koliko vas ima podobno mnenje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 27. Avg. 2008 12:42

morda je res, morda bi mu morala povedati... morda pa jaz preveč pričakujem. Mislim, da še nisem čustveno toliko dozorela, da bi nekoga sprejemala takšnega kot je... navsezadnje ljubezen se ohranja s skupnimi interesi, skupnimi cilji, medsebojnim spoštovanjem in seveda sprejemanja partnerja takega kot je.... Za zadnjo stvar nisem prepričana, da mi najbolj uspeva :/ ...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 27. Avg. 2008 12:48

srčica* napisal/-a:morda je res, morda bi mu morala povedati... morda pa jaz preveč pričakujem. Mislim, da še nisem čustveno toliko dozorela, da bi nekoga sprejemala takšnega kot je... navsezadnje ljubezen se ohranja s skupnimi interesi, skupnimi cilji, medsebojnim spoštovanjem in seveda sprejemanja partnerja takega kot je.... Za zadnjo stvar nisem prepričana, da mi najbolj uspeva :/ ...

Te popolnoma razumem in ti polagam na srce, da ne bodi prestroga do sebe. Koliko oseb, ki jih poznaš (ne glede na leta) je dejansko čustveno zrelih? Zelo zelo malo. Seveda je to ideal vsakega človeka, ker bi z neko čustveno zrelostjo lažje živel s samim seboj, s partnerjem in ostalimi, ampak to se ne zgodi čez noč. In zato v odnosu delamo napake - zato ne veš točno, kaj bi pričakovala od njega, zato misliš, da pričakuješ preveč, ko on ne sledi tvoji poti ... Predlagam ti, da se sprostiš, da nehaš s seznanom stvari, ki bi se med vama morale dogajati in, da poskusiš živeti od občutka, ki ti ga on daje. In ti njemu. Nehaj ga preizkušati, nehaj upati, da bo on v vseh tvojih stvareh videl enako veselje kot ti in zapiči si nekam v glavo (na vidno mesto), da stavek 'ljudje smo si različni' ni le klišejska puhlica, ampak sveta resnica, ki ti lahko reši rit v kakršnemkoli odnosu pač :wink:
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 28. Avg. 2008 8:07

jap, res je, ljudje smo si različni. Pa prav je tako, le da včasih je določene razlike pri partnerju težko sprejet. Oz. jih sprejmeš le če si dovolj močna, razumska oseba in seveda izjemno prilagodljiva in kompromisna. Meni pa to fali. Za kakšen kompromis se že strinjam, zelo težko pa se prilagajam, odpuščam, še težje pa pozabljam.

To mi seveda nič ne pomaga, samo škoduje najinemu odnosu. Ampak tako kot si rekla Msn. Nič ne pride čez noč, te stvari rabijo več časa. Upam, da mi uspe kmalu poiskati odgovore v sebi, ter da bom bolj srečen človek.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 28. Avg. 2008 8:35

srčica*, zdi se mi, da malo preveč dramatiziraš. Kakor spremljam, tvoj fant ne dela čisto nič narobe, v primerjavi s tem, kaj vse lahko preberemo na forumu ... Ne pusti, da neka malenkost vpliva na vajin odnos. Roko na srce: to, da na jezeru govori o pretoku vode sploh ni noben problem! Te stvari ga zanimajo in jih deli s tabo. Hvala bogu! Ampak če bi se v tistem trenutku raje objemala, mu to povej, oziroma sama kaj naredi za to, ker iz tišine in kuhanja mule ne bo vedel, kaj ti ni prav.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 28. Avg. 2008 8:46

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 20:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 28. Avg. 2008 9:44

*skokica* napisal/-a:srčica*, zdi se mi, da malo preveč dramatiziraš.

Kot sem napisala... tukaj gor itak ne moreš dobit tistega pravega nasveta kaj naredit, ker nihče ne pozna mojega fanta. Zato ne pišem osebnih stvari. Ampak ni se treba v tej temi skoncentrirat name. Če bi hotela nasvet zame, bi temo drugače oblikovala. tukaj je predvsem govor o tem, kako vam pomaga/nepomaga forum, revije in ostali mediji pri zvezi in ostalih zadevah nasploh.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 28. Avg. 2008 9:47

Oprosti, nič slabega nisem mislila, samo dobronameren nasvet :wink:
carka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a carka » 28. Avg. 2008 11:59

Tudi sama sem zadnjič popolnoma obnemela, ko sem v reviji Lepota in zdravje (L&Z) zagledala članek, kako osvojiti bogatega moškega.

Zgleda, da je primarna naloga ženske, da si poišče bogatega moškega in po teh člankih je šele potem nekaj vredna.

Sama sem stara 23 let, z odliko (in z en kup nagradami) sem lani diplomirala, zdaj sem že več kot eno leto v službo s kar solidno plačo za moja leta. Imam fanta, ki me ima rad, vendar sem kljub temu zdaj že nekaj časa v depresiji. In to ravno zaradi takšnih revij in člankov, kako najti bogatega moškega, kako iz njega izvleči čim več denarja...

Včasih se namreč prav sprašujem, kaj za vraga je narobe z mano? Imam kolegico, ki je malo mlajša od mene in ker si je pač našla bogatega moškega (beri: bogata mamica), ima že hišo (in to dobesedno graščino), zdaj je noseča...in vsakodnevno mi daje vtis, da se je ona znašla, jaz pa ne. Pa ni naredila ne faksa, ne službe nima, samo znašla se je.

Ne razumeti narobe, saj privoščim, samo ne gre mi v glavo občutek, ki mi ga daje. Kot da sem manj vredna, ker si pač nisem našla tako bogatega fanta kot ona ter da je popolnoma vseeno ali imam narejeno šolo ali ne.

In če dokončam, gre za popolnoma isti občutek, ki ti ga vzbujajo revije.
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 28. Avg. 2008 13:48

To maste ženske frustracije same s sabo da lahko takšni članki vplivajo na vas. če bi v vezi rade kej spremenile naredte kej na tem: Primer: si nezadovoljna v postelji? Ob priložnosti kupis vojemu fantu knjigo: sex for dummies. Če namiga ne bo dojel mu pač poveš v fris- sorry you stink in bed... i want some changes!!!!

Drugač pa kak nasvet že pomaga sej nikjer ne piše da morš vse vzet za sveto resnico in delovat po teh kvazi: kako v 3 potezah očarati svojega moškega... ipd.

Kak nasvet vzameš za svojga kazga pa pač ne. Tvoja presoja, tvoja izbira.
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
carka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a carka » 28. Avg. 2008 14:30

Na žalost takšne izjave ne pomagajo.

Verjamem, da bi rada izpadla strašno samozavestno, vendar na tako osoren način ni potrebno.
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 28. Avg. 2008 15:18

carka napisal/-a:Na žalost takšne izjave ne pomagajo.

Verjamem, da bi rada izpadla strašno samozavestno, vendar na tako osoren način ni potrebno.

??? ne vem sicer od kje si ti razbrala kakšno osornost? Mogoče sarkazem ja... in moj post ni namenjen temu da bo karkol pripomogel sam pač ene tko jamrate.. men je to tko smešn k da bi ena k ma 100 kil rekla da je zato kriv Mcdonalds, ker so pač reklame vse povsod in jo navajajo h prenažiranju z junk foodom? WTF? A ti ker od osebja al pa reklamar tlač hrano v usta?

Če se dva v vezi ne pogovarjata ni kriva revija/članek ampak TI. Sm mislna da to že vrabci čivkajo po strehah.

In ne nočem izpadet samozavestno- ker to tko al tko sem in ne vidim razloga zakaj to še posebi poudarjat :razz: , sam pač izkušnje so me naučile da kdor jezika špara kruha strada. :D
If you love something, set it free. If it comes back, it was, and always will be yours. If it never returns, it was never yours to begin with
shtrukeljchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a shtrukeljchek » 28. Avg. 2008 15:24

carka napisal/-a:Tudi sama sem zadnjič popolnoma obnemela, ko sem v reviji Lepota in zdravje (L&Z) zagledala članek, kako osvojiti bogatega moškega.

Zgleda, da je primarna naloga ženske, da si poišče bogatega moškega in po teh člankih je šele potem nekaj vredna.

Sama sem stara 23 let, z odliko (in z en kup nagradami) sem lani diplomirala, zdaj sem že več kot eno leto v službo s kar solidno plačo za moja leta. Imam fanta, ki me ima rad, vendar sem kljub temu zdaj že nekaj časa v depresiji. In to ravno zaradi takšnih revij in člankov, kako najti bogatega moškega, kako iz njega izvleči čim več denarja...

Včasih se namreč prav sprašujem, kaj za vraga je narobe z mano? Imam kolegico, ki je malo mlajša od mene in ker si je pač našla bogatega moškega (beri: bogata mamica), ima že hišo (in to dobesedno graščino), zdaj je noseča...in vsakodnevno mi daje vtis, da se je ona znašla, jaz pa ne. Pa ni naredila ne faksa, ne službe nima, samo znašla se je.

Ne razumeti narobe, saj privoščim, samo ne gre mi v glavo občutek, ki mi ga daje. Kot da sem manj vredna, ker si pač nisem našla tako bogatega fanta kot ona ter da je popolnoma vseeno ali imam narejeno šolo ali ne.

In če dokončam, gre za popolnoma isti občutek, ki ti ga vzbujajo revije.

Ja in ta občutek je ona zihr pobrala iz revije in te zdej napada a ne? Mogoče pač takšna je po naravi in ji je keš prioriteta (pa tut verjetno ni naredla načrta kako ga ujagat preko cosmopolitanu podobnim revijam)? Sej velik žensk bi rade ujagale enga bogatuna da njim ne bi blo treba nič v lajfu narest. Torej zakaj se ti potem slabo počutiš? Četud ti ona oddaja negativne signale?
Kle maš ti problem ne tvoja prijateljica. Mogoče si potihem tudi ti tega želiš?

A nisi ponosna nase ker si v življenju SAMA nekaj dosegla? ne vem no jst bi bla, in bi se tvoji prjatlci lahk sam režala v glavo ob kakšnih čudnih izjavah. Počaki par let, sej če je z njim samo zarad keša ne bo delovalo... slej ko prej bo nesrečna... Kaj maš rajš srečo al zlato kletko v katero redko posije sonce?

Štekaš zdej kaj hočem povedat? :)
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 28. Avg. 2008 16:33

ne smemo vsega dobesedno vzet in tut do živega nam ne sme pridet, sploh pa ne smemo ene revije postavljat pred moškega ... dost prjatlov mi je reklo, da včasih preberejo kake bedarije noter k jim v resnici ne pašejo (so pa pod naslovom 10 stvari ki jih noro ljubi ...).
lahko da se najde kaka ideja, ampak d bi dobesedno to jemala kot neki kar nujno moram... tist pa rajši ne :)

drugače pa fantje itak govorijo, da je to itak neumna revija, ko pa jo js slučajno pustim v kuhni, pa jo moja dva brata prebereta oba ... in jo pol najdem vseposod drugje sam pr men ne ...

in vem d ostali tut to radi preberejo, sej pa ne rabijo tega dobesedno vzet itak je veza veza z razlogom - da se pogovarjata in se izpopolnjujeta, ni fore v reviji :)

moje mnenje :)

btw - men je cosmopolitan super glede mode in dostkrat najdem ideje tam
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 28. Avg. 2008 16:58

Mah s tem revijam je tko, neki pač morjo pisat, pa težko se je zmislt vsak mesc neki novga, tko da men se zdi, da je skoz isto, 'najboljši seks vašega življenja', 'kako postati boginja seksa', 'seks, s katerim mu boste zmešale glavo'...pač vse na isto foro, pa zmer enake teme. Tko da jst revij ne kupujem več, če pa že kupm kej enkrat na let, sm pa čist razpizdena zravn, k berem, k mam včasih občutek, da nas majo prov za mal neumne :roll: Tko kot je Nia napisala, na en stran, kako se imet rade, kako smo seksi z velko ritjo, kako mormo imet rade svoje obline, na drug stran pa 'kaj obleči, da skrijemo veliko zadnjico' :stupid:

Uglavnem, kakršne kol nasvete iskat po revijah, je men čist mem, odločite in delite tko, kot same mislte, da je prov.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 28. Avg. 2008 19:06

Ravno danes je izšel nov Cosmo, sama pa nevem, kaj naj v njem preberem. Ker bom spet brala eno in isto. Spet bojo sex nasveti "ista pašta", spet bojo reklamirane oblekice za ogromno denarja, spet bojo razni trači o znanih osebah, intervju z osebo, za katero sploh nevem, da obstaja (ja...zaostalo od mene!), nasveti, kako ga pritegniti, nasveti, kako izboljšati zvezo, nasveti, kako narediti popoln konec (wtf?? kako lahko sploh pričakuješ, da bo konec popoln?!), pol strani bojo samo reklame, tu pa tam kakšen testerček (žal jih je vedno manj), nasveti, kako osvojiti pilota, policaja, bodibilderja...(?)

Sama dobim revijo po pošti in jo samo založim v omaro, kjer je še cel kup neprebranih Cosmopolitanov. In medtem, ko me je celo mene sram, da pišejo take članke, vidim druge punce/najstnice/ženske, kako po ulicah veselo kažejo svoj najnovejši nakup (revijo, seveda) in ga skupaj s prijateljicami listajo, cvilijo ob pogledu na izoblikovana moška telesa, popolne ženske, ... :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov