koliko vas ima podobno mnenje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a rdeče vrtnice » 25. Avg. 2008 22:00

Cosmo je res super stvar, ampak ne moreš si zveze, sexa, življenja narediti tako kot piše v reviji. Nekateri dajo preveč na to...bla bla tako piše v reviji, zakaj ni rpi meni tako bla bla...Preveč verjamejo vsemu, saj ne da imam kaj proti forumu in reviji(obeje je supr) ampak ni vse vedno res, in ljudje smo različni in ni kar pri vseh enako. Tako kot tisti sterotipi, moški so taki-vsi, ženske so pa vse take. Ni res. Tukaj je samo posameznik, odvisno od posameznika in ne od spola, starosti, karkoli drugega kar nas razvršča. Npr eni pravijo da so vsi 15 letniki vsi otročji. Ni res. Odvisno od posameznika. Eni so pri 15ih že zelo zreli nekateri še pri 20ih niso.
Je pa res da ko imaš probleme se nekako obračaš po pomoč. Pri drugih ljudeh, forum, povsod. In nekako se tudi zamotiš, in pozabiš na težave.
Jaz mislim, da je fora tega, da sam veš kaj je res in kaj ne.
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 25. Avg. 2008 22:02

Milkyway, ja, se strinjam.

Mogoče je tole hvaljenje oz. nadebudno opisovanje takih in drugačnih dogodivščin tudi plod starosti avtoric tovrstnih objav (čeprav so tudi nekatere +20 podobne). Zato z rezervo gledam na 17-letnice (izpuščam svetle izjeme), ki ves forum napolnijo s posti o svojem popolnem lubiju, sebi kot spolni sužnji in tem, kako jih peca vsaj 5 drugih moških v istem časovnem razdelku. Nekako je to običjano za ta leta, ko te nosi po svetu, ko so vse samo hormoni, ko je verjetno 'in', da seksaš zato, da pač seksaš in to v naslednji minuti sporočiš internetu in trem prijateljicam ipd.

Najverjetneje se bo zdaj katera od zgoraj opisanih oglasila s tezo o tem, da sem jim za vse to preprosto fauš, ampak ne, nisem, se pa kdaj zamislim, ali je čudno, ker sama nikoli nisem (in verjetno ne bom) taka.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 25. Avg. 2008 22:29

((majčkeno z zamudo - sem verjetno zgrešila nekaj postov, ampak vseeno objavljam:))

MsN napisal/-a:Iluzija že, ampak a si ti pri 15ih letih brala cosmo forum?

Sem Smrkljo, da sem bila "in" :D .

No, točno to, kar si povedala, sem imela tudi sama v mislih - vse več mladih deklet, ki težijo k idealu iz okolja in četudi si "močan kot skala", kot si rekla, je velika verjetnost, da te zmeče. Še vedno pa mislim, da se število teh zmedenih ljudi, ki se ne najdejo ob koncu pubertete (oz. ob koncu obdobja, ki sledi za puberteto - to se dandanes itak podaljšuje), ne povečuje. Kot sem rekla, samo podaljšuje se obdobje zmedenosti, kar pa je logično, saj je tudi splošna življenjska doba daljša.

Si pa tudi omenila vzgojo. Res je, ogromno je odvisno od nje. Sama vzgoja nas pripravi na to, kar nas čaka z bombandiranjem medijev, ampak potem ugotoviš, da je tudi to bombandiranje medijev (tole bo postal že termin :D ) del vzgoje, ki nas oblikuje v kasnejšega človeka. Torej: zgodnejša vzgoja nas bo naredila močne (nas pripravila), da nas kasnejša vzgoja ne bo "ubila" (in tudi ta nas bo pripravila) preden dokončno ne odrastemo (pa še to se bomo naprej oblikovali z revijami, tokrat tipa "naša žena" in tudi brez njih).

(Uf, sem zakomplicirala.)

Pa če smo že pri vplivu medijev... Kdo nas je opozoril na pojav vpliva medijev? Vpliv medijev?
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 25. Avg. 2008 22:34

Punce, ko boste starejše in (upam) pametnejše, se boste nehale zgledovat po idealih v revijah in forumih.
Če vam bo to uspelo -> čestitam.
Če vam ne bo -> haha, you suck @ life.

:D

No, malo bolj zares.

Ker seveda razni forumi in klepetalnice predstavljajo idealni prostor za razvijanje alter ega, se je potrebno dobro zavedat, preden odpreš povezavo do dotične strani, kaj dejansko predstavljajo posamezniki na teh straneh - predstavljajo njihovo precej ukrivljeno samopodobo, skrito za svetovnim spletom. Veliko večino stvari, ki so napisane v topicih, je potrebno vzet z rezervo (včasih veliko rezervo). Največja napaka je namreč ta, da prebranemu verjamete brez vašega lastnega premisleka.

Če verjamete -> ste si same krive za vašo izkrivljeno predstavo o svetu -> haha, you suck @ life again.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Avg. 2008 14:14

srčica* napisal/-a:Jaz sem naredila en majhen "research" in bila zelo razočarana. Revija cosmopolitan in seveda forum, nas dnevno filata z nasveti, kako biti najboljša, popolna, in oh in sploh do svojega moškega. Kako ga razvajati, kako ga presenetiti, kako ....

Na tem forumu imamo odprte teme ... čustva, ljubezen in sex, vse o moških ... medtem ko moški forumi kot so Playboy in men's health imata zgolj temo SEX .... potem pa avtomobili, tehnika itd.... nič pa kako ravnati z žensko itd... še ljubezen ni napisano zraven teme sex... tukaj imamo še te vsaj napisano ljubezen in sex.

Ne bom zdaj krivila, da je za mojo zvezo odgovoren forum in te revije, ampak moram pa rečt, da velikokrat sem zaradi stvari, ki sem jih tukaj prebrala, preveč pričakovala od svojega fanta, sama pa se trudila, da bi bila "popolna" in bila nesrečna, ko mi je kaka stvar spodletela...

Po mojem mnenju bi bilo dovolj, če bi v vseh teh revijah in spletnih forumih pisalo: Pogovarjajte se.
Kako lahko nekdo, ki ne pozna ne mene ne mojega partnerja, deli nasvete, kaj naj počneva v postelji, kako naj ga razveselim, kako naj on mene razvaja???
Priznam, da bi bila zelo razočarana, če bi me moj tip razvajal po nasvetih iz revije. In tudi jaz si ne predstavljam, da bi šla naslednjič v posteljo s Cosmopolitanom v roki in sledila "9 korakov do popolnega seksa".

Glavni greh vsega tega je uniformiranost. Pravkar gledam na tv neko prastaro oddajo z Johnom Grayem (Moški so z Marsa, ženske z Venere). Bolano. Kup posploševanja.
Mediji prodajajo neko uniformirano podobo ljudi. Ker je uniformirancem lažje prodajati kot pa individuuom s sebi lastnimi potrebami in željami. Moški gledajo nogomet, sanjajo o dveh ženskah v postelji, se bojijo žensk, ki prevzamejo pobudo, ne jemljejo resno ženske, ki jim "dovoli" seks prvo noč itd. Želijo si prijazne ženske, ki ne zasluži več od njih, ki jim dovoli gledat fuzbal in je vedno perfektno depilirana in dišeča.
Ženske rade nakupujejo, klepetajo s prijateljicami, si želijo dolgega, romantičnega seksa v soju sveč in poroke v belem. Želijo moškega, ki zmerno skrbi za svoje mišice, se depilira vsaj pod pazduho, spušča pokrov od školjke - naslednji stadij pa bo, da mora lulati sede (ne se smejat, to sem že prebrala v neki tuji reviji).

Zakaj bi se trudili biti popolni? Itak nikoli ne bomo. In še bolj pomembno - popolnost vsakomur predstavlja nekaj drugega. Izmenjava mnenj s prijatelji ali magari neznanci na forumu, branje literature na to temo, ... je vedno dobrodošlo. Na koncu se pa itak vsak odloči sam. In prevzame odgovornost za to.
(Zdaj mi je prišlo na misel - ni tako nemogoče, da bo kakšna ženska tožila Cosmopolitan, ker se že leta in leta ravna po vseh njihovih nasvetih, pa jo je kljub temu pustil tip :D In mimogrede - menda se je John Gray pred kratkim ločil :wink: )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 26. Avg. 2008 14:27

kr.ena, se globoko strinjam :gut:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Avg. 2008 15:12

p!ka napisal/-a:
linkica napisal/-a:se strinjam, sem isto tudi sama opazila. :P tud za moske bi lahko bilo vec nasvetov, clankov itd.

Jz za Mojga vem, da tud, če bi mu nekdo na glas brau ne bi poslušu. Ok, mogoče pretiravam. Poslušu bi z enim ušesom in pr drugem bi šlo vn. Moj se ravna po načelu: Jz zase vem najboljše ( in posledično to tud zame ).

To pomeni, da je lahko nevem kakšna raziškava o "globokih" pogovorih in nevem kolko dokazov, da to je dobro za človeka, on bo še vednu drsou svojo naprej.

Učasih bi ga najraj Slika . . .

Moj je tudi tak in jaz isto. Nekako mi nasveti glede zvez gredo skozi eno uho noter in skozi drugo ven. Veliko raje preberem kakšne nasvete o lepoti in jih preizkusim, da se prepričam koliko je resnice v tistem. Glede ljubezni pa ne moreš ravno upoštevati nobenih nasvetov, ker je to področje zase. Ne rečem, da razpravljamo o izkušnjah v zvezi ipd., ampak raznorazni nasveti kako ga očarati, kako ga obnoreti v postelji itd. se mi zdijo malce pretirani. To je relativno - kar bo nekomu ugajalo, spet drugemu ne bo. :wink:
Kar se pa tiče moških forumov, sem že tudi sama opazila, da so zelo skopi s temami oz. razporeditvijo foruma (sklopi). Nekateri "moški" forumi sploh nimajo sklopa Ljubezen/čustva. :? :gruebel: Ampak se jaz itak ne sekiram, ker je važno, da sem z mojim dragim zadovoljna. Na tistih forumih pa zaradi mene naj dajo seks in avtomobile pod isti sklop, ker nekateri itak ne ločijo enega od drugega. ;D
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 26. Avg. 2008 16:13

itak da na nas vpliva vse kar preberemo vidimo.. bolj ali manj. lahko vzamemo za informacijo al pa nasvet.

Vgl. js sm za eno uporabnico- glede na njene poste, ki so se nanašal tud na moške.. kok oni za njo gledajo, kok je lepa itd. .. vgl. velik hvale glede vsega.. in potem ugotovim, da modelko poznam :) k je dala svoj blog, slike gor in morm rečt, da je ena grših žensk :wink: Sm bla prav šokirana.. js sm si pa prov sliko o njej takrat ustvarila,, more bit kakšna oh in sploh.. my asssss :lach: :P :lol:

tk da js use to tuki jemljem z veliko rezerve, ker zna bit vse napihnjeno :lol:
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 26. Avg. 2008 16:25

Zanimiva tema :wink:

kr.ena napisal/-a:Po mojem mnenju bi bilo dovolj, če bi v vseh teh revijah in spletnih forumih pisalo: Pogovarjajte se.

Točno tako. Saj ne rečem, nekateri nasveti v revijah znajo bit koristni, a problem je v tem, ker velja samo za določeno populacijo. Ljudje smo si različni in vsem ne paše, če jim partner pripravi romantično večerjo, kakšno erotično masažo itn. Zato je treba vprašati oz. opazovati partnerja, ga poslušati, kaj so njegove želje, sklepati. Poleg tega pa menim, da razni nasveti (predvsem tisti, ki so povezani s spolnostjo) zavirajo človeško domišljijo. Enostavno se nam ne da razmišljat, ustvarjat zgodbice v glavi, raziskovati partnerja, da bi našli darilo, ki bi mu ustrezla. Ker je lažje prebrati, kaj Cosmo pravi in ta nasvet upoštevati.

ovnica napisal/-a:Za moške je definitivno premalo nasvetov, kako nas naj oni presenetijo, ne samo v postelji, ampak nasploh se naj raje ozrejo še na naša čustva, osebnost, naj tudi oni nas razvajajo tako kot me njih.

No, saj sem že zgoraj napisala, kaj menim o tem. Meni je žalostno, da mora revija pisati članke o tem, naj se moški več pobrigajo za svoje punce, da spoštujejo njihova čustva, osebnost. To je (zame) povsem samoumevno, zato se mi zdi nesmiselno, da mora revija o tem pisati. Verjamem, da obstajajo moški, ki jim je vseeno, kar pa še ne pomeni, da so takšni prav vsi. Mogoče je pa takšnih člankov za moške manj, ker niso tako naivni, da bi verjeli vsaki napisani besedi (joke :D ).

Ko sem bila stara 15 let, sem tudi z veseljem brala razne Smrklje, Cool (ne spomenm se jih več) in dejansko verjela, da so tisti nasveti o boljših odnosih in spolnosti čista in sveta resnica. Potem se pa zamisliš in vidiš, da je veliko bolj pomembno, da razmišljaš s svojo glavo, da imaš takšno življenje, takšno zvezo, ki tebi ustreza in v kateri si ti srečen. Ne glede na to, kaj drugi pravijo in kaj drugi počnejo. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 26. Avg. 2008 16:41

srčica* napisal/-a:Na tem forumu imamo odprte teme ... čustva, ljubezen in sex, vse o moških ... medtem ko moški forumi kot so Playboy in men's health imata zgolj temo SEX .... potem pa avtomobili, tehnika itd.... nič pa kako ravnati z žensko itd... še ljubezen ni napisano zraven teme sex...

In jaz pravim hvalabogu.

Po mojih izkušnjah in opazovanjih je kar ena lepa večina moških v zvezah veliko bolj zrelih od njihovih partneric. Naključje?

Ker kot berem nasvete po temle forumu in vsake toliko iz radovednosti članke iz raznoraznih ženskih revij, pridem vedno do istega zaključka: da so takšne vrste nasveti "instant", ki v večini primerov ne zadenejo bistva in dna problema temveč so eno samo ponavljanje in posploševanje. V končni fazi pa služijo samo poneumljanju, ker utrjujejo neke stereotipne in "pričakovane" vzorce vedenja:

"Če te ima rad, te bo poklical vsak dan. Če te ljubi, bo sprejel vse tvoje napake. Če je pravi, bo takšen in počel bo to, to in to. V nasprotnem primeru si zaslužiš boljšega."

Potem pa nastajajo teme na forumu v stilu: Zakaj me danes celo jutro ni poklical? Me ima zares rad ali me samo vleče za nos? :roll:
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 26. Avg. 2008 16:51

Na žalost se veliko fantov ali moških sramuje v javnosti povedat, da ima rad svojo punco, ker bi ga po vsej verjetnosti vsi zbadali, da je copata... Večji frajer izpade če reče (kljub temu, da ima punco), da kok je huda una bejba in da bi ji nevem kaj delal..
Zato tudi njihov forum je kakršen je :roll:
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 26. Avg. 2008 16:57

V moskih revijah takih nasvetov ni, ker se moski zavedamo kako brezvezni so takih nasveti. V vsaj polovici primerov bralec itak ni zmozen tega izpeljat. Naprimer ko nam tle na forumu joka kako jo en tip obraca in ji folk pove da nej ga pusti. Ga v koncni fazi ne. Zakaj potem sploh svetovati karkoli?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 26. Avg. 2008 16:59

tmis_ napisal/-a:
srčica* napisal/-a:Na tem forumu imamo odprte teme ... čustva, ljubezen in sex, vse o moških ... medtem ko moški forumi kot so Playboy in men's health imata zgolj temo SEX .... potem pa avtomobili, tehnika itd.... nič pa kako ravnati z žensko itd... še ljubezen ni napisano zraven teme sex...

In jaz pravim hvalabogu.

Se strinjam.

V sklopu Čustva se najde zelo malo pametnih nasvetov in napotkov, veliko je pa neuporabnega balasta in, kar je še huje, hudo škodljivih idej, ki utegnejo sabotirat zvezo, če jih resno jemlješ.

Poleg tega pa tipi načeloma ne čutijo potrebe po izlivanju svojih čustev neznancem na internetu in čisto dobro shajajo brez tega sklopa na forumu.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 26. Avg. 2008 18:14

Forume kot je tale, jemlem za zabavo. To, kar preberem, lih tko.
Zavedam se, da se marsikero virtualno življenje (precej?) razlikuje od realnega. Učasih smo rekl, da papir prenese use, dons to vela za splet. Na njem je usak lahko prou tist, kar si želi bit (in si to življenje oblikuje glede na trenutno "poupraševanje", situacijo, dogodke). In nobenmu ni treba (z)vedet, kdo se skriva za "najlepši pikči, najbl huda postava, največ seksa, najbl eksotične počitnce, najhujše žurke, najbl štrleče joške, ...".

To, da se moška sorta tega ne gre, mi ni nč presenetliuga. In prznam, da si tega tut ne predstaulam. Da moj moški večere presedi pred kompom in tračari o tem, kere bokserce se bolš nosjo, kašn sms najbl užge, kera Murkotova izjava mu je najbl pr srcu in kaj nej nardi, kr njegova punca preveč joka ... težka.

Enako obravnavam nasvete, ki cirkulirajo po življenjsko stilnih ženskih revijah ... za zabavo. Večina me nasmeji. Bolj kot napotki mi je hecna miseu na ženske (no, mlade ženske), ki bodo "deset korakou do ..." uzele za svete in jih na usak način probale prenest u svoje (nedomiselno) življenje. In se čez en mesec (ki je biu, po napisanem sodeč, predviden za kompletno realizacijo in zagotoviteu uspeha) sprašvale, kero alinejo so kiksnle (boh ne dej spustile), da "tist luškan dečko iz unga fajn lokala še vedno kofetka brez nje". Heh, ja.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 5. 2008
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objavaNapisal/-a [She.] » 26. Avg. 2008 18:35

hm . . moj prebere na hitrco kašn članek u cosmo edino če se tiče naju dveh, al da sva u podobni situaciji, al pa sex seveda :P
Da mu dam pa kej drugega . . paF.. nima časa :D
Tko da, al bi blo več člankou, al nobenega. . mislim da to ih ne zanima. .no, ku kerega.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov