Laži v zvezi

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 05. Apr. 2010 12:12

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Apr. 2010 12:19

No, ti jaz odgovorim. ;) Jz sm pred kratkim izvedela od fanta sicer za neko njegovo zdravstveno težavo, ni mi lagal, ni mi pa povedal :) je bilo pa zmeraj čudno, ko sem kaj omenila glede tistega. On je vedel že par mesecev, men je pa šele pod prisilo, ko sva spet na to temo prišla povedal in da mi je to "skrival", ker ga je bilo sram in ni vedel, kako bom to sprejela. No tako "laž" jaz oprostim in tudi sem, seveda pa mu poskušam dopovedat, da naj mi take reči zaupa..Sicer zdj vem, da vsi mislte, da gre za kak spb :D ampak NE, negre za spb. :D

Take stvari so opravičljive do neke mere, ja. Z izjemo tiste "ja bi bla bolj srečna, če bi mislila, da je tak, kokr sm se zlagal". <-- NE. Pa če bom nesrečna al cmizdrila cele tedne, je vedno resnica boljša od laži. Tko da..tud te "dobronamerne" oziroma "strah me je, pa se bom mal zlagal" laži se ne prenašajo dolgo in v vseh ekstremih. Stop it or youre out! :eek: :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Apr. 2010 12:20

cdefgahc napisal/-a:kaj pa kakšne večje laži? kaj bi na primer naredili, ko ugotovite da se vam je partner zlagal, on pa kot opravičilo pove, da ga je blo strah reakcije na resnico, al pa da recimo reče, da se je zlagal, ker če nikoli ne bi izvedela in bi vrjela da je laž resnica, bi bilo bolje za oba. mal sm zakompliciran tole napisala, upam da se razume, kaj mislim :D ali obstaja opravičilo za tako laž?

Opravičilo za laž je "oprosti, ker sem se ti zlagal". "Škoda, da si izvedela, sem upal, da ne boš" pa ni opravičilo, ampak kretenizem.

Jaz sem pripravljena marsikaj oprostit, če človek prizna, da je naredil napako in se opraviči. Ampak tole, kar si ti napisala zgoraj, ni nobeno opravičilo in povsem prepričana sem, da ti bo tip lagal tudi v bodoče in pač upal, da ne boš izvedela.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 05. Apr. 2010 12:22

jaz se tudi mojemu kdaj pa kdaj zlažem, da sem spila 2 pivi, v resnici pa sem jih nekajkrat več :D ali pa če pridem domov, ko on že spi in mu naslednji dan rečem, da sem prišla ob enih namesto ob treh. verjetno se tudi on meni kaj podobnega zlaže, v bistvu ne vem in mi je vseeno, ponavadi ga pa itak ne sprešujem koliko je spil in do kdaj je bil zunaj
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Trdonja » 05. Apr. 2010 12:43

Enkrat v srednji šoli sem poskušal skozi življenje plut na način, da ne bi nikdar lagal. Kljub temu, da nisem imel punce oz. nekoga kateremu bi moral "vse zaupat in po resnici povedat", sem prokleto težko shajal iz dneva v dan brez laganja. Ni mi preostalo drugega kot da sem začel besedno manipulirat, kar je še slabše kot laganje, če mene vprašaš.

In isto je bilo v mojih zvezah. Kljub temu, da sem vedno bil zagrizen pristaš odprte zveze, kjer si s punco 100% zaupava, je potrebno pustiti prostor za laganje.

Zlagal sem se ji v primerih kot so npr.: če sem zamudil 15 min, sem rekel, da je bil gost promet (v resnici sem pa šel kasneje domov, ker sem igral igrce) ali pa da sem napačno vodo v trgovini kupil, sem ji rekel, da pač tisto, ki mi jo je ona naročila, niso imeli (v resnici sem pa pozabil katero mi je naročila).

OK, če bi zvedela za te laži, bi se jezila nekaj časa na mene, na koncu bi pa bilo v redu. Nikdar pa ji nisem lagal glede stvari, ki bi ji lahko resno prizadelo. Npr. enkrat mi je naročila naj ji prinesem eno pecivo, za katero sem vedel, da ga ima zelo rada, vendar sem ga pozabil kupiti. Takrat sem ji pa rajši povedal po resnici, da sem ga pozabil, se ji opravičil in ji rekel, da ga bom takoj jutri šel kupit. Nisem hotel tvegat in se ji lagat npr. da ga ni bilo, ker če bi zvedela, da sem se ji zlagal, bi jo to zelo prizadelo (pa čeprav gre samo za pecivo).
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tonja » 05. Apr. 2010 14:25

Načeloma ne maram laži, pa tudi od rok mi ne grejo. Sploh :D .

Sem pa imela dečka, kateri mi je lep čas prikrival neko določeno reč, nakar sem ga tudi dobila s tem. Sploh me nebi motilo, če bi mi povedal, kako je na stvari. Lahko bi se pomenila in našla kompromis. Ker pa mi je to prikrival, pa ni bilo osnovnega pogoja, da bi se karkoli debatirala in sva končala.

Pač mene laži raz*izdijo.

Kar se pa tiče izgovorov, češ : " Ne morem zdaj, sem zaposlen", četudi ni, mi pa sicer tudi niso povšeči. Še vedno raje vidim, da mi reče, da se mu ne da :) .
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a undercover » 05. Apr. 2010 15:28

sama se zdajle ne spomnim da bi o čemerkoli lagala. če že je bilo kaj tako čist nepomembnega. drugače pa mi je on že parkrat želel nekaj prikriti z lažjo vendar ga je po nekaj minutah zgleda zapekla vest ker je videl da mu ne verjamem 100% ker ga poznam.. in je sam povedal in se opravičil.. do sedaj je bil razlog tehten zmeraj razen enkrat .. takrat pa sva se dobro pogovorila o tem in dokaj hitro našla kje je bil problem :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Apr. 2010 22:36

Tonja napisal/-a:Načeloma ne maram laži, pa tudi od rok mi ne grejo. Sploh :D .
Enako. Kar živčna ratam, pa nimam dost razvite domišljije za napletanje zgodbic. Oz., če je že kaj takega, jz ne lažem, ampak ne povem resnice v celoti - izpuščam detajle. :D
Mislm, da se nikol še nisem zlagala v zvezi glede česa večjega, zihr sem pa že doživela kakšne laži, pa se jih res ne spomnim.
Forgive and forget? Uglavnem, niso več pomembne.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Apr. 2010 22:55

^^Enako tudi pri meni. Zelo težko se zlažem svojemu fantu, še posebej imam občutek, da imam že na obrazu izraz, da lažem in prov trest se začnem, besede se mi zatikajo... Ni to zame :wink:
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 05. Apr. 2010 23:01

Meni se zdi, da vsi imate izkušnje z lažmi a noben ne upa opisat konkretno situacijo in laž. Vsi neki okoli bluzite... :D

Zdi se mi precej hinavsko od tiste, ki je odprla temo, da hoče konkretne primere svojega pa ne pove.

Bom jaz :)

Sem bila sama doma moji so šli nekam za par dni. Moj fant je delal v soboto do 10...se je zavleklo... Sem ga klicala in sem ga lepo prosila, da če pride spat k meni ker sem sama in bi bila rada z njim :)
Nakar mi on lepo razloži, da je utrujen in bo šel spat. Vse OK do drugega dneva, ko ga nikakor ne uspem dobit na tel. Pol pa zvem, da so njega in kolege odpeljali na policijsko postajo in jih pridržali. On je lepo šou na žur od kolega... To je bla v moji zvezi edina taka velika laž...drugo mislim, da mi ne laže..

Potem mi je razložil zakaj je to naredil...dva tedna sem težila in pol sem mu oprostila. Danes nam je to smešno. That's it.
Uporabniški avatar
N0ty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a N0ty » 05. Apr. 2010 23:44

jz tud pr mojmu ne čutim potrebe po laganju...
mogoče edino kdaj kkšn del pripovedi izpustim.
ne vem, na blef rečeno kej v tem smislu: s tastarimi sm šla v šoping, pa mi je ta majčka res v oči padla in sm ti jo mogla kupt. (ne dodam dejstva, da je šu keš ubistvu s fotrove kartice :oops: )
nikol pa nič takga kar bi ga lahko prizadelo. pač tiste nedolžne malenkosti, k tud če jih človek ne ve, ne bo konc sveta.

mi je pa bivši lagal ene pol leta o svoji namišljeni bivši punci. Takrat sm pa ornk popi*dila, ko sm zvedla da ubistvu ne obstaja.
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 06. Apr. 2010 15:49

N0ty napisal/-a:mi je pa bivši lagal ene pol leta o svoji namišljeni bivši punci. Takrat sm pa ornk popi*dila, ko sm zvedla da ubistvu ne obstaja.

jaa meni tudi, sicer kolega, ne fant, ampak ravno zaradi tega ni postal fant in je to vedel..nikoli mi ne bo jasno zakaj si je kaj takega izmislil (pa ne, ni se me hotel rešit ker je bil dolgo časa zelo vztrajen :D )
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Apr. 2010 16:12

nekoč že dolgo nazaj sem v eni knjigi prebrala: "izmišljanje ni laganje."
in nekako se tega držim bi rekla. sama sem si postavila mejo med lažjo i nizmišljotino. če recimo fant predlaga kino (karkoli) pa mi ni najbolj za it, njemu se pa ful gre tja, si pač izmislim, da tudi meni ugaja ta ideja. vem, da on naredi včasih tudi obratno. jaz bi šla na pijačo in pač greva, četudi bi on morda raje počel kaj drugega. tega je ful v zvezah. ampak spet mora biti meja. ne more se vedno le eden prilagajati. pravzaprav, če rečeš, da bi šel rad v kino pa to ni res, je to laž. a jaz je ne smatram tako.

kar se laži tiče je pa tako. laganje s kom je, kje je, kam gre, kaj dela. to so laži. mi pa vedno pove, ker ve, da ne sitnarim. ker če gre ven lahko spije toliko piv kot jih sam hoče. saj bo imel on drug dan mačka ne jaz.
fantu ne lažem- po mojem dojamanju.

lažem pa staršem. da sem naredila izpit recimo, tudi da sem špricala v srednji jim ravno nisem šla govorit. in jim trdila da ne kadim. to so laži. ampak tako je pač bilo. in če kdo trdi da ne laže je to laž.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 06. Apr. 2010 16:14

Laži ne prenesem, v nobeni obliki.
Raje sem, da se mi pove po resnici, makar sem potem jezna, kot pa da nekoga dobim na laži.Niti sama ne lažem.
Ker kakor hitro bi npr fanta dobila na laži, bi zaupanje šlo malo po malo in na koncu bi mi rekel dobro jutro in bi ga sumljivo pogledala :)
The world is as you are.
Nica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nica » 06. Apr. 2010 17:18

Vkolikor so v zvezi laži, pomeni da gre veza navzdol. Nekaj zamolčat npr.bolezen ali kaj takega ne smatram kot laganje.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov