Konec je. Kako naprej?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Pika92
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Pika92 » 18. Maj. 2010 18:46

S fantom sva končala. Ubistvu nekako nisva uradno končala samo ne govoriva. Imava otroka starega skoraj eno leto, jst sm aprila praznovala osmnajsti rojstni dan, on pa bo oktobra praznoval devetnajsti. Nekako sva imela težave u zvezi že prej. Vse se je začelo ko mu je ravno za božič 07 umrla nona. On takrat ni hotu hodit u šolo. In jst neumna kot sm bla tudi nism. Sm rekla da se bom prepisala na njegovo šolo (računalniško). Sprejeli me niso, njemu je pa itak grozilo da ga bojo vrgli iz šole ker je tolko izostau od pouka. Jst sm se na moji šolo nekako zmenla, da sm lahko naprej hodila, on pa ne. Itak je biu jezn. Nato so se še doma začele teževe. Ubistvu že prej, ko so ugotovili da nism šla u šolo. Starši so mi prepovedali se videvat z njim. En dan je mene mama pretepla, ker mi je odpadla zadnja ura in sm šla h njemu domov. Tisti dan sm potem mu to povedla in sva se odločla da »pobegneva«. Bla sva od petka do pondelka u hotelu in potem šla na csd zaradi moje mame. Tam smo potem mogli hodit vsak mesec na pogovore. Blo je izrečenih veliko grdih besede iz strani moje tašče in moje mame. No ta čas sm nardila šolo, edino dva popravna izpita in enega razrednega. U prvem roka sm nardila popravni od angleščine in razredni od enega strokovnega predmeta. Matematike nism nardila. Starši so mi za celo poletje prepovedali sploh kam it. Prepovedi nism upoštevala in sm se vseeno dobivala s fantom. Na tak način seveda nism nardila matematike tudi u avgustovskem roku. Na srečo so mi odobrili pogojni vpis. Ta čas pa je moja tašča zanosila. Ker fantu nekako ni blo to prov in tudi jezn je biu name, ker sm lahko normalno nadaljevala šolo je hotu da zanosim. Jst neumna sm ga poslušala in že začetek oktobra zagledala +. Povedala nisva nobenmu. Takrat so se začeli njegovi ljubosumni izbruhi in trajali tam nekje do februarja. Jst sm to trpela samo zaradi mojega otročiča. Marca so ugotovili da sm noseča. Splavit itak nism mogla več, ker sm bla u sedmem mescu. Aja pa tašča je še prej rodila fantka. Nato so se tašča in moja mama zmenle da se vsi dobimo pr njih in se zmenmo kako in kaj. Itak so se skregale. Mama in tata so šli in mene so nehote pustili tam. Jst sm začela jokat in iz sobe se je prikazala teta od mojega in rekla da bom pr njej. Tudi če bi blo pr njej dovol prostora za vse tri tašča ni dovolila da bi šou tudi on. Rekla je: »Mi ne bomo ustvarjali nove družine, mi bomo samo poskrbeli da otrok zrase«. Čez pou ure sta me pršla iskat mama in tata oz. sta rekla nej pridem na parkirišče. Z mano je šla njegova teta in ker moji mami ni pustila da me pelje do avta jo je moja mama malo odrinla (nč kej nasilnega). Starša sta mi rekla, da bom jst lahko brez problema ostala doma, samo da bova samo mi dva z dojenčkom tam. Fantu to ni blo ušeč in sm mu rekla, da bom razmisnla kam bom šla. Če bi živela pr njegovi teti bi mogla vsak dan it peš z vozičkom sedmih zjutraj do tašče (prb 1 km) in zvečer nazaj. Tko da bi ubistvu samo spala tam. Jst sm že na začetku vedla da bom ostala doma, samo mu nism hotla povedat, ker bi me pustu. No, 8. junija ob šestih zjutraj sm rodila fantka Tilena. Po treh dneh sva odšla domov. Ko je predvideu da ne bova šla h njegovi teti, ampak bova ostala doma, me je seveda pustu. Čez 14 dni je mela tašča rojstni dan in me je povabla če pridem. Sm šla. Ko sm dojila na njegovi postelji sva zbližala in spet postala par :) Ampak on ni prihajau nč h svojmu sinčku. No ko je nardiu izpit za avto se je to popravlo in sm sva tudi mi dva s Tilenom kak vikend prespala tam. Meni mi je ful začelo it na živce, ker se mu je zmiraj ko je biu pr nas, mudilo domov in sva se parkrat grdo skregala. Tudi tako da sm ga jst grdo udarla. Po tem je pršu moj rojstni dan. Kupu mi je dekco za dojenčka, za katero sm jst pole ugotovila da je kupla tašča za Tilena. Pa še ceu dan mi je govoru, da kako bo moja torta slaba, na koncu je pa sploh ni hotu jest. Sva se spet ful skregala in od takrat spregovoriva samo kar je treba. On pride kdaj pa kdaj po Tilena in to je to. Do danes, ko sm mu rekla, da ga še zmirej ljubim. Je reku, da on ne čuti nč več do mene, ker sm se večkrat tko grdo skregala z njim in ker se ne bom nikoli nehala kregat. Rekla sm mu še, da sm drugačna in da se ne mislim več kregat z njim, ker mi preveč pomeni. Je reku da mi ne verjame, ker sm že prevečrat to rekla. Po tem je šou. Zdej ob osmih bo prpeljau fantka nazaj. Bom vidla če bo kej reku, jst nameravam bit tiho. Ful sm u dilemi, kaj naj nardim. A ima katera kak nasvet? Prijatlce so rekle, da nej ga pustim na miru, ker me ni vreden.
addie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a addie » 18. Maj. 2010 19:15

