Kompleksi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
andrejav88 - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 3. 2008
Jaz sem imela včasih kompleks zaradi velikost mojih prsi. Ker sem jih dobla precej hitro in ker so prevelike glede na celo konstrucijo telesa. Sam zdaj sem se pa nekak sprijaznala s tem, ker vem da je dosti punc, ki imajo obraten problem.
- Gost
Vsi imamo manjvrednostne komplekse. Ker je smoter življenja, da se aktiviramo. In aktiviramo se samo preko tega, da premagujemo lastne pomankljivosti, jih nevtraliziramo in celo spremenimo v prednosti. Adler je že vedel
Moji so se pojavili pri 13-ih leti s pojavom mozoljev, potem je bila košarica, lasje, pa spet mozolji, pa nos pa rit in zagotovo še kaj. Zdaj so mozolji. Ostalo mi je postalo celo všeč. Mozolje pa itak izganjam. In ko bodo izgnani, bo zagotovo prišel kak nov kompleks. Ampak se z vsakim novim spopadem bolj uspešno.
Moji so se pojavili pri 13-ih leti s pojavom mozoljev, potem je bila košarica, lasje, pa spet mozolji, pa nos pa rit in zagotovo še kaj. Zdaj so mozolji. Ostalo mi je postalo celo všeč. Mozolje pa itak izganjam. In ko bodo izgnani, bo zagotovo prišel kak nov kompleks. Ampak se z vsakim novim spopadem bolj uspešno.
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
MsN napisal/-a:Adler je že vedel
Iz manjvrednostnega kompleksa izhaja želja po superiornosti in posledično nadkompenziranje. Kar pa je spet slabo.
Manjvrednostni kompleks ni in nikoli ne bo pozitivna stvar.
Obratno pa seveda velja, če gre za normalen občutek manjvrednosti, kjer kompleks ni prisoten.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
- Gost
No, po moje pa so manjvrednostni kompleksi dobra priložnost za napredek, odkrivanje samega sebe in t.i. osebnostno rast. In sem prepričana, da jih imamo vsi.
- *srčica*
- Debatorica
- Na forumu od: 22. 10. 2005
- Kraj: okolica ljubljane
eh, brezveze se sekiraš. jst nosim pete da bi bla saj mal višja, pa sm še zmer bol med mejhnimi. nikol nism na koga čudn gledala zarad višine.
hotla sn ti pa povedat neki kar mene ful odbije pri ponavadi visoklih ljudeh-slaba drža, da tiščijo glavo pod ramena da bi bli videt manjši-no to je fuul grdo. tko da višina naj te nč ne skrbi, naj te skrbi slaba drža v primeru da jo maš. Glavo gor, ramena nazaj pa boš čist huda
hotla sn ti pa povedat neki kar mene ful odbije pri ponavadi visoklih ljudeh-slaba drža, da tiščijo glavo pod ramena da bi bli videt manjši-no to je fuul grdo. tko da višina naj te nč ne skrbi, naj te skrbi slaba drža v primeru da jo maš. Glavo gor, ramena nazaj pa boš čist huda
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
Uffff... kompleksi.. Do dveh let nazaj nisem imela pojma kaj so to. Potem pa se je zacelo.. zecela sem hoditi ven jest, po restacvracijah pa tako naprej..
In sem se v roku dveh let zredila 14kg.
Ampak veliko je k temu pripomogel tudi moj lubi... Ker je fotograf in fotka super suhcene punce in mu je dejansko to tudi vsec.. Ugh.
Potem je pac udarlo ven na meni. Dobila sem boke, je opazil in naredil najslabso mozno stvar! Me prijel za boke in rekel 'a smo se zredili,a ?'..
Bemu! In to tko parkrat dokler mi ni dopizdlo in sem mu povedala, ker je on iiitak da overweight. Ampak njega boli k. In se kao vse skupaj heca.
In potem itak jaz in zaradi njega svoh samozavest..
Hmm.. cak to pa ni zdravo, vsaj hmmmm ne zveni zdravo.
V glavnem zdaj me matra moja kilaza. Iz 56kg sem prisla na rekordnih 70 (!) pri 170cm! Faaak..
Morem pa reci, da prej nisem imela nobenih kompleksov ever.. Sem bila precej samozavestna in samovsecna, tut presuha, ker sem imela 4 leta nazaj 49 kg..
No ja, nic ne pipomore k temu tudi to, da mi dragi ponuja vse mozne varante junk fooda.. neverjetno!
No ja, to je moj edini kompleks, okoli katerega se mi vrti zivljenje .
In sem se v roku dveh let zredila 14kg.
Ampak veliko je k temu pripomogel tudi moj lubi... Ker je fotograf in fotka super suhcene punce in mu je dejansko to tudi vsec.. Ugh.
Potem je pac udarlo ven na meni. Dobila sem boke, je opazil in naredil najslabso mozno stvar! Me prijel za boke in rekel 'a smo se zredili,a ?'..
Bemu! In to tko parkrat dokler mi ni dopizdlo in sem mu povedala, ker je on iiitak da overweight. Ampak njega boli k. In se kao vse skupaj heca.
In potem itak jaz in zaradi njega svoh samozavest..
Hmm.. cak to pa ni zdravo, vsaj hmmmm ne zveni zdravo.
V glavnem zdaj me matra moja kilaza. Iz 56kg sem prisla na rekordnih 70 (!) pri 170cm! Faaak..
Morem pa reci, da prej nisem imela nobenih kompleksov ever.. Sem bila precej samozavestna in samovsecna, tut presuha, ker sem imela 4 leta nazaj 49 kg..
No ja, nic ne pipomore k temu tudi to, da mi dragi ponuja vse mozne varante junk fooda.. neverjetno!
No ja, to je moj edini kompleks, okoli katerega se mi vrti zivljenje .
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Hyades napisal/-a:Dobila sem boke, je opazil in naredil najslabso mozno stvar! Me prijel za boke in rekel 'a smo se zredili,a ?'..
Bemu!
Ženske ste edina živa bitja, ki ste jezne, če vam kdo pove resnico. Če si debela si debela, skrit tega ne moreš, na fanta se pa tudi ne bunit, ker je to opazil in ker bi te raje videl bolj zdravo-suho.
Za ta svoj kompleks si si čisto sama kriva. Pa ne jezi se na tipa, ker ima pač raje suhe ženske (take, ki skrbijo za svoje telo).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
-
Hyades - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 6. 2008
miteq napisal/-a:Hyades napisal/-a:Dobila sem boke, je opazil in naredil najslabso mozno stvar! Me prijel za boke in rekel 'a smo se zredili,a ?'..
Bemu!
Ženske ste edina živa bitja, ki ste jezne, če vam kdo pove resnico. Če si debela si debela, skrit tega ne moreš, na fanta se pa tudi ne bunit, ker je to opazil in ker bi te raje videl bolj zdravo-suho.
Za ta svoj kompleks si si čisto sama kriva. Pa ne jezi se na tipa, ker ima pač raje suhe ženske (take, ki skrbijo za svoje telo).
Ammm to je naredil, ko sem se imela 60 kg. Hm hm, in 60kg pri 170 ni lin nezdravo, ne?
In ne, njemu niso vsec zdravo suhe zenske ampak tiste anoreksicno suhe, ker lepse izpadejo na fotkah .
Kaj se pa ti sploh tukaj bunis? Tole je tema za komplekse ne pa za podj.. tistih ki jih imajo! PIKA.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Njah, super, ena tema za negativno energijo sprostit
Jaz sem imela kot najstnica cel kup kompleksov: prva je bila seveda ta, da sem bila vedno višja in težja od sošolk, da so mi zelo hitro zrastle prsi, pa še kaj bi se našlo, od mastnega lasišča do krivih zob.... Ampak OK, je šlo proti koncu pubertete10-15 kilc dol, 7 let nošenja zobnega aparata je naredio svoje, začela sem skrbet za lasišče in kožo - ampak kompleksi so še vedno ostali. No potem sem se počasi z leti le sprijaznila, da kaj več itak nimam narediti... Se probam s tem ne obremenjevat, ampak včasih me pač špikne... Kar me sedaj najbolj moti je to, da imam po konstituciji bolj širok trup in ozke boke, zato pač delam na tem ne da bi shujšala, ampak da se ne zredim, da imam ves čas pas ožji od bokov in temu ''primerno'' žensko postavo.
Ma včasih grem sama sebi prav na živce, ko razmišljam o tem... Se mi zdi da pri meni ti kompleksi izhajajo iz otroštva in pubertete - ko sem bila pač ''bajsika'', ''mozolarka'', ''joškarica'' in še kaj. Največ pa so pripomogli pri tem, da sem na komplekse v 80% pozabila (čeprav zmeraj se najde vsaj en dan, ko mi na sebi ne paše nič) ljudje ki so mi blizu, ker pač razen dobronamerne kritike v smislu ''ne si kraspat mozoljev, ker si jih boš raznesla po celem obrazu '', kaj negativnega v smilsu s svojimi komleksi še nisem slišala. Še posebej moj zdajnšnji fant, ki me skoz zasipuje s komplimenti, mi kar pomaga, da odmislim moje napake, če se mi že prikradejo na misel
Jaz sem imela kot najstnica cel kup kompleksov: prva je bila seveda ta, da sem bila vedno višja in težja od sošolk, da so mi zelo hitro zrastle prsi, pa še kaj bi se našlo, od mastnega lasišča do krivih zob.... Ampak OK, je šlo proti koncu pubertete10-15 kilc dol, 7 let nošenja zobnega aparata je naredio svoje, začela sem skrbet za lasišče in kožo - ampak kompleksi so še vedno ostali. No potem sem se počasi z leti le sprijaznila, da kaj več itak nimam narediti... Se probam s tem ne obremenjevat, ampak včasih me pač špikne... Kar me sedaj najbolj moti je to, da imam po konstituciji bolj širok trup in ozke boke, zato pač delam na tem ne da bi shujšala, ampak da se ne zredim, da imam ves čas pas ožji od bokov in temu ''primerno'' žensko postavo.
Ma včasih grem sama sebi prav na živce, ko razmišljam o tem... Se mi zdi da pri meni ti kompleksi izhajajo iz otroštva in pubertete - ko sem bila pač ''bajsika'', ''mozolarka'', ''joškarica'' in še kaj. Največ pa so pripomogli pri tem, da sem na komplekse v 80% pozabila (čeprav zmeraj se najde vsaj en dan, ko mi na sebi ne paše nič) ljudje ki so mi blizu, ker pač razen dobronamerne kritike v smislu ''ne si kraspat mozoljev, ker si jih boš raznesla po celem obrazu '', kaj negativnega v smilsu s svojimi komleksi še nisem slišala. Še posebej moj zdajnšnji fant, ki me skoz zasipuje s komplimenti, mi kar pomaga, da odmislim moje napake, če se mi že prikradejo na misel
-
Laurica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Čez mavrico;)
Jst mam kompleksov ogromno.
Sama seb se že tko zdim zabita in neumna in blond totalno, še od fotra kakšno "vzpodbudno" , zmerljivo slišm.
glede svojega videza sem se že zdavnaj nehala sekirat, ker vem, da moram najprej vse noter popravit, sama seb pa se ne zdim glih grda, čeprav vem, da imam napake (pa se zaradi njih ne sekiram).
sama sebi ne zaupam, ne verjamem vase, da bom kdaj karkoli iz sebe naredila.
sploh se ne vidim v prihodnosti. totalno sesula me je smrt mojega bivšega fanta, največje simpatije v življenju, najbolšega človeka na svetu, kar jih je kdaj obstajalo.
velik kompleks je tudi moja družina, katere ne razumem v ničemer, ne vem kaj hočejo od mene. mami je rekla, da nej se izselim, če mislim kar naprej delat. ma kaj ? s tem ko služim denar, hočm njim olajšat mal.. da bom čimveč lahko sama plačala itd. stalno se kregamo, a na koncu bi jaz morala bit tista, ki je kriva za vse.
skratka, doooolgooo bo trajal, predn bom jst vse te komplekse razrešila.
čas mora najprej pridt.
sm vidla, da mate vsi neke komplekse sam o svoji zunanjosti.
kaj pa notranji ?
Sama seb se že tko zdim zabita in neumna in blond totalno, še od fotra kakšno "vzpodbudno" , zmerljivo slišm.
glede svojega videza sem se že zdavnaj nehala sekirat, ker vem, da moram najprej vse noter popravit, sama seb pa se ne zdim glih grda, čeprav vem, da imam napake (pa se zaradi njih ne sekiram).
sama sebi ne zaupam, ne verjamem vase, da bom kdaj karkoli iz sebe naredila.
sploh se ne vidim v prihodnosti. totalno sesula me je smrt mojega bivšega fanta, največje simpatije v življenju, najbolšega človeka na svetu, kar jih je kdaj obstajalo.
velik kompleks je tudi moja družina, katere ne razumem v ničemer, ne vem kaj hočejo od mene. mami je rekla, da nej se izselim, če mislim kar naprej delat. ma kaj ? s tem ko služim denar, hočm njim olajšat mal.. da bom čimveč lahko sama plačala itd. stalno se kregamo, a na koncu bi jaz morala bit tista, ki je kriva za vse.
skratka, doooolgooo bo trajal, predn bom jst vse te komplekse razrešila.
čas mora najprej pridt.
sm vidla, da mate vsi neke komplekse sam o svoji zunanjosti.
kaj pa notranji ?
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Jaz mislim, da sem asocialna, ne znam se pogovarjat in moja čustvena inteligenca je na psu. Sem človek, ki ne joče.
Mam vlko, celulitno rit in podbradek.
In zdaj se počutim slabše kot sem se prej.
Mam vlko, celulitno rit in podbradek.
In zdaj se počutim slabše kot sem se prej.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Gost
Laurica* napisal/-a:kaj pa notranji ?
Jaz imam že od nekdaj samo komplekse, ki se navezujejo na zunanjost oz. videz. Notranje kvalitete opazim, cenim in sem ponosna nanje, samozavestna zaradi njih. Zato tudi marsikdo presodi, da sem precej stabilna in samozavestna osebnost - pa glede zunanjosti zadnje čase nisem najbolj, ampak treniram in se pobiram gor, da pridem na raven notranje samozavesti. Potem bo super
- petra19__
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 2. 2009
kaj pa notranji ? [/quote]
no notranjih kompleksov pa je manj kot zunanjih
sm bolj "čudaška", mam svoje fore, ampak se zdijo mojim pravim prijateljem smešne in me sprejemajo takšno kot sem.
drugi me zaradi tega ne presenejo. pa kaj...imam res suuper prijateljice, ki jim res lahko zaupam, fanta s katerim se odlično razumem
važno mi je da sem v redu zgolj njim, čeprav jih je malo, kot pa da bi se morala pretvarjati, da bi me imeli vsi radi.
na živce mi gre le moje pretirano ljubosumje...včasih imam občutek, da me bo fant varal, ko bo zunaj, da bo spoznal lepšo, boljšo od mene...
in to ljubosumje izvira iz enega kompleksa, zaradi katerega imam tudi komplekse glede zunanjosti, POMANJKANJA SAMOZAVESTI!
treba bo to mal poštimat
mal razmislat o seb..tud o ljudeh nasplošno
vsi vedno iščemo napake v seb
redkokdaj spoznam nekoga, ki bi se pohvalil :s
a ni to žalostno??
no notranjih kompleksov pa je manj kot zunanjih
sm bolj "čudaška", mam svoje fore, ampak se zdijo mojim pravim prijateljem smešne in me sprejemajo takšno kot sem.
drugi me zaradi tega ne presenejo. pa kaj...imam res suuper prijateljice, ki jim res lahko zaupam, fanta s katerim se odlično razumem
važno mi je da sem v redu zgolj njim, čeprav jih je malo, kot pa da bi se morala pretvarjati, da bi me imeli vsi radi.
na živce mi gre le moje pretirano ljubosumje...včasih imam občutek, da me bo fant varal, ko bo zunaj, da bo spoznal lepšo, boljšo od mene...
in to ljubosumje izvira iz enega kompleksa, zaradi katerega imam tudi komplekse glede zunanjosti, POMANJKANJA SAMOZAVESTI!
treba bo to mal poštimat
mal razmislat o seb..tud o ljudeh nasplošno
vsi vedno iščemo napake v seb
redkokdaj spoznam nekoga, ki bi se pohvalil :s
a ni to žalostno??
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov