Hm, mastermind, z vsem dolžnim spoštovanjem... Nisem sebična in verjemi, da sem sposobna emaptije, še preveč... Vzamem tvoje obtožbe zelo osebno
Ampak kot je omenila SchneeEule, jasno boš postavil sebe pred nekaj, kar niti obstaja ne. Zakaj bi sploh imela otroka? Ne želim si ga. A ni to dovolj? Sebično bi bilo, da bi ga imela, ker bi recimo to kot pogoj postavil partner za ohranitev odnosa in bi ustvarila malo nedolžno bitjece iz želje po oklepanju ljubezenske zveze.
In ne, ne gre za hobije. Gre za način življenja, ki je pri meni pač zasnovan tako, da za otroka ne bi bilo prostora. Imam nek plan za naslednjih 10 let in ne vsebuje nič od elementov, ki jih vsebuje scenarij za udobno vzgajanje otrok. Če tvoj lajf poteka v stilu fax, malo žuranja, potovanj itd, partnerska zveza, skupno uživanje s partnerjem par let, vmes udobna služba, potem jasno, odločitev za otroka je v tem primeru malo lažja.
Poleg čisto preprostega dejstva, da si tudi v teh pogojih ne bi želela otroka. Ne, ker bi hotela hodit po pijačkah cele dneve (s kom le, ko pa imajo počas že vsi familije...), ampak ker nimam želje po njem. Ne vem, če lahko to razumeš. Pač, ni potrebe. Niso za vse otroci čudovite stvari.
Kar se pa sprememb tiče, pa jasno, da so del življenja. Samo otrok je ena taka sprememba, na katero imaš vpliv in če se lahko zavestno odločim ali jo vpeljat v svoje življenje ali ne, bom pač uporabila ta vpliv.
Sama pa pri 50-ih ne bom. Imela bom partnerja. In prijatelje. Veš, moji starši so sedaj v 50-ih in naju s sestro niti ne rabijo, da si zapolnijo svoj prosti čas. Itak ne živiva doma, mene sedaj pol leta sploh v Sloveniji ni bilo, sestra pride domov enkart na mesec, če. Pa jima ni dolgčas. Imata družbo, aktivnosti, hodita na dopuste, sama ali s prijatelji.
Če pa to spodleti, z mačkami sem se vedno lepo razumela.
Tudi uporaba besede "Nemoralno" mi je smešna. Nemoralno bi bilo, če bi otroka imela in se svojim užitkom ne bi bila pripravljena odpovedati kljub temu, da bi otrok zato trpel. Živeti svoj način življenja ne ozirajoč se na nekaj, kar je samo ideja, niti materializirano še ni, no, to je pa samo normalno. Mater, me obsodit za nemoralno v odnosu do potencialnih mojih otrok, ker hočem - recimo - potovat okol sveta za 5 let namest te otroke producirat, je še 100x bolj absurdno kot pro-life aktivisti, ki trdijo, da je 5 celic človeško bitje in splav umor
+ what abby said