odlom :eek: :eek:
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 18. Maj. 2010 19:18

ojej Pikica.
Po mojem mnenju sta premlada za otroka (ne se jezit name, pač itak je to sam moje mnenje). Nista še zrela za to, kokr opisuješ situacije, je itak sam en velik kregeraj med tabo in partnerjem pa doma tut.
Ne vem kaj nardit, ne bi smela šole pustit, ne bi smela otroka na hitro "narisat", samo zato ker si ON tega želel...Ampak zej je kar je. Doma je kaotično stanje, kot mi je uspelo razbrat iz posta, ti si stara koma 18, sm 4 leta starejša kot ti pa si ne bi upala kr otroka met, ker vem da za to še nimava s fantom pogojev... Nočem te klincat, tega si verjetno deležna že dovolj od tvojih in njegovih, samo bodita naslednjič malo bolj odgovorna.
Nimam pojam kaj nardit, mogoče fanta pustit pri miru, ostat doma in otroka vzgajat sama, saj takega fanta, ki ti ne stoji ob strani res ne potrebuješ! Nardit čim prej šolo do konca, takoj ko se bo dalo. Upam da vse urediš, pa poročaj kaj. Drži se! Srečno! :)
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 18. Maj. 2010 19:19

In to se dogaja ubogemu dojenčku, ki ni ničesar kriv, ki nima normalnega očeta in (oprosti...) zabito mati, ko jo lahko vsak vse naserje.

Punca si res tako naivna? Kaj si mislila na to, da nimaš šole in naredila otroka? Si sploh pomislila, kako ga boš lahko vzgajala...?

Moj nasvet (čeprav nesramen): Pusti tipa na miru, spravi se nazaj v šolo in najdi šiht! Sama si zakuhala vse, sedaj pa imaš... :wink:

In takrat ko si jih dobila od mame, napizdi jo, da bi te mogla še bol narezat!!! Mogoč bi pa potem malo premaknilo kaj v tvoji glavi! :evil:
Uporabniški avatar
cdefgahc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a cdefgahc » 18. Maj. 2010 19:23

holy shit :eek: pa joj no, pa bogi otrok ej. pa ti čisto nič ne znaš s svojo glavo razmišlat al kaj... mislm, ti tip reče ajd, dej imejva otroka, ti pa pri 17ih akcijaaaa?!?
če ti je rekel, da mu ni več do tebe, ga pusti, itak taka zvezo ko mata nikamor ne pelje, ustvari si sama življenje pri starših, pozabi nanj in kmalu boš spoznala kakega bolj finega poba :wink:
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 18. Maj. 2010 19:29

Bogi otrok, ker je bil rojen in bo odraščal s takimi ljudmi, kot si. Oprosti, ampak obsojen je na težko otroštvo. Niti šole nisi zmožna končati, pa misliš, da boš kos vzgoji otroka? :eek: Res mi gre na k***, ko vidim, da večina ljudi sploh ni sposobna biti starš pa vseeno slepo pade to.

nasvet:

Poskrbi zase in za otroka. Naj ti pomagajo tvoji starši (predvsem pri vzgoji). Končaj šolo, da boš vsaj neko izobrazbo imela. Fanta in njegovo družino pa pusti na miru, da odrastejo. Medtem pa poskušaj odrasti tudi ti.

Sej verjetno si tudi ti sama odrasla v težkih družinskih razmerah (sploh če te je mama pretepla), zdaj pa poskrbi ,da bo vsaj tvoj otrok imel kolikor možno lepo otroštvo.

Pa upam, da ne boš tako kot tepeš tvojega fanta, tepla tudi svojega otroka!
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 18. Maj. 2010 20:03

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 18. Maj. 2010 20:04

Pusti fanta in pogruntaj, kdo bo preživljal tebe in otroka, dokler se ne osamosvojiš. Verjetno bodo to tvoji starši. To se mogoče sliši malo čudno, ampak sama več kot očitno nisi sposobna skrbeti zase in za malega.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 18. Maj. 2010 20:04

Oh bad :eek:

Saj vem, po toči zvoniti je prepozno, ampak kako ti že takoj nisi videla, da tvojemu fantu nekaj na polno ni jasno? Njegova mama je povedala, da bo imela otroka, pa se je on kar tako odločil, da potem ga bo pa on tudi imel? In ti si na vse to rekla 'ja, kul'? Tega skoraj ne morem verjeti.

Kar se pa tvoje trenutne situacije tiče: jaz bi s tipom prekinila vsakršne stike. Sploh ne vem, zakaj ti je toliko do njega, če ti je pa konkretno zagrenil življenje in se zdaj komaj še kaj pobriga zate. Končala sta, kar je edino pravilno; posveti se izobrazbi in otroku, nanj pa pozabi. Pozabi tudi na to, da bo on imel kako željo po ukvarjanju s svojim otrokom. Ne pozabi pa na to, da ti mora kot oče plačevat preživnino za otroka. Ne glede na to, kako je otročji, je vseeno polnoletna oseba, ki je zakuhal cel kup težav, katerih posledice nosiš zdaj večinoma ti.
Torej: dokončaj šolo in si najdi poklic, kot je že rekla Fay. Poskusi biti čim boljša mamica! Ne pusti, da ima tvoj otrok slabo otroštvo. In še enkrat: odmisli otrokovega očeta. Sama si videla, koliko ga briga za otroka. Zdaj je na tebi, da poskrbiš zase in za otroka, sčasoma boš pa našla tudi kakega drugega fanta, ki bo imel rad tako tebe kot tudi otroka. Pa vso srečo :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 18. Maj. 2010 20:25

Pika,nujno moraš dokončati šolo in se zaposliti,da postaneš vsaj finančno neodvisna od drugih.Sedaj,ko živiš pri starših imaš idealno priliko za to.
Ob težavah,ki jih imaš,so konflikti s partnerjem zanemarljivi,ne glede na to,da imata skupaj otroka.Obadva sta še zelo mlada in močno dvomim,da bosta uspela rešiti vajin odnos.Glede na to,za kakšne stvari se preprekata,se mi zdi,da sta se obadva znašla v položaju,ki mu nista dorasla.
Skušaj nastalo situacijo sprejemati,takšno kot je in ne spreminjaj jo na silo.Fantu pusti dihati,bodi prijazna do njega,ko prihaja po otroka in pusti času čas.
Uživaj skupne trenutke s sinčkom in skušaj biti čim manj obremenjena s tem kaj bo z vama s fantom.
Zadnjič spremenil PeggySue*, dne 18. Maj. 2010 20:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 18. Maj. 2010 20:25

Fant te definitivno ni vreden. Ne tebe, ne otroka. Tvoja naloga je, da otroka zaščitiš - to lahko storiš le tako, da se distanciraš od osebe,ki te ne ceni in ne ljubi. Ne tebe, ne otroka. Mislim..........dobila sem solzne oči, ko sem brala tvoj post. Pa ne zaradi težav, ki si jih imela, ampak zaradi odnosa, ki ga gojita do tega bitjeca.... Poglej otroka v oči, stisni ga k sebi, potrudi se vzljubiti ga. Naj ne bo "njegov" otrok, na Tilna glej kot na del SEBE, bitje, ki ti 100 procentno zaupa in je odvisen samo od tebe. Zanj si vse. Dobro in slabo. In potrebuje te. Najdi mu dober dom, pejd u službo in končaj šolo, če se le da.

In še enkrat - ne razmišljaj kot najstnica, razmišljaj kot mama. Namesto da te skrbi, če ti bo kaj rekel ko vrne otroka, naj te skrbi, kako bo z otrokom ravnal, bo imel kapico, bo dobil za jesti, bo pravočasno previt.... Fanta pa odjebi, boš srečala novega. Tudi z otokom, ne boj se. Vseeno pa nekaj let pusti fante pri miru, in uživaj s svojim otročičkom, da ti ne bo kasneje žal. Še najvažnejši nasvet: OTroka postavi na prvo mesto!!!! Misli in čas, ki ga sedaj nameniš za objokavanje neuspele zveze, posveti raje njemu. Se bo obrestovalo.

PS Je Tilen že zakorakal svoje prve korake?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 18. Maj. 2010 20:39

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Sep. 2010 12:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 18. Maj. 2010 20:42

Porodniške je najverjetneje s tem mescom konec (rodila je junija). Glede na to, da živi pri starših in da ji je fant za RD kupil otroško dekico...... :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 18. Maj. 2010 22:45

Ta čas pa je moja tašča zanosila. Ker fantu nekako ni blo to prov in tudi jezn je biu name, ker sm lahko normalno nadaljevala šolo je hotu da zanosim. Jst neumna sm ga poslušala in že začetek oktobra zagledala +.

Halooo!? Fant je bil ljubosumen na svojo mamo da je noseča in ti je pri vajinih letih in brez šole rekel da zanosi?! Punca, na kateri drogi si bila pa ti, da si se v to spustila... Nimaš nič kmečke pameti, ki bi ti povedala da to ni najboljša ideja...

Fay napisal/-a:Moj nasvet (čeprav nesramen): Pusti tipa na miru, spravi se nazaj v šolo in najdi šiht! Sama si zakuhala vse, sedaj pa imaš... :wink:

S temle se 100% strinjam in mislim da je edina dobra ideja...Kar seješ to žanješ...
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov