koliko vas ima podobno mnenje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
iluzija napisal/-a:Pa saj je moj isti. Podcenjuje te stvari in misli, da mi bodo "oprale možgane". In brez skrbi - celo najdejo se take bejbe, ki so tako naivne, da je tisto, kar piše v Cosmopolitanu čisto res. Sama berem to za sprostitev in berem to, ker me zanimajo tudi ostala mnenja, pogledi. Pa si mislim svoje.
Zadnjič sem se presmejala članku, ki je govoril, kako pravilno lizati sladoled (v resnici, ne v kakšnem metaforičnem smislu) ne da se umažeš

-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
MilkyWay napisal/-a:iluzija napisal/-a:Pa saj je moj isti. Podcenjuje te stvari in misli, da mi bodo "oprale možgane". In brez skrbi - celo najdejo se take bejbe, ki so tako naivne, da je tisto, kar piše v Cosmopolitanu čisto res. Sama berem to za sprostitev in berem to, ker me zanimajo tudi ostala mnenja, pogledi. Pa si mislim svoje.
Zadnjič sem se presmejala članku, ki je govoril, kako pravilno lizati sladoled (v resnici, ne v kakšnem metaforičnem smislu) ne da se umažešBedno!

Pa še vedno se bo našla nekje ena, ki bo odslej naprej lizala sladoled le še na tak način

-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
MilkyWay napisal/-a:srčica* napisal/-a:hm že že... ampak vidiš... opet v postelji... kaj pa naše druge želje?... se mora res vse vrtet okoli seksa?
Ja, je že neki tudi na tem. Tipi ne bojo poslušali moških nasvetov ala Kupi ji rožo, Podari ji darilo, Pelji jo na večerjo...
Prej bojo poslušali ženske prijateljice in od nje prej dobili koristne informacije, kot pa da bi za mnenje povprašali moške...
no lahko ti povem,d a je pri meni še večja "kriza2... moj recimo totalno nima ideje kaj bi mi kupil za roj. dan, pri tem pa še sploh pomisli ne, da bi za nasvet lahko vprašal mojo najboljšo kolegico...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
iluzija - Cosmopolitanka
srčica* napisal/-a:no lahko ti povem,d a je pri meni še večja "kriza2... moj recimo totalno nima ideje kaj bi mi kupil za roj. dan, pri tem pa še sploh
pomisli ne, da bi za nasvet lahko vprašal mojo najboljšo kolegico...
To je pa že moški ego

-
MilkyWay - Cosmopsiho
iluzija napisal/-a:srčica* napisal/-a:no lahko ti povem,d a je pri meni še večja "kriza2... moj recimo totalno nima ideje kaj bi mi kupil za roj. dan, pri tem pa še sploh
pomisli ne, da bi za nasvet lahko vprašal mojo najboljšo kolegico...
To je pa že moški ego- "bom že sam, saj jo ja poznam!".
Pole ima moj ego na nuli

-
iluzija - Cosmopolitanka
^^ Nemogoče! Zihr se kaže nekje drugje
.
Itak zdaj pride spet tista - da je čisto odvisno od posameznika. Nekateri so preveč ponosni za vsa ostala mnenja, drugi so pa spet na "all by myself" način narejeni. Spet je odvisno, ali boš vzel sredino (upošteval drugo mnenje in dodal še nekaj svojega), ali boš pa šel v nek ekstrem (in revije definitivno niso prav briljantna izbira).

Itak zdaj pride spet tista - da je čisto odvisno od posameznika. Nekateri so preveč ponosni za vsa ostala mnenja, drugi so pa spet na "all by myself" način narejeni. Spet je odvisno, ali boš vzel sredino (upošteval drugo mnenje in dodal še nekaj svojega), ali boš pa šel v nek ekstrem (in revije definitivno niso prav briljantna izbira).
- Gost
Uf, o tem pa sem že velikokrat razmišljala - o vpliv medijev (recimo točno tega foruma in revij, filmov) na predstavo o medčloveških odnosih, eksplkicitno od odnosu med moškim in žensko.
Sama priznam, da četudi se trudim, da mi te zadeve ne bi prale možganov, pogosto zapadem v krizo, kjer se sprašujem, ali sem/sva sploh na pravi poti, ali je to res to, ker ni vedno tako, kot opisuje/prikazuje kdo drug. Ponavadi kaj takega doživljam, ko mi gre že tako marsikaj narobe in so nebuloze tukaj samo pikica na i, da v vsem skupaj vidim le slabe stvari. Pogosto slišim fanta, ki v kotu sprašuje, če sem to in to idejo pobrala na cosmo forumu (zanj je vse tukaj več ali manj najstniška perjad, ki ne ve kaj hoče
) ali sem spet debatirala s kolegicami. In čeprav mu navzven nasprotujem, vem, da ima delno prav - potegne me tisti čredni nagon, ki mislim, da ga imamo vsi nekaj, a pri meni pride tu in tam precej do izraza. žal seveda. Primer: celo poletje punce pišete o morju s svojimi hani baniji, celo poletje pol žensk doživlja nore seks avanture, marsikatera joče, ker ne more še četrtič letos na potovanje ipd. In kaj se mi podi po glavi v sekundah, ko berem eno in isto nabijanje skozi več strani nekih tem? Predstava o tem, da je edino pravilno in normalno, da greš na morje večkrat, da s hanijem banijem seksata na wcju in to najmanj dvakrat na dan in, če ne, potem je z vama nekaj narobe. In če mi ne prihaja takoj, ko ga vidim, nisem normalna. Nisem normalna tudi zato, ker ne štejem kalorij, ker ne migam, ker ne delam preko študenta in še in še stvari, ki se v roku par sekund podijo po mislih. In potem drugi paradoks - en dan neka uporabnica opeva svojo zvezo, jo postavlja na piedestal ljubezni (jaz si o njej v glavi ustvarim misli o največji srečnici), čez nekaj dni pa nariše tole
in tipa pošilja v k*.
Ja, stara sem 21 in včasih me vse to tukaj (in še kje) zmede in predvsem - ZAVEDE. In, ko pridem do sape ugotovim, da tudi na forumu vsi rišemo svoj svet čim lepše, da ego potrebuje hrano in da sem sama še kako na tleh, da je moj fanta najboljši (ne na svetu!), ampak zame, da sem jaz noro kul, četudi moj vsakdan seže dlje od nakupovanja in lepljenja svojih nakupov na forum, kaj šele jošk.
'Boli' me le ob misli na vse generacije za nami, za punce, ki so v glavnem oddelku pubertete, kjer so realne predstave o življenju, ljubezni, spolnosti, karieri in samopodobi res skrajno zamegljene. Take punce lahko hitro vstopijo v svet depresije in konstantne nezadovoljnosti - ker nikoli ne bodo taprave cosmo ženske, a zgolj one. In preden ugotoviš, da si ti kot ti popolnoma ok, traja.
Sama priznam, da četudi se trudim, da mi te zadeve ne bi prale možganov, pogosto zapadem v krizo, kjer se sprašujem, ali sem/sva sploh na pravi poti, ali je to res to, ker ni vedno tako, kot opisuje/prikazuje kdo drug. Ponavadi kaj takega doživljam, ko mi gre že tako marsikaj narobe in so nebuloze tukaj samo pikica na i, da v vsem skupaj vidim le slabe stvari. Pogosto slišim fanta, ki v kotu sprašuje, če sem to in to idejo pobrala na cosmo forumu (zanj je vse tukaj več ali manj najstniška perjad, ki ne ve kaj hoče

Ja, stara sem 21 in včasih me vse to tukaj (in še kje) zmede in predvsem - ZAVEDE. In, ko pridem do sape ugotovim, da tudi na forumu vsi rišemo svoj svet čim lepše, da ego potrebuje hrano in da sem sama še kako na tleh, da je moj fanta najboljši (ne na svetu!), ampak zame, da sem jaz noro kul, četudi moj vsakdan seže dlje od nakupovanja in lepljenja svojih nakupov na forum, kaj šele jošk.
'Boli' me le ob misli na vse generacije za nami, za punce, ki so v glavnem oddelku pubertete, kjer so realne predstave o življenju, ljubezni, spolnosti, karieri in samopodobi res skrajno zamegljene. Take punce lahko hitro vstopijo v svet depresije in konstantne nezadovoljnosti - ker nikoli ne bodo taprave cosmo ženske, a zgolj one. In preden ugotoviš, da si ti kot ti popolnoma ok, traja.
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
MilkyWay napisal/-a:MsN -->
ja še posebej zadnji stavek je bomba... res je tak.... jaz sem pred dnevi brala maile, ki sva si jih z mojim pisala na začetku najine zveze in sem ugotovla, da se skoraj več ne spoznam, ampak to sem dejansko bila punca, ki sem mu zmešala zglavo brez nasvetov revij in foruma... zdaj spet iščem to punco v sebi, da ga ponovno navdušim... upam, da jo še kdaj najdem...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
iluzija - Cosmopolitanka
MsN napisal/-a:'Boli' me le ob misli na vse generacije za nami, za punce, ki so v glavnem oddelku pubertete, kjer so realne predstave o življenju, ljubezni, spolnosti, karieri in samopodobi res skrajno zamegljene. Take punce lahko hitro vstopijo v svet depresije in konstantne nezadovoljnosti - ker nikoli ne bodo taprave cosmo ženske, a zgolj one. In preden ugotoviš, da si ti kot ti popolnoma ok, traja.
Veš kako je s tem (moje skromno mnenje)... Itak smo bili vsi v tem (in očitno še vedno smo) pa smo vseeno uspeli oblikovati svojo identiteto. Jaz vedno pravim, da mora človek iti skozi obdobje, ko so mu idoli drugi, da spozna, da je sam svoj idol še vedno najboljši. Sicer je res, da je vse odvisno od posameznikove osebnosti (in tu tisti "šibkejši" zapadejo v preobremenjevanje s samim seboj), ampak vseeno se mi pa zdi do določene mere kar koristno imeti vpliv medijev. Res je, da traja preden si ustvariš dokončno podobo o sebi (dokončno sicer težko, lahko pa nek približek) in sam vidiš kaj je prav in kaj ne, kaj tebi ustreza in kaj ti ne.
Mene ne skrbi za generacije za nami, ampak me skrbi za tiste ta bolj šibkejše, kar se tiče ustvarjanja lastne podobe. Ampak potem pomislim - taki vedno so in taki vedno bodo, neglede na to, ali bomo živeli v kameni ali moderni dobi (tiste v kameni bodo požrli dinozavri

- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Nisem brala vaših odgovorov, ampak podam svoje mnenje.
Življenje ni takšno kot se prikazuje po tvju, revijah, ipd.
Tukaj so zgolj sanje in ideje maldih najstnic, ki se vidijo drugačne kot so in skušajo iz sebe narediti super zvezdo. Ko si starejši razmišljaš drugače. Sploh pa imaš manj časa zase, ko imaš enkrat družino.
Zame je to tukaj le predstava o nemogočnosti ženske.
Življenje ni takšno kot se prikazuje po tvju, revijah, ipd.
Tukaj so zgolj sanje in ideje maldih najstnic, ki se vidijo drugačne kot so in skušajo iz sebe narediti super zvezdo. Ko si starejši razmišljaš drugače. Sploh pa imaš manj časa zase, ko imaš enkrat družino.
Zame je to tukaj le predstava o nemogočnosti ženske.
- Gost
Iluzija že, ampak a si ti pri 15ih letih brala cosmo forum? Pa recimo, da si ga - vseeno deluješ kot zrelo dekle, na poti k izobrazbi, dobro vzgojena, z glavo na mestu, torej si to fazo verjetno prešla lažje, kot nekdo, ki mu to ni 'dano'. In zdi se mi, da je takih vse več. Vse več pa je tudi mladih deklet, ki so v puberteti preobremenjene z vsemi zunanjimi vplivi in četudi si močan kot skala (čeprav ne vem katera pubertetnica to dejansko je), se te tu in tam dotakne. In, ker so ti vplivi skoraj na vsakem koraku, enostavno začneš verjeti, da bi moral ustrezati prav temu. Pa ne samo ti - tudi tvoja družina, tvoj fant, prijatelji, družabno življenje ...
Ne mislim, da bi morali vse moteče dejavnike, ki kvarijo realnost in jo spreminjajo v iluzijo (kako prikladna beseda
), nasilno odstraniti, ne, gre zgolj za to, da je po mojem mnenju premalo družbenih stabilizatorjev, ki bi ranjljivemu delu populacije dal na nekem mestu vedeti, da vse to ni nujno res, da je pomembno, da si sami ustvarijo predstavo sebe, da sami ugotovijo, kaj hočejo in kako bodo to dosegli, da morajo sami začutiti v sebi kako in kaj, poslušati sebe in ne padati pod vpliv medijev. Marsikomu se zdi samoumevno, da to človek itak ve, ampak s tem se ne rodiš, nekateri za to niti nimajo privzgojenih danosti in so preprosto izgubljeni. In taki bi potrebovali vse kaj drugega kot recimo cosmo forum, ki takega posameznika prej zafrustrira kot spravi na površje.
Ne mislim, da bi morali vse moteče dejavnike, ki kvarijo realnost in jo spreminjajo v iluzijo (kako prikladna beseda

-
MilkyWay - Cosmopsiho
MsN, če že govorimo o tem forumu... Za mnoge uporabnice v temah, kjer se lahko pohvalijo z raznimi "trofejami" (bodisi ljubezenskimi, bodisi spolnimi...), se včasih sprašujem, ali govorijo resnico... Ker se veliko uporabnicam toliko stvari dogaja (preveč!), da včasih pomislim, da sploh nič ne spijo, ker kje bi drugače našle toliko prostega časa.
Pa pomislim, da sm staromodna, ker že dolgo nisva sexala v avtu kot zajca, da sm grda, ker se ne ličim, da sm zatežena, ker ne zacvilim vedno, ko me kakšen fant pozdravi, da je najina zveza slaba, ker se ne mečkava v javnosti...
Ampak čez čas ti pride na pamet: Bejba, imaš super fanta, s katerim se razumeš. Delaš, hodiš v šolo, ne kadiš, ne vzemaš raznih opojnih substanc, starši so lahko ponosni nate, skrivnosti znaš obdržat zase, pogovarjat se znaš o vsem, ne samo o Damjanu Murku in novi maskari... Pa sm že takoj boljše volje!
In sčasoma postaneš trši...Sčasoma te take in podobne stvari več ne ganejo, ker imaš začrtan obris svoje osebnosti, svoje življenjske poti, svoje želje, cilje... In goniš naprej svoje...Pa čeprav drugim izpadeš totalen idiot!
Pa pomislim, da sm staromodna, ker že dolgo nisva sexala v avtu kot zajca, da sm grda, ker se ne ličim, da sm zatežena, ker ne zacvilim vedno, ko me kakšen fant pozdravi, da je najina zveza slaba, ker se ne mečkava v javnosti...
Ampak čez čas ti pride na pamet: Bejba, imaš super fanta, s katerim se razumeš. Delaš, hodiš v šolo, ne kadiš, ne vzemaš raznih opojnih substanc, starši so lahko ponosni nate, skrivnosti znaš obdržat zase, pogovarjat se znaš o vsem, ne samo o Damjanu Murku in novi maskari... Pa sm že takoj boljše volje!
In sčasoma postaneš trši...Sčasoma te take in podobne stvari več ne ganejo, ker imaš začrtan obris svoje osebnosti, svoje življenjske poti, svoje želje, cilje... In goniš naprej svoje...Pa čeprav drugim izpadeš totalen idiot!
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
MilkyWay napisal/-a: se včasih sprašujem, ali govorijo resnico... Ker se veliko uporabnicam toliko stvari dogaja (preveč!), da včasih pomislim, da sploh nič ne spijo, ker kje bi drugače našle toliko prostega časa.
Tudi meni
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov