaš več neke želje po tisti službi in ti je malo mar al te odpusti. In nevem zakaj naj bi bil šef nek bav bav pred katerim moraš biti vse drugo kot takšen kot si. Če vi igrate na takšno karto dobr. Jaz ne potrebujem
Ob menjanju pokakanih plenic in brisanjev bruhcev ( v kolikor sem že to morala delati) me ni nikoli posebej motilo. če pa mi je kdaj pretirano smrdelo je bilo to opaziti. Nevem zakaj tako povdarjate tega šefa. Če mi delo ne bo všeč ga ne bom vzela ali bom dala odpoved. Če bo šef kreten in bo delal kaj takšnega da bi mene lahko razpizdlo mu bom to tudi povedala. Saj verjetno takrat nimaš več neke želje po tisti službi in ti je malo mar al te odpusti. In nevem zakaj naj bi bil šef nek bav bav pred katerim moraš biti vse drugo kot takšen kot si. Če vi igrate na takšno karto dobr. Jaz ne potrebujem
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Če bo šef kreten in bo delal kaj takšnega da bi mene lahko razpizdlo mu bom to tudi povedala. Saj verjetno takrat nimaš več neke želje po tisti službi in ti je malo mar al te odpusti.
Oglasi se, ko ne boš imela možnosti za iskanje druge službe,doma družino za preživljat, šefu pa boš kljub temu na glas zrecitirala vse kletvice, ki ti v tistem trenutku pridejo na pamet, ker ti delo, ki ti ga bo določil za naslednji teden ne bo ustrezalo.
-
nanamiša - Cosmofrik
Pa glede razpoloženja ne potrebujem lagati oziroma je popoln nesmisel, ker se mi že na obrazu vidi kakšne volje sem. Nisem pa tako dobra igralka da bi zaigrala veselje če bom žalostna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov