Korak v osamljenost

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 06. Mar. 2010 23:13

Punce povejte mi kaj počnete kadar ste same? Ko imate na pretek časa, a nikogar, ki bi ga z vami preživljal?

Pred mesecem dni sem končala vezo za katero menim, da ne bi imela srečne prihodnosti. Fant se je obnašal vedno bolj neresno in nezrelo. Začel sanjati o tem, da je v primerjavi z ostalimi fanti imel čisto premalo deklet, da si ne predstavlja, da bi v svojem življenju spal samo s tremi puncami, da je šel prezgodaj v vezo, in da si ne predstavlja, da bi bil do konca življenja samo z mano.
Ne vem a sem storila prav ali ne, ampak jaz sem ga pustila, ker nočem celo življenje živet v dvomih. On mi je to branil, govoril kako me ima rad, izjavil da sem lahko srečna, da imam takšnega fanta, ki mi to sploh pove, ker ostali samo varajo, on pa mi vse zaupa. Enostavno misli, da bom z njim in mu pustila skoke čez plot, ker bojda danes to vsi počnejo.
Jaz se vprašam, čemu se takšni sploh poročajo, so v vezi,...

Prvo vprašanje: bi ve storile isto na mojem mestu?

Drugo vprašanje: kako ste po razvezi zapolnile osamljenost?
Jaz namreč nimam skoraj nikogar s katerim bi lahko preživljala čas. Doma sicer ja, nimam pa s kom it ven. V ta kraj sem priseljenka in sem tukaj spoznala malo ljudi in se z njimi družila, ker sem kmalu po preselitvi spoznala fanta in večino časa preživela z njim. Imam sicer dve prijateljici, ki se z njima družim, a imata obe že družino in ne morem pričakovati, da bosta z mano hodili v kino, na zabave, športne dejavnosti, ipd.
Povejte mi kam zahajate same, da zapomnim čas praznike, ki je nastal ob razhodu s fantom?
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 07. Mar. 2010 0:44

Osebno mislim da si naredila prav ko si ga pustila, js bi ga tut če bi bla na tem.

Drugače pa lahko greš malo ven, sama na sprehod, kakšen večer bojo pa že lahko možje od tvojih kolegic malo doma pazili na otroke, vi pa greste lahko mal žurat.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 07. Mar. 2010 8:35

1. pravilno si se odločila. če imaš nekoga rad, ni potrebe po drugih.

2. začni migat :) to je super priložnost, da si razširiš krog poznanstev in se naučiš živeti sama s sabo. to je predpogoj, da si lahko srečna tudi v zvezi. ne vem, odpri se, načni pogovore s sosedi, vpiši se na kakšno rekreacijo, ne boj se vprašat kolegic, če bi šle na kavo ipd.

in naj ti ne bo žal za takim tipom. gotovo je še kaj drugega, ker če bi bil srečen v vezi, nebi niti pomislil na kaj takega.
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 07. Mar. 2010 9:04

Če ni zaupanja v vezi, le ta nima svetle prihodnosti. Če dvomiš v vezo, je najbolje, da te dvome razjasniš čim prej, da bo spanec čim bolj miren.

Kako si zapolniti čas? Sigurno te nekaj veseli in ti je tudi dostopno, poskusi se začeti ukvarjati s čim.
Sicer nisi napisala koliko si stara/ali študiraš, da bi si našla kakšno veselje na obštudijskih dejavnostih, ki se odvijajo na faksu. Tudi v knjižnicah imajo veliko dodatnih dejavnosti.
Če pa ti vseeno ni nič od tega dostopno, poskusi z internetom (razmisli s čim bi se lahko ukvarjala, kaj bi te veselilo in te izpopolnjevalo; najdi internetne strani ki so ta tvojo "dušo").
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 07. Mar. 2010 9:06

Pravilno si se odločila, če bi te imel rad ne bi tko govoril in razmišljal! Kar se tiče osamljenosti se popolnoma strinjam z vsem kar je napisala punkie_
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 07. Mar. 2010 10:19

Koliko si pa stara?
Tudi jaz mislim, da si naredila prav.
Začni se ukvarjat s sabo in delaj tisto, ker si res želiš: vpiši se na fitnes, k pevskemu zboru, kuharski tečaj, pojdi v kino,................
Ogromno možnosti imaš, samo ne se zapirat vase in posedat doma.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 07. Mar. 2010 16:37

Sunshine` napisal/-a:Kako si zapolniti čas? Sigurno te nekaj veseli in ti je tudi dostopno, poskusi se začeti ukvarjati s čim.
Sicer nisi napisala koliko si stara/ali študiraš, da bi si našla kakšno veselje na obštudijskih dejavnostih, ki se odvijajo na faksu. Tudi v knjižnicah imajo veliko dodatnih dejavnosti.
Če pa ti vseeno ni nič od tega dostopno, poskusi z internetom (razmisli s čim bi se lahko ukvarjala, kaj bi te veselilo in te izpopolnjevalo; najdi internetne strani ki so ta tvojo "dušo").

Stara sem 26, že zaposlena. Študirala nisem, ker sem po srednji takoj našla službo.
Res sem najprej začela z internetom zapolnjevati svoj čas. Vpisala sem se na tale forum in na Netlog (mogoče se najde vsaj kakšna stara kolegica, če že nova ne):
Razmišljam tudi o aerobiki ali čem podobnem, samo se bojim, da bodo vse ostale tja prišle že s kolegico in me še opazile ne bodo.
Uporabniški avatar
amark31
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a amark31 » 07. Mar. 2010 16:56

Prav si naredila, saj je to le tvoja odločitev; ali boš sprejela fantovo željo po odprti zvezi ali ne.
Če bi iz strahu pred osamljenostjo ostala, bi bila samo še predpražnik.
Pojdi ven, beri, izobražuj se, športaj, sex-aj, da ne boš potem ko boš spet v zvezi razmišljala o tem, če si jih imela mogoče premalo. :D
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 07. Mar. 2010 17:04

koliko je pa bil star ta tip? in koliko časa sta bla skupaj?
jaz ga čisto razumem. jaz sem bila na istem. sicer zdaj vidim da ni fora v cifrah. ampak če ima ta kompleks, da jih ni dal dovolj skozi, potem jih mora še nekaj. tebi sicer ni preostalo drugega kot da ga pustiš, ker si očitno bolj zrela za dolgoročno vezo.

hm, kaj naj zdaj ti počneš?
to je zajebano. sčasoma se boš privadila na samsko življenje. jaz se ne bi ukvarjala toliko s tem kaj zdaj počet in kako si zapolnit čas. to so v bistvu tudi veliki stroški. in samo zabijanje časa brez koristi.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 07. Mar. 2010 17:09

Star je 28, skupaj sva bila 3 leta.

Prosti čas, ki ga ne preživiš doma res zahteva stroške, a žal se doma počutim še bolj osamljeno. Je pa bedno hodit nekam, ker nobenega ne poznaš.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 07. Mar. 2010 17:12

pa pojdi na obisk k staršem, sorodnikom, v svoj domači kraj.

jaz se čez vikend vračam domov in tam se počutim najbolj varno in nič zdolgočaseno, tudi če v luft gledam.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 07. Mar. 2010 17:25

si ti imela več tipov kot on žensk?
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 07. Mar. 2010 22:11

Živim pri starših. Sorodnikov pa skorajda nimam.
Imela sem enega moškega več kot on žensk.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Mar. 2010 22:47

najprej. naj to ne bo korak v osamljenost. to je korak v samskot. cisto razlicna pojma.

premisli kaj je tisto kar si si vedno želela naredit/probat/narisat/napisat etc. in se zaradi pomanjkanja časa/motivacije ali česa drugega, tega nisi nikoli lotila.

zdaj je idealen čas za to! poskusi navezat nekaj novih poznanstev, tudi če bolj površinskih. nekaj kar te bo zaposlilo.
začni se udeleževat kulturnih dogodkov, zabav, literarnih večerov,....
na dosti zadev lahko hodiš sama. tudi na kako kavo, sprehode sonce,...pač knjigo vzameš s sabo, se vsedeš, čitaš, upaš da zgledaš čim bolj intelektualno in zanimivo ter misteriozno :D in mogoče se ti kdo še pridruži.

samo ne govorit o osamljenosti.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 07. Mar. 2010 23:07

1sneguljčica napisal/-a: Enostavno misli, da bom z njim in mu pustila skoke čez plot, ker bojda danes to vsi počnejo.
Jaz se vprašam, čemu se takšni sploh poročajo, so v vezi,...

Prvo vprašanje: bi ve storile isto na mojem mestu?

Drugo vprašanje: kako ste po razvezi zapolnile osamljenost?

najprej to. zakaj to počnejo? ker so kreteni. in za tvojega bivšega tipa to absolutno drži. in meni je večja uganka kot "zakaj se takšni poročajo/ so v zvezah" to, zakaj njihove ženske to trpijo? ne rečem, da jih peščica res ne ve, da so varane. a največkrat si ženske zatiskajo oči. meni je enkrat ena "stara" in dokaj izkušena prijateljica rekla: "glej. če te bo varal, boš to vedela. to čutiš." in ima prav.

1. da storila bi isto.
2. nekako so ti že ostale lepo svetovale.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]