Laži v zvezi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Apr. 2010 17:20

Zamolčanje bolezni?Halo, kaj pa je to?Sploh, če ta bolezen vpliva na partnerjevo življenje, se mi zdi nekako ok, da mi pove za njo.
In kaj, če ima npr prenosljivo spolno bolezen in ti ne pove, obenem pa je še dovolj velik pujs, da jo dobiš še ti?Kaj pa je potem prikrivanje bolezni?
The world is as you are.
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 07. Apr. 2010 16:08

N0ty napisal/-a:mogoče edino kdaj kkšn del pripovedi izpustim.

Veš kako pravi pregovor: "Polovica resnice je ponavadi celotna laž".

Kajti ni isto, če rečeš fantu:

"Šla sem v kino gledat Avatarja."

ko bi pa dejansko morala rečt:

"Šla sem v kino s svojim ljubimcem gledat Avatarja."
Uporabniški avatar
N0ty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a N0ty » 07. Apr. 2010 18:25

Trdonja, se strinjam da to ni isto...
Ampak med tem da "pozabiš" oment ljubimca in da mu pozabiš oment da si poleg hrenovk in gorčice pojedel še kos kruha je mislm da mal razlike :D
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 07. Apr. 2010 20:05

Ne, ne, saj proti tvojemu primeru nimam nič proti. Če te tvoj fant vpraša kako si se imela zvečer zunaj, menda ne boš naredila rekonstrukcijo večera temveč le povzela v parih stavkih in na ta način seveda nekaj stvari izpustila.

Hotel sem samo povedat, da če ti določene ključne stvari v izpovedi izpustiš se to dejansko smatra kot laž, čeprav si nisi nič zmislil oz. povedal drugače kot je dejansko bilo.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 07. Apr. 2010 21:04

Jaz se sploh ne morem spomniti da bi fantu kaj lagala. Tak sem navajena da vedno povem resnico, ker stojim za tem kar delam in čutim, četudi njemu potem ne bo všeč in bom potencialno imela probleme.

Po drugi strani pa se fant večkrat zlaže, ampak gre vedno za trivialne zadeve in tudi zabavno je na nek način, ker ga vedno preberem. :D Če ga ne bi mogla, verjetno ne bi bilo tako zabavno ...

Edit: sem se spomnila, da včasih vseeno zadržim kakšno dejstvo za sebe (če recimo ni pomembno ali bi ga užalilo in ne bi bilo iz tega nič pozitivnega itd.). Ampak to še vedno ni laž, dokler ne dobim vprašanja na katerega bi se zlagala. Je samo informacija, ki ni šla dalje.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 07. Apr. 2010 21:08

claire napisal/-a:če recimo fant predlaga kino (karkoli) pa mi ni najbolj za it, njemu se pa ful gre tja, si pač izmislim, da tudi meni ugaja ta ideja. vem, da on naredi včasih tudi obratno. jaz bi šla na pijačo in pač greva, četudi bi on morda raje počel kaj drugega. tega je ful v zvezah.

Jaz tudi takih laži ne maram. Sam se nikoli na tak način ne pretvarjam, od drugih pa imam tudi raje, če se ne. Prvič te takoj manj cenim, če ne pokažeš hrbtenice, drugič pa nimam kaj počet z osebo, ki ne pove, kaj si želi.
Uporabniški avatar
Isis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Isis » 07. Apr. 2010 21:16

Slabe izkušnje imam z laganjem iz preteklih vez, tako da se sama vedno trudim govorit resnico.
Problem je pa bolj v fantu - prvič se je zlagal, ko mi je rekel, da je bil zvečer le v nekem klubu, v resnici pa so celo noč žurali v lokalnem diskaču, bil je pa daleč od treznosti. Vse skupaj me še ne bi zmotilo, če ne bi izvedela tega na tako grd način - naslednji dan smo šli ven z njegovimi prijatelji in govorit so začeli o prejšnjem večeru. Ko sem mojega vprašala, če so bili kje drugje, se mi je vseh 10 ljudi (s fantom vred) začelo smejat v obraz. Ko je moj videl, kako sem jezna, je bil najprej jezen še sam in kar dolgo sem čakala na pošteno opravičilo... :evil:
Enkrat je bil pa ful jezen name, ampak zvečer je bilo pa vse ok, ful je bil prijazen pa vse, samo malce čudno se je še obnašal. Naslednji dan mi je začel ful jamrat da nama ne gre dobro zadnje čase... In potem mi je priznal da je prejšnji večer govoril z bivšo in ji pojamru, da ga je ona potolažila, češ da sem ok punca. Priznal je, da če ona tega ne bi rekla, še kakšne dva dni ne bi govoril z mano... In itak ni razumel, zakaj me je to tako razjezilo.
Ful me razjezi, če mi laže glede učenja. Povedala sem mu že, da mi je vseeno kako dela faks in da je to njegova stvar. Potem se mi pa zlaže da se je učil, čez nekaj dni mi pa prizna da je šel raje ven...
Enkrat se je ful napil in v diskaču srečal moje frendice, jaz sem pa že pred tem odšla domov. Naslednji dan sem govorila z njimi in so mi povedala, da jih je nekaj spraševal, če bojo kaj šle meni naprej povedat, ampak niso razumele, kaj je mislil s tem. Sem ga povprašala, pa me je obtožil da so se zlagale (on pa je bil narolan ko satelit, medtem ko so bile one trezne in jim zaupam 100%).

Res ne vem no, laganje ni produktivno in folk se tega premalo zaveda. Mene zelo skrbi glede moje zveze, ker niti ne zaupam več tipu in po eni strani se sprašujem zakaj sploh vztrajam, če od zveze pričakujem, da bo odnos predvsem iskren... :roll:
Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 07. Apr. 2010 21:22

sirova štručka napisal/-a:
cdefgahc napisal/-a:ja, take preproste laži se dogajalo povsod. otrok - starši, prijatelj - prijatelj, fant - punca.... pač naprimer v zvezi s čokolado, tako kot je rekla jullia_.
kaj pa kakšne večje laži? kaj bi na primer naredili, ko ugotovite da se vam je partner zlagal, on pa kot opravičilo pove, da ga je blo strah reakcije na resnico, al pa da recimo reče, da se je zlagal, ker če nikoli ne bi izvedela in bi vrjela da je laž resnica, bi bilo bolje za oba. mal sm zakompliciran tole napisala, upam da se razume, kaj mislim :D ali obstaja opravičilo za tako laž?

Pa daj nehaj tko na splošno pa konkretno povej kaj je bilo, bo lažje :D

bom jaz eno "konkretno" dodala..da mi po pol leta drugi, njegovi "kolegi" nenamerno (ali mogoče namerno?) povejo, da mi v bistvu laže, da ne kadi trave..s tem da, to ni kajenje trave "tu pa tam", ki ga toleriram, ampak večkratdnevno, vsakodnevno "zadevanje", ki pa že ma drugače posledice kot "le" občasno kajenje..zato pa tud ni več mojega zaupanja glede teh stvari in zato gre zveza samo še navzdol..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Apr. 2010 21:51

Kakšne posledice pa ima, če v pol leta tega sploh nisi opazila?
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 07. Apr. 2010 23:02

jullia_ napisal/-a:Kakšne posledice pa ima, če v pol leta tega sploh nisi opazila?

Jih ima skozi obdobja, daljša od pol leta...
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 07. Apr. 2010 23:03

Isis napisal/-a:Enkrat se je ful napil in v diskaču srečal moje frendice, jaz sem pa že pred tem odšla domov. Naslednji dan sem govorila z njimi in so mi povedala, da jih je nekaj spraševal, če bojo kaj šle meni naprej povedat, ampak niso razumele, kaj je mislil s tem. Sem ga povprašala, pa me je obtožil da so se zlagale (on pa je bil narolan ko satelit, medtem ko so bile one trezne in jim zaupam 100%).

Scumbag.

Nogiraj ga, razen če misliš, da je taka vreča uši edino, kar lahko v življenju najdeš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Apr. 2010 23:22

Alwaleed napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Kakšne posledice pa ima, če v pol leta tega sploh nisi opazila?

Po mojih izkušnjah niso dolgoročne posledice tisto, zaradi česar bi ljudje v resnici nasprotovali travi (vsaj večina ne). V nasprotnem primeru bi bil vik in krik tudi zaradi burekov, hamburgerjev, mobitela v žepu, nošnje pampers plenic pri fantkih, gensko spremenjene zelenjave,... to ima dolgoročno gledano vse zelo hude posledice. Ampak dolgoročno gledanje ni ravno značilno za ljudi, čeprav malokdo to prizna.

Čisto dobronamerno, on ne bo nehal pohat zaradi tebe. Niti ne bo zmanjšal. Ti bo pa še naprej lagal, če mu boš težila. In tudi vnaprej bolj pazil, da bodo kolegi vedeli, da morajo lagat zanj.
Edino, kar lahko v resnici spremeniš pri vsem skupaj, je svoj odnos.
Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 08. Apr. 2010 7:48

jullia_ napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:

Po mojih izkušnjah niso dolgoročne posledice tisto, zaradi česar bi ljudje v resnici nasprotovali travi (vsaj večina ne). V nasprotnem primeru bi bil vik in krik tudi zaradi burekov, hamburgerjev, mobitela v žepu, nošnje pampers plenic pri fantkih, gensko spremenjene zelenjave,... to ima dolgoročno gledano vse zelo hude posledice. Ampak dolgoročno gledanje ni ravno značilno za ljudi, čeprav malokdo to prizna.

Čisto dobronamerno, on ne bo nehal pohat zaradi tebe. Niti ne bo zmanjšal. Ti bo pa še naprej lagal, če mu boš težila. In tudi vnaprej bolj pazil, da bodo kolegi vedeli, da morajo lagat zanj.
Edino, kar lahko v resnici spremeniš pri vsem skupaj, je svoj odnos.

naj ti najprej odgovorim na tvoje 1. vprašanje: nikjer nisem napisala, da posledic sploh nisem opazila..kakšne naj bi ble? ne vem..denimo to, da se mu ne da več nič (razen seveda bit zadet), da pozablja, to, da ma telo tko prepojeno s thcjem, da ko švica, da smrdi kot da bi človk zraven travo kadil, ker švica vn pač thc itd. To so nekatere posledice daljšega kajenja trave..In ne da nisem opazila, ampak tud če sem verjela, da je nehal kadit, vse te posledice, ki sem jih zgoraj naštela, ne "odidejo" kr po enem dnevu, ampak traja (koliko časa ne vem, sigurno pa ne pri vseh enako)..Drugič pa: težila nisem, dokler mi seveda niso povedali resnice, ki jo je pol tud sam priznal..in takrat je glede tega zgubil moje zaupanje..Kar pa se "kolegov" tiče, pa naj povem, da noben ne laže zanj, očitno jim je ljubše mi povedat resnico, ker se ni zgodilo prvič, da so ga (meni) izdali (zato pa jih tud dajem v narekovaje), čeprav jih nikoli ne sprašujem po tem..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Apr. 2010 7:53

succubus napisal/-a:Drugič pa: težila nisem, dokler mi seveda niso povedali resnice, ...

No, saj.
Uporabniški avatar
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a succubus » 08. Apr. 2010 7:53

^^ aja..pa med tednom me ni doma, ker sem v ljubljani, tko da tista dva dni, ko pa sem doma, mu pa tud ni blo problem izvajat "politike nekajenja", ker trava pač ne povzroča neke telesne odvisnosti..mogoče tud zato nisem tko opazila, an..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]