koliko vas ima podobno mnenje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Js si vsak mesec kupim Cosmota, ker ga rada prebiram, nikoli pa ne upoštevam nasvetov ki se mi itak zdijo neresnični, preveč pocukrani in filmski.
In ja dostikrat pretiravajo s svojimi nasveti in zgodbicami.Še najbolj pa me v reviji moti to da oglašujejo tako prekleto draga oblačila.Nevem kera Cosmo bralka si lahko to privošči.Čevlji Just Cavalli za 349€, kavbojke Diesel za 230€.
In ja dostikrat pretiravajo s svojimi nasveti in zgodbicami.Še najbolj pa me v reviji moti to da oglašujejo tako prekleto draga oblačila.Nevem kera Cosmo bralka si lahko to privošči.Čevlji Just Cavalli za 349€, kavbojke Diesel za 230€.

I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
MilkyWay napisal/-a:Sama dobim revijo po pošti in jo samo založim v omaro, kjer je še cel kup neprebranih Cosmopolitanov.
Kdo ti jo pa vrže v nabiralnik? Dedek Mraz?
Saj se dokaj strinjam s tvojim mnenjem, samo ne vem, zakaj imaš potem revijo naročeno.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
kr.ena napisal/-a:MilkyWay napisal/-a:Sama dobim revijo po pošti in jo samo založim v omaro, kjer je še cel kup neprebranih Cosmopolitanov.
Kdo ti jo pa vrže v nabiralnik? Dedek Mraz?
Saj se dokaj strinjam s tvojim mnenjem, samo ne vem, zakaj imaš potem revijo naročeno.
Ker mi jo je naročil fant kot darilo za rojstni dan...In ker naročnina traja 12 mesecev, bom morala počakat do oktobra

-
Lorelai20 - Debatorica
- Na forumu od: 7. 11. 2005
No, js redno dobivam Cosmo in ga vsakič z zanimanjem preberem. Js jemljem celotno revijo kt neko lahkotno branje, ki paše k srkanju kakava, ki me raztrese in velikokrat nasmeji. Nasveti in članki ponavadi niso realni, po drugi strani pa si predstavljajte, kako napisat članek z nasveti, ki bojo ustrezali vsem. Mislim da zelo težko, ker imamo vsi različne želje, pričakovanja, potrebe, okus ... in zadovoljiti vse je iluzorno.
Kar js štejem cosmu v plus je nek pozitiven naboj, ki je v vseh člankih, ok, življenje ni pravljica, ampak vsak članek se bo zaključil v smislu: vse bo še ok.
Berejo ga večinoma najstnice, namenjen bi pa naj bil v prvi fazi ženskam med 20. in 30. letom.
Pač potrebno je bit kritičn, ne vzet vsega za sveto resnico, včasih se pa le najde kaj uporabnega npr; meni je bil super članek o ustanovitvi sp-ja in statusu svobodnega umetnika. Tud moda je krasna, sicer ne moj stil, ampak rada pogledam slike manekenk ... Glede cunj ki se jih izbere pa najbrž ni point v tem da se zaženeš v emporium po točno tisto hugo boss obleko, ampak da najdeš v H&Mu kaj podobnega za veliko nižjo ceno, da iz mode pač pobereš določene ideje in ne, da tečeš v štacuno po točno določen kos garderobe.
Moj tip tudi rad prelista cosmo, ponavadi se zabavava ob člankih v smislu kako ga razvneti, kako bo vs čas mislil nate, kjer se potem vedno razvije cela debata kako bi bilo njemu v določeni situaciji. Pri modi tudi zlo rad pokomentira stajlinge, predvsem v smislu; u, to bi pa dobr zgledal na tebi.
Če mam zaradi cosma kej drugačna/napačna pričakovanja od tipa? Ne, ker ga poznam, vem da je povsem unikaten, da se ga ne da stlačit v neko šablono, da se ne ravna po nikomer razen po svojem filingu, da tudi če v milijon revijah prebere kako bom happy če mi prinese vrtnico ve, da meni dol visi za rože in da bom veliko bolj navdušena nad čokoladico ali kinderjajcem.
Torej ja, cosmo nasveti povečini niso vredni upoštevanja, cosmo moda ima velikokrat kose, ki so večini bralk nedosegljivi, najbrž dobi mnogo najstnic napačne predstave o ljubezni, vezi, tipu, življenju zaradi tega ... Pa vendar, ne more obstajat priročnik, ki bo delil nasvete, ki bodo ustrezali vsem. Kot da bi naredili navodila za uporabo fanta. Jah ne gre, vsak je drugačen, ni istega vzorca, pravil, receptov ...
Kar js štejem cosmu v plus je nek pozitiven naboj, ki je v vseh člankih, ok, življenje ni pravljica, ampak vsak članek se bo zaključil v smislu: vse bo še ok.
Berejo ga večinoma najstnice, namenjen bi pa naj bil v prvi fazi ženskam med 20. in 30. letom.
Pač potrebno je bit kritičn, ne vzet vsega za sveto resnico, včasih se pa le najde kaj uporabnega npr; meni je bil super članek o ustanovitvi sp-ja in statusu svobodnega umetnika. Tud moda je krasna, sicer ne moj stil, ampak rada pogledam slike manekenk ... Glede cunj ki se jih izbere pa najbrž ni point v tem da se zaženeš v emporium po točno tisto hugo boss obleko, ampak da najdeš v H&Mu kaj podobnega za veliko nižjo ceno, da iz mode pač pobereš določene ideje in ne, da tečeš v štacuno po točno določen kos garderobe.
Moj tip tudi rad prelista cosmo, ponavadi se zabavava ob člankih v smislu kako ga razvneti, kako bo vs čas mislil nate, kjer se potem vedno razvije cela debata kako bi bilo njemu v določeni situaciji. Pri modi tudi zlo rad pokomentira stajlinge, predvsem v smislu; u, to bi pa dobr zgledal na tebi.
Če mam zaradi cosma kej drugačna/napačna pričakovanja od tipa? Ne, ker ga poznam, vem da je povsem unikaten, da se ga ne da stlačit v neko šablono, da se ne ravna po nikomer razen po svojem filingu, da tudi če v milijon revijah prebere kako bom happy če mi prinese vrtnico ve, da meni dol visi za rože in da bom veliko bolj navdušena nad čokoladico ali kinderjajcem.
Torej ja, cosmo nasveti povečini niso vredni upoštevanja, cosmo moda ima velikokrat kose, ki so večini bralk nedosegljivi, najbrž dobi mnogo najstnic napačne predstave o ljubezni, vezi, tipu, življenju zaradi tega ... Pa vendar, ne more obstajat priročnik, ki bo delil nasvete, ki bodo ustrezali vsem. Kot da bi naredili navodila za uporabo fanta. Jah ne gre, vsak je drugačen, ni istega vzorca, pravil, receptov ...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
lolitaa napisal/-a:Js si vsak mesec kupim Cosmota, ker ga rada prebiram, nikoli pa ne upoštevam nasvetov ki se mi itak zdijo neresnični, preveč pocukrani in filmski.
bejži malo prebrat tiste teme k so pod modo in boš tkoj vidla da ma vsaka druga (ok, prašanje če je res al ne) diesel hlače in še kake druge znamke oblačil k ne poznajo cen pod 100 €

Dodajam (da ne bom preveč OT): najbolj mi teži v revijah ku so cosmo in podobno (mogoče zto skori ne berem več revij razen cosmota) nasveti o tem kko osvojit tipa.. in pousod piše isto - da moreš bit samozavestna, da se moreš lepo nasmehnt, se sexy oblečt, lepo naličit (kao ne smeš bit zanemarjena) itd (na koncu pa dodajo da bo 100% tvoj).. ja, punca lahko nardi vse to, samo nobena revija (oz. tisti k članek piše)nikoli ne pomisli na dejstvo da si mogoče tipu grda, kar pomeni da je lahko tvoje obnašanje še tko primerno in lepo in res deluješ čudovita (čeprou je lepota relativna), pa ne bo neč..

in še fore kot so kaj si tip misli, kako ga boš obnorela kaj nrdit da mu bo lepo s tabo.. sej ni vsak tip isti, nima vsak tip istega mišljenja in ne paše vsim isto
in tisti "pomoli mu pod nos" je pa vsaj za moje pojme ful mimo, k se mi zdi neumno da grem dajat tipu pod nos in mu rečt "zdej nrdi to!" al pa karkoli podobnega..
js cosmo berem zto da se kratkočasim, pa mogoče res zvem kej koristnega glede ličenja (čeprou se ful osnovno ličim - pudr, svinčnik, maskara), samo nikoli ne jemljem resno nasvetou.. kam bi pa pršli

Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
torej če naredim nek povzetek... najboljši nasvet ever: pogovor, pogovor in še enkrat pogovor... Vsi ostali nasveti kar se tičejo spolnosti, in še česa drugega ... pa so nekoristni, ker smo si ljudje različni ... Branje teh člankov je torej zgolj zabava...
Ampak ne razumem, zakaj bi nekdo vsak mesec dal nekje 4 evre (upam, da se nisem zmotila) za revijo cosmopolitan in druge, samo zato, da bi prebral članke za zabavo. Ali ne bi bila potemtakem boljša zabava kino? ali pa recimo nove tangice, kava s prijateljico, al pa še kakšen evro zraven, pa je že karta za toplice...
Ampak ne razumem, zakaj bi nekdo vsak mesec dal nekje 4 evre (upam, da se nisem zmotila) za revijo cosmopolitan in druge, samo zato, da bi prebral članke za zabavo. Ali ne bi bila potemtakem boljša zabava kino? ali pa recimo nove tangice, kava s prijateljico, al pa še kakšen evro zraven, pa je že karta za toplice...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
^^ js zase lahko rečem, da sm sama z mojim denarjem kupla cosmo 3x v življenju.. ponavadi kupi sestra (včasih tudi italijanskega k je še slabši k je na 100 straneh samo reklama).. če bi mogla sama kupovat revijo sigurno je ne bi ful pogosto..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
enaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Upam da ne bom preveč kiksnila teme, oz. upam da ne ponavljam, ker nism šla brat vseh postov...
V glavnem meni se tudi zdi, da so ženske reviji v veliki večini pisane v smislu, "kako ga zadovoljiti - čustveno in glede spolnosti". No sj v bistvu ni nič narobe, če poskušamo pač nekoga ki ga imamo rade čimbolj razveseliti in to...
Ampak zdi se mi da punce, ženske vse preveč pozabljamo na sebe, kako "zadovoljiti" sebe, s tem mislim biti zadovoljne same s seboj, početi v življenju tisto za kar se vsaki posameznici zdi, da bi jo res osrečevalo, znati biti srečne tudi kadar nismo v razmerju... v glavnem v prvi vrsti osrečiti sebe.
Me pa se tolikokrat obremenjujemo s tipi, prenašamo take stvari z njihove strani ki si jih ne zaslužmo, se obremenjujemo s stvarmi, s katerimi nas je prizadel, ko pa ne gre več dalje pa itak gremo narazen.
Seveda to govorim le za primere ko pač v razmerju nekaj ne štima, kadar se dva res dobro razumeta je to seveda nekaj čisto drugega.
Zdaj sm pa že čist zabredla
, v glavnem hotla sm povedat da se mi zdi, da je škoda vse tiste energije ki je zgubimo v "nezdravih" razmerjih, ker ob tem pozabljamo na sebe in svojo srečo
Kaj pravte?
V glavnem meni se tudi zdi, da so ženske reviji v veliki večini pisane v smislu, "kako ga zadovoljiti - čustveno in glede spolnosti". No sj v bistvu ni nič narobe, če poskušamo pač nekoga ki ga imamo rade čimbolj razveseliti in to...
Ampak zdi se mi da punce, ženske vse preveč pozabljamo na sebe, kako "zadovoljiti" sebe, s tem mislim biti zadovoljne same s seboj, početi v življenju tisto za kar se vsaki posameznici zdi, da bi jo res osrečevalo, znati biti srečne tudi kadar nismo v razmerju... v glavnem v prvi vrsti osrečiti sebe.
Me pa se tolikokrat obremenjujemo s tipi, prenašamo take stvari z njihove strani ki si jih ne zaslužmo, se obremenjujemo s stvarmi, s katerimi nas je prizadel, ko pa ne gre več dalje pa itak gremo narazen.
Seveda to govorim le za primere ko pač v razmerju nekaj ne štima, kadar se dva res dobro razumeta je to seveda nekaj čisto drugega.
Zdaj sm pa že čist zabredla

Kaj pravte?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
srčica* napisal/-a:torej če naredim nek povzetek... najboljši nasvet ever: pogovor, pogovor in še enkrat pogovor...
Se ne strinjam popolnoma. Preveč pogovora zna tudi škodit, ker je določene stvari treba narest spontano in odločitve znat sprejet v trenutku, brez pretiranega parlamentiranja in diskutiranja.
Pretirana analiza vsakega dogodka in stalno soočanje mnenj o isti temi, ki je bila prežvečena že 3x, utegne prej povzročit težave kot pa rešit jih.
-
jullia_ - Cosmopsiho
Ne, sej vem da ti nisi o nobenih ekstremih govorila. Ampak tukaj na forumu se o tem pogovoru za moje pojme čisto pretirava.
Včasih je treba kakšno stvar tudi pustit, da gre pač mim, ker res ne vidim smisla v tem, da se razčiščuje in analizira vsak msg in vsako situacijo, ko je prišel pozno domov z žuranja, pa ženski to ni všeč. Pač požreš in živiš naprej, ne pa da imaš stalno ene moreče pogovore, s katerimi pomoje zvezo uničuješ precej bolj.
Včasih je treba kakšno stvar tudi pustit, da gre pač mim, ker res ne vidim smisla v tem, da se razčiščuje in analizira vsak msg in vsako situacijo, ko je prišel pozno domov z žuranja, pa ženski to ni všeč. Pač požreš in živiš naprej, ne pa da imaš stalno ene moreče pogovore, s katerimi pomoje zvezo uničuješ precej bolj.
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
jullia_ napisal/-a:Včasih je treba kakšno stvar tudi pustit, da gre pač mim, ker res ne vidim smisla v tem, da se razčiščuje in analizira vsak msg in vsako situacijo, ko je prišel pozno domov z žuranja, pa ženski to ni všeč.
Če ženski ni všeč, jaz ne vidim pametnega razloga, zakaj bi mogla bit tih in enostavno požret? S predpostavko seveda, da ga ne začne napadat in dret nanj, v enem mirnem pogovoru pa ni nič napačno, če poveš, kaj te moti.
Za razliko od tebe jaz vidim smisel v tem, da se analizira in razčiščuje situacije (ok, sms odpadejo, ker njegovih itak ne berem; vem, da si podala samo kot primer). Če za dano situacijo ugotoviš, ob katerih pogojih je prišlo do nje, se lahko šele takrat začneš truditi, da do tega ne bo prišlo več. Ker veš, kaj si storil narobe, kaj je bila partnerjeva napaka.
jullia_ napisal/-a:Pač požreš in živiš naprej, ne pa da imaš stalno ene moreče pogovore, s katerimi pomoje zvezo uničuješ precej bolj.
Zame to niso moreči pogovori, ampak spoznavanje partnerja. In s tem ne uničuješ zveze, temveč jo še bolj poglabljaš. Ampak to je seveda samo moj vidik zveze in pogovorov.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Glede na ta forum in osebne izkušnje, neketere res pretiravajo glede vsake najmanjše stvari, ki jih pri partnerju zmoti ("Zakaj je danes spal do 11ih?!" ali pa "Šel je raje ven s prijatelji kot pa bil z mano doma!!"), in vključujejo v take situacije neke globoke debate, ki na dolgi rok le krhajo zvezo, ker počasi uničujejo občutek sproščenosti in medsebojnega sprejemanja med partnerjema.
Tudi pogovori imajo svoj prostor in čas. Včasih je namreč bolje, da človek tudi sam s sabo razščisti v smislu- je moja reakcija na njegovo dejanje pretirana? Zakaj sem tako reagirala kot sem? Je moja reakcija res posledica dejstva, da me je njegovo dejanje zmotilo ali pa morda nezadovoljstva same/samega s sabo?
Tudi pogovori imajo svoj prostor in čas. Včasih je namreč bolje, da človek tudi sam s sabo razščisti v smislu- je moja reakcija na njegovo dejanje pretirana? Zakaj sem tako reagirala kot sem? Je moja reakcija res posledica dejstva, da me je njegovo dejanje zmotilo ali pa morda nezadovoljstva same/samega s sabo?
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
tmis_ napisal/-a:Včasih je namreč bolje, da človek tudi sam s sabo razščisti v smislu- je moja reakcija na njegovo dejanje pretirana? Zakaj sem tako reagirala kot sem? Je moja reakcija res posledica dejstva, da me je njegovo dejanje zmotilo ali pa morda nezadovoljstva same/samega s sabo?
To je sploh pogoj, da kasneje začneš pogovor s partnerjem.

tmis_ napisal/-a:globoke debate, ki na dolgi rok le krhajo zvezo, ker počasi uničujejo občutek sproščenosti in medsebojnega sprejemanja med partnerjema.
Sicer ne vem, kako je pri drugih, ampak pri nama pogovori ne rušijo sproščenosti, ker nama je samoumevno, da se po nastanku problema o tem pogovoriva oz. da si poveva, če nama je kaj zabediralo. Enostavno je zame to del zveze.

How many years can some people exist before they're allowed to be free?
-
jullia_ - Cosmopsiho
tmis_ napisal/-a: neke globoke debate, ki na dolgi rok le krhajo zvezo, ker počasi uničujejo občutek sproščenosti in medsebojnega sprejemanja med partnerjema.
Ja, to sem hotela povedat. Vsak človek ima svoje napake in v vsaki zvezi so področja, na katerih nastajajo trenja in nesoglasja. Ampak res se mi zdi neumno imet neke resne pogovore o tem, zakaj on ni vklopil pomivalnega stroja pred odhodom od doma, jst sem pa zvečer spila 3 kozarce vina preveč in zaspala med gledanjem Housa.
Če ne drugega, z analiziranjem problema umazane posode izgubiš dragoceni čas, ko bi lahko skupaj uživala, pa se raje ukvarjaš s takimi banalnostmi. In če se take situacije nonstop ponavljajo, cela zveza postane en sam velik pogovor in prej ali slej se postavi vprašanje, zakaj sploh bit skupaj, če je pa to tako težko.
Resno, kar jst poznam uspešnih in srečnih dolgoletnih zvez, sploh ne temeljijo na resnih pogovorih, ampak na skuliranosti obeh partnerjev.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